E
EU3
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU3
sağol canım benim İnşallah senin bebişindede sorun yoktur
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sağol canım benim İnşallah senin bebişindede sorun yoktur
Kızlar bişey soracam bu yazdığınız değerler kan tahlili sonucunda mı yazıyor??
Ben de cumartesi 2li tarama testi yaptırdım,ense kalınlığı ve birkaç şeye daha baktı doktorum,sonra da kan ve idrar tahlili istedi.
Sonuçlarını salı günü alacağım,o zman mı bu değerler gösteriliyor??
Cevap verin lütfen...
evet hayatım anladım benimde beta hcg hormonun yüksek çıktığı için trizomi 21 riskim 1/76 çıktı ikilide..
eğer senin bu riskin 1/200'ün üzerindeyse yani 1/300 yada 1/10000 gibi sorun yok demektir.
ama 1/200 ün altındaysa o zaman riskli gruba giriliyo ve drlar amniyosentez öneriyolar(bebişin sıvısından su alınması)
mesela ben yarın amniyosentez olacağım.
3lü testimde bir sorun olmamasına rağmen benim gittiğim drlar ikili testin duyarlılığın daha yüksek olduğunu söyledilerr.
merhaba,benim ikili test sonuçlarım:free betahcg:86,87 ıu7/,eguivalent to:2,2471 mom.
papp_a:9,18ıu/ı,eguivalent to1,9779 mom
yaşım 36 trisomy 21 trisomy13/18
background risk220 1:404
ultrasound risk :1662 1:2339
biochemistry risk1565 1:2883
adjusted risk: 1:4381 1:8070 benim 1 nisanda ön bilgi verilecek daha sonra kabul edersem 8 nisanda sıvı alınacak çok korkuyorum,acı bir yana tuaf bir duygu hiçbir işe konsantire olamaz durumdayım,inşallah içime su serpersiniz,nasıl geçti işlem geçmiş olsun hayırlı haberler alırsınız inşallah.:CüvCüv:
kızlar merhaba,bugün aldığım tes sonuçlarını yorumlayabilecek arkadaşlar lütfen bi yorum yapın.
sonucu noktasına dokunmadan aynen yazıyorum.
CLINICAL RESULTS
Assay Results MoM
PAPP-A 429.00 ng/mL 0,57
TBhCG(1) 49.0 IU/ml 0,54
NT 1,5 mm 1,47
Risk Assessment (at term)
Osb:
Down Syndrome 1:1860
Age alone 1:561
Equivalent Age Risk < 15.0
Trisomy 18/13 1:16300
ınterpretation*
DOWN SYNDROME Screen Negative
The risk of Down syndrome is LESS than the screening cut-off.THIS A SCREENING TEST.CAN NOT BE USED FOR DIAGNOSTIC PURPOSE.CHROMOSOMAL ANALYSIS IS
RECOMMENDED FOR DIAGNOSIS OF FETAL CHROMOSOMAL ANARMALIES.
TRISOMY 18/13 Scereen negative
The risk of trisomy 18 is less than the screening cut-off.
Hiç bir problem yok, riskin amniyosentezi gerektirmeyecek ölçüde düşük.