• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte Ikili Test Sonucu çok Acillll

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sağol canım benim İnşallah senin bebişindede sorun yoktur

Kızlar bişey soracam bu yazdığınız değerler kan tahlili sonucunda mı yazıyor??
Ben de cumartesi 2li tarama testi yaptırdım,ense kalınlığı ve birkaç şeye daha baktı doktorum,sonra da kan ve idrar tahlili istedi.
Sonuçlarını salı günü alacağım,o zman mı bu değerler gösteriliyor??
Cevap verin lütfen...

sağol canım benim İnşallah senin bebişindede sorun yoktur

inşallah canım yaa. bakalım bu hafta üçlü taramam var. doktorum sonucların normal çıksa bile amniyosentez yaparız büyük ihtimal dedi. ikili taramamdaki değerler yüksek riskli çıktığı için kafamızda hep soru işareti olucak dedi. bilmiyorum belki amniyosentez yaptırmam... çünkü bebeğim çok sağlıklı biliyorum:dilcikar:zaman ola hayrola.Herşey Allah'ın takdiri... O ne derse o olur... Tabi bizde bize düşenleri yapmak zorundayız...

Kızlar bişey soracam bu yazdığınız değerler kan tahlili sonucunda mı yazıyor??
Ben de cumartesi 2li tarama testi yaptırdım,ense kalınlığı ve birkaç şeye daha baktı doktorum,sonra da kan ve idrar tahlili istedi.
Sonuçlarını salı günü alacağım,o zman mı bu değerler gösteriliyor??
Cevap verin lütfen...

canım ikili tarama zaten kandan yapılıyor. demekki kan ve idrar değerlerine daha önce bakılmadı senin. o yüzden hem ikili tarama hemde dier tahliller birarada yapılacak...

kalachakra bence canım doktor amniyosentez yapalım diyorsa yaptır tabiki bebişin sağlıklı ama doktoru dinle sen canım İnşallah bir şey çıkmaz sakın üzülme canım benim bende 2 hafta sonra yaptırcam 3 lü testi bakalım artık

arkadaşlar ikili tarama testinizi nerde ve ne kadara yaptırdınız? teşekkürler

evet hayatım anladım benimde beta hcg hormonun yüksek çıktığı için trizomi 21 riskim 1/76 çıktı ikilide..
eğer senin bu riskin 1/200'ün üzerindeyse yani 1/300 yada 1/10000 gibi sorun yok demektir.
ama 1/200 ün altındaysa o zaman riskli gruba giriliyo ve drlar amniyosentez öneriyolar(bebişin sıvısından su alınması)
mesela ben yarın amniyosentez olacağım.
3lü testimde bir sorun olmamasına rağmen benim gittiğim drlar ikili testin duyarlılığın daha yüksek olduğunu söyledilerr.

merhaba,benim ikili test sonuçlarım:free betahcg:86,87 ıu7/,eguivalent to:2,2471 mom.
papp_a:9,18ıu/ı,eguivalent to1,9779 mom
yaşım 36 trisomy 21 trisomy13/18

background risk:1:220 1:404
ultrasound risk :1662 1:2339
biochemistry risk:1:1565 1:2883
adjusted risk: 1:4381 1:8070 benim 1 nisanda ön bilgi verilecek daha sonra kabul edersem 8 nisanda sıvı alınacak çok korkuyorum,acı bir yana tuaf bir duygu hiçbir işe konsantire olamaz durumdayım,inşallah içime su serpersiniz,nasıl geçti işlem geçmiş olsun hayırlı haberler alırsınız inşallah.:CüvCüv:

merhaba,benim ikili test sonuçlarım:free betahcg:86,87 ıu7/,eguivalent to:2,2471 mom.
papp_a:9,18ıu/ı,eguivalent to1,9779 mom
yaşım 36 trisomy 21 trisomy13/18

background risk:1:220 1:404
ultrasound risk :1662 1:2339
biochemistry risk:1:1565 1:2883
adjusted risk: 1:4381 1:8070 benim 1 nisanda ön bilgi verilecek daha sonra kabul edersem 8 nisanda sıvı alınacak çok korkuyorum,acı bir yana tuaf bir duygu hiçbir işe konsantire olamaz durumdayım,inşallah içime su serpersiniz,nasıl geçti işlem geçmiş olsun hayırlı haberler alırsınız inşallah.:CüvCüv:

Kan sonuçlarına göre riskin 1565'te 1, ultrason+kan sonuçlarına göre ise 4381'de 1. Bu sonuçlarla amniyosentez yaptırman gereksiz bence, gayet iyi çünkü. Anladığım kadarı ile yaşın 35 üzerinde diye ne olursa olsun amniyosentez istiyorlar ama riskin amniyosentezi gerektirecek düzeyde değil. Sen bilirsin gene de, ama amniyosentezde 200'de bir düşük ihtimali var öte yandan.

ıkili test 1:107 Cut-off değerinin üzerinde diye yazıyor. Diğer ölçümler normal bir tek bu ölçüm normal değerinin üzerinde çıktı. Doktor 4lü test tavsiye etti. Bilenler yardım edebilir mi? Gerçekten riskli bir grupta mıyım ben şimdi?

bu testlerin olduığu her yere yazıyorum.2 farklı hastanede 2 li test yaptırdım. 1:50 ydi sonucum. ayrıca gebelik öncesi kızamıkçık aşısı yaptırmıştım. plan dışı olduğu için 10 hafatlıkken öğrendim hamile olduğumu. dolayısıyla yapılmaması gereken ne varsa yaptım. ama bugün 3lü test sonucumu aldım. allaha şükür temiz çıktı. hiçbi problemi yok bebeğimin. ama en önemli şey rahat olmak galiba. doktorların her dediğine inanmamak lazım. hep en kötüsünden başlayıp insanı bunalıma sokuyorlar. glupglup arkadaşım rahat ol strese sokma kendini. benim durumumdan daha ii olduğun kesin en azından. 4lüyü yaptır için rahatlasın ama şimdide endişelenmen için bir neden yok bence.

kızlar aglamaktan gözlerim şişti 27 yaşındayım ikili test sonucum 1/292 çıktı dr eşini de al gel konuşmamız lazım dedi degerlerim çok mu kötü...

kızlar dörtlü testimide yaptırdım. ikiliden çok daha iyi çıktı sonuçlar çok mutluyum. opuyorumnanaktan

kızlar bende yardım ıstıyorummmmmm
96.6 hcg 2.25 uzeltılmış mom
1.24 papp-a 0.97 duzeltılmış mom
kombıne rısk 1:1114
ikili test 1:820
yas rıskı:1:993
trısomy18+nt <1:10000
dr a perşembe gunu gıdecegım sizce degerler normalmı arkadaşlarr

slm banada yardımcı olun lutfen trızomi 21 "1/260 çıktı bana sıvı aldırmamı soyledıler çokmu yuksek 2 li test sonucum

tosbaaa gorursen 2li test sonucum 1/260 cıktı çokmu yuksek cevap yazarsan sevınırım

ikili test sonuclarim asagidaki gibi

Serbest Beta - hCG 70.62 IU/L
PAPP-A 0.82 IU/L

Arkadaslar Sonuclar normalmidir?

kızlar merhaba,bugün aldığım tes sonuçlarını yorumlayabilecek arkadaşlar lütfen bi yorum yapın.
sonucu noktasına dokunmadan aynen yazıyorum.

CLINICAL RESULTS

Assay Results MoM
PAPP-A 429.00 ng/mL 0,57
TBhCG(1) 49.0 IU/ml 0,54
NT 1,5 mm 1,47

Risk Assessment (at term)

Osb:

Down Syndrome 1:1860
Age alone 1:561
Equivalent Age Risk < 15.0
Trisomy 18/13 1:16300

ınterpretation*

DOWN SYNDROME Screen Negative
The risk of Down syndrome is LESS than the screening cut-off.THIS A SCREENING TEST.CAN NOT BE USED FOR DIAGNOSTIC PURPOSE.CHROMOSOMAL ANALYSIS IS
RECOMMENDED FOR DIAGNOSIS OF FETAL CHROMOSOMAL ANARMALIES.

TRISOMY 18/13 Scereen negative
The risk of trisomy 18 is less than the screening cut-off.

kızlar merhaba,bugün aldığım tes sonuçlarını yorumlayabilecek arkadaşlar lütfen bi yorum yapın.
sonucu noktasına dokunmadan aynen yazıyorum.

CLINICAL RESULTS

Assay Results MoM
PAPP-A 429.00 ng/mL 0,57
TBhCG(1) 49.0 IU/ml 0,54
NT 1,5 mm 1,47

Risk Assessment (at term)

Osb:

Down Syndrome 1:1860
Age alone 1:561
Equivalent Age Risk < 15.0
Trisomy 18/13 1:16300

ınterpretation*

DOWN SYNDROME Screen Negative
The risk of Down syndrome is LESS than the screening cut-off.THIS A SCREENING TEST.CAN NOT BE USED FOR DIAGNOSTIC PURPOSE.CHROMOSOMAL ANALYSIS IS
RECOMMENDED FOR DIAGNOSIS OF FETAL CHROMOSOMAL ANARMALIES.

TRISOMY 18/13 Scereen negative
The risk of trisomy 18 is less than the screening cut-off.

Hiç bir problem yok, riskin amniyosentezi gerektirmeyecek ölçüde düşük.

Hiç bir problem yok, riskin amniyosentezi gerektirmeyecek ölçüde düşük.

teşekkürler,doktorum da gayet iyi dedi fakat nedense o kadar çok panikledimki,son günlerde internette okuduklarım ve yazılanlar doktorlara olan güvenimi bile sarstı.

Back