• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte Ikili Test Sonucu çok Acillll

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@tatlilavinya mrb benim 2li test sonucumu da yorumlar mısınız
Fb-hcg 100 düzeltilmiş Mom 2.67
Papp-a 3.23 düzeltilmiş Mom 1.11
Kombine risk 1:1606
İkili test 1:289
Yaş riski 1:414
Trisomy 18+NT
<1:10000

Doktor kafamı karıştırdı...

Merhaba, cok iyi. Risk yok denir bu sonuca. Dr ne dedi ki?

Merhaba, cok iyi. Risk yok denir bu sonuca. Dr ne dedi ki?

Doktor 'bence bebegin sağlıklı ama değerlere göre biraz riskli kan alıp yurtdışına gönderebiliriz böylece emin oluruz' dedi. Eşim gerek yok aksi çıkarsa aldırmayi düşünmeyiz dedi. Lakin doktor sonraki her kontrolünde ölçümlerinde downlu olsa şurası söyle çıkardı ama senin ki normal gibi cümleler kurup durdu.
Son kontrolümüzde ise bagirsaginda hafif beyazlık ve beyninde küçük kist vari birsey gördüğünü söyledi. Kafam karıştı. Eşim boşver önümüzdeki kontrolde hersey normal çıkacak görürsün diyor. Çünkü bir önceki kontrolde yoktu böyle birşey. Benim de içim rahat inşallah sağlıklıdır. Biraz kafam karışık Rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallah. ..

kızlar bende bugün yaptıracağım ense kalınlığıına ne zaman bakıyorlar hiçbilgim yok maalesef:110:

Benimde

Bhcg : 62 (bhcg mom) 1.6
PAPP a : 5.821 ( PAPP a mom) : 1.93

Acil bu ne demek aglamaktan helak oldum ; (((

Benimde
Bhcg : 62 ( bhcg mom ) : 1.6
PAPP a : 5.821 ( PAPP a mom ) : 1.93
Acil ; ( bu nedemek aglamaktan helak oldum

Benimde
Bhcg : 62 ( bhcg mom ) : 1.6
PAPP a : 5.821 ( PAPP a mom ) : 1.93
Acil ; ( bu nedemek aglamaktan helak oldum
Doktora sordunmu canım ense çok kalın görünmüyor

Kızlar merhaba 12 haftalık gebeyim ve salı günü ikili test yapıldı ende kalınlığı 2.2 cikti dr im biraz fazla ama onemli olan kanla birlikte verdiği sonuç dedi. Pazartesi randevumuz var ama biz bugun aldık sonucu ama tablo falan yok sadece f.beta hcg. 173
1.trimester testi(papp-a,f.beta hcg). 173
Papp-a. 1,53
Yaziyo ben bisi anlamdım siz yardımcı olur musunuz

Merhabalar benim testi de yorumlayan birileri var mı :)))

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    39,8 KB · Görüntüleme: 2.769
  • image.jpeg
    image.jpeg
    49,6 KB · Görüntüleme: 901
evet canım ben varım..
kaç çıkmış risklerin biliyo musun?

Yıllar geçmiş ama acaba sizin betanız yüksek çıktıktan sonra gebelikte neler yaşadınız? Açıkçası ben çok tedirginim. Diğer değerlerim normal ama beta hcg çok yüksek çıktı. Bir anormali olmasından korkuyorum. Acaba sizin bebeğinizde bir sıkıntı oldu mu? :(

Kızlar ikili sonuçlarım PAPP-A 1184.60 mom 1.85 hcg(T1) 211.6 MOM 2.26 NT:0.8mm down sendromu 1:21800 sadece yaş1:1300 trisomi18/13 1:99000 çıktı anlayan biri yardımcı olurmu hcg yüksek geldi bana ama doktorum henüZ görmedi ama raporda cutoof değerinin altındadır diyor ...

Merhabalar,
Beta hcg değeriniz normalden biraz yüksek çıkmış acaba doktor ne dedi? Benim de değerlerim bu şekilde çıktı çok endişeliyim. Acaba yaptığınız tetkikleri ve başınızdan geçenleri benimle paylaşır mısınız?

Bende 2li test sonucumu aldım kızlar. Ulrtasonda sorun çıkmadı ense kalınlığı falan bişey çıkmadı ama kan testinde tehlikem 1/200 :KK43: dr yani %99 bebeğin sağlıklı dedi ama insan düşünmeden edemiyor..Daha öncede böyle bi konuda bilgim olmadı ilk bebeğim bilmiyorum suan için oldukca üzgünüm stresliyim.1 ay sonra geliştirilmiş ultrasonla bakılıcak.. 1/200 tehlikesi olan ve doğum yapanlar varmı yada sizlerin bildiği.. : (
Merhaba uzun zaman geçmiş ama merak ediyorum benim de ense kalinligi normaldi ve yasim çok genç fakat ikili testte kan sonucum hcg yüksek 145 1.88 mom papp a dusuk 0.97 0.45 mom çıktı sizin sonuç ne oldu bebekte bir sorun çıktı mi inşallah Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip eder

merhaba konu açılalı çok uzun zaman olmuş kimse cevap yazmamış keşke riskli gebeler sonuçlarını yazsa bize de umut olurlar. Benim yaş riskim 1/190 kombine riskim 1/990 çıktı ama beni endişelendiren şey PAPP a değerimin düşük olması 25 kasımda amniyosentez oldum sonuç bekliyorum inşallah sonucum temiz çıkar. Bu bekleme durumu beni çok huzursuz ediyor Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Merhaba kızlar benimde sonucum yeni cıkmıs internetten suan gordum bana da bilen arkadaslar yardımcı olursa cok sevınırım papp-A 1191,23 hcg 42,75

merhaba konu açılalı çok uzun zaman olmuş kimse cevap yazmamış keşke riskli gebeler sonuçlarını yazsa bize de umut olurlar. Benim yaş riskim 1/190 kombine riskim 1/990 çıktı ama beni endişelendiren şey PAPP a değerimin düşük olması 25 kasımda amniyosentez oldum sonuç bekliyorum inşallah sonucum temiz çıkar. Bu bekleme durumu beni çok huzursuz ediyor Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Merhaba sonucunuz çıktı mı merak ettim benim hem beta hcg hem pap a yüksekti usg çok iyiyidi detaylı da güzeldi hiçbirşey yaptırmadım 2 hafta var doğuma ama hâlâ tedirginim

Merhaba kızlar benimde sonucum yeni cıkmıs internetten suan gordum bana da bilen arkadaslar yardımcı olursa cok sevınırım papp-A 1191,23 hcg 42,75
canım risklerin de yazıyordur onları da yazsana

Merhaba sonucunuz çıktı mı merak ettim benim hem beta hcg hem pap a yüksekti usg çok iyiyidi detaylı da güzeldi hiçbirşey yaptırmadım 2 hafta var doğuma ama hâlâ tedirginim
merhaba canım sonucum temiz çıktı çok şükür papp-A düşük olunca sorun oluyor benim değerim baya düşüktü ve bu sonuç bekleme sürecinde araştırdığım kadarıyla düşük pap-A lar genellikle trizomilerde ( yani down sendromu, trizomi 13, trizomi 18 gibi) ve turner sendromunda görünüyor. Bu nedenle çok korkmuştum ama Rabbime çok şükür ki bebeğimde bir sorun çıkmadı

merhaba canım sonucum temiz çıktı çok şükür papp-A düşük olunca sorun oluyor benim değerim baya düşüktü ve bu sonuç bekleme sürecinde araştırdığım kadarıyla düşük pap-A lar genellikle trizomilerde ( yani down sendromu, trizomi 13, trizomi 18 gibi) ve turner sendromunda görünüyor. Bu nedenle çok korkmuştum ama Rabbime çok şükür ki bebeğimde bir sorun çıkmadı
Çok sevindim sağlıcakla al kucağına inşallah darısı başıma... :)

lütfen bu testın sadece tarama testı olduğunu unutmayın ınanıyorum kı sağlıklı bebeklerınız olacak....

Allah kucağına almayı nasip etsin :anneadayı: bizde cuma öğrenicez inşallahh :anne:

Belki benim gibi çok sıkıntı çekmiş birinin benim başımdan geçenleri okumaya ihtiyacı var diyerek söze başlıyorum :) İkili test sonucum 1/12 gibi yüksek riskli çıkmıştı oysaki ultrasondan çıkarken çok iyi ense kalınlığı falan demişlerdi ama sonuç gelince sanki dünya başıma yıkıldı gerçi sonuç ne olursa olsun o bizim bebeğimizdi ama 6 aylık süreç acaba ile nasıl geçecekti ? Eşim amniyosentez ya da cvs yi asla istemiyordu 300/ 1 düşük riski olsa dahi istemiyorduk. Ve fetal dna denen bir test arayışına girdik bir çok firma var bu testi yapan Prena, Harmony, Nifty, vs. en sonunda Rumeli Hastanesinde Biyokimya dan Abdullah Ercan Arzuhal bey ile görüştüm ve onun bütün testler hakkında bilgi vermesi ve sayısal verilerle konuşması nedeniyle daha inandırıcı geldi ve bana Neo bona testini önerdi hemde diğerlerine göre daha kısa sürede 5 iş günü içinde sonuçlanan bir test ve Allahıma şükürler olsun ki testimiz temiz çıktı. Umarım birilerine yardımcı olmuştur yaşadıklarım :)

Back