• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte Ikili Test Sonucu çok Acillll

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
12 hafta 2 günlük hamileyim, ense ölçümü: 1,8 mm, CRL: 57,71 çıktı kan sonucum henüz belli değil, doktorumsa ağzını açmaya eriniyor sağ olsun, sizce sonuçlarım nasıl kızlar:49:

Bende 2li test sonucumu aldım kızlar. Ulrtasonda sorun çıkmadı ense kalınlığı falan bişey çıkmadı ama kan testinde tehlikem 1/200 :( dr yani %99 bebeğin sağlıklı dedi ama insan düşünmeden edemiyor..Daha öncede böyle bi konuda bilgim olmadı ilk bebeğim bilmiyorum suan için oldukca üzgünüm stresliyim.1 ay sonra geliştirilmiş ultrasonla bakılıcak.. 1/200 tehlikesi olan ve doğum yapanlar varmı yada sizlerin bildiği.. : (

bende yarın yaptırıyorum ikili testi 11+6 şuan çok heyecanlıyım bir aksilik çıkmaz inşallah. ayrıca 3 ay bitmeden bana uçak seyahatine izin vermedi adanada yaşıyorum dr.umdan çoook memnunum dr a ihtiyacınız varsa bilgi verebilirim..

Arkadaş lar banada yardım edin lütfen cok sitresliyim. Doktora gosterdim sonuçlarımi baştan bakinca normal korkulacak bi risk yok dedi bn kardesim var deyince ailede varsa risk var dedi amiyosentez yaptırmalısin dedi bnde onu istemiyorum cok korkuyorum arkadaşlar bnimde bi sonuclarimi yorumlarmisiniz.
fB-HCG 302 ng/ml 5,79 düzeltilmiş MoM
PAPP-A 1,97 mıU/ml 0,91 düzeltilmis MoM

kombine ris 1:874 cut off değerinin altinda
ikili test 1:142 cut off degerinin üzerinde
yaş riski 1:922
Trisomy 13/18 +NT <1:10000 cut off degerinin altinda
sonuclarim bunlar arkadaşlar.

Arkadaş lar banada yardım edin lütfen cok sitresliyim. Doktora gosterdim sonuçlarımi baştan bakinca normal korkulacak bi risk yok dedi bn kardesim var deyince ailede varsa risk var dedi amiyosentez yaptırmalısin dedi bnde onu istemiyorum cok korkuyorum arkadaşlar bnimde bi sonuclarimi yorumlarmisiniz.
fB-HCG 302 ng/ml 5,79 düzeltilmiş MoM
PAPP-A 1,97 mıU/ml 0,91 düzeltilmis MoM

kombine ris 1:874 cut off değerinin altinda
ikili test 1:142 cut off degerinin üzerinde
yaş riski 1:922
Trisomy 13/18 +NT <1:10000 cut off degerinin altinda
sonuclarim bunlar arkadaşlar.
Merhaba bende benzer durumdayım. amniyosentez yaptırdınız mı? Bana da Dr um önerdi ama kararsızım :(

Yok yaptırmadım. Panaroma test yaptırdım sonuç bekliyorum. Amniyosentez de düşük riski var ondan cesaret edemedim. Senin de mi aynı sorun ?

evet bende de aynı sorun var, ikili test sonucum riskli geldi 1:100. bHCG olması gerekenden yüksek, PAP-A da düşük :( ense kalınlığı normal..
ben de prena test yaptırdım o iyi geldi ama emin olamıyorum, amniyosentez yaptırsam mı diye düşünüyorum. sen sonuca güvenecek misin?
İnşallah iyi gelir.

evet bende de aynı sorun var, ikili test sonucum riskli geldi 1:100. bHCG olması gerekenden yüksek, PAP-A da düşük :KK43: ense kalınlığı normal..
ben de prena test yaptırdım o iyi geldi ama emin olamıyorum, amniyosentez yaptırsam mı diye düşünüyorum. sen sonuca güvenecek misin?
İnşallah iyi gelir.
Insallah Benimde beta hcg yuksek 129. Çok şükür iyi gelmiş sonucun . Bana söylenen bu testlerin % 96-97 doğru olduğu. Ben amniyosentez istemediğim için bu testi yaptırdım. Düşük riskini göze alamam. Bence sonucun iyi gelmiş boşuna canını sıkma çünkü ikili testler tarama testi sonuçta kesin tanı değil.

anlayanlar bana yardımcı olabilirmi ? ben pek bişey anlamadım :( :( merak icindeyim :(

Test Sonuclar MoM
PAP-A 585.10 ng/ml 1,69
hCG(T1) 132516.0 IU/I 1,48
NT 1.7 mm 1,63

Risk değerlendirmesi(doğumda)
Down Sendromu 1:3840
Sadece yaş 1:1520
Trisomi 18/13 1:99000

Düşük Risk
Down sendromu riski tarama cutoff değerinin ALTINDA'dır.
Düşük Risk
Trisomi 18 riski tarama cutoff değerinin altındadır.

anlayanlar bana yardımcı olabilirmi ? ben pek bişey anlamadım :( :( merak icindeyim :(

Test Sonuclar MoM
PAP-A 585.10 ng/ml 1,69
hCG(T1) 132516.0 IU/I 1,48
NT 1.7 mm 1,63

Risk değerlendirmesi(doğumda)
Down Sendromu 1:3840
Sadece yaş 1:1520
Trisomi 18/13 1:99000

Düşük Risk
Down sendromu riski tarama cutoff değerinin ALTINDA'dır.
Düşük Risk
Trisomi 18 riski tarama cutoff değerinin altındadır.

sonucun çok iyi gelmiş, down sendromu için 3.840da1 risk yani senin durumunda olan 3840 kadından 1i down sendromlu çocuk doğurmuş. trisomy 18 ve 13 de çok düşük 99.000de 1. gözün aydın.

sonucun çok iyi gelmiş, down sendromu için 3.840da1 risk yani senin durumunda olan 3840 kadından 1i down sendromlu çocuk doğurmuş. trisomy 18 ve 13 de çok düşük 99.000de 1. gözün aydın.

çok çok çok tesekkür ederim :) doktor bişeyler geveledi ama anlamadm tam olarak :) devlet hastaneleri işte ozelde yaptırdıgım cuma gelicek :) hakkımızda hayırlısı:) saglıklı uzun omurlu bebişler alırız kucagımıza inşallah :) :)

Merhaba arkadaşlar ;
yaşım 27 ilk gebeliğim bugun ikili test sonucumu aldım ancak ağlamaktan helak oldum.. Doktor değerlerin yüksek ama burda böyle çıktı diye olacak değil gbi saçma bir yorum yaptı içimi hiç rahatlatmadan su aldrırz karnından oda düşük riskli dedi yani böyle sebze hakkında konusuyormuş gbi bbeğim hakkında konusup beni resmen uçurumdan aşağı attı bıraktı bu sözler onun için iş olabilir ama benim içine girdiğim çıkmaz ne olacak bilinmez.. Sonuçları aşağıda belirttiğim gibi lütfen anlayan varsa bana yardımcı olsun yarın başka bir hastaneye gideceğim ama sabredemiyorum..

gebelik yaşı 12+6

PAPP_A 0,5mlU/ml MOM 0,15
fb-hCG 52.8 ng/ml MOM 1.58

YAŞ RİSKİ 1:811
BİYOKİMYASAL TRİSOMY 21 RİSK 1:50
TRİSOMY 13/18 + NT 1:631

CRL ölçümü 67.1
NUCHAL TRANSLUCENCY MOM 0.76

Merhaba arkadaşlar ;
yaşım 27 ilk gebeliğim bugun ikili test sonucumu aldım ancak ağlamaktan helak oldum.. Doktor değerlerin yüksek ama burda böyle çıktı diye olacak değil gbi saçma bir yorum yaptı içimi hiç rahatlatmadan su aldrırz karnından oda düşük riskli dedi yani böyle sebze hakkında konusuyormuş gbi bbeğim hakkında konusup beni resmen uçurumdan aşağı attı bıraktı bu sözler onun için iş olabilir ama benim içine girdiğim çıkmaz ne olacak bilinmez.. Sonuçları aşağıda belirttiğim gibi lütfen anlayan varsa bana yardımcı olsun yarın başka bir hastaneye gideceğim ama sabredemiyorum..

gebelik yaşı 12+6

PAPP_A 0,5mlU/ml MOM 0,15
fb-hCG 52.8 ng/ml MOM 1.58

YAŞ RİSKİ 1:811
BİYOKİMYASAL TRİSOMY 21 RİSK 1:50
TRİSOMY 13/18 + NT 1:631

CRL ölçümü 67.1
NUCHAL TRANSLUCENCY MOM 0.76

Bu durumu ikili test sonucunu aldigimda bende yaşamıştım sonuç kötü direk amniyosentez dedi 16 haftada ordan ciktik başka doktora gittik oda aynisini söyledi kahrolmustum amniyosentez yaptirmam diye agladim günlerce başka doktora gittim bu tesler olasiliktan bahseder asla netliği yoktur amniyosentezde düşük riski var isterseniz fetal dna yani annneden kan alinip yurtdışına gonderilir diyince kabul ettik ve yaptirdim hiç üzülme canım sen bu teslerin hic bir geçerliliği yok ikili üçlü testi temiz çıkıp dawn sendromu bebek dunyaya getiren annelerde var

Çok üzülüyorum ne bende yarn başka bir doktora gidip sonra harmony test varmıs söylediğinz yurtdışına gönderilen kesin sonuç onu yaptırcam son çare Allah evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.. Çok zorlu bir süreç,teşekkür ederim size ilginiz için hilal4545 sevgiler.

Çok üzülüyorum ne bende yarn başka bir doktora gidip sonra harmony test varmıs söylediğinz yurtdışına gönderilen kesin sonuç onu yaptırcam son çare Allah evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.. Çok zorlu bir süreç,teşekkür ederim size ilginiz için hilal4545 sevgiler.

Rica ederim en iyisi yaptirmak harmony en azinda kafan rahatlar Allah yardimcin olsun güzel haberler alirsin inşallah

Annem 12haftalik hamile.ultrason da ense kalinligi normal cıktı. Kan testinde papp a 621 hcgb 113 maximum minimum değerler yazmiyo bu ne anlama geliyor stresliyiz :(

benımde bu testlerı yaptırmama az kaldı tedırgınım arastırıyorum .hersey herkesın gonlundekı gıbı olsun ınsallah bebeklerımıze sagsalım kavusalım ::(

Annem 12haftalik hamile.ultrason da ense kalinligi normal cıktı. Kan testinde papp a 621 hcgb 113 maximum minimum değerler yazmiyo bu ne anlama geliyor stresliyiz :(

MoM değeri üzerinden yazar mısın?

Benim dörtlü test 1/270 çıktı doktorum birşey yoktur ama 35 yaş altısın bu yüzden normalde bu kadar çıkmaması gerek bi test daha yaptır dedi. İkili de geç kalmıştım. Canım sıkıldı

Back