- 2 Ağustos 2013
- 1.277
- 2.457
- 133
Sizin değerleriniz kaç çıkmıştı acaba?
Çok teşekkür ederim anlattıklarınız için evet hamileyim ve henüz doktora gitmedim
Ben sürecimi baştan anlatayım. Covid şüphem olunca kadın doğum doktorumun olduğu hastanenin aciline gittim. Bir ilaç yazılacaksa doktorumu arayıp yazarlar diye. Çünkü iletişim halindeler.
Acilden beni dahiliyeye yönlendirdiler. D dimer vs. bilmediğim şeylerdi. Dahiliyeci bu değerlere bakmamız gerek dedi. Kan tahlili yapıldı.
Covid testi vs. onlar da yapıldı. Ertesi gün sonuçlar için dahiliyeye gittim. Bu arada covid pcr negatif geldi.
Ancak d dimer değerim 3000 çıkmıştı neredeyse. Covid olmadığım halde çok yüksekti. Dahiliyeci hemen aynı hastanedeki kardiyolağa gönderdi beni. Ekg çekildi, kardiyolog bir makine ile bir şeyleri kontrol etti. Hamile olduğum için tomografi imkansızdı. Sonuç olarak kan sulandırıcı kullanmam gerektiği anlaşıldı. Kardiyolog bana kan sulandırıcı iğne yazdı. Değerim 3000 e yakın olduğu için. Ordan dahiliyeye geri gittim. Dahiliyeci gel demişti. Kardiyolog dahiliyeciyi arayıp bilgi vermiş. Dahiliyeci bu sefer bacak damarlarımın doplerini çektirmeye gönderdi. Her şeyi kontrol ettirdi. Sonra yine dahiliyecim sonuçlarım için kadın doğum doktorumu aradı, bilgi verdi. Sonra kadın doğum doktorum beni aradı, iğneyi kullanabileceğimi, sakin olmamı söyledi.
Şu an kullanıyorum. Bir haftalık kontrollerle dahiliye doktoru d dimeri kontrol edecek. Kardiyolog da dahiliyeye her gelişimde ona gidip kontrol yaptırmamı söyledi.
Akciğer embolisi riski olduğu için.