Tüm covidli gebelere kolay gelsin, geçmiş olsun. Filasyondan arayanlar hiçbir şey söylemiyor zaten, kendilerinden alınması gereken raporu bile söylemeden aceleyle telefonu kapatıyorlar. Onları geçiyorum. Covid servisindekiler ve acildekiler de acil durum olmadıkça gebeye el sürmezler bence çünkü üstümüze kalır diye korkarlar. Tedavi konusunu mutlaka doğum doktorunuza danışın.
Ben de geçen haftalarda covid geçirdim. Hamile değilim, emziriyorum. O yüzden ben de her ilacı kullanamıyorum. Kullandıklarımı söyleyeyim; ateşim çıktıkça parol (minoset de olur, gebeyken çok baş ağrısı çekmiştim, doktorum günde 4 tane parol'e kadar hakkın var derdi), d vitamini (bana hamileliğin başında da d vitamini kestirmişlerdi, o yüzden bunu doktorunuza danışın), c vitamni-çinko (bu genelde gebelikte kullanılan multivitaminlerin içinde var), corasprin ve omega 3 (ikisi de kan sulandırma için, omega 3'ü gebelik sırasında da kullanmıştım.).
Corasprin önemli çünkü gençlerde covid'în en büyük tehlikesi pıhtı atması ve kalp krizi riski. Corasprin pıhtılaşma sorunu olan gebelere de veriliyor ama bebeğe geçen bir ilaç. Düşük riski olan bazı gebelere de uygun olmayabilir. O yüzden mutlaka kadın doğum doktoruna danışmak gerek. Burada saydıklarım arasında da en önemlisi bence. Göğüs hastalıkları uzmanına kontrol oldum, asprin kullanmaya 1 ay daha devam etmemi söyledi. Burada fayda zarar değerlendirmesini yaparak corasprin veya pıhtılaşmayı önleyici iğne kullanıp kullanmayacağınızı doktor karar verebilir.