Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

ZeySum ZeySum canim Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin.Ben de diger arkadaslar gibi bobrek sorunu ve su gelismemesi sebebiyle gecen sene kaybetmistim bebegimi ve simdi 17 haftalik hamileyim cok sukur simdilik bir sorunumuz yok.Pihtilasma sorunundan bahsettigin icin sana ozellikle yazmak istedim.Gecen seneki tahlillerimde bana da bakilmisti ve pihtilasma egilimi cikmisti ama su an gorustugum tum perinatologlar bu mutasyonla igne yada ilaca gerek olmadigi yonunde hemfikirler ama ben yuregim agzimda bir hamilelik geciriyorum.Simdi de pihtilasmadan dolayi kaybetmekten cok korkuyorum.Sen homozigot degerlere mi sahiptin? Acaba yanlis mi yapiyorum doktorlarin kullanma onerisini dinlemekle.

Bilmiyorum hatırlar mısınız ben de 2014 bu zamanlar bebeğimin suyu az olduğu için bulmuştum burayı. Kan pıhtılaşması varmış ve bebeğime kan gitmediği için böbrekleri çalışmıyormuş. Sonra tedavi ile 2015 Ağustosta kızımı aldım kucağıma. Sizleri merak ettim ve çok sevindim. hally hally inş bebeğini sağ salim sağlıklı bir şekilde alırsın kucağına. Nasıl gidiyor hamilelik :) garip izmirli garip izmirli ve @tezgulay siz de bebeklerinize kavuşmuşsunuz. Rabbim analı babalı büyütsün, hayırlı uzun ömür versin..

İşteyim ve mesajlara çok hızlı baktım. Başka hamile arkadaşlarım varsa inş onlar da yavrularına kavuşur. İsteyenlerin de en kısa zamanda olur umarım..
Çok teşekkür ederim canım seninde kızını Rabbim sağlıkla hayırlara büyütmeyi nasip etsin

ZeySum ZeySum canim Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin.Ben de diger arkadaslar gibi bobrek sorunu ve su gelismemesi sebebiyle gecen sene kaybetmistim bebegimi ve simdi 17 haftalik hamileyim cok sukur simdilik bir sorunumuz yok.Pihtilasma sorunundan bahsettigin icin sana ozellikle yazmak istedim.Gecen seneki tahlillerimde bana da bakilmisti ve pihtilasma egilimi cikmisti ama su an gorustugum tum perinatologlar bu mutasyonla igne yada ilaca gerek olmadigi yonunde hemfikirler ama ben yuregim agzimda bir hamilelik geciriyorum.Simdi de pihtilasmadan dolayi kaybetmekten cok korkuyorum.Sen homozigot degerlere mi sahiptin? Acaba yanlis mi yapiyorum doktorlarin kullanma onerisini dinlemekle.
Benim iki genimde de homozigot mutasyon vardı. Sende ne var canım, hangi genler?

Mthfr ve heterozigotsa çok önemsemiyorlar. Ama sen mutlaka bir perinatologa git. Hangi ildesin?
Istanbuldayim.Gittim canim bir kac ayri perinatoliga gittim en son iyice kafam rahat etsin diye daha dun bir hematologa gittim o da kullabma birsey dedi artik yapacak bir sey yok Allaha emanet.

evet hamileyim cok sukur ama nasil yani hangi korkularla gecen aralikta bebegimin suyu biti sonlandirdik nedeni yok hersey olabilirmis ama ikinci gebelikte ayni sey yasamasin dediler piskolojim dusuncelerim hamilelere bakisim bebeklere bakisim herseyim degisti mayis ayinda doguracaktim bebegimi ve doguracagim ay ikinci bebegime hamile kaldim ayni ay dusuk yaptim besinci haftamda kendiliginden dustu ve bu aralik yine hamile kaldim ilk zamanlar hic dusunmedim korkudan simdide hamileyim korkularla yasiyorum eger yasin buyuk degilse sana bekle derim baska bebegin varsa da bekle biraz piskolojin vucudun herseyin hazir olsun ama saglikli hamilelikler yasarsin insallahh istedigin zaman olsun ve saglikla kucagina alirsin bebegini gecmis olsun cok yeni kaybetmissin seni okadar iyi anliyorum ki
Ben de bebeğimi 6.5 aylık iken sıvı bitmesi sonucu kaybettim. Otopsi ve genetikte bişey çıkmadı. Merak ettim bebeğinizi sağlıkla kucaginiza alabildiniz mi acaba ? Ben de düşünüyorum ama korkuyorum

Ben de bebeğimi 6.5 aylık iken sıvı bitmesi sonucu kaybettim. Otopsi ve genetikte bişey çıkmadı. Merak ettim bebeğinizi sağlıkla kucaginiza alabildiniz mi acaba ? Ben de düşünüyorum ama korkuyorum
Cok sukur kucagima aldim ondan sonra 2 tane bebegim oldu 3 yilda herhangi soruj yasamadim darisi basiniza olsun bebeginizu kaybetiginize cok uzuldum hic olmayacak yine kaybedecek gibi gelir size dogurana kadar umarim saglikla bebeginize kavusun

Cok sukur kucagima aldim ondan sonra 2 tane bebegim oldu 3 yilda herhangi soruj yasamadim darisi basiniza olsun bebeginizu kaybetiginize cok uzuldum hic olmayacak yine kaybedecek gibi gelir size dogurana kadar umarim saglikla bebeginize kavusun

Çok çok teşekkür ederim. Bugün kan testi yaptırdım ve sonucu 66.48 . Kafamda ji Ton soru ve korku varken cevabınız ilaç gibi geldi. Rabbim evlatlarınızı size bağışlasın

hally hally iyiyim canim cok sukur.Son haftalarimi sayiyorum artik:) 32.haftamiza geldik.Sen nasilsin hersey yolunda degil mi?

merhaba.ben 24 haftamdayim.ultrasonda amniyon sivisi 3,5ölcüldü.az dedi doktor.doplerde sinirda oldugu denildi.dünya basima yikildi.3 yil ugrasdim,asilama ile hamile kaldim.simdi nasil olucak bilgim yok.rahim agzinda hunilesme var dedi doktor.bebegin hicbir organinda kusur bulunamadi.böbrekleri iyiydi.bilgisi olan varmi bu konuda?tedavisi yokmus.nedeni de bilinemedi.

doruk nerelerdesin sen ya ben artik yazilara yetisemiyorum yine arkadaslara anlatayim bende 16. haftalikken bebegimi almak zorunda kaldim ilk gebeligimdi ve hic bir sorun yoktu hersey cok guzel ilerlerken ayda bir gidiyordum dr birgun bir uyandim icimde sikinti var ama bebekle ilgili problem yok direk dr gitim uyanir uyanmaz iyiki gelmissin dedi ultrasonla bakarken neden diye sordum aminyo sivin az takip edecegiz dedi olmasa almak zorunda kalirsin sana zarar verir bobreklerine bakti var iki tanede idrar yolari tikali olabilir ama bebek biraz daha buyumeden beli olmaz dedi bir prof bulup aninda ona gitim ama bebek iki hafta geriymis bobrekleri var suyu bitmeye yakin bebekte ceyp yok olsa hemen su verirdim dedi hic 15 gun bekleme sana zarar vermesin dedi ilk gebeligim bunlari duymak beni oldurdu resmen 20 gun once bebegimi aldim ve sebeb olsa bir yere kadar tedavi olunur arastirmada ikinci gebelikte yapmak daha mantikliymis yani ikinci bebegimin mi gitmesi lazim ne kadar rahat drlar yaa piskolojik acidan bakmiyorlar burdakiler beni arkadas listesine ekleyebilrmi dorukk merek etim seni

Merhaba arkadaşlar konuyu ilk açtığımda ilk bebegimi kaybetmiştim ve benim gibi olan birileri varsa birbirimizi bulalım yardimci olalım diye düşünmüştüm iyiki de varmış kk burdan araştırma durumum oldu ve hastaligimiz konusunda nereye kime gideriz öğrendik gittik tedavi olduk ve sonunda bebislerime kavuştum Rabbim herkese tüm isteyenler e nasip etsin tekrardan kısaca yaxayim geçmişi okuyamayanlara faydası olur belki ilk iki gebeligim de amniyonsıvı azalıyor ve erken doguma sebep oluyurdu ankarada genart ta volkan bey yurtdışına gonderdigi tahlillerle genetik hastaligimiz olduğunu tespit etti tüp bebek pgt yöntemi ile sağlıklı embriyolar seçildi ve iki embriyo transfer edildi ikizlerime hamile oldugumu ogrendim çoğul gebelik riskkeriyle ugrasmali bir gebeligim olsada bebisler 35 haftalik dünyaya geldiler kızım 6gun oğlum da 24 gün küvezde kaldı inşallah yarın da taburcu olacak Allahım tüm isteyenler e nasip etsin sağlıkla hayirla kucağımiza evimize gelsinler daha önce iki kez bebeğini eve geturemeyen kaybeden biri olaraktan benim gibi sıkıntılar yasadiysaniz araştırmadan tekrar hamilelik düşünmeyin gittiğim kadın dogumcular tekrar hamile kal gel yine tekrarlayacsk değil ya diyen i de oldu aspirin kullanırız bişey olmaz diyen de neyseki Rabbim bize bir yol gösterdi sizlerde inşallah iyi insanlarla karşılaşırsinız Allaha emanet olun hersey gönlünüzce olsun

Hally gerçekten çok sevindim rabbim bebislerini sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin inşallah bende maalesef geçen hafta aynı sorunla bebeğimi kaybettim 16 haftalikti ilk bebeğimde böyle bir sıkıntı yaşamadık ama bunda suyu bitmiş dedi doktor herhangi bir sebepte söylemedi sebep söylemek için üç kez aynı sorunu yaşamamız gerekiyormuş araştırmak istedim bişey çıkmaz boşa ugrasmayalim ,patolojiden gelecek sonuca bakar bişey deriz dedi sancı verip normal doğum yaptırdı tekrar eder diye çok korkuyorum ama tedavisi vardır inş herşeyin hayırlısı diyorum tekrar aynı şeyleri yasamaktan coook korkuyorum

A
Hally gerçekten çok sevindim rabbim bebislerini sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin inşallah bende maalesef geçen hafta aynı sorunla bebeğimi kaybettim 16 haftalikti ilk bebeğimde böyle bir sıkıntı yaşamadık ama bunda suyu bitmiş dedi doktor herhangi bir sebepte söylemedi sebep söylemek için üç kez aynı sorunu yaşamamız gerekiyormuş araştırmak istedim bişey çıkmaz boşa ugrasmayalim ,patolojiden gelecek sonuca bakar bişey deriz dedi sancı verip normal doğum yaptırdı tekrar eder diye çok korkuyorum ama tedavisi vardır inş herşeyin hayırlısı diyorum tekrar aynı şeyleri yasamaktan coook korkuyorum
Aminnn inşallah canim Rabbim tekrar yasatmasin sanada kimseyede malesef ki kendi şartlarında araştırma yapmazsan kimse ilgilenmiyor bize patoloji yapıldı ama bakan kişi de hiçbir bulguya rastlamadi bu hastalıkla ilgili Allah yardimcin olsun Rabbim bi yol gostersin

hally hally kavustun demek bebislerine cok sevindim gercekten.Cok zor gunler gecirdik burda hepimiz ama Allaha sukur geride kaldi.Benim de oglum iki aylik oldu bile:) Bugunleri hic goremiycem hic bunlari buraya yazamayicam hep hayal kalacak saniyordum ama sukurler olsun.

Merhaba arkadaslar benimde bebegim polikistik bobrek hastasiydi.bir umut hep arastirdim yasayan bebek olmusmu diye burada her yaziyi okudum ufakta olsa umitliydim.27 haftalikken suyumun azaldigini ogrendim sonra polikistik bobrek tanisi konuldu.gittigim her doktor aldirmami soyledi karnimda oldurup dogurmami.ben tekme atan bebegi aldiramazdim.kilo almayacak gelismeyecek eli yuzu yamuk yalisik olcak karnindaki parazit yuzune bakamayacaksin diyen buke oldu.aldirmadigim icin cok doktor bakmak istemedi.karnimda her an olrbilir seni zehirler dediler.bir sekilde beni korkutup aldirmam her sekilde konustular.bebegim aksine gelismisti kilosunuda almisti.39+2haftaya geldik ve kontrole gittim bebegimin 4700 gr oldugunu artik normal dogum olmaz diyip sezaryana aldilar.acikcasi bende istiyordum sezaryan cunku acil mudahale gerekirse bebek riske girerse kesinlikle sezaryana almayiz diyolardi senin yasamayacak bi bebek icin kesmeyiz.ben bu yuzden istemiyordum.cok sukurki gonlumden gecen oldu devlet hastanesindende dogum yapmaktan korkuyodum devlet hastanesinden baska kimse almadi doguma riske girmek istemdiler.cok sukur ki iyi doktorlar denk geldi ve bebegim dogdu 2 gun yasadi cok korkuyoduk o kadar cok olumsuz seyler soylendiki neyle karsilascagimizi bilmiyoduk.bebegim o kadar guzeldiki kusursuz melek gibi yaratmisti Rabbim.dedikleri gibi polikistik bobrekti bobrekleri bu yuzden buyumus cigerlerinin gelisimini engellemisti..3300 gr dogdu dedikleri gibi 4700 gr degildi.Rabbim o an oyle gormelerini nasip etti .birde bi doktor bosuna catlayacak karnin deforme olacaksin maddi manevi zarar olcak aldir demisti.karnim bir catlak bile olmadi.bi kerr bile suphe etmedim aldirmak icin.dogcagi gun yogun bakimda yer yokmus sevki icin hastane bakiyolardi.dogdugu sirada bi bebek vefat etmis bubyuzden ayni hastanede kaldik.bizden sonra dogan bebekler baska hastanelere gitti.baska hastaneye gitmis olsaydi hic goremeyecektim melegimi.10 dk olsada gorebildim dokunabildim.oyle bi surati vardiki esimle agladigimda o surati gozumuzun onune geldiginde bize tebessum ettiriyor.bunlari yazmamin sebebi ne olursa olun vazgecmeyin sabredin Rabbim kimseye yasatmasin.bu surecte insan bi umut ariyo yasayan bebek olmusmu diye kara kuru resmen nasil cikacagi belli olmaz .icimde suphe kalmadi yasarmiydi acaba diye en azindan elimizden geleni yaptık insallah tevekkul ettik.hakkimizda hayirli olan buymus.ve her gelen siz kazandiniz diyor aldirmayarak.onun nefes alisini gormek elinden tutmak hamilelik suresindeki herseyi unutturdu bana. ben pisman degilim sezaryan acisini bile hissetmedim.gogsumde sut agrisi olur dediler sutum gelmedi oldukten sonra.agrida olmadi.doktorlar elinden geleni yapiyo aldirmak icin inanmayin onune gelen herkese aldirin diyolar boyle diyipte saglikli dogan cok bebek var.ben bunu bebegim olmesine ragmen diyorum.sefaat edecek bize insallah.su an tek tesellim hemen hamile kalmak.onun icin gun sayiyorum simdiden resmen.bebeginizden ne olursa olsun vazgecmeyin herseyi Rabbim bilir doktorlarin gormesine o vesile kilar sadece.

X