Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

hally hally inan bir suredir girip cikip senden bu haberi bekliyordum.gercekten cok sevindim, insallah bu kez saglikli sihhatli kucagina alacaksin .Rahat ol icini ferah tut yapman gereken herseyi yaptin kotu hicbisey dusunme Allah yardimcin olsun.
Canim benim Allah razı olsun rahat olmaya çalışıyorum çok şükür dediğin gibi Rabbim ne imkân verdiyse kullandım inşallah Allahım hepimizin gönlüne göre versin

hally hally canim ben de hamileyim 12. Haftamdayim.Sanirim iki hafta icinde bobreklerin durumu netlesecek,yani ayni sey tekrarlayacak mi gormus olacagiz .Sana stres olma diyorum ama Ben malesef en basindan beri cok stresli geciriyorum her an kaybetme korkusu var engel olamiyorum ozellikle bobrek ultrasonu gunu geldikce buaralar uyku uyuyamaz oldum ama elden bise gelmiyor .Habersiz birakmayalim birbirimizi.

hally hally canim ben de hamileyim 12. Haftamdayim.Sanirim iki hafta icinde bobreklerin durumu netlesecek,yani ayni sey tekrarlayacak mi gormus olacagiz .Sana stres olma diyorum ama Ben malesef en basindan beri cok stresli geciriyorum her an kaybetme korkusu var engel olamiyorum ozellikle bobrek ultrasonu gunu geldikce buaralar uyku uyuyamaz oldum ama elden bise gelmiyor .Habersiz birakmayalim birbirimizi.
Canım benim Allahım sağlıkla bebeğine kavustursun inşallah korkularin tekrarlamaz insan ister istemez korkuyur ama yinede hamileligin tadını çıkarmaya bak hiçbişey çıkmazsa boşa uzulmusum stres yapmışım dememek için bol bol sev bebislerini elini karnına koy dua et tabiki haberlesecez arada giremwdigim dönemler oluyur ama tüm gelisnelerimi yaziyorum ki birbirimize faydamiz olur diye dertlesmis oluyiruz bizi bizden başkası anlamıyor çünkü

Kızlar çok sevindim sağlıcakla kucaklarınıza alın inşallah .inşallah bi daha böyle şeylerle sınanmayız..biz otopsi yaptırmadık aklımıza bile gelmedi zaten kıyamazdık yaptırmaya ama teşhis multikistik böbrek neden oldu diye illa otopsi şart mı genetik testi yaptırsak kendimize Çapa'da yapılıyormuş sanırım zoombi zoombi sen hangi testleri yaptırnıştın hally hally sizin teşhis neydi 2. Kez niye aynı şey tekrarlamış kızlar sizi tekrar tekrar üzmek istemiyorum ama Nasıl bi yol çizmem gerek ne yapmam gerek kendimi çok çaresiz hissediyorum, şuan bana herşey o kadar zor geliyor ki hastaneyi arayıp epikriz bile istemek çok zor hiç cesaretim yok hiçbirşeye :KK43:

Bu arada kızlar lütfen gelişmeleri yazın siz benim umudum olacaksanız inşallah. zoombi zoombi 11 12 . Haftada ayrıntılı ultrasona mı gireceksin bu haftalardan önce kesinlikle belli olmuyor dimi keşke bi test olsa ve hamile kalmadan önce herşey belli olsa çok zor günler çok zor süreç ben birde sezeryanlıyım ilk yavrumdu sezeryanla 3 ten sonrası tehlikeliymiş benim bir hakkım gitti bile :KK43:

Kid-j Kid-j canim seni cok iyi anliyorun surekli bir seyler duymak bilmek istiyor insan,cekinme sorabilirsin sadece kendimiz icin degil baska arkadaslarimiza da destek icin buradayiz.Biz otopsi yaptirmistik,sonrasinda da tibbi genetige gittik,aslinda kendin biseylerin pesinde kosmadikca doktorlar hic biyere yonlendirmiyor,tibbi genetik sadece kan pihtilasma testi ve esimle bana kromozon analizi yapti, ikisinde de sorun cikmadi.aslinda bu testler bu tur kayiplarda anladigim kadariyla fazla birsey ifade etmiyor.Sana sadece sunu soyluyorlar tekrar gebe kal gel daha siki takip edelim..Ben bu yolu tercih ettim.Ama sen dersinki ben bu isin pesine dusucem her turlu ayrintiyi arastiricam ona gore hamile kalicam bu konuda sana hally hally daha fazla yardimci olabilir sanirim. Diger sorularina geleck olursak, ben bebegimi bobrekleri olusmadigi icin kaybetmistim.Ve bebegim alindiginda bana doktorla sunu soylemisti; yeni gebelikte detaylica inceleyip 11 12.haftalarda tespit edebiliriz..Ben 11. Haftamda gittigimde hayir goremeyiz en az 13. Hafta dediler..Simdi haftaya ikili testim var o zaman gorulebilir belki dediler onu bekliyorum.Acikcasi bu yasadiklarimdan sonra hicbir doktora guvenim kalmadigi icin bu bobrek mevzusunu sag salim atlatsam bile son ana kadar yuregim agzimda gececek onu da biliyorum ama hepimizin hakkinda hayirlisi.

Çok teşekkür ederim zoombi zoombi aynı şeyleri yaşadığımız için beni bir tek siz anlarsınız gibi geliyor başka topiclere bakınıyorum sebepsiz bebeğini kaybedenler var sebebini bilmemek onlar için çok kötü belki, ben biliyorum sebebini daha çok korkuyorum bizde bişey var mı aynı şey tekrarlar mı diye. bende 21. Haftada bu başıma geldikten sonra önce Edirne'de bi Prof a daha sonra 23.Haftada atıl Yüksel e gitmiştim İst da belki yanlış teşhis der diye oda o Zaman bebeğin tahliyesini çapa da yapmamı ve neden böyle oldu diye incelenecekti sonraki çocukta da 11. Haftada ayrıntılıya girmemi önermişti . ikili teste çıkar mı ki ben hamileyken daha bu başıma gelmeden hem ikili hem dörtlü yaptırmıştım bişey çıkmamıştı. Evet aynen dediğin gibi ben sağ salim kucağıma almadan hatta ilk birkaç ay bile devamlı tedirgin olurum herhalde :KK43: biz ne desek boş bizim için yazılan bi yazgı var ve Zaman'ı geldiğinde yaşayıp görücez rabbim inşallah Hakkı'mızda hayırlısını yazmıştır başka şeylerle sınanmayız:KK43:

Çok teşekkür ederim zoombi zoombi aynı şeyleri yaşadığımız için beni bir tek siz anlarsınız gibi geliyor başka topiclere bakınıyorum sebepsiz bebeğini kaybedenler var sebebini bilmemek onlar için çok kötü belki, ben biliyorum sebebini daha çok korkuyorum bizde bişey var mı aynı şey tekrarlar mı diye. bende 21. Haftada bu başıma geldikten sonra önce Edirne'de bi Prof a daha sonra 23.Haftada atıl Yüksel e gitmiştim İst da belki yanlış teşhis der diye oda o Zaman bebeğin tahliyesini çapa da yapmamı ve neden böyle oldu diye incelenecekti sonraki çocukta da 11. Haftada ayrıntılıya girmemi önermişti . ikili teste çıkar mı ki ben hamileyken daha bu başıma gelmeden hem ikili hem dörtlü yaptırmıştım bişey çıkmamıştı. Evet aynen dediğin gibi ben sağ salim kucağıma almadan hatta ilk birkaç ay bile devamlı tedirgin olurum herhalde :KK43: biz ne desek boş bizim için yazılan bi yazgı var ve Zaman'ı geldiğinde yaşayıp görücez rabbim inşallah Hakkı'mızda hayırlısını yazmıştır başka şeylerle sınanmayız:KK43:
Canım senin sıkıntı hangi hafta başlamıştı bir de ilk gebeliğin diye biliyordum 11.hafta ayrintiliya girmeni bu gebeliginde mi istediler biraz karıştırdım sanki ama sana tavsiyem sen işini şansa bırakma gidin genetik taramanizi yaptırın benim de hep 20li haftalarda sıvıazaldı duzelmedi böbrek hastası çıktı bebekler ve pgt yapıldığında bile 15 embriyo dan sadece 3u sağlıklı çıktı içlerinde kaubettigim bebeklerimiz gibi hasta olanları da vardı lütfen bunu dikkate al zoombi zoombi nin de söylediği gibi hiçbir Dr senin neyin var diye araştırma yapmıyor malesef ben 7 yıldır kosturdum en sonunda özelde hoca buldum parasını verince yurt dışında 1 ayda bize sebebi söylediler türkiyede en az 5 üniversite hastanesine gittim pıhtılaşma ve kromozom anslizinden ilerisine gidemefiler malesef

Benim 21. Haftada çıktı ilk hamileliğim grip olmuştum kadın doğumcuma gittim önce 5. Ay kontrolümüze de bi hafta falan vardı o Zaman suyum nerdeyse bitmişti Edirne tıp a yolladı orda 1 hafta yattım zatürre teşhisi ile ve Bebek için hiçbir şey yapılmadı suyun geldi aldır yaşamaz engelli olur dediler ben ne olursa olsun aldırmak istemiyorum dedim imza attım sonra Rahmi'n enfeksiyon kapar dediler imza atıp çıktım o Zaman korktum sonraki hamileliğini de engeller dedikleri için aldırmaya karar verdim ama o hastenede istemiyordum çünkü birkaç kişiden çok acımasız olduklarını duymuştum ki bana davranışlarından da tecrübe ettim orda kaldığım sürece suyum Nasıl diyordum yok su falan diye azarlıyorlardı kendi kadın doğumcuma gittim o suyun gelmiş olamaz istersen aynı hastenin baş hekimi aynı Zaman'da perintoloji uzmanı Prof un özeline gittik daha iyi ilgilenir diye o da polikistik teşhisi koydu ve çalıştığı hastanenin kararının arkasında durdu hatta bana sen okumuş bilgili birisin mantıklı olman lazım dedi sanki vicdanım yok Sonra İst da atıl Yüksel den acil randevu aldık o da kesin bi şekilde multikistik böbrek teşhisi koydu tahliye yi çapada yaptır araştırılsın dedi 3 4 ay sonra hamile kalırsın ve 11. Haftanda ayrıntılaya giresin dedi sonraki hamileliğinde daha yakından takip edilirsin dedi peki gen testlerinde bişey çıkmadı mı o yurt dışına giden test ne harmony test diye bişey duymuştum o mu o ama hamileyken yapılıyordu sanki hoca nın adı ve ne kadar tuttu Can'ım o test birde özel olmazsa neymiş sebep 12 embriyo nun tamamı böbrekle ilgili yani aynı teşhis mi farklı şeylerde mi peki bu testi yaptırmak mı daha mantıklı tüp bebek mi pgt dediğin tüp bebek sanırım bu konularda çok cahilim aslında ilk başıma bu olay geldiğinde bu topici okudum hep ama kayıpları yaşananları gördükçe ağlama krizlerine girip

hally hally zoombi zoombi çok sevindim. Rabbim yüreğinizdeki sevgiyi kucağınıza koyuversin inşallah.Dikkat edin, güzel beslenin, dinlenin,stres yapmayın (zor ama). Böyle güzel haberlere ihtiyacımız var. Dediğiniz gibi dr lar siz uğraşmazsanız ilgilenmiyorlar bile. Onlar için tıbbi bir olay sadece. Ama idealist olmaları gereken bir konuda çok boşverdimci davranıyorlar. Şöyle konunun aslına eğilip araştıran perinataloglar yok malesef.
Kid-j Kid-j lütfen sezaryen diye kendini üzme. 4 hatta 5 sezeryan yapan var. Hatta 4 sezaryen sonrası normal doğum yapan var. SSVD diye bir yöntemle. O nedenle bir de onu dert edinme kendine. Hally'i dinle bence biraz dinlen ve vücudunu yeni bir oluşuma tamamen hazırla aceleci davranma. İnşallah en kısa zamanda senin de güzel haberlerini duyarız.

Bende böbrek agenezisiyle Bebeğimi kaybetmiştim geçen yıl. Bu yılda stresli ve korkulu bir gebelik geçirdim her an bişey olacak korkusu vardı ama çok şükür Rabbim e 8 nisan da çok sağlıklı bi kızım oldu.arkadaşlar ümidinizi kaybetmeyin dua edin hersey yoluna giriyor çok şükür. Stresli bi gebelik geçirdim hatta ikili testten sonra genetik inceleme için prena testte yaptırdım her an bi sorun olucakmis gibi geldi ama çok şükür şimdi sağlıcakla Kavuştuk birbirimize.iki taraflı böbrek agenezisiydi sorunumuz önceki gebeliğim. bunuda ümit olsun diye yazdim Rabbim bu konu altındaki herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin bu hastalıktan da tekrarindan da korusun bebislerimizi.

Bu arada benim sonucum belli oldu hamileyim Allahım hayırlısı ile kucagimiza almayi nasip eder inşallah Allahım sonumuz u Hayır etsin bu sefer yavrularimizi sağlıklı sıhhatli eve getirmeyi nasip etsin burada sıkıntılı tum arkadaşlarımın sifasini versin
Rabbim sağlıcakla kucağına almayi nasip etsin.çok sevindim.kötü düşünme dua et bu zamanını bole geçir. Dualarla geçirdim bende gebeliğim yoksa kafayı yicektim pimpiriklilikten çok şükür kızıma kavuşturulması Rabbim ama hala onun bakımında bile endiseliyim iyi bi yara açmış kaybım ama çok şükür bugüne.senin de Rabbim yardimci olsun tüm bu sıkıntıları yasıyan arkadaslarinda.ümidi kaybetmemek gerekiyormuş bunu anladım. Çok tebrik ederim tekrardan

Bu arada benim sonucum belli oldu hamileyim Allahım hayırlısı ile kucagimiza almayi nasip eder inşallah Allahım sonumuz u Hayır etsin bu sefer yavrularimizi sağlıklı sıhhatli eve getirmeyi nasip etsin burada sıkıntılı tum arkadaşlarımın sifasini versin
Hayırlı olsun çok sevindim Rabbim sağlıklı kucağına almayi nasip etsin.bende yeni kavuştum kızıma gerçekten çok güzel.bu duyguyu Rabbim herkese de sana da yaşasın inşallah.

hally hally canim ben de hamileyim 12. Haftamdayim.Sanirim iki hafta icinde bobreklerin durumu netlesecek,yani ayni sey tekrarlayacak mi gormus olacagiz .Sana stres olma diyorum ama Ben malesef en basindan beri cok stresli geciriyorum her an kaybetme korkusu var engel olamiyorum ozellikle bobrek ultrasonu gunu geldikce buaralar uyku uyuyamaz oldum ama elden bise gelmiyor .Habersiz birakmayalim

Hayırlı olsun çok sevindim Rabbim sağlıcakla kucağına almayi nasip etsin.biliyorum zor bi süreç bende çok endişeli ve e stresli bi gebelik geçirdim çok şükür Kavuştuk birbirimize sende kavusacaksin inan buna ve dua et.ayrıntılı USG yi tavsiyem mutlaka perinatoloji uzmanına yaptirin aynı zaman da ikili testi de o yapsın. 15. Haftada hersey netlesecektir.bir umutta ben olayım gözünün önünde aynı şeyleri yaşayan biri olarak bugüne çok şükür. Seninde sağlıcakla kavuşman dileğiyle. .

Bende böbrek agenezisiyle Bebeğimi kaybetmiştim geçen yıl. Bu yılda stresli ve korkulu bir gebelik geçirdim her an bişey olacak korkusu vardı ama çok şükür Rabbim e 8 nisan da çok sağlıklı bi kızım oldu.arkadaşlar ümidinizi kaybetmeyin dua edin hersey yoluna giriyor çok şükür. Stresli bi gebelik geçirdim hatta ikili testten sonra genetik inceleme için prena testte yaptırdım her an bi sorun olucakmis gibi geldi ama çok şükür şimdi sağlıcakla Kavuştuk birbirimize.iki taraflı böbrek agenezisiydi sorunumuz önceki gebeliğim. bunuda ümit olsun diye yazdim Rabbim bu konu altındaki herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin bu hastalıktan da tekrarindan da korusun bebislerimizi.
canımmm gözünaydın bebişi öpüyorum Allahım sağlık sıhhat uzun ömür versin çok sevindim ne güzel buraya tekrar dönüş yapman da bizlere umut oldu

Hayırlı olsun çok sevindim Rabbim sağlıklı kucağına almayi nasip etsin.bende yeni kavuştum kızıma gerçekten çok güzel.bu duyguyu Rabbim herkese de sana da yaşasın inşallah.
aminnnnnnn inşallah çok saol bu sefer yavrularımızı kucağımıza alalım sağlıkla hayırla inşallah:emir_bebek::emir_bebek: Rabbim biliyor çoooook istiyorum

Cok gecmis olsun oncelikle bir hafat once bende 19 haftalik bebegimi kaybettim bir anda suyum geldi hepsi dayanailmaz bir aci gerçekten 7yil sonra olmustu kuzum biz incelemeye gonderdik siz ne yaptiniz doktor neden oldu dedi acaba
Çok geçmiş olsun ne denir ki :KK43: Başınız sağolsun Rabbim tekrarından korusun inş. Doktor suyun gelmesi için neden olarak ne dedi acaba? Sürekli sıvı akıntım var doktor normal diyor ama korkuyorum. Yaranızı deşmek istemiyorum daha önce bende 12. haftada bebeğimi kaybettim.. 12. hafta kontrolüne gittik 10. haftada kalbi durmuştu bebeğimin. Su geldiğini nasıl anladınız baya fazla mı anlaşılır derecede?

Çok geçmiş olsun ne denir ki :KK43: Başınız sağolsun Rabbim tekrarından korusun inş. Doktor suyun gelmesi için neden olarak ne dedi acaba? Sürekli sıvı akıntım var doktor normal diyor ama korkuyorum. Yaranızı deşmek istemiyorum daha önce bende 12. haftada bebeğimi kaybettim.. 12. hafta kontrolüne gittik 10. haftada kalbi durmuştu bebeğimin. Su geldiğini nasıl anladınız baya fazla mı anlaşılır derecede?
Tesekkur ederim doktor enfeksiyon olabilcegini bazen gizli enfeksiyon olabilecegini soyledi bizde pazartesi kontrole gittik 4d ultrasyonda bebegimizi gördük herşey yolundaydi persembe sabah uyandim lavobaya gittim bir anda oldu yani yavas bi su gelmesi olmadi bir anda su kesesi gelmis tabi daha once dogum falan olmadigi icin bebek düştü zannettim cunku kanda geliyordu benim arastirmalrimda genelde iki sebep oluyormus buna enfeksiyon ve rahim agzi yetmezliği Rabbim bu yavrunuzu size bagislasin kimseye bu aciyi gostermesin surekli rahiz agzi kontrolu enfeksiyon takibi yaptirmanizi oneririm insan on kere yuz kere dusunuyor neden olduki diye benim hic bi sorunum yoktu

canımmm gözünaydın bebişi öpüyorum Allahım sağlık sıhhat uzun ömür versin çok sevindim ne güzel buraya tekrar dönüş yapman da bizlere umut oldu
Amin canım inşallah sende doğum yaptığında Rabbimin izniyle yaz haberlerini bekliyoruz Kendine ii bak..

Tesekkur ederim doktor enfeksiyon olabilcegini bazen gizli enfeksiyon olabilecegini soyledi bizde pazartesi kontrole gittik 4d ultrasyonda bebegimizi gördük herşey yolundaydi persembe sabah uyandim lavobaya gittim bir anda oldu yani yavas bi su gelmesi olmadi bir anda su kesesi gelmis tabi daha once dogum falan olmadigi icin bebek düştü zannettim cunku kanda geliyordu benim arastirmalrimda genelde iki sebep oluyormus buna enfeksiyon ve rahim agzi yetmezliği Rabbim bu yavrunuzu size bagislasin kimseye bu aciyi gostermesin surekli rahiz agzi kontrolu enfeksiyon takibi yaptirmanizi oneririm insan on kere yuz kere dusunuyor neden olduki diye benim hic bi sorunum yoktu
Amin cnm Rabbim sabır versin size de inşallah. Sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi hep inşallah.
Bir kere oldu diye bir daha olacak diye bir şey yok kesinlikle elimizden geleni yapıp tevekkül etmek lazım.
Rabbim yüzümüzü güldürsün inş.

X