Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

Doğumdan Hemen Sonra Doğum Kontrol Hapı Kullanılabilir mi?
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ebru ALPER, merak edilen; Doğumdan Hemen Sonra Doğum Kontrol Hapı Kullanılabilir mi? sorusunun cevabını Kadınlar Kulübü TV için yanıtladı.

Sevgili Kadınlar Kulübü forum üyeleri sizler için açtığımız Kadınlar Kulübü TV'ye video izleme desteklerinizi bekliyoruz. Kadın dayanışmasına ne dersiniz? :) Sizleri ilgilendiren en yeni videolarımızla sayfamıza davetlisiniz.

Merhabalar güzel anneler asla umudunuzu yitirmeyin, bu baslik altindaki eski yazilarimi okuyup agladim..
evet 3 gun ömür bicilmisti kuzuma simdi 15 aylik oldu bile sukurler olsun :)

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım yazıları baştan sona hepsini okudum çok zor allahım kimseyi çaresiz bırakmasın bende aynı durumdayım şuan 20 haftalık hamileyim bebeğimin hiç suyunun kalmadığını söylüyolar ama ben inanmak istemiyorum pazartesi alınmasına karar verilicek biz eşimle aldırmak istemiyoruz bebeğimde hiç bi sıkıntı yok şuan mucizeye ihtiyacımız var allahım büyük çok zor bir durum hiç bir anneye yaşatmasın rabbim

Amin sağolun dün gittik aldırmak istemediğimi söyledim tamam dediler kağıt imzalattılar 1 ay sonra gel dediler gönderdiler ilgi alaka sıfır iyi bir doktora denk gelemedim Rabbim sonumuzu hayır eylesin yavrumu korusun inşAllah

Hiç bir sebep yok görünürde bebekte sağlıklı kesedede sızıntı çıkmadı bilmiyorum Allaha sığındım bekliyorum doktor arıyorum şuan aldırmadım yavrumu nolucak hiç bilmiyorum

Doğum Kontrol Hapı Bırakıldıktan Sonra Hamile Kalma Süreci

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ebru ALPER, en çok merak edilen; Doğum Kontrol Hapı Bırakıldıktan Sonra Hamile Kalma Süreci Nedir? sorusunun cevabını Kadınlar Kulübü Tv için yanıtladı.
Sevgili Kadınlar Kulübü üyeleri sizler için açtığımız Kadınlar Kulübü TV'ye video izleme desteklerinizi bekliyoruz.
Diğer videolar için: https://www.kadinlarkulubu.tv/

Hiç bir sebep yok görünürde bebekte sağlıklı kesedede sızıntı çıkmadı bilmiyorum Allaha sığındım bekliyorum doktor arıyorum şuan aldırmadım yavrumu nolucak hiç bilmiyorum
Rabbim bebegini size bagislasin insallah umudunu kaybetme ben cok doktora gittim onlar kolay olani secmen icin secenek sunuyo tabiki bu onlara gore kolay sizin icin degil.suyunun azalmasinda bircok sebebi olabilir.sen tevekkul et burda suyu sonradan artan arkadaslarimizda var.

Amin çok sağolun umudumu kaybetmedim hiç doktorlara gidip geldikçe psikolojim iyiden bozuluyor artık Rabbime sığındım birtek bekliyorum sadece inşallah iyi olucak bebeğim ama asla aldırmıycam ne olursa olsun o canı Allahım verdi o alır anca sonuna kadar gidicem

26.haftada suyumda azalma oldu polikistik bobrek tanisi konuldu bebegime.bende inanmadim bircok doktora gittim maneviyatsiz doktorlar aldirmam yönünde secenek sundu.sadece bi doktor bu zamana kadar gelmissin devam et dedi.ama oda yasamaz diyordu.vicdanen rahat olursun dedi.ben aldirmayi hic dusunmedim esimle bircok doktor aldirmadigim icin bakmadi bike.ozel hastaneler ugrasmadi hep devlet hastanelerine yolladilar.her gittigim doktor ayni hastaligi soyluyodu bobrekleri buyumustu.karnimda o suyla olur dediler son haftasina kdr geldi.ama 2 gun yasadi benim melegim.

Allahım çok sabır versin sizede bende sonuçlarını biliyorum aynı şeyi söylediler doğar ama yaşamaz dediler fakat ben de vicdan azabı çekmek istemiyorum keşke demek istemiyorum oluruna bıraktım rabbim bilir en iyisini neyse kaderimizdeki onu yaşıycaz

annecikk-16 aynı beklemedeyiz daha nisan 7 de muaynemiz var yine aynı şeyleri duyucam biliyorum ama sonuna kadar gidicem Allahın izniyle bebeğim kıpır kıpır maşallahı var Rabbim onu korusun

Polikistik bobrekten dolayi bebegini kaybeden arkadaslar yardimci olurmusunuz onlem icin nasil bir yol izlediler ben genetik bolumune gittim ama herhangi bir onlemin olmadigini soylediler.akraba evliligi degil ailelerimizde boyle bi hastalikta gorulmemis.bu yuzden kalitsal olmadigini soylediler sadece.korkuyorum tekrar karsilasmaktan.4 te 1 ihtamalle tekrar olabilme durumu varmis.

Kızlar merhaba, hatırlayanlarınız olacaktır ben de oğlumu 2014 yılında henüz 16 haftalıkken kaybetmiştim. Ammiyon sıvısı kritik derecede azdı ve böbrekleri ultrasonda görülmüyordu. Gebeliğim sonlandırıldı ve yapılan otopside bir böbreğin hiç oluşmadığı, diğerinin de olması gerekenin onda biri büyüklüğünde ve kistik bir yapıda olduğu görüldü. Oğlumla peşpeşe babamı da kaybettim ve derin bir depresyona girdim. Ya tekrar aynı şeyleri yaşarsam korkusundan çok uzun süre yeni bir hamilelik istemedim. Sanki asla sağlıklı bir hamilelik yaşayamazmışım gibi hissediyordum. Ya tekrar hamile kaldığımda bebeğimi yine kaybedersem? Ya tekrar yıkılırsam? O kadar zor toparlamıştım ki kendimi bir daha başaramam diye korkuyordum. Bir çoğunuzun kafasında da aynı soruların döndüğüne eminim. İki yıl sonra hamile kaldığımda da hep tedirgindim, 16. Haftayı nasıl bekledim, o ultrasona nasıl gittim bir tek sizler anlarsınız. Uzun lafın kısası hamileliğim sorunsuz geçti, her ne kadar her ultrasonda doktora "suyu nasıl?" diye sorsam da sonuçta çok güzel bir hamilelik geçirdim ve şimdi 2 buçuk aylık sağlıklı bir kızım var. Bunu benzer kayıplar yaşayan ve güneşin bir daha asla doğmayacağına inananlar için yazıyorum.

Ordasın biliyorum. Ağlamaktan şişmiş gözlerin, üstünden çıkarmak istemediğin pijamalarınla "Neden ben?" diye soruyorsun. O eski gülen, hayattan zevk alabilen kişi sen değilmişsin gibi, sanki asla sağlıklı bir bebeğin olamayacakmış gibi hissediyorsun. Bil ki güneş yeniden doğuyor. Bil ki seninle aynı şeyleri başka bir zamanda yaşayan biri bugün tekrar öğrendi gülmeyi...

Kızlar merhaba, hatırlayanlarınız olacaktır ben de oğlumu 2014 yılında henüz 16 haftalıkken kaybetmiştim. Ammiyon sıvısı kritik derecede azdı ve böbrekleri ultrasonda görülmüyordu. Gebeliğim sonlandırıldı ve yapılan otopside bir böbreğin hiç oluşmadığı, diğerinin de olması gerekenin onda biri büyüklüğünde ve kistik bir yapıda olduğu görüldü. Oğlumla peşpeşe babamı da kaybettim ve derin bir depresyona girdim. Ya tekrar aynı şeyleri yaşarsam korkusundan çok uzun süre yeni bir hamilelik istemedim. Sanki asla sağlıklı bir hamilelik yaşayamazmışım gibi hissediyordum. Ya tekrar hamile kaldığımda bebeğimi yine kaybedersem? Ya tekrar yıkılırsam? O kadar zor toparlamıştım ki kendimi bir daha başaramam diye korkuyordum. Bir çoğunuzun kafasında da aynı soruların döndüğüne eminim. İki yıl sonra hamile kaldığımda da hep tedirgindim, 16. Haftayı nasıl bekledim, o ultrasona nasıl gittim bir tek sizler anlarsınız. Uzun lafın kısası hamileliğim sorunsuz geçti, her ne kadar her ultrasonda doktora "suyu nasıl?" diye sorsam da sonuçta çok güzel bir hamilelik geçirdim ve şimdi 2 buçuk aylık sağlıklı bir kızım var. Bunu benzer kayıplar yaşayan ve güneşin bir daha asla doğmayacağına inananlar için yazıyorum.

Ordasın biliyorum. Ağlamaktan şişmiş gözlerin, üstünden çıkarmak istemediğin pijamalarınla "Neden ben?" diye soruyorsun. O eski gülen, hayattan zevk alabilen kişi sen değilmişsin gibi, sanki asla sağlıklı bir bebeğin olamayacakmış gibi hissediyorsun. Bil ki güneş yeniden doğuyor. Bil ki seninle aynı şeyleri başka bir zamanda yaşayan biri bugün tekrar öğrendi gülmeyi...
Cok guzel yazmissin yasadigim tedirginlikleri korkulari.cok buyuk ozlemim sabirsizligim var evlat kokusuna.ama bi yandan korkuyorum.doktora soruyorum nasil bi onlem alinir bi daha ayni durumla karsilasmamak icin diye bunun tedavisi yok diyor.4 te 1 ihtimal varmis tekrar olmasinin.Rabbim bir daha yasatmaz insallah hicbirimize.

X