Benim bebegimin 22.haftada suyunun az olduğunu öğrendik.o zamanlar çok korkmustum.her gun forum sitelerini okuyordum.havuç suyu içtim sabah akşam.günde 5 litreye yakin su içtim.az hareket ettim ve bol protein aldim.her hafta Dr a gittiğimde suyunun sinirda olduğunu söylerdi.öyle öyle haftalar geçti ve Allahima binlerce kez şükür kizimi kucagima aldim.uzun yazdim kusura bakmayin.ama benim gibi forum sitelerini takip eden ve moral arayan insanlara bir ümit olsun istedim.[/QUOTE ]
yazdıklarınız cok ilgimi çekti okumaya calıstım ama buyuk kısmını kaçırdım. umutsuz denılen bır durumda dırenerek Allaha guvenerek ustesınden gelmıssınız. suan bende aynı durumları yasıyorum tavsıyelerınız varmı nerede yasıyordunuz hangı doktora gıttınız merak ettımCanim benim gönlünü ferah tut öncelikle. Ben havuc suyu kullandım ve Allahin izniyle de bebegimi kucağıma aldım. Ama benim suyum ilk azalmaya başladığında daha 16 haftaydi ve doktorum eğer 30 haftayı geçseydin hemen alırdım bebeği dedi. Sen de sor doktoruna erken doğum yaptırma ihtimallerini de konuşun. Ama ben havuc suyu kullandım ve 40 haftada doğdu. Sabah akşam bir bardak TAZE SIKILMIS havuc suyu içtim. Sen de dene Rabbim seni de bebek bekleyen isteyen diğer arkadaslarima da en kisa zamanda kucağıniza almayi nasip etsin
22 haftalik gebeyim bende 19 haftalik ken suyunun az olduğunu öğrendik, kalbi delik,bağırsaklarında parlaklık var,burun kemiği ufak dediler amniyosentez yapacaklardı biz istemedik, dörtlü tarama testinde down sendromu yada diğer genetik hastalıklar düşük ihtimal çıktı, en son cuma günü gittim burun kemiği oluşmuş, su da 2 santimin altına düşerse tehlikeliyms,benimki 2.3 ama önce 2 santimin hemen altındaydı bol su içiyorum günde 1 bardak zemzem içiyorum havuç suyu içiyorum günde 1 bazen 2 bardak okunmuş sular içiyorum, kolay bir durum değil dengesiz bir doktor bana bu bebek 3 gün ya yaşar ya yasamaz demişti saatlerce agladim ama neredeyse 3 hafta oluyor, şimdiki doktorum çok ilgili beklemekten başka bişey yok dedi kan akımı iyi bende anlamıyorm gelişimi neden geride dedi bekliycez dedi
2li 3lu 4lu birsey ifade etmiyorki bu durumda. Sen perinatolojiye gittinmi organ taramasi icin direk bobreklerden ve idrar kanalindan supheleniyorlar su azalmasinda. Bende cok sukur temiz cikti organ taramasi. Benim gittigim perinatoloji uzmani su azaldigi icin gelisimin durdugunu soyledi. Sonucta amniyon sivisida beslenme ile bobreklerden cikan akimi tekrar saglayan bir su. Bnmde kan akimi iyiymis ama yinede su azdi gerilik baslamisti.Benim bebeğimin gelişimi de 2 hafta geride, kan akımı iyi dörtlü tarama da iyi çıktı ama niye gelişim geride bende çok anlayamadım dedi doktor, ya bebeğin eşinde sıkıntı var yada genetik bir hastalığı var dedi, beklemekten başka bişey yapamayiz dedi
Tahlil sonuclarimi aldim ne kan pihtilasmasi ne farkli birsey hicbirsey cikmadi. Bugun kontrole gittim doktora su bitmis anhidramnios olmussun dedi. Benim umudum var ama icimede huzun cokmuyor degil. Doktorum sende bir problem yok bebekde var dedi ama 15 gun onceki ilk detayli taramada cok sukur bebekde birsey cikmamisti.Bende kan pıhtılaşmasi var iğne vuruyorum hergün kendime, benden bebeğe giden kan akımındada bir problem yok çok şükür organlarıda yerinde,bazı bebeklerin böbrekleri olmuyormus hatta beyni bile olmayan bebekler doğuyor dedi doktor,. Dogup ölüyorlarmis maleseff, mesane de cis te görünüyor dedi bu önemli hani, asimetrik gelisim geriligi var, bağırsaklarında parlaklık var,kalbi delik, bütün bunlar olunca down sendromundan suphelenildi tarama da düşük bir ihtimal çıktı, ben amniyosentez de istemiyorm doktor aldirmiyacaksan bebeği, öğrenip napcan amniyosenteze gerek yok dedi yani bende zaten doktorla hemfikirm, suyu da 2 santimin altina dusunce sikinti oluyomus benim bir ara dustu bol su iciyorum havuc suyu iciyorum su an 2 santim,Konya dayım burda meram eğitim araştırma Hastanesi var ahmet başaran doktorum perinotolog çok detaylı bakıyor, zaten günde en fazla 10-15 hastaya bakıyor baya inceliyor ozelede gittim bu kadar detayli bakmadi,