Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

hepinize geçmiş olsun konuyu baştan sona okumadım , başlığa göre yazıyorum bebeğin böbreğinde büyüme ve amniyon da azalma varsa bebek de upj darlık veya üretal valv olma ihtimali büyük, bebek idrarı rahat yapamadığı için annenin sıvısı azalıyor bebekde upj darlıkda da böbrek den aşağı inemeyen sıvıdan dolayı , üretal valvde de mesanesinden dışarı çıkamayan sıvıdan dolayı böbreği ultrasonda büyük çıkıyor.mutlaka başka sebeplerde vardır en sık sebepler bunlar diye biliyorum.​

Son düzenleme:
Benim bebegimin 22.haftada suyunun az olduğunu öğrendik.o zamanlar çok korkmustum.her gun forum sitelerini okuyordum.havuç suyu içtim sabah akşam.günde 5 litreye yakin su içtim.az hareket ettim ve bol protein aldim.her hafta Dr a gittiğimde suyunun sinirda olduğunu söylerdi.öyle öyle haftalar geçti ve Allahima binlerce kez şükür kizimi kucagima aldim.uzun yazdim kusura bakmayin.ama benim gibi forum sitelerini takip eden ve moral arayan insanlara bir ümit olsun istedim.

22 haftalik gebeyim bebeğim 2 hafta geriden geliyor, suyum az, doktor çok umutlanma dedi, şu içmenin çok faydası olmaz dedi doktorun biri diğeri iç dedi, sizinkinde gelişim geriligi falan varmiydi

Canim havuc suyu diyorlar bol bol ic su fayda etmiyor dr dediki sana yarar sürekli tuvalet e gidersin demişti ben 2.5 ay sifir su ile doguma girdim 35 haftasinda hepsi aldırma yönüne gittiler ben aldirmadim ne yazikki akcigerler gelismedi 7 saat yasadi kaybettim oglumu ((

21. haftanın içerisindeyim aynı sorunları yaşıyorum. havuç suyunun faydasını görenler olmuş galiba. allah nasip ettiyse sağlıkla kavusucaz bebeklerımıze ınsaallah ben umudumu kaybetmıyorum. sizin son durumlar nasıl gelişme varmı

yazdıklarınız cok ilgimi çekti okumaya calıstım ama buyuk kısmını kaçırdım. umutsuz denılen bır durumda dırenerek Allaha guvenerek ustesınden gelmıssınız. suan bende aynı durumları yasıyorum tavsıyelerınız varmı nerede yasıyordunuz hangı doktora gıttınız merak ettım

22 haftalik gebeyim bende 19 haftalik ken suyunun az olduğunu öğrendik, kalbi delik,bağırsaklarında parlaklık var,burun kemiği ufak dediler amniyosentez yapacaklardı biz istemedik, dörtlü tarama testinde down sendromu yada diğer genetik hastalıklar düşük ihtimal çıktı, en son cuma günü gittim burun kemiği oluşmuş, su da 2 santimin altına düşerse tehlikeliyms,benimki 2.3 ama önce 2 santimin hemen altındaydı bol su içiyorum günde 1 bardak zemzem içiyorum havuç suyu içiyorum günde 1 bazen 2 bardak okunmuş sular içiyorum, kolay bir durum değil dengesiz bir doktor bana bu bebek 3 gün ya yaşar ya yasamaz demişti saatlerce agladim ama neredeyse 3 hafta oluyor, şimdiki doktorum çok ilgili beklemekten başka bişey yok dedi kan akımı iyi bende anlamıyorm gelişimi neden geride dedi bekliycez dedi

bende suan 21.haftamdayım yıldız. senı cok cok ıyı anlayabılıyorum. ınsan butun olasılıkları dusunuyor doktorlar cok acımasız olabılıyor bız hamılelıgımızın yarısına kadar gelmısız. Allahın ıznıyle sonuna kadar da gıderız. bnm plesenta prevıa total vardı zaten sorunluydu plesenta en bastan berı kanama vs suan su cok az oldugu ıcın bebegın hareketlerını hıc hıssetmıyorum. gecen hafta gun asırı doktora gıdıp kalp atışlarına baktırıyordum agladım uzuldum. sonra durdum ben ne yapıyorum dedım ne kadar ıstesemde olacagın önune geçemicem. doktorda bana bol su ıc dedı. baskada yapacak bırsey yok. bu sekılde olan bazı hastalara iğne antıbıyotık ilaç serum dısarıdan su takvıyesı vs yapılmıs. önumuzdekı hafta sonunu beklıyorum tekrar perınatolojı randevum ıcın. ınsallah tahlıl sonuclarım ıyı cıkarsa haftaya ne gıbı bır yol ızlenecegını yıne buradan yazacagım. ınsallah hepimiz sağlıkla sıhhatle kavusuruz bebeklerımıze

birde benım bebegımınde gelişimi 2 hafta gerıden kalmıs. plesentadan gıden ana beslenmeyı saglayan damar kan akısı gayet ıyı olmasına ragmen bebeğin suyu azalınca bu dırek gelısımını gerıde bıakabılıyormus.

Benim bebeğimin gelişimi de 2 hafta geride, kan akımı iyi dörtlü tarama da iyi çıktı ama niye gelişim geride bende çok anlayamadım dedi doktor, ya bebeğin eşinde sıkıntı var yada genetik bir hastalığı var dedi, beklemekten başka bişey yapamayiz dedi

Ben bunları yazmışım zaten daha önce ☺ kafamın yerinde olmadığı burdan anlaşılıyor işte, zor durum gerçekten,. Cinsiyeti belli mi seninkinin sen hangi sehirdesin

2li 3lu 4lu birsey ifade etmiyorki bu durumda. Sen perinatolojiye gittinmi organ taramasi icin direk bobreklerden ve idrar kanalindan supheleniyorlar su azalmasinda. Bende cok sukur temiz cikti organ taramasi. Benim gittigim perinatoloji uzmani su azaldigi icin gelisimin durdugunu soyledi. Sonucta amniyon sivisida beslenme ile bobreklerden cikan akimi tekrar saglayan bir su. Bnmde kan akimi iyiymis ama yinede su azdi gerilik baslamisti.
Ben istanbuldayim siz nerdesiniz? Genetik testlerini ve igg igmlere bakildimi sizde? Genetik testinde kan pihtilasmasindan supheleniyorlar. Ben yaptirdim ama henuz sonuclari almadim. Ciksin hemen yine doktora gidicem ne yapilacagini danisicam ins. Size nasil bir yontem onerdiler neler anlattilar suda hic artma olmamismi? Allah yardimcimiz olsun ins tum zorda darda kalanlara sifa versin...

Bende kan pıhtılaşmasi var iğne vuruyorum hergün kendime, benden bebeğe giden kan akımındada bir problem yok çok şükür organlarıda yerinde,bazı bebeklerin böbrekleri olmuyormus hatta beyni bile olmayan bebekler doğuyor dedi doktor,. Dogup ölüyorlarmis maleseff, mesane de cis te görünüyor dedi bu önemli hani, asimetrik gelisim geriligi var, bağırsaklarında parlaklık var,kalbi delik, bütün bunlar olunca down sendromundan suphelenildi tarama da düşük bir ihtimal çıktı, ben amniyosentez de istemiyorm doktor aldirmiyacaksan bebeği, öğrenip napcan amniyosenteze gerek yok dedi yani bende zaten doktorla hemfikirm, suyu da 2 santimin altina dusunce sikinti oluyomus benim bir ara dustu bol su iciyorum havuc suyu iciyorum su an 2 santim,Konya dayım burda meram eğitim araştırma Hastanesi var ahmet başaran doktorum perinotolog çok detaylı bakıyor, zaten günde en fazla 10-15 hastaya bakıyor baya inceliyor ozelede gittim bu kadar detayli bakmadi,

Rabbim hakkinizda hayirlisi ne ise onu nasip etsin kizlar inanin geçen sene hamilelgim hep aglayarak gecti hep capaya git gel aldir bu bebegi dedikce psikolojim iyice alt ust oldu Dedilerki yok 3 gun icinde bu bebek duscek daha fazla susuzluga dayanamaz sudur budur esim her ise gittiginde ya duserse korkusu vardi hep agladim ve susuz iki bucuk ay yasadi karnimda sanciyla doguma girdim.doğumdan sora kaybettim yine agladim zor gunler gecirdim kizlar rabbim yardimciniz.olsun

Tahlil sonuclarimi aldim ne kan pihtilasmasi ne farkli birsey hicbirsey cikmadi. Bugun kontrole gittim doktora su bitmis anhidramnios olmussun dedi. Benim umudum var ama icimede huzun cokmuyor degil. Doktorum sende bir problem yok bebekde var dedi ama 15 gun onceki ilk detayli taramada cok sukur bebekde birsey cikmamisti.
Eger testler temiz gelirse kordosentez yapacaklar bebegin kromizomlarina bakacaklar. Ben amniyoinfuzyon yontemini sordum doktora perinatoloji doktoru onaylarsa yaptiririz dedi. Onunda cok riskleri varmis. Bu sekildede susuz yasmasi tehlikeli. Allah yardimcimiz olsun ins dia edelim lutfen birbirimize kimseyi darda birakmasin ins Rabbim.
Siz karindan su verme yontemini dusunmedinizmi amniyon sivisi ekliuorlar keseye. Ama riskleri var yapay birsey sonucta. Bizim neye gucumuz yeter Rabbimin verdiklerinin karsisinda. Bana bu sekilde gitmez bu gebelik dendi. Allahtan umut kesilmez kesmiyorum. Allah yardimcimiz olsun ins

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…