Arkadaşlar öncelikle hepinize Allah sabırlar versin. Konuyu görünce yazmadan edemedim. Ben de bir melek annesiyim. Ben bebeğimi başka bir sebepten kaybettim ama çok yakın bir arkadaşımın başına sizin yaşadığınız gibi bir durum geldi. 24 haftalık hamileyken ayrıntılı ultrasonda bebeğininin böbrek yollarında daralma tespit edildi. Takipler sonucu daralma artıp böbrek büyümeye devam edince arkadaşım Prof Dr. Namık Demir'e gitti sanırım sizin de bahsettiğiniz doktor o. Arkadaşın eşi doktor olduğu için Namık Hoca onları Dokuz Eylül Üniversitesinde takip etti o zaman hem orada hem Kent'te çalışıyordu sanırım şimdi üniversiteden ayrılmış. Önce bebeğin böbreğine anne karnında şant takıldı yani özel bir aletle böbrek yolu genişletildi, daha sonra şant kendini atınca tekrar müdahale edilip yeni şant takıldı. Bu süreçte amniyon sıvısı sürekli azaldığı için arkadaşımın rahimine iki kere sıvı takviyesi yapıldı. Bu sıvı takviyesi sırasında rahim kasılmaları yaşanıp doğumu başlatabiliyormuş arkadaşımın kasılmaları başladı hastanede nidilatla kasılmaları durdurdular. Nihayetinde bebeği 33. haftaya kadar getirip sezeryanla aldılar. Tabi bebek küveze girdi, kendi kendine solunumu gerçekleştirmeye başlayınca hemen bir operasyon geçirdi. Küvezde fazla kalmadı 3 hafta sonra eve çıktı. Yanlış hatırlamıyorsam 6 aylık falan olunca da yeni bir operasyonla böbrek yolu ve mesane bozuklukları düzeltildi. Çocuğun anne karnında böbreklerinin büyüdüğü süreçte böbreğinin biri işlevini kaybetmiş yapılan işlemlerle diğerini kurtarmayı başarmışlar. Şu an 2 yaşında tek böbreğiyle hayatına devam ediyor ve bu durum yaşantısında bir kısıtlama yaratmıyor, onda ekstra sağlık sorunlarına neden olmuyor, gelişimi normal seyrinde devam ediyor. Yalnız belirli aralıklarla doktora gidip sağlıklı olan böbreği kontrol ettirmeleri gerekiyor. Bu işlemler çok riskli işlemler sıradan bir kadın doğumcu asla yapmaz, hatta çoğu Prof. bile bu riske girmez laylaylom gayet sağlıklı gebelerine bakıp giderler. Namık Hoca bu işi Türkiye'de yapan bir kaç doktordan birisi. Bence bir araştırın hamile kalmadan belirli bir süre önce özel sağlık sigortası yaptırırsanız bunları karşılayabilir. Ayrıca Namık Hoca çok insaniyetli bir doktordur. Benim kardeşim de 34. haftalık erken doğum yaptı ona gitmişti. Hastasının derdiyle gözü dolabilen bir doktordur. Randevu almak istediğinizde aylar sonrasına randevu verirler fakat acil hastalar için kontenjanı vardır sekreterine durumunuzu anlatırsanız bir hafta içinde size randevu verir. Hocaya durumunuzu anlatırsanız belki sizi Dokuz Eylül'de kendi ekibinde çalışmış olan doktorlara yönlendirir. Hally arkadaşım ilkinde böyle bir durum yaşanmışsa rastlantısal olma ihtimali var ama sen iki kere aynı durumu yaşamışsın seninki büyük ihtimal genetik gibi duruyor. Önce eşin ve sen genetik taramalarınzıı yaptırın sorun tespit edilsin sonra PGT tüp bebek yöntemiyle sağlıklı bir çocuk sahibi olabilirsin. Allah hepinize en kısa zamanda sağlıklı çocuklar nasip etsin. Ben melek oğlumdan sonra tekrar anne oldum Allah bana bir oğlan daha nasip etti, yüreğimin yangınını birazcık dindirdi sizinkini de dindirsin inşallah.