Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

Kızlar merhaba hakkınızı helal edin uzun süredir bu konuya yazmadım. Ben hala beklemedeyim ve her hafta kontrollerimiz devam ediyor. Ankara üniversitesi nde benim gibi suyu bitip de Gebeliğin sonlandirmayan bir arkadas daha varmış. Onun durumu nasıl bilmiyorum. Bu bilgiyi de doktorların konuşmalarından öğrendim. Denk geldikçe proflara tanistiriyorlar. Daha önce de söylemiş miydim bilmiyorum ama sağlıklı bir doğum gerçekleşirse gerçekten tıbbi bir vaka olacağız sanırım. Şu an onlar da sancı bekliyorlar. Şu an hiçbir sıkıntı görünmüyor. Sağ ayağında minik bir kemik eğriliği var demişti ama çok büyük bir sorun değil dedi. Asıl önemlisi doğumdan sonra cigerlerinde gelişebilecek olan sıkıntı ama bu gebeligi normal gidenlerde de yasanabilecek bir riskmis. Yarın kontrolüm var bakalim ne diyecek. Her şeye rağmen hazırlıklarımı da yaptım bir taraftan geri toplamak zorunda olabilirsin hazır ol diyorum. Ne yaparsa yapsın insan sadece ölüme hazırlıklı olamıyor sanırım. Rabbim evladını kaybeden tüm arkadaslara sabır versin. Yüreğini genisletsin insallah
valla bi süre daha yazmayıp doğum yaptığını başka başlıklardan öğrenseydim sitem ederdim kesin, insan nolursa olsun kendi kaybın olsa bile karşındakinin hayırlı haberlerini bekliyorsun kaldı ki bir süre iyi destek olmuştuk birbirimize :) ben senin sağlıklı bir doğum yapacağına inanıyorum bebeğinin ciğerlerinde de bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü sen gerçekten mucizeyi yaşadın Allah'ım doğumunda da mucizeyi devam ettirsin İnşallah, iyi dilek ve dualarımız seninle, sen de doğuma girerken bizim için dua et arkadaşım, inşAllah tebrik yazılarımızı da yazıcaz burdan, selametle...

canım 2. trimiserde 5 mm e kadar normalmiş 3. trimiserde 7 mm e kadar ama bebeğimdeki açıklık 2. trimiserde daha 3 haftada 4mm büyüdü. doktor takip edicez 20 mm olduğnda alıcaz dedi eğer almazlarsa diğer organlarada zarar veriyomuş ve bebek doğduktan sonra böbreğnde cidi sıkıntılar oluyomuş.1 hafta sonra tekrar gidicem ama yatıp kalkıp acaba büyüyomu diye düşünmekten yoruldum Allah daha beterinden korusun hepimizn yavrularını elden hiç bişey gelmiyor
:KK43: Allah yardımcın olsun canım, hakkında hayırlısını nasip etsin, dur bakalım bi dahaki kontrolde belki yüzün güler

valla bi süre daha yazmayıp doğum yaptığını başka başlıklardan öğrenseydim sitem ederdim kesin, insan nolursa olsun kendi kaybın olsa bile karşındakinin hayırlı haberlerini bekliyorsun kaldı ki bir süre iyi destek olmuştuk birbirimize :) ben senin sağlıklı bir doğum yapacağına inanıyorum bebeğinin ciğerlerinde de bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü sen gerçekten mucizeyi yaşadın Allah'ım doğumunda da mucizeyi devam ettirsin İnşallah, iyi dilek ve dualarımız seninle, sen de doğuma girerken bizim için dua et arkadaşım, inşAllah tebrik yazılarımızı da yazıcaz burdan, selametle...
Inşallah canım sağolasın. Umarım yarın güzel haberlerle dönerim. Uzun süredir hiçbir degisiklik olmadığı için bir şey yazmadım. Doktorlar da şaşkın şaşkın inceliyor ve doğumu bekliyor. Bugün son hazırlıkları yaptım ama gözlerim de doldu. Şimdi karnımda hareket ediyosun. Doğum anını düşünüyorum. Her halde doğar doğmaz "yaşıyor mu" diye soracak hamile ben olucam. :KK42: korkuyorum ama Rabbim en hayirlisini verecektir.

kızlar metela yı şimdi aradım çok heyecanlandım suni sancı veriyorlarmış nolur bol bol dua edin inş hayırla çıkarlar bebekleri sağ salim hastaneden bebeği de sağlıcakla dünyaya gelir ALLAHIM SEN KOLAYLIK VER ARKADAŞIMIZA ....

son durum nedir hally haberin var mı? inşallah sağlıcakla kavuşmuştur minik kızına, benim de gözlerim doldu şimdi, okula gitmeden bi bakayım dedim güzel haberler alıcaz bugün Allah'ın izniyle...

kızlar metela yı şimdi aradım çok heyecanlandım suni sancı veriyorlarmış nolur bol bol dua edin inş hayırla çıkarlar bebekleri sağ salim hastaneden bebeği de sağlıcakla dünyaya gelir ALLAHIM SEN KOLAYLIK VER ARKADAŞIMIZA ....

son durum nedir hally haberin var mı? inşallah sağlıcakla kavuşmuştur minik kızına, benim de gözlerim doldu şimdi, okula gitmeden bi bakayım dedim güzel haberler alıcaz bugün Allah'ın izniyle...
Kizlar hepinize Allah razı olsun. Dün akşam 20:30 itibariyle doğum gerçekleşti ve kızım 3200 gr dunyaya geldi. Doğum çığlığından sonra birkaç kere yaşıyor mu diye sordum. Tüm Doktorlar tabi ki yaşıyor dedi. Benim dr um girmedi doğuma. Diğerleri de o yüzden benim tepkilerime anlam veremedi. Bebeği alıp giydirmeye götürdüler. Cigerlerinde sorun olabilir dedim sağlıklı mı diye bir kaç kere sordum. Neden sorun olacabilir dediler durumu anlattım. Çocuk dr ları da bakacak zaten şu an gayet iyi dediler.
Şu an yanımda uyuyo. Drlar kontrole geldi ve bir ara benimle ilgilenen Doruk Bey yanındaki tum doktorlara hikayesini biliyo musunuz diye anlatti. Uzun yoldan geldi bu bebek badireler atlattı dedi.
Henüz bebek dr kontrole gelmedi ama bir sıkıntı görünmüyor Allahın izniyle.
Rabbim hepinize saglikli hamilelik ler ve akabinde sağlıklı evlatlar nasip etsin.

şuan içim acıyor 27 kasım 2014 te 17 haftalık bebeğimi böbreklerinin ikiside olmadığı ve suyum kalmadığı için kaybettim.acım cok taze ve ağlamadan geçen bir günüm yok.çok üzülüyorum ama kader rabbim böyle hayırlısını görmüş.doğumumda normal oldu ve suyu olmadığı için çok zor oldu.balon kateterle rahim açıklığı sağlandı ve 14 saat ağrı çektikten sonra bebeğimi ölü doğurdum.şimdi çok endişeliyim bi daha ki gebelikte takrarlar mı çok korkuyorum.bebeğe genetik inceleme yaptırmadık fakat şimdi kendimize yaptıracağız eşimle birlikte umarım genetik değildir.çok endişeliyim korkularım var.bu durumu yaşayan arkadaşlar haberleşelim.

Kizlar hepinize Allah razı olsun. Dün akşam 20:30 itibariyle doğum gerçekleşti ve kızım 3200 gr dunyaya geldi. Doğum çığlığından sonra birkaç kere yaşıyor mu diye sordum. Tüm Doktorlar tabi ki yaşıyor dedi. Benim dr um girmedi doğuma. Diğerleri de o yüzden benim tepkilerime anlam veremedi. Bebeği alıp giydirmeye götürdüler. Cigerlerinde sorun olabilir dedim sağlıklı mı diye bir kaç kere sordum. Neden sorun olacabilir dediler durumu anlattım. Çocuk dr ları da bakacak zaten şu an gayet iyi dediler.
Şu an yanımda uyuyo. Drlar kontrole geldi ve bir ara benimle ilgilenen Doruk Bey yanındaki tum doktorlara hikayesini biliyo musunuz diye anlatti. Uzun yoldan geldi bu bebek badireler atlattı dedi.
Henüz bebek dr kontrole gelmedi ama bir sıkıntı görünmüyor Allahın izniyle.
Rabbim hepinize saglikli hamilelik ler ve akabinde sağlıklı evlatlar nasip etsin.
Ey güzel Allah'ım senden hiç ümit kesilir mi , yaşattığı mucizeye bakın, sen ki suyun tamamen bittiğinde hayır sonlandırmayacağım Allah ne yazdıysa o olur demiştin, bak ne güzel yazmış Mevlam kavuştun yavruna... MaşAllah ikinize de, Allah sağlıklı güzel ömürler versin, yolu ve bahtı hep açık olsun, bebeğin böbreklerinde bir sorun olmadığı için havuç suyu kürünün faydası da böylece ispatlanmış oldu, burdan İbrahim Saraçoğlu'na da teşekkürlerimizi iletelim, mutlu günler sizinle olsun arkadaşım, çok çok tebrik ederim, (bi de bu arada senin yerinde olsam ileride kızına göstermek üzere buraya yazdıklarının bir çıktısını alıp, saklardım)

Ey güzel Allah'ım senden hiç ümit kesilir mi , yaşattığı mucizeye bakın, sen ki suyun tamamen bittiğinde hayır sonlandırmayacağım Allah ne yazdıysa o olur demiştin, bak ne güzel yazmış Mevlam kavuştun yavruna... MaşAllah ikinize de, Allah sağlıklı güzel ömürler versin, yolu ve bahtı hep açık olsun, bebeğin böbreklerinde bir sorun olmadığı için havuç suyu kürünün faydası da böylece ispatlanmış oldu, burdan İbrahim Saraçoğlu'na da teşekkürlerimizi iletelim, mutlu günler sizinle olsun arkadaşım, çok çok tebrik ederim, (bi de bu arada senin yerinde olsam ileride kızına göstermek üzere buraya yazdıklarının bir çıktısını alıp, saklardım)
Allah razı olsun arkadaşım. Bir çok kişi bak vazgecmedin demek ki dr ların her dediğini yapmamak lazım diyo ama ben de onlara diyorum ki dr lar karşılaştıkları vakalara göre bilgi veriyorlar sonuçta farklı hastanelerde farklı dr ların aynı görüşte birleşmesi bana karşı alınan bir tavır değil. Ve yine söylüyorum bendeki umut değildi sadece Rabbim sana bırakıyorum neyi uygun gorduysen dedim. Belki de bu benim sınavımdi. Gebelikte bir sıkıntı yasanın bebek alınmalı diye çok düşünürdüm. Belki de Rabbim bak bakalim dedi nasıl oluyomus karar vermesi. Dr lar durumumuza sebepsiz diyor. Biz sebebini biliyoruz da Tibben de bir açıklama getirmeleri gerekiyor. Bu kadar vaka sebepsiz diye bir kenara konulmamali.
Rabbim hepinize hayırlı sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah

Son düzenleme:
Canım benim gözünüz aydın seni ve bebisi çok öpüyorum Rabbimin mucizesi bizlerin umudusun yazdıklarını okuyunca ne mutlu oldum anlatamam Allahım sizlere güzel bir ömür nasip etsin Allah a teslimiyetin sonucunu hayirlisiyla aldın bugün aradım seni galiba sarjin bitti ulaşamadım yine ariycam seni

şuan içim acıyor 27 kasım 2014 te 17 haftalık bebeğimi böbreklerinin ikiside olmadığı ve suyum kalmadığı için kaybettim.acım cok taze ve ağlamadan geçen bir günüm yok.çok üzülüyorum ama kader rabbim böyle hayırlısını görmüş.doğumumda normal oldu ve suyu olmadığı için çok zor oldu.balon kateterle rahim açıklığı sağlandı ve 14 saat ağrı çektikten sonra bebeğimi ölü doğurdum.şimdi çok endişeliyim bi daha ki gebelikte takrarlar mı çok korkuyorum.bebeğe genetik inceleme yaptırmadık fakat şimdi kendimize yaptıracağız eşimle birlikte umarım genetik değildir.çok endişeliyim korkularım var.bu durumu yaşayan arkadaşlar haberleşelim.
geçmiş olsun arkadaşım ve başın sağolsun,Allah sağlıklı, hayırlı ,ömürlü evlat nasip etsin,biz de genetik test yaptırıcaz burdan sonuçları paylaşırız

Çok geçmiş olsun arkadaşım Rabbim bol sabır versin bizlerde amniyon sivisi azaldığı için bebeklerimizi kaybettik ama umudumuz u kaybetmiyoruz sende kaybetme kendimizi aşırı üzmek de iyi değil Allah korusun sıkıntıdan hasta falan olma dikkat et kendine. bobreklerin ikiside olusmamis mi dediler genetik testler neler yapacaklar acaba sende bizleri haberdar et nerde yaşıyorsun

Selam kizlar yazilarimizi okuyorum arada .1 ay once yazmistim bende seviyem 12 diye su an 31.haftaya geldik dr suyun gayet iyi dedi sasirdim 3 litre su iciyorum sadece.met ela arkadasim hayirli olsun sabirla kizini aldin kucagina rabbim ona omur verdiyse hicbisey olmadi bak.gule gule buyut bebegini..cok opuyorum sizi

Selam kizlar yazilarimizi okuyorum arada .1 ay once yazmistim bende seviyem 12 diye su an 31.haftaya geldik dr suyun gayet iyi dedi sasirdim 3 litre su iciyorum sadece.met ela arkadasim hayirli olsun sabirla kizini aldin kucagina rabbim ona omur verdiyse hicbisey olmadi bak.gule gule buyut bebegini..cok opuyorum sizi
Rabbim size de sağlık versin insallah. Biz 4. Aydan beri bu sıkıntı içindeydi ama Allaha şükürler olsun onu bize nasip etti. Bu haftaya kadar gelmissiniz umarım sen de en doğru zamanda evladını alırsın kucağına. Rabbim Ol der ve olur . Onun büyüklüğüne sığınarak buradaki tüm arkadaşlarıma en kisa zamanda sağlıklı evlatlar nasip etmesini diliyorum

Çok geçmiş olsun arkadaşım Rabbim bol sabır versin bizlerde amniyon sivisi azaldığı için bebeklerimizi kaybettik ama umudumuz u kaybetmiyoruz sende kaybetme kendimizi aşırı üzmek de iyi değil Allah korusun sıkıntıdan hasta falan olma dikkat et kendine. bobreklerin ikiside olusmamis mi dediler genetik testler neler yapacaklar acaba sende bizleri haberdar et nerde yaşıyorsun
evet böbreklerin ikiside oluşmamıştı.genetik testi de eşimle ben yaptıracağız dominant bir durum var mı diye.ben muş ta yaşıyorum.ama izmirliyim.zaten 6 ay beklemem gerek bebek için.doktor size ne dedi sizin de mi böbrekler oluşmamıştı?

evet böbreklerin ikiside oluşmamıştı.genetik testi de eşimle ben yaptıracağız dominant bir durum var mı diye.ben muş ta yaşıyorum.ama izmirliyim.zaten 6 ay beklemem gerek bebek için.doktor size ne dedi sizin de mi böbrekler oluşmamıştı?
ilk bebeğim olduğu için çok üzülüyorum.böyle durumlar acaba tüp bebek yaptırırsak olmaz mı?bundan sonrası için tekrarlar diye korkuyorum.

ilk bebeğim olduğu için çok üzülüyorum.böyle durumlar acaba tüp bebek yaptırırsak olmaz mı?bundan sonrası için tekrarlar diye korkuyorum.

Doktor bana da 6 ay bekle demişti. 3 ay oldu ama içimde garip bir duygu var, korkuyla karışık tabi. Sanki daha erken hamileliğimi öğreneceğim gibi geliyor. Testlerini yaptır canım, ona göre tadavi uygulanır. Benim de ilk bebeğimdi, 15 eylülde 26 haftalıkken kaybettim ve hala içimin çok acıdığını hissediyorum. Ara ara ağlama nöbetleri geçirsem de iyiyim çok şükür. Allah hiçbirimize tekrarını yaşatmasın...

X