Gebelikte bebeğinin böbreklerinin büyümesi ve amniyon sıvısının azalması sonucu bebeğ

Canım kusura bakma diğer mesajda alıntılayamadım. 8 den sonra tehlike Başlıyor. Ama sen yine de çok dikkat et. Mümkün olduğunca soluna yatarak dinlen ve bol Sıvı tüket. Benim 24 haftalıkken 11,5 olmuştu. Ama iş yoğunluğu, nöbet derken dinlenemedim ve bir anda 8 e düştü. Ama korkma inşallah sen de kavuşursun meleğine. Ben de bir de kan pıhtılaşması varmış. Ben sıvıdan korkarken başka sebep aldı bebeğimi.
Canim basin sagolsun .kan sulandirici ilac igne almiyormudun gebeliginde .pihtilasma olanlara veriyorlar genelde.benim de 24.haftada 11 liydi.senin 1 haftada cok dusmus gercekten canim.yorgunluk etkiliyor.ben suyu az dedi hemen rapor aldim evdeyim su iciyorum baskada elden gelen yok 28.haftamdayim bende.biz onlem almaliyiz fakat rabbimim dedigine variyor canim.insallah tekrar anne olacaksin

Canim basin sagolsun .kan sulandirici ilac igne almiyormudun gebeliginde .pihtilasma olanlara veriyorlar genelde.benim de 24.haftada 11 liydi.senin 1 haftada cok dusmus gercekten canim.yorgunluk etkiliyor.ben suyu az dedi hemen rapor aldim evdeyim su iciyorum baskada elden gelen yok 28.haftamdayim bende.biz onlem almaliyiz fakat rabbimim dedigine variyor canim.insallah tekrar anne olacaksin

İnşallah canım. Kayıp olmadan genetik testleri yapmıyorlarmış. Önce içimiz yanacak sonra önlem alınacak yani. Allah yaşayanlara tekrarını yaşatmasın, diğerlerine de hiç yaşatmasın bu duyguyu. Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Sen de inşallah sıkıntısız bir şekilde atlatırsın da kavuşursun meleğine

Ilk melegim kizim dogdugu gun kaybettik iki yil sonra ikinci sezaryenle oglum ve bir yil sonra diger oglum sezaryenle dogdu sukur iki oglumda yanimda 19 ve 18 yasindalar. Ben iki yil once ikinci evliligimi yaptim ve cok istedik bir evlat sma iste bir dusuk ve bir srzeryanla tekrar kaybettik malesef evimize minik bir nesemiz lsun istiyorduk ama nasip degilmis rabbimden hayirlisi yapacak birsey yok.kismet hersey..

Ilk melegim kizim dogdugu gun kaybettik iki yil sonra ikinci sezaryenle oglum ve bir yil sonra diger oglum sezaryenle dogdu sukur iki oglumda yanimda 19 ve 18 yasindalar. Ben iki yil once ikinci evliligimi yaptim ve cok istedik bir evlat sma iste bir dusuk ve bir srzeryanla tekrar kaybettik malesef evimize minik bir nesemiz lsun istiyorduk ama nasip degilmis rabbimden hayirlisi yapacak birsey yok.kismet hersey..

Çok şükür iki oğlun da yanında ve sağlıklı. İnşallah torunlarınızı görür onları seversiniz.

kızlar rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah benimde ilk hamileliğimdi rabbim vesileler kılarak onu benden aldı o kadar güzel bir bebektiki baktıkça bir daha bakası geliyor insanın kopması evlattan zor. rabbim dağına göre kar verirmiş.rabbimde bu şerefe nail kılmış bizi inşallah öteki tarafta şefatine nail oluruz.bugün tam 40 gün oldu ama sanki daha dün gibi.rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın herkesinde gönlüne göre versin inşallah

merhaba kızlar maalesef amniyon sıvısı sıkıntısı olan arkadaşlarımız katılmış aramıza hepinize çok geçmiş olsun bu başlık altında toplanan arkadaşlarımızın birbirine desteği çok önemli ben çok önemsiyorum bir haftadır giremiyordum yazışmalarınız olmuş bebeğini kaybeden melek annelerine bol sabır diliyorum eğer gittiğiniz yeni drlar ya da tavsiye edilen gerek tıbbi gerek bitkisel yöntemler falan duyarsanız birbirimizle paylaşalım mutlaka belki aklımıza gelmeyen gözden kaçabilecek birşeyi burdan birbirimize hatırlatmış oluruz

aramızda gebe olan bir tek metela var galiba canımmm nasılsın bizi hjabersiz bırakma keşke numaranı almış olsaydık bebeğin sağlıcakla gelsin inş

kızlar rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah benimde ilk hamileliğimdi rabbim vesileler kılarak onu benden aldı o kadar güzel bir bebektiki baktıkça bir daha bakası geliyor insanın kopması evlattan zor. rabbim dağına göre kar verirmiş.rabbimde bu şerefe nail kılmış bizi inşallah öteki tarafta şefatine nail oluruz.bugün tam 40 gün oldu ama sanki daha dün gibi.rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın herkesinde gönlüne göre versin inşallah
Amin cnm isallah

Bu arada ben de bildiklerimi yazayım. Amniyon sıvısının azlığının hamileliğin 2. Trimesterında başlaması (12. Haftadan sonra) büyük çoğunlukla bebeğin böbreklerinin olmaması, ya da olup da çalışmaması yüzünden oluyor. 12. Haftadan itibaren sağlıklı bir bebek çiş yapıp amniyon sıvısını düzenli bir şekilde yeniliyor. Bu sıvı sayesinde sağlıklı vücut gelişimi tamamlanıyor, ciğerleri gelişiyor. Fakat eğer böbrekler çalışmıyorsa ve dolayısıyla bu sıvı kritik derecede azsa bebeğin ciğerleri gelişmiyor, el ve ayaklarını oynatamadığı için yapısal bozukluklar ortaya çıkıyor. Böyle bebeklerin doğduktan sonra yaşama şansı ne yazık ki hiç yok. Bu yüzden doktorlar gebeliği sonlandırmayı öneriyorlar. Aksi takdirde bebeğin karnınızda ölebileceğini, sizi de tehlikeye sokacağını, en iyi ihtimalle doğsa bile doğumdan bir kaç saat sonra öleceğini ve bunun anneyi daha çok etkileyeceğini söylüyorlar. Böbreklerden birinin ya da ikisinin olmaması durumuna renal agenesis deniyor. Bu duruma çoğunlukla neyin yol açtığı bilinmiyor. Annenin diyabet hastası olması, anne ya da babadan birinin ya da her ikisinin doğuştan tek böbrekli olması risk faktörlerini arttırıyor. Gelelim iyi habere:
Eğer genetik bir yatkınlık yoksa Bu durum tamamen kötü şans, tekrarlaması imkansıza yakın deniliyor, eğer genetik yatkınlık varsa tekrarlama olasılığı yine az, sadece %3. Yani en kötü ihtimalle bundan sonraki gebeliğinizde %97 sağlıklı bir bebişiniz olacak. Bu arada tek böbrekliyse bebeğiniz, ve o böbrek iyi durumdaysa sağlıklı yaşama şansı yüksek. Fakat böyle durumlarda sıvının kritik bir şekilde azlığı görülmüyor. O varolan tek böbrek görevini yapıyor çünkü. Benim bebeğimin bir böbreği hiç yoktu, diğer böbrek de olması gerekenin onda biri kadardı...Oğlumu 17 Kasım 2014 pazartesi gecesi saat 23:00 civarında kaybettim.

Son düzenleme:
merhaba kızlar maalesef amniyon sıvısı sıkıntısı olan arkadaşlarımız katılmış aramıza hepinize çok geçmiş olsun bu başlık altında toplanan arkadaşlarımızın birbirine desteği çok önemli ben çok önemsiyorum bir haftadır giremiyordum yazışmalarınız olmuş bebeğini kaybeden melek annelerine bol sabır diliyorum eğer gittiğiniz yeni drlar ya da tavsiye edilen gerek tıbbi gerek bitkisel yöntemler falan duyarsanız birbirimizle paylaşalım mutlaka belki aklımıza gelmeyen gözden kaçabilecek birşeyi burdan birbirimize hatırlatmış oluruz

Sağol, Allah hepimize hayırlı evlatlar versin. Bence genetik testler yaptırın. Ben kızımı daha doğmadan kaybettiğim için bir kaç tetkik yapıldı. Kan pıhtılaşması ve kromozom testi istendi. Kromozomu daha Aralıkta yaptıracağım ama pıhtılaşma çıktı malesef. Susuzluğun arkasında genetik bozukluk olabilir :KK43:

Merhaba arkadaşlar şuan 31 haftalık hamileyim 26. haftamda suyumun sınırda olduğunu söylemişti doktorum ve arttması için her hangi bir ilaç olmadığını söylemişti. İnternetten araştırmalarım sonucu İbrahim Saraçoğlun aminyon sıvısının azalmasını önlemek için havuç suyunun iyi geldiğini söylemişti günde bir bardak havuç suyunu sıkıp içtim ve yararını gördüm şuan suyum çok şükür iyi. Ben alternatif tıpa çok inanıyorum zaten hamileliğim ibrahim saraçoğlunun soğan kürü sayensinde oldu. Sizlere tavsiyem havuç suyunu deneyin Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı bebek nasip etsin.

kızlar merhba uzun süredir bu konuyu yazıyorum kimseden cevap gelmiyo.. 18 haftalık hamileyken öğrendm 3.3 mm sağ böbreğnde açıklık vardı. 3 hafta sonra 7.4 mm çıktı yani 21 haftalıkken. şuan 22 haftalığım doktor 20 mm de erken doğum olabilceğini söyledi açıklık büyümeye devammı eder çok korkuyorumm

kızlar merhba uzun süredir bu konuyu yazıyorum kimseden cevap gelmiyo.. 18 haftalık hamileyken öğrendm 3.3 mm sağ böbreğnde açıklık vardı. 3 hafta sonra 7.4 mm çıktı yani 21 haftalıkken. şuan 22 haftalığım doktor 20 mm de erken doğum olabilceğini söyledi açıklık büyümeye devammı eder çok korkuyorumm
Ne zaman yazdığını görmedim arkadaşım, geçmiş olsun öncelikle, benim durumum seninkinden farklı olduğu için risk nedir tam olarak fikir sahibi değilim ama açıklık fazlaysa ve bu bebeğin için ileride de sorun oluşturacaksa elden bişey gelmiyor :KK43: daha 22 haftalıksın peki bi daha ne zmn kontrole gideceksin 20 mm açıklıkta sadece erken doğumun dışında başka bir risk de varmıymış bebek için ve hangi durumlarda 20 mm ye geliyomuş bun açıklık?

Ne zaman yazdığını görmedim arkadaşım, geçmiş olsun öncelikle, benim durumum seninkinden farklı olduğu için risk nedir tam olarak fikir sahibi değilim ama açıklık fazlaysa ve bu bebeğin için ileride de sorun oluşturacaksa elden bişey gelmiyor :KK43: daha 22 haftalıksın peki bi daha ne zmn kontrole gideceksin 20 mm açıklıkta sadece erken doğumun dışında başka bir risk de varmıymış bebek için ve hangi durumlarda 20 mm ye geliyomuş bun açıklık?
canım 2. trimiserde 5 mm e kadar normalmiş 3. trimiserde 7 mm e kadar ama bebeğimdeki açıklık 2. trimiserde daha 3 haftada 4mm büyüdü. doktor takip edicez 20 mm olduğnda alıcaz dedi eğer almazlarsa diğer organlarada zarar veriyomuş ve bebek doğduktan sonra böbreğnde cidi sıkıntılar oluyomuş.1 hafta sonra tekrar gidicem ama yatıp kalkıp acaba büyüyomu diye düşünmekten yoruldum Allah daha beterinden korusun hepimizn yavrularını elden hiç bişey gelmiyor

Kızlar merhaba hakkınızı helal edin uzun süredir bu konuya yazmadım. Ben hala beklemedeyim ve her hafta kontrollerimiz devam ediyor. Ankara üniversitesi nde benim gibi suyu bitip de Gebeliğin sonlandirmayan bir arkadas daha varmış. Onun durumu nasıl bilmiyorum. Bu bilgiyi de doktorların konuşmalarından öğrendim. Denk geldikçe proflara tanistiriyorlar. Daha önce de söylemiş miydim bilmiyorum ama sağlıklı bir doğum gerçekleşirse gerçekten tıbbi bir vaka olacağız sanırım. Şu an onlar da sancı bekliyorlar. Şu an hiçbir sıkıntı görünmüyor. Sağ ayağında minik bir kemik eğriliği var demişti ama çok büyük bir sorun değil dedi. Asıl önemlisi doğumdan sonra cigerlerinde gelişebilecek olan sıkıntı ama bu gebeligi normal gidenlerde de yasanabilecek bir riskmis. Yarın kontrolüm var bakalim ne diyecek. Her şeye rağmen hazırlıklarımı da yaptım bir taraftan geri toplamak zorunda olabilirsin hazır ol diyorum. Ne yaparsa yapsın insan sadece ölüme hazırlıklı olamıyor sanırım. Rabbim evladını kaybeden tüm arkadaslara sabır versin. Yüreğini genisletsin insallah

metEla sen 2014 Aralık annelerinde de var mıydın?
Evet arkadaşım. Ilk oraya girmiştim öğrenince. Sonradan olaylar farklı gelişince bu konuya dahil oldum. Orada da sürekli arkadaşları takip ediyorum oradaki arkadaşların heyecanı Bir çok şeyi unutturuyo. Ama içimde hep bir soru işareti. Dualarinizla bekliyorum...

X