Gebelikde bulantı ve kusma

merhaba kızlar bnde bulantılardan cok şikayetçiyim 7+6 haftalık hamileyim 5. haftada bulantılarım başladı sabahları öğürmeyle devam etti bazı günler hafif bazı günler aşırı bulantılarım oluyor 2 gündürde kusmalarım başladı yediğimi afedersnz ama cıkarıyorum pskolojik bitmiş hssediyorum kendimi gün içinde sürekli bulantılarım oluyor yemekte yiyemiyorum çok zor oluyor napcam bilemiyorum sanki hiç geçmicekmiş gibi

Çok zor Allah yardımcın olsun ama maalesef yapacak hiçbirşey yok ilaç kullanmamaya çalış. PrimaBella saat satılıyor eczanelerde 250TL o biraz iyi geliyor. Ama pili değiştirilemediğinden pil bitince saat çöp. Şuan ben kaldım yine bulantılarla başbaşa. İlk zamanlarıma göre daha iyiyim.Merak etme zamanla geçiyor.

ilac kullanmaya basladım mecburum yoksa direk cıkarıyorum ilac azda olsa iyi geliyo gibi bi saate okadar para veremem cnm işe yrayıp yaramadını bilmiyorum sabrediyorum artık doktorum ilacı kullanmamda bi sorun olmicanı söledi

hangi ilacı kullanıyorsun?ben de ilaç kullanmaya başladım da,dramin gibi Bi şey ismi.yalnız Bi kutuda 12 tane var , bitince ne yapıcam

hangi ilacı kullanıyorsun?ben de ilaç kullanmaya başladım da,dramin gibi Bi şey ismi.yalnız Bi kutuda 12 tane var , bitince ne yapıcam
bende o ilacı kullanıyoum canım günde 3 defa diyor ama ben 1 kere içiyorum sende öle yap bitincede doktoruna tekrar yazdır ben öle yapıcam inşallah hafiflerde gerek kalmaz

Merhaba. 15 haftalık hamileyim ve 7.haftadan beri cekmedigim çile kalmadı. Önce kokulara karşı hassasiyet ile başladı sonra en sevdiğim şeylerden tiksinmeye başladım. Yemek yapamaz mutfağa giremez oldum. Allahtan annem ve kayın validem hep yanımda oldular. Aşırı bulantı ve kusma sebebiyle işimden ayrılmak zorunda kaldı. Günlerdir sadece hastaneye gitmek için çıkıyorum evden. Kemoterapi hastaları için verilen bulantı hapı (zofran zydis) dahil bir ton ilaç kullandım ama nafile. Haftada 2 kere serum taktırmaya acile gidiyorum. Şiddetli kusma sebebiyle kanamam oldu. Doktor hastaneye yatış yapalım dedi ama istemedim. Eşim son çare olarak evde serum takmayı düşündü ve doktorumda buna izin verdi. O kadar halsizim ki 3 kere baygınlık geçirdim ve şimdiye kadar 5 kilo verdim. Bunlar yetmezmiş gibi şimdide aşırı tükürük salgısı başladı. Elimde poşet ya da leğen olmadan oturamaz oldum. Kendimi karantinaya aldım resmen. Rezil olmamak için ne bir yere gidiyorum ne de evime davet ediyorum. Bana hep geçecek dediler ama inanın geçmiyor. Uyuyamıyorum ! Depresyona girdim. Sürekli ağlıyorum. Eşimi de çok üzüyorum ama elimde değil.

Slm cnm,
Allah kimseye böyle bulantı vermesin. Çeken bilir gerçekten. Bende günlerce serum aldım, 2 gün hastanede yattım ve çok şükür doktorumun tavsiyeleriyle şimdi daha iyiyim. Tabi herkesin kendi bünyesi farklıdır ama bana iyi gelenleri paylaşayım. Kesinlikle hiçbir ilaç iyi gelmedi, ne ilaçlar ne şuruplar aldığım dakikada çıkardım hep. Tek iyi gelen hastanede yatmak oldu. Bende hiç istemedim, maddi manevi korktum ama uygun bir özel hastanede iyi bir doktor ancak bu kadar ileri seviyeye iyi gelebiliyor. Bunun haricinde kesinlikle aç kalma, az ve sık ye ve aşırı bulantı oldukça sulu gıda yeme suyu dahi çiğneyerek 1 yudum al dedi doktor bana. Sürekli katı gıda, yağsız ve tuzlu, bu şekilde beslenmek beni biraz düzeltti, tabi bu yemekler annelerden, sen kokuda kalmamalısın. Allah sabır ve şifa versin...

Allah razı olsun. Herkese şifa versin rabbim inşallah. Çok doğru söylüyorsun ancak ben ağzıma hiç bir şey alamıyorum. Ne katı ne de tuzlu hiç bir fayda göremedim. Ilerleyen zamanda geçmesi ya da azalması gerekirken daha da şiddetlendi. Tek tesellim tüm bunlara rağmen Bebeğimin iyi olması çok şükür. Bugünden itibaren evde serum takmayı deneyeceğiz. Faydası olur umuduyla. Rabbim hepimize sağlık ve sabır versin inşallah...

Kızlar 6 haftalık hamileyim ama karnımda acayip bir şişlik var görseniz 6 aylık hamile sanırsınız. Doktor folik asittendir diyor. Bu nedir böyle

Zaten bu dediklerim serumdan sonrası için cnm. Bende hiç geçmicek sanmıştım düşünmek bile istemiyorum gerçekten. Ama sana güzel bir şey söyleyebilirim serum gerçekten işe yarıyor. Birkaç gün al bak göreceksin nasıl ufak ufak yiyebildiğini, unutma katı olmalı sulu değil. Bi de ufak bi detay daha serumun içine bulantı ilacı ve vitamin, protein vs. gibi şeyler eklemezlerse tek başına serum pek işe yaramıyor haberin olsun. Yani hangi serumu ve içine katılacak hangi ilaçlar olduğunu sana söyleyecek doktor da çok önemli. 2-3 günde iyi gelmezse, serumdan değil doktordandır bence farklı bir hastaneyi dene o zaman cnm. Acil şifalar dilerim...

Selam kızlar tam mide bulantılarım biraz hafifledi yemek yemeye başladım derken şimdi de mide ağrısı ve yanmasıyla karşı karşıyayım. Sabahtan beri canımdan can gitti. Daha önce de mide ülserim vardı Lansor kullanıyordum. Şimdi yasak ama ilaç almadan böyle ne kadar idare edilir bilmiyorum.

cnm bende sürekli mide ilacı kullanıyordum panto ama hamilelikte yasak olduğu için dr gaviscon şurup verdi mide yanması için ülser gastrit gibi şikayetleri azaltır hamilelik ama mide yanmasını tetikler dedi benimde çok kötü yanma ağzıma acı sular gelmesi , gaz ve mide bulantısı çok fazla ne yapıcam bilmiyorum geçen gün zombi gibi gezdim evde soda içtim şurup içtim karbonatlı su içtim ama banamısın demedi ne yapıcam bilmiyorum

Merhaba, PrimaBella Gebelik bulantı kusmasında güvenilir, etkili, FDA tarafından onaylı, Sağlık Bakanlığına kayıtlı, yenilikçi transdermal nöromodülasyon cihazıdır. Cihazın etkinliği klinik çalışmalarla da desteklenmiştir. Ayrıca demo cihazı ile uygulaması da gerektiğinde yapılabilmektedir.

Ilgin için teşekkür ederim. Sağolsun dr.um her şeyi ayrıntısıyla paylaşıyor, bende sağlıkçı olduğum için çok dikkatliyimdir bu konuda. Yemeklerden alamadığım tüm vitaminleri serum ile alıyorum. Seni dikkate aldım ve sadece katı şeyler yemeğe başladım çok minikte olsa. Ayrıca suyu da daha az tüketmeye çalışıyorum. Hafiften işe yaramaya başladı. Ama kana kana su içmek istiyorum :/ bol bol da dua ediyorum. Rabbim yardımcımız olsun inşallah.

Bilmez miyim yaa bide çalışıyorum şekilden şekle giriyorum iş yerinde akşamda hep yatıyorum. Ama senin erken başlamış yanmaların benim daha yeni. Umarım buda geçer yoksa gerçekten hamileliğin hiç bir iyi yönünü göremedim Sanırım bebiş doğunca mutlu olacağım

Evet ama pil konusu sıkıntılı ben sadece 2.5 hafta kullanabildim pili bitti.

bayanlar ben hamile dğlm ayın 2 si bat günüm.beklemedeym :) ama göğüslerim 7 8 gündür ağrıyor böyle yanları falan dokunamıyorum.şiştiler 3 gündr.sürekli gazm var.gebe kalmama yardmcı olması için folidoce kullanıyorm 18 nden beri dk tavsiyesyle.ağzım sürekli sulanıo 3 gündr ama iştahım yok.bu belrtileri yaşayıp gebe oldugunu öğrenen var mı?

Çok sevindim cnm, umarım tez zamanda tamamen iyi olduğun haberini alırız. Susuzluk bu dönemde benim de derdimdi, onu da aralarda sulu meyveler tüketerek gidermeye çalıştım. Her şeyinin saatine çok dikkat et cnm sakın aç kalma. Acil şifalar dilerim...

Hamilelik belirtileriyle adet belirtileri birbirine çok benziyor o yüzden bekle adet tarihini biraz geçsin ona göre gidersin doktora. Folik asitte şişkinlik yapıyor malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…