Gebelikde bulantı ve kusma

aynen katılıyorum sana gerçekten bu kusmalar cok kotu bırsey bana da doktorum dramamıne dıye bır ılac verdı ben de dısarı cıkmam gerekmedıkce ıcmemeye ozen gosterıyorum allah yardımcımız olsun

aynen katılıyorum sana gerçekten bu kusmalar cok kotu bırsey bana da doktorum dramamıne dıye bır ılac verdı ben de dısarı cıkmam gerekmedıkce ıcmemeye ozen gosterıyorum allah yardımcımız olsun

dramamine işinize yarıyosa ne mutlu...bana hiç etkisi olmadı onların...ne dramamin ne metpamid...serumla bile aldım onlardan...

zofran anca işte hatta o bile tam etkili değil...

eşimle annem de bi içme dene diyo ki doktorum da dedi ama ben biliyorum ki içmezsem aynen çıkarmaya devam edicem..

bu arada size karpuz öneriyorum bi deneyin...benim durup dururken zofran içmeye başlayınca cnm istedi ki canımın hiç bişey istediği yok normalde...mideme iyi geldiğini farkettim yedikçe..araştırdım sonra meğer çok faydası da varmış...her açıdan...

Yemeklerden sonra kusmak neyse de ona bi çare bulamadım içmediğim ilaç da kalmadı, peki sabah yataktan kalkar kalkmaz safra kusma işini napıcam bilemedim

bu ılacın bende de etkı ettıgı solenemez doktorum vereyım en azından yemek yersın dıyo ama ne fayda yemek lafını duydugumda bıle mahvoluyorum butun gun acım ac gezıyorum dramamınenın bana sadece bır etkısı oldu oda devamlı uyumak baskada bır ıse yaramıyo ne yazıkkı uyandgmda yıne aynı sorun

evet çok uyku yapıyor o ilaç...

anlıyorum seni...benim 15.haftam hala dvm ediyo bulantılarım...metpamid alıyorum arada ama yok zofran en iyi etki eden oluyor...

dün bütün gün kustum yine...artık dayanacak gücüm de kalmadı...sinirlerim harap durumda...aklımı kaçırıcam sanki ((

aç da duramıyorum ben baygınlıklar fenalıklar geçiriyorum...aç nası duruyorsun sen ?

canlarım allah kolaylık versin 16. haftaya kdr kusan biri olarak zorluğunuzu anlıorum ben 3 ay dışarı çıkamadım doktora zor gidiodum dramamin ve emedur kllandım ama faydası 0 idi.Yediğini çıkarmak daha kötü oluo gerçekten ağız dolusu kusmak ve inanın 4,5 günde bir halada kusarım ama kusmak sağlıklı gebelik belirtisi emin olun bnm allaha şkürler olsun en ufak problem çıkmadı bebeğimde herşey temiz çıktı elbet geçio 16. haftadan snra herşeyi yemeye başlıosunuz bu dönemde portakal yiyin plasentaya iyi gelio bebek oynamaya başladıktan snra hafifler bulantı bnm 13 te 3,4 günde 1 olmaya başladı 16da kesildi şu aralar oğlum mideme baskı yaptığı için bazen kusmam oluo ama onada şükür tez zamanda atlatmanız dileğimle

ben sabah, akşam istifra etmekten bıktım.
Hastaneye bile yattım vucudum susuz kaldığı için..
Allaha şükür bebeğim sağlıklı tek tesellim o. Fakat hamile değilimde sanki hasta gibi olmaktan çok sıkıldım. Ayrıca hala devam ediyo

teşekkürler desteğiniz için...evet ben de kusmanın sağlıklı gebelik olduğunu okumuştum...ama işte kusunca da besinsiz susuz kalıyoruz
ben bu hafta 16.haftaya giriyorum...zofran içmeye dvm ediyorum..dr.a sordum sakıncası yok dedi..ama yavaş yavaş bırakmaya çalış dedi...o da ilaca bağımlı gibi olmıyım diye...

inşallah geçer artık

aynen ben de sizin yaşadıklarınızı hatta beterini yaşadım...ben de hast.de yattım...dayanmaktan başka çaresi olmuyor insanın ama ne korkunç bişey olduğunu biliyorum...Allah yardımcınız olsun

14 haftalik hamileyim 5.haftadan beri kusuyorum 3 kilo verdm 2 aydir acim midemde bisey kalmayinca kan geliyr.bu cuma hastaneden ciktm bugun yine kustm.napcam bilmiyorum surekli aglamak geliyo.dramamine verdiler ama ck kullanma her ilacin riski var dediler.iciyorum ama ondanda korkuyorum...2aydr surekli yatiyorm hayattan koptm Allah yardimcimz olsn cabuk bitsin ins. bu kusmalar...

o kadar iyi anlıyorum ki...Allah yardımcınız olsun sizin de...çok zorr çokkk...yaşamayan anlamıyor malesef...insanlar dışardan bakıyor sadece...en yakınındakiler bile...insan ne çektiğini kendi biliyor bir tek...

aynen beni anlatmışsınız...ne desem boş sadece Allah kuvvet versin diyebiliyorum....

çok geçmiş olsun, bende ilaç kullanmadım, direndim..
Halada direniyorum. umarım bebeklerim sağlıklı olursa çektiğimize değer..

çok geçmiş olsun, bende ilaç kullanmadım, direndim..
Halada direniyorum. umarım bebeklerim sağlıklı olursa çektiğimize değer..

direnebilecek durumda olmanız ne güzel,ne mutlu zira benim direnmem imkansızdı dr.lar direk serumla verdiler zaten ilk...

yani demem o ki herkesin durumu farklı oluyor,dayanabilecek durumda olanlar var dayanamıycak olanlar ölümden dönenler var...yoksa ben de asla ilaç yanlısı değildim...hamilelikten çok önce içtiğim tüm ilaçları,sigarayı bıraktım ki vucudum arınsın diye ama böyle olacağını düşünemezdim...

azimeolcay ve bebekkafa teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun Rabbim hepimize acil şifalar versin inş bebişlerimizi sağ sağlim sağlıklı bi şekilde kucağımıza alırız...
benimde dayanamadığım günler oluyor, bu güne kadar serum ve mide ilacı almak zorunda kaldığım çok zaman oldu. bebeğime bişey olmasın o ilaçlardan dolayı diye dua ediyorum elimden bişey gelmiyo cunku. çok kustuğum günlerden birinde midemden kan geldi acile gttm kan testi yaptılar karaciğer enzimlerim yukselmiş kusmalarım yüzünden. hastaneye yattğmda dr once senn sağlığn onemli sen iyi olmazsan bebeğinde iyi olmaz mide ilacını kullan dedi, cunku ben bir onceki ilacı almayı reddetmiştim.
hamile kadınların sadece %20si bulantı kusma yaşıyomuş, o yuzdenn içinde de bizim kadar kotu olan herhalde yarı yarıya anca vardır.dolayısıyla arkadaslar seçilmiş insanlarız galiba..:)

benim de her kusmada kan gelir...

bana da dr önce anne önemli demişti...

ALLAH yardımcımız olsun....sağlıkla doğsunlar inşallah....

benim bulantılarım 5. haftada başladı 12.haftaya kadar devam etti son hafta azalarak devam etti.. mide bulantısı yaşayan arkadaşların allah yardımcısı olsun gerçekten çok kötü günler geçmek bilmiyor.. bulantılardan hiç kurtulamayacağımı bi daha yemek yiyemiyeceğimi düşünmüştüm ama çok şükür şimdi rahat rahat yemek yiyebiliyorum.. darısı diğer hamilelerin başına..

ben baska bır doktora gıttım o ılacın faydası olmaz sana dedı bana metpamıd verdı daha ıcmedım benım kusmalarım bıraz daha azaldı son ıkı gundur fakat mutfaga adım atamıyorum her yemek kokusundan tıksındım o yuzden yemek yıyemıyorum ac kalınca mıdem dahada cok bulanıyo aynen bende sen gıbıyım allah yardımcın olsun cok kotu bır durum

bana metpamid de hiç fayda etmemişti...serumla bile verdiler onu..ağızdan da aldım...3.aydan sonra zofran verdi dr mecburen...onun sayesinde yemeğe içmeye başladım..

ben artık 16.haftadayım ve çok şükür Allah'a bulantılarım geçti..kusmamda yok artık...2 gündür ilaç da almıyorum üstelik...ara sıra çok hafif birşeyler oluyor bulantı gibi ama buna bin şükür....

aç kalınca da bulanıyor evet...benim o hala dvm ediyor..yiyince düzeliyor...aminnnn Allah bunu yaşayan herkesin yardımcısı olsun...yaşamayan bilmez,bilmiyor.....

ya bu bulantılara olıpsın nanelı sekeri cok ıyı gelıyo bulanmaya basladgında bır tane atıyorum hemen kesıyo bulantıyı denemenı tavsıye ederım

canım 17.haftaya kadar bende aynen siz gibiydim ama çok şükür geçti.metpamid kullandım sabahları aç karna..kusmaktan hastanelik oldum hatta doktor eğer biraz daha kussaydın miden delinirdi dedi..ama gececek azz kaldı dayanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…