Gebelikde bulantı ve kusma

bende gebeliğin ilk başlarında kusma değilde tüm gün süren bulantı vardı. ve bulantıyı bastırmak için sürekli bişeyler tıkınıyordum. ve bundan dolayı da ilk aylarında biraz fazla kilo aldım ne yazık ki... Ama şu an da bulantı değilde Reflüden dolayı kusmalarım başladı ara sıra oluyor maalesef...

Reflüden dolayı kusma yaşayan varmı aranız da ??

selammsjını bugun gordum coktan dogumunu yapmıss bebişinle mutlu mesut yasıyorsundur...hamileliği refluyle gecirmiş biri olarak cok zorlandın mı merak ediyorum...cunku bz de bebek yapmaya yeni karar verdik ve beni reflüm var....:KK43:

selammsjını bugun gordum coktan dogumunu yapmıss bebişinle mutlu mesut yasıyorsundur...hamileliği refluyle gecirmiş biri olarak cok zorlandın mı merak ediyorum...cunku bz de bebek yapmaya yeni karar verdik ve beni reflüm var....:KK43:

canım 50 gün önce doğum yaptım bende reflüm vardı cok cektim yemek yemekten korkar olmustum ta ki rennie duo alana kadar bana cok iyi gelmişti o ilaç

canım 50 gün önce doğum yaptım bende reflüm vardı cok cektim yemek yemekten korkar olmustum ta ki rennie duo alana kadar bana cok iyi gelmişti o ilaç

ay içimi rahatlattın cnm yaa rennie duo surup mu ve gercekten işe yaradı mı? ...tum hamileliğin boyunca mı sorun cektin yoksa sadece ilk üç ay mı? daha cok sorum var kafama cok takıyorum bu reflüyü:KK59:...hamilelikten once de var mıydı reflün? dogumun normal mi sezaryan mi oldu?:nazar::KK53: :KK50:

ay içimi rahatlattın cnm yaa rennie duo surup mu ve gercekten işe yaradı mı? ...tum hamileliğin boyunca mı sorun cektin yoksa sadece ilk üç ay mı? daha cok sorum var kafama cok takıyorum bu reflüyü:KK59:...hamilelikten once de var mıydı reflün? dogumun normal mi sezaryan mi oldu?:nazar::KK53: :KK50:

rennie duo şurup canım ve tadı harika bi şurup =) mentollü naneli midedeki reflüyü anında rahatlatan bi şurup gercekten cok işe yaradı bende kutu kutu bitirdim hamileyken. ilk 4 ay bulantılarım oldu benm (zeytin yeyip cekirdeğinide bi süre ağzımda bekletince rahatlıyodum )4 aydan sonra reflü başladı.... hamilelikten önce reflü nedir bilmezdim =) doğumum doktorumun istediğine bağlı olarak sezeryan oldu çünki 43 le hamile kaldımm 52yle doğuma gittim sadece az bi karnım vardı buna bağlı olarakta çatım açılmadı o yüzden sezeryan oldum cnm

rennie duo şurup canım ve tadı harika bi şurup =) mentollü naneli midedeki reflüyü anında rahatlatan bi şurup gercekten cok işe yaradı bende kutu kutu bitirdim hamileyken. ilk 4 ay bulantılarım oldu benm (zeytin yeyip cekirdeğinide bi süre ağzımda bekletince rahatlıyodum )4 aydan sonra reflü başladı.... hamilelikten önce reflü nedir bilmezdim =) doğumum doktorumun istediğine bağlı olarak sezeryan oldu çünki 43 le hamile kaldımm 52yle doğuma gittim sadece az bi karnım vardı buna bağlı olarakta çatım açılmadı o yüzden sezeryan oldum cnm

cnm atlattıgına sevindim insallah sen ve bebişin iyisinizdir...darısı basıma artık ne diyeyim :)):KK61::KK64::KK66:

merhabalar 12 + 5 deyizz..bulantılar azalacak diyorlardı ama benim aksine arttı =(( kusma olayı yok ama bulantı beni mahvediyor boğazım yara oldu öğürmekten=( ne dedilerse yaptım,ne yaparsam yapayım rahatlatmıyor napıcammm :KK43:

Merhaba,
Bu konuda epey çile çeken biri olarak ben de bir şeyler yazmak istedim. Ne çubuk, ne leblebi, ne bilek bantları maalesef hiç biri işe yaramıyor. Yarasa da çok anlık oluyor. Yani bir gün çubuk kraker yemekle iyi olsanız, ertesi gün gözünüz görmek istemiyor..
Bir hafta sırf bulantı nedeniyle rapor aldım ve sürekli kusarak hayatımın en kötü haftasını geçirdim. Sonra doktorumun önerisiyle unisom adlı ilacı kullanmaya başladım. Bu aslında bir uyku ilacı ancak yan etkisini kullanarak mide bulantısını azaltması, alerjiyi azaltması gibi nedenlerle insanı rahatlatıyor. Örneğin alerjiden de inanılmaz muzdarip bir insanım. Burnum hep tıkalı, geceleri hep ağzımdan nefes alıyorum, gündüzleri paket paket selpak tüketip sayısız kere hapşırıyorum. Ne zaman mide bulantılarım azalıp, ilacı da önce yarıya sonra çeyrek doza düşürdüm, alerjim de inanılmaz artmaya başladı.

İlaç kullanmaktan son derece korksam da, iş hayatında yapacak bir şeyim yok maalesef. Zaten zor çalışma koşulları altında ancak ilaçla günlerimi geçirebildim. İlaç içmediğim artık bırakayım dediğim bir iki gün oldu, yine kustum yine kustum.

Bir sürü yabancı siteden, ingiliz kaynaklardan da ilacı araştırdım. Biliyorsunuz onlar, neredeyse ultrasona bile girmiyor, her doğumu mutlaka ebe eşliğinde ve normal yapıyorlar. O kadınlar bile mide bulantısına tüm doktorların bu ilacı verdiğini söyleyince açıkcası içim rahatladı.

Kısacası bir kurtuluşu yok bu bulantıların, beni hayata döndüren bu ilaç oldu. Şimdi 15 hafta bitti, sadece akşamları kötü oluyorum. Psikolojik olarak olayı kabullenmek ve geçeceğine kendini inandırıp pozitif düşünmek de çok önemli...

Herkese sağlıklı hamilelikler...

arkadaşlar bende 8 haftalık hamileyim ve bulantı ve kusmalarım çok fazla hiçbirşey midemde kalmıyor zaten çok zayıfım ve zayıflamaya devam ediyorum kendimi zorluyorum ama olmuyor çok üzülüyorum.. metpamit verdi mide bulantısı için ama alarak bebeği hiç etkilemek istemiyorum en sevdiğim yemeklerden bile soğudum eşim bi yerde kaldı ben bi yerde çok zor geçiyor...:KK14:

çantamda elma ve çubuk kraker olmamış dışarı çıkamıyorum bende cok kotuyum 5 haftalık hamıleyım allah herkeese yardım etsın

merhaba herkese,
ben 13 haftalık hamileyim. bulantı ve kusmalarım 6.haftada başladı,11.haftada da geçti. 11.ve 12.haftaları rahat atlattım. ama bu süre içerisinde köyde annemlerin yanındaydım,havası serin bir yerde. sonra kalktım izmire evime geldim cehennem sıcaklarında. gelir gelmez kusmaya başladım yeniden :KK43: özellikle akşamları hiçbirşey midemde kalmıyor,su bile içemez hale geldim. 3 aydan sonra geçer demişlerdi. acaba sıcaktan olabilir mi sizce kızlar? evde klima da yok .. :KK43: sıcaktan midesi bulanan veya kusan var mı?

kızlar merhaba,

öncelikle sürekli bulantıdan muzdarip arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. ben hamile değilim ama eylül ayı içerisinde kalmayı planlıyorum. tabii bu arada sürekli araştırıyorum. araştırırken bakın ne buldum :

https://www.farmasaglik.com/The-Original-Sea-Band-Bulanti-Bandi,PR-882.html bu siteden sürekli birşeyle alıyorum ama hiç dikkatimi çekmemişti. herneyse anlatacağım şey sea-band denilen bir ürün. ingilterede üretiliyormuş. üretici firmanın web sitesi de http://www.sea-band.com/seaband.htm

bu band ile ilgili hem Tr den hem yabancı sitelerden(alışveriş sitesi olmayan) bir sürü yorum okudum. yorumların sonucu genel kanı şu: bulantıları tamamen kaldırmıyor ama öğürmeleri, çıkarmaları vs bayaa azaltıyormuş. su bile içemeyen insanlar bazı şeyleri yemeye başlıyorlarmış.

ilk yazdığım siteye telefon ettim. ellerinde kalmadığını çünkü türkiye distribütör firmasının değiştiğini, yeni distribütörlük alan firmanın da ağustosun 3. haftasında teslim sözü verdiğini söylediler. sonra türkiyeye getiren firmayı(solarmed) aradım. onlarda aynı şeyi söyleyince ikna oldum. 2 hafta bekleyebilirmisiniz bilmeme ama kısmen de olsa derdinizi çözecek gibi duruyor.

kızlar merhaba,

öncelikle sürekli bulantıdan muzdarip arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. ben hamile değilim ama eylül ayı içerisinde kalmayı planlıyorum. tabii bu arada sürekli araştırıyorum. araştırırken bakın ne buldum :

https://www.farmasaglik.com/The-Original-Sea-Band-Bulanti-Bandi,PR-882.html bu siteden sürekli birşeyle alıyorum ama hiç dikkatimi çekmemişti. herneyse anlatacağım şey sea-band denilen bir ürün. ingilterede üretiliyormuş. üretici firmanın web sitesi de http://www.sea-band.com/seaband.htm

bu band ile ilgili hem Tr den hem yabancı sitelerden(alışveriş sitesi olmayan) bir sürü yorum okudum. yorumların sonucu genel kanı şu: bulantıları tamamen kaldırmıyor ama öğürmeleri, çıkarmaları vs bayaa azaltıyormuş. su bile içemeyen insanlar bazı şeyleri yemeye başlıyorlarmış.

ilk yazdığım siteye telefon ettim. ellerinde kalmadığını çünkü türkiye distribütör firmasının değiştiğini, yeni distribütörlük alan firmanın da ağustosun 3. haftasında teslim sözü verdiğini söylediler. sonra türkiyeye getiren firmayı(solarmed) aradım. onlarda aynı şeyi söyleyince ikna oldum. 2 hafta bekleyebilirmisiniz bilmeme ama kısmen de olsa derdinizi çözecek gibi duruyor.

ben hamılelıgmde sureklı kustum cok youn derecede bulantım vardı.denemedıgm yıyeck denemedıgm ılac kalmadı kan kusyordum abartsz bazn tahrişten oturu .
8 aya kadr boyle surdu gıttı haftada 2-3 aksam serum verıyorlardı bu bulantının hıcbır çözumu olmadıgını soyledı doktorlar.
8aydan ıtıbarnde bulantı devam ettı ama ogurtulerm kusmalrm azaldı .
asıl belirtmek ıstedgm su bu bılek bantınıda aldım yanı careyı her yolda aradım:)
geçirdimi diye sorck olursanız benımkını gecırmedı ılk taktıgım bıkacgun belkıde psıkolojık olrk azlma var gıbı dedım yani kendımı buna ınandırmak ıstedım ama olmadı. tum hamılelıgm kotu gectı sonucta 14 aylık oglum var bu kabus bıtyor kızlr bulantı sızı yıldırmasn .

belkide bende işe yaramadı bu bileklik baskasında işe yarar onada bişey soleyemem ama kullanan bırı olark bendekı etkısını yazmk ıstedım ufak caplı bulantısı olanlrda etkılı olabılyrdur belkide
.

bulantıdan ölmek üzereyim.hiç bir şey yiyemiyorum.bende 5 haftalık hamileyim hemde ikiz.bugün kaynanam sarı leblebinin iyi geldiğini söyledi.bende yedim bir saatir pek bulanmıyor.inşallah işe yarar.çok zor bişey gerçekten.açım bişeyler yemek istiyorum ama midem almıyor.:KK50:

12 haftalık hamileyim kusmaktan fenalık geldi.çalışıyorum ve sabah akşam 1,5 saat yol gidiyorum.bu sıcaklarda daha zor allahım inşallah çabuk geçer.:18::KK14:

mrb hanımlar öncelikle bebişleriniz hayırlı olsun diyorum.bende 7+3 hamileyim.bulantılarım 5.haftadan sonra başladı.iki gün önceye kadar devam etti.iki gündür iyiym diyordum ki şimdide hazımsızlık sorunu başladı.ne yesem mideme çakılıyor sanki.saatlerce öyle duruyor çok rahatsızım.böyle olan varmı lütfen yardımcı oluuuuuuuun:KK43:(

mrb. bende 11 haftalık hamileyim, bulantılarım ve kusmalarım hala devam ediyor, evimin kokusu, deterjan kokularına tahammülüm yok,12 haftada geçer diyorlar ama 11 oldu geçmeyecek gibi geliyor, hiç bi iş yapamıyorum hakikaten çeken bilir bulantıları..

çok saol canım bu bilgiler için bende yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim kronik mide ülseri olan biriyim şu an 7 haftalık hamileyim.inanılması güç denecek durumda bulantı ve kusmalarım var. bunu engelleyebilmek için ne yaptılar ne verdilerse kar etmiyor.yemek aralarında sıvı tüketiminden uzak kalmak gerektiğini benim doktorumda söylüyor ancak bu zamanlar dışında mümkün olduğunca bol sıvı tüketilmeliymiş. çünkü kusmalar esnasındaki sıvı kaybı dayanılmaz baş ağrılarına sebep oluyor.bununda sebebi o esnadaki gerilmeler ve beyin zarının sıvı kaybından dolayı kuruma yapması.[/QUOTE

mrb,ben yeni katıldım aranıza.10 haftalık hamileyim.sana önerebileceğim,sabahları uyandığında baş ucunda kraker ya da tuzlu çubuk bulundur ve yataktan kalkmadan birkaç tane ye.miğde bulantın çok oluyosa bir tane soda içi ama soğuk içme.bastırıyor.9 haftalığa kadar devam ediyor ama sonra birden kesiliyor ara sıra oluyor.birde yemeklerden sonra gaviscon süspansiyon miğde şurubu iç çok iyi geliyor.ben bunlarla yendim.inşallah iyi gelir.allah bebeğini sağlıkla kucağına vermeyi nasip etsin.:KK49:

X