Gebelikde bulantı ve kusma

işte annelik buymuş diye düşün canım. çünkü hamileyken de doğunca da büyüdüğünde de heeeeeeep acı çekiyoruz bir şeklide. Bundan sonra hayat hiç eskisi gibi olmayacak. çocuklar anneleri için pozitif stres kaynağıdır. yani beni hayatta bu kadar yoran ve üzen ancak bu kadar da mutlu ve huzurlu kılan hiç bir şey yok.

ben 26 haftalık hamileyim ve hamileliğim boyunca kustum.hep korkardım bebeğim büyümüyor die ama korkulcak bişi yokmuş bebeğim benden besin takviyesi alıyor.

merhaba bu benim üçüncü gebeliğim, ilki düşük ikincisi gelişim bozukluğundan kürtajla alındı... şimdi tüp bebekle hamileyim çok şükür... ama çok korkuyorum... daha önceki gebeliklerimde de bulantı ve kusma yaşamamıştım ve sonu hüsranla bitmişti... şimdi 7+3 günlük hamileyim yine bulantı ve kusma yok... sizce bu sorun mu? biliyorum bir çok insan da kusma olmuyormuş ama kusmanın da bebek açısınsan sağlıklı olduğu söyleniyor...

Merhaba canım. Bir programda doktor, bulantı ve kusmanın sağlıklı gebelik belirtisi olduğunu söylemişti ama bunu hiç yaşamadan sağlıklı gebelik geçirenler de var.
Mesela benim birkaç akrabam. Çok rahat bir hamilelik geçirmişlerdi ama gebelikleri de gayet sağlıklıydı.

bende ikinci bebeğimibekliyorum.oğlumda inanılmaz kötüydüm,şimdidahada kötüyüm,,hayattan nefreteder hale geliyor insan,sürekliklozetin başındayımgün boyu,,allahım sen yardım et,,

ben 4 ayımı doldurdum hala bulantılarım devam ediyor ama allaha şükür eskisi gibi çıkartmıyorum ama akşama kadar çıkaracak gibi durmak rahatsız ediyor beni allahım geçse şu günler artık

benımde ılk hamılelıgım kızlar... cok bulantım vardı benımde vede kan kusuyordum artık tabı psıkolojimde sıfır..ne yıyordum nede ıcebılıyordum bende cok korkmustum bebegım ıcın ama cok sukur 4. aya gırdım vede bunların cogu gectı bulantım neredeyse hıc kalmadı.

bende yeni hamileyim. 5. haftadayım. mide bulantım hafif oluyor. kusma yok çok şükür.
ama yemek konusunda pek iştahlı değilim.
keyifsiz yemek yiyorum. çoğu zaman yiyemiyorum.
süreklii açlık hissediyorum.
umarım bulantılarım artmaz ve istahım düzelir.

kokulara duyarlı olmak ta etkiliyor.normalde her kokuyu hemen alırım,otobüs te tutardı beni eskiden.gebeliğimde de çok fazla bulantım,kusmam oldu.ilk 4 ay bişi yiyemedim,serumla beslendim.

bu serum işini hep merak ettim.sizmi istediniz yoksa dr mu taktırdı serumu?serum aldığınızda iyimi oldu? kaç gün aldınız cevap verirseniz sevinirim.

canım bende ilk çocugumda kusmaktan düşük yapıcam yada bebeğe bir zarar gelecek diye panik yapmıştım.doktoruma sordum o kırk kata sarılı ona hiçbişey olmaz dedi.yani bulantıdan kusmaktan öğürtüden bebeğe hiçbirşey olmaz dedi.olsaydı benım cocuga olurdu.kusarken cıkardığım sesleri üst komşularım duyardı.o derece zordu yani.rahat tut gönlünü.

bende 6+6yım ama ölüyorum kusmaktan mide bulantısından...
hiç bşy yiyemiyorum..
ama şükrediyorum ilki 10 haftalıkken alındı kalbi durduğu için onda öyle bşy yoktu..
buna bşy olmaz inşallah..

bende yeni katıldım aranıza ve bende hamileyim şuan tam 7 haftalık midem felaket ama ben istifra edicem diye çok korkuyorum napıcam bilemiyorum mafoldumben

benim de ilk gebeliğimde aşırı bulantım vardı 9 kilo vermiştim 15 haftalıkken sonlandırıldı gebeliğim bi problemden dolayı şimdi yine hamileyim 6. haftadayım küçük küçük bulantılar olup geçiyo henüz hiç kusmadım şaştım bu işe bir öncekinin durumuna göre hastanelerde serumlarlaydım hep şimdi midem niye bulanmıyo diyorum iyi mi :):):) hayırlısı inş. sağlıklı olsun da bu kez alacağım kilolar umrumda değil :) :ecrin_bebek:

yeşil861986 ya
ilk cümlene çok üzülmüştüm ama şimdi sevindirdin beni yeni bebeğin hayırlı olsun. bende kilo alamam diye çok korkuyorum. zaten zayıfım 52 kiloyum

banada bugün emedur verdi bir tane içtim ama nafile pekte ilaç kullanmaktan yana değilim dediğiniz ilaçları hiç duymadım

Tatlım 23. haftadayım... Ne yaparsan yap bulantıların zamanın dolmayana kadar geçmeyecek..Bebeğin büyüyüp vücudunun ona alışması tam 16. haftada oluyor.O yüzden biraz daha sabır... Benim ki 16. haftadan sonra kesildi ama kusmalarım bitti. Sabahları hala uyandığıma bulantım biraz oluyor... Sanırım 6 aylık olunca bu problemlerde geçecek...

bende ilk zamanlar çok kötüydüm. sürekli kusuyordum. doktorum sen ne kadar kötüysen bebeğin o kadar iyi demektir dedi:) şimdi çok şükür hepsi geçti bebeğim de çok sağlıklı şu anda çok şükür. inşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde dünyaya getiririz.

slm kızlar ben ılk gebelüğim mol gebelikti. 2. düştü .şuan 6+3 hamileyim benimde kasıklarım ağrıyo kusmaktan korkarım 2 kez gıda zehirlenmesi yaşamştım ve çok çıkarmıştım miydem bulanmuyo ancak bazen ağzıma su geliyo bazende ağzımda kusmuk tadı oluyo bi sorun yoktur umarım haftaya cuma kalp atışlarınıda duyunca rahat edicem epey tedirginim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…