• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikde bulantı ve kusma

kızlar armut bana ıyı geldı bulantıları kesıyormus gercekten rahatlıyorum
cubuk kraker armut yıyorum bende

arkadaşlar ben 6 haftalık hamileyim yemek yedikten sonra ağzıma sürekli su geliyo öyle öğürme yada kusmam yok ama çok rahatsız ediyo sadece ağzıma su geliyo sizce hamileliklemi alakalıdır yada aranızda sadece böyle olan varmıydı ?????

arkadaşlar ben 6 haftalık hamileyim yemek yedikten sonra ağzıma sürekli su geliyo öyle öğürme yada kusmam yok ama çok rahatsız ediyo sadece ağzıma su geliyo sizce hamileliklemi alakalıdır yada aranızda sadece böyle olan varmıydı ?????

kusmalar ben geliyoırum diyor canım. benimde azımda tat değişikliği ve acı su ile başladı 7 haftada felaket azdıdelikafaduldenama evde yemek pişmediği sürece kusmuyorum az yiyorum ama kusmuyorumsırnaşık şey

Hepinizi anlıyorum arkadaşlar ..eltime Almanya da doktoru sabah yataktan kafanı kkaldırmadan 1 tane muz ye demiş bi de gün içinde tuzsuz kuru badem işe yaramaış ben de denemeyi düşünüyorum..

ben deniyorum su an sabah erkenden kalkip muz yiyorum biraz gecincede 4 tane kadar badem aliyorum biraz faydasini gordum. ama tum gun boyunca cok fazla birsey yedigim soylenemez nerdeyse hic sivi almiyorum ama bulantim biraz azaldi.

merhaba arkadaşlar ben de 12 haftalık hamileyim
bnm de bulantılarım 6 . hafta başladı ve felaketti su bile içemiyordum serumla güç topluyordum ne yesem çıkarıyordum leblebi çubuk kraker falan hiç bişi kar etmiyordu şmdi bu günlerde rahatladım sanırım. sabah yine bulantı ile uyanıyorum ama gün içinde iyiyim en azından yediklerim midemde duruyor. ben çok endişeliydim şimdi size moral olsun diye yazıorum bu haftalarda geçer derlerdi galiba geçecek gerçekten. darısı başınıza allah yardımcınız olsun.

çatlatma iğnesi oldum 10 gün geçtikten sonra mide bulantısı ve kusma nedeniyle hastaneye giitim kan testi yaptırdım kan testi değerleri şöle

beta HCG 6.49 mIU/mI
gebe değ < 5
0.2-1 ha 5- 50
1-2 haft 50- 500
2-3 haft 100-5000
3-4 haft 500-10000
4-5 haft 1000-50000
5-6 haft 10000-100000
6-7 haft 15000-200000
8-12 haft 10000-100000
ERKEK < 5

değerler böle bu değerlere göre doktorum hamilesin dedi ama bebeğin tutunması lazım dedi bu needemek hamilemiyim değilmiyim birde şu testin en altında yazan erkek <5 ne anlama geliyor arakadasşlar
birde adetime 2 gün ve var hafif pembemsi bir kan geldi

adetin 1. gününden itibaren saydığında 28-30. günlerde betahcg değerin 30 ile 50 arasında olmalı.sen testi adetin 1. gününden itibaren saydığında kaçıncı gün yaptırdın?birde eğer erken yaptırdıysan bu değer katlanarak yükseleceği için iyi bir değer bence.Allah gönlüne göre versin canım...

arkadaşlar bende yazmıştım buraya çok kötü bulantılarım vardı yemek yiyemiyordum subile içemiyordum içsede çıkıyordu 2 gündür ZOFER Diye ilaç kullanıyorum çok şükür rahatladım artık çıkartmıyorum sadece sabahları çıkıyor oda hiçbirşey

tavsiye edirim arkadaşlar dr yazdırın eczanede reçetesiz 25 milyon hem dr yazarsa daha iyi olur

benimde 14. haftam bitiyo..bulantılarım 100 de 80 azaldı..ama arada istifra ediyorum sabahları..3 gün iyiysem 4 gün gene bulantılarım başlıyo ben anlamadım yaaa..herkezin ki bıçak gibi kesiliyo benimki neden bir iyi bir kötü..yoksa artık biticekmi benimkiler..o yüzden mi böyle bir iyiyim bir kötüyüm...ya geçmezse doguma kadar ya hep böyle bir iyi bir kötü olursam...cok moralim bozuk yaaaa..inşallah tez gunde gecer bgulantılarda aslaa ugramaz birdahaaaa..umudum 4. ay a kaldı inşallah o zaman bıçak gibi kjesilir aminnn

Slm arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım. 7 haftalık hamileyim ama kendimi hiç hamile gibi hissetimiyorum. Bulantım falan da yok, sadece belim ağrıyor. Sizce bu normal midir?

merhaba herkese, ben de 12. haftayı tamamladım, hamileliğin 3.- 4. haftasından itibaren bulantılarım başladı.. her sabah ve akşama doğru şiddetli bulantılarım vardı.. doktorumun tavsiyesi üzerine çubuk kraker,leblebi vs.. denedim ama doktorum laf arasında "her gebelikte farklı çözümler olabilir,benim gebeliğimde portakal ve mandalina iyi geldi" dediğinden her sabah uyandığımda kalkmadan başucumda bir mandalina bulundurup yemeyi denedim. sabah bulantılarına iyi geldiğini kesinlikle hissettim.. tabii bünyelerde farklılık gösterebilir ama bana iyi geldi.. bunun dışında hamilelikten1,5-2 ay önce başladığım folic acid kullanımım dünkü kontrolüme kadar devam etmişti, dün günde 3 kez aldığım folic acid i bıraktım ve dünden beri bulantım yok. bebeklerimiz için elbette folic acid kullanımı çok önemli ancak 1. trimester sonunda bu takviyenin sona ermesiyle bulantının tetiklenmeyebileceği izlenimi oluştu bende.. o yüzden bulantılarımızın 'çoğu' gebeliklerde geçici olduğunu ve bebeğimizi kucağımıza aldığımızda herşeyin geride kalacağını unutmadan hamileliklerimizin tadına varalım derim ben.. herkesin Allah yardımcısı olsun..

kızlar merhaba bende 19. haftadayım ve hala bulantılarım devam ediyo...Ayrıca sindirim sorunum var akşam yemeği yiyiyorum sabah çıkartıyorum.Sizinde ööle oluyomu acaba?

arkadaşlar ben 13. haftadayım,yediğim hala agzımdan burnumdan geliyor günde en az 10 kes kusuyorum bünyemde düşük vücudum kaldırmıyor hastanede serum yiyorum inşallah 4. ay bitnce geçer genelde 4. aya kadar sürüyormuş ama 9 ayda süren varmış hiç bişeyden tat alamıyorum:S:S:(:(((((( bebeğim sağlıklı olsun yeter başa gelen çekilio

kızlar mide bulantısına iyibir çözüm buldum.

Naneli sakız..Midem bulandığından alıyorum ağzıma bitane hem midemi rahatlatıyıor hem bulantımı geçiriyor..Kesinlikte tavsiye ederim.

benimde 14. haftam bitiyo..bulantılarım 100 de 80 azaldı..ama arada istifra ediyorum sabahları..3 gün iyiysem 4 gün gene bulantılarım başlıyo ben anlamadım yaaa..herkezin ki bıçak gibi kesiliyo benimki neden bir iyi bir kötü..yoksa artık biticekmi benimkiler..o yüzden mi böyle bir iyiyim bir kötüyüm...ya geçmezse doguma kadar ya hep böyle bir iyi bir kötü olursam...cok moralim bozuk yaaaa..inşallah tez gunde gecer bgulantılarda aslaa ugramaz birdahaaaa..umudum 4. ay a kaldı inşallah o zaman bıçak gibi kjesilir aminnn

yok yok bozma moralini..geçecek inş.az biraz daha sabret bakalım..

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım :) şu an 21 haftalık hamileyim. Benim 6. haftayken mide bulantılarım ve kusmalarım başladı. Iyhhh iğrençti. hiç geçmiycek gibi sanıyordum heralde 9 ay boyunca sürcek bu diyordum. o kadar söyleyenler olduki 3, 5 ay olsun geçer 3 aylık yavaşlar 4 aya kesin biter sadece Komşumuz Emine teyze ne zaman bebeğin içinde oynadığını hissedersen ozaman geçer demişti kii emine teyzenin dediği çıktı 19 haftalıkken yavaş yavaş hissetmeye başladım ve geçti :) Allahım sana şükürler olsun mide bulantısı çeken arkadaşların bir an öce geçmesi dileğiyle :))

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım :) şu an 21 haftalık hamileyim. Benim 6. haftayken mide bulantılarım ve kusmalarım başladı. Iyhhh iğrençti. hiç geçmiycek gibi sanıyordum heralde 9 ay boyunca sürcek bu diyordum. o kadar söyleyenler olduki 3, 5 ay olsun geçer 3 aylık yavaşlar 4 aya kesin biter sadece Komşumuz Emine teyze ne zaman bebeğin içinde oynadığını hissedersen ozaman geçer demişti kii emine teyzenin dediği çıktı 19 haftalıkken yavaş yavaş hissetmeye başladım ve geçti :) Allahım sana şükürler olsun mide bulantısı çeken arkadaşların bir an öce geçmesi dileğiyle :))

benim de tek umudum 4 aylık olunca geçeceği idi hatta ilk zamanlar rahatlamıştım burda bile paylaşmıştım ama nazar değdi :( eskisi kadar olmasa bile hala bulantılarım var doya doya yiyemiyroum hiç. inş dediğin gibi olur da bnde bebişimi hissedince bulantılarım geçer cnm.

benim de tek umudum 4 aylık olunca geçeceği idi hatta ilk zamanlar rahatlamıştım burda bile paylaşmıştım ama nazar değdi :( eskisi kadar olmasa bile hala bulantılarım var doya doya yiyemiyroum hiç. inş dediğin gibi olur da bnde bebişimi hissedince bulantılarım geçer cnm.

umarım biran önce kurtulursun canım

arkadaşlar ben 18 haftalık hamileyim bu haftalara kadar mide bulantısından bıkmıştım inanın yaşamak istemiyodum hayattan bıkmıştım 24 saat bulantım oluyodu ama çok şükür bitti ve rahatım dayanın inanın geçici bunlar ben geçmez 9 ay sürer diyordum ama kurtuldum dayanın naneli sakız iyi geliyor bide salatalık tuzlayıp uyumadan önce yiyordum iyi geliyordu allah hepimize yardım etsin

Ne kusma ne bulantı 3 aylık hamileyim ve geceleri uykumdan edicek kadar ayak bileği baldır ağrısı çekiyorum deliricem artık uyumuyorum :( doktor minoset verdi ama işe yaramıyor yanii gece yorganı tepiyorum ağlıyorum sinirlerim çok bozuk gene uyumadım ve işe geldim bu halde insanlar acıyor bana :(

Back