Gebelikde bulantı ve kusma

Arkadaşlar benim 2. hamileliğim ve 7. haftamdayım. 5. haftadan sonra hem bulantı hem kusma başladı.Hiçbir şey yiyemiyorum. bazen canım birşeyler istiyor onları yiyorum, onları da çıkarıyorum. berbat durumdayım. Herzaman açım:KK43:((((midem kazınıyor:KK43:(((

bulantı hapı içme lütfen sabret bebeğini zehirliyorsun

Doktorların hamilelik sürecinde verdiği ilaçlar kategorisi A ve B olan ilaçlar.O sebeple bebeği zehirlemek veya zarar vermek söz konusu değil.Bebekler özellikle ilk üç ay kendilerini çok daha fazla korurlar.Siz de kendinizi koruyun.Çünkü siz iyi olacaksınız ki bebeğiniz de iyi olsun.

epeydir yazmıyorum...bulantılarım son sürat gidiyor:KK43:
dramamine ilacını sadece yarım almak yetiyordu önce, ecz.bi arkadaşımın tavsiyesi ile dünden beri sabah kahvaltıdan yarım saat öncesi 1tane akşam yemeği öncesi de yarım atıyorum... ki zaten doktorum da günde 2kez yazmıştı..
dün bu yöntem işe yaramıştı ama bgn; kahvaltıyı tam bitiriyordum ki afedersiniz midemden gelen gazı çıkarırken kahvaltı komple geldi ardından:KK43: ben de şimdi üstüne çilekli yoğurt yedim oturuyorum.... bakalım nolcek:KK43: Rabbim alsın bu çileyi alsın cümlemizden hayrlısıyla....

arkaşlar 8 haftalık hamileyim ve bu bulantılar beni öldürüyo hiç birşey yiyemez oldum bi yudum su alsam çıkarıyorum bunun bıçak gibi kesildiğini söyleyenler var gerçekten umutlanmalımıyım geçiyormu çok zormuş çoookkkk

arkadaşlar 11.ci haftaya giriyorum ve mide bulantılarım halen devam 1 saat bile kesmiyo hap falan yaramıyoki delirmek üzereyim yaşamaktan bıktım artık bence bu böyle devam edicek Çok üzgünüm çoook

mrb aranıza yni katılıyorum 7. hatada başladı şu an 13. haftamdayım hal devam 2 kez hastanelik oldum çok kötüydüm şimdi biraz daha azaldı ama hala normal hayatıma dönmüş değilim bir aydan fazladır raporluyum çok kötüyüm sürekli ağlıyorum ne zaman geçcek bu bilmiyorum.2. çocuğu doğurmaya korkar oldum. allah herkese sabır versin iyilik versin.

Canım zofer diye bi laç var.Hastaneye yattığında da genelde serumla bu ilacı veriyorlar.Doktoruna sorup onu isteyebilirsin.Biraz pahalı 8 mg lığı 101 tl civarında.İkiye bölüp kullanıyosun(yani doktor bana öyle yazmıştı)Çok faydası oluyor mu dersen maalesef bulanacağı varsa yine bulanıyor ama biraz azaltıyor.Seni o kadar iyi anlıyorum ki.Hamilelik çile halini aldı ama bitecek bir yerde.Birde havuçu da deneyebilirsin.Beni biraz tutuyor.

Benimde 9 haftalık olmak üzere gebeliğim. 6. haftadan beri her sabah çıkarıyorum, ne yesem şişiyorum ve sabahları 55 olan kilom akşamları 57 oluyor ! Ama büyük ihtimal bunun nedeni benim zaten gastrit ve rüflü hastası olmamdan kaynaklanıyordur.
Bulantım hiç eksik olmuyor ve eskiden çok sevdiğim ne varsa şu an ölesiye tiksiniyorum. Mutfak inanılmaz kokuyor. Hele balık kokusu aldığımda gerçekten fenalık geçiriyorum !

Arkadaslarim hepinizi okadar iyi anliyorumki...suan 9 haftlaik hamileyim ve bulantilarim 4.hafta da basladi..suan bile siddetli bulantim var.hamilelik de mide bulantisini duymustum ama arasira oluyor ve sabahlari bulaniyor diye bilirdim.arkadaslariminkide oyleydi ama bende gun boyu devam eden bir bulanti var.istahim hic yok.sogan kokusundan tiksiniyorum.yemek bile yapamiyorum.mafoldumben esim ne pisirirse onu yiyorum yada disardan birseyler...ne olacak boyle bilmiyorum sanki hic gecmeyecek gibi...bazen canim neler neler cekiyor ama yapacak kimsem yokki sositososito...ruyalarima giriyor vallaha canimin cektikleri..hergun acim...Allaha cok sukur evimizde hersey var ama yapacak adam yok..bazen kendimi toparlayip canimin cektigi seyleri yapmaya calisiyorum ama kendi yaptigim hicbirsey lezzetli gelmiyoooo mafoldumben

zofer in muadili zofran onu da öneriyor doktorlar ve anında bulantıyı kesiyor. güvenli bir ilaç olduğunu söylüyorlar..benim de bulantılarım çok kötü, bu ilacı tavsiye ederim...allah hepimizin bebeklerini korusun biran önce bulantılarımızı geçirsin....

Bana da doktor Dramamine vermişti bulantılar için ama hayatımın en kötü gününü yaşadım. Normalde uzun uçak yolculuklarından önce alırdım Dramamine'i beni bebekler giib uyuturdu. Ama bu sefer hamilelikte alınca resmen iş yerimdeki masanın üstüne yıkıldım ! Nasıl uykum var kafamı kaldıramıyorum. Enerjim 0 yığıldım kaldım öyle. Sonra eve gittim toparlanıp 5 saat uyumuşum. Uyandım hala beynim dönüyor. Akşama kadar yattım tuvalete bile gidemedim. Böyle birşey olamaz tövbe binlerce kez. Bir daha asla almam!

kızlar merhaba,ben de başka topiklere giriyordum sürekli,buraya yeni yazıyorum.14 haftalık hamileyim 3kilo verdim hiçbirşye yemiyorum desem yalan değil.protakal muz elma günde bir adet sürekli aç yaşıyorum.arada bir yesem desemde anında çıkarıyorum.kahvaltı etmeyi seviyorum sadece keyifle ama onuda kusuyorum.korkudan su içmiyorum.13.haftaya kadar dahada kötüydüm halsizlik çok kötüydü dünyada en çok isteidğim şey çocuk o bile bana ağır geldi.eşimden bin kez razı olsun.3 aydır mutfağa girmiyorum.yemek kokusuna dayanamıyorum.sürekli açım ne yesem bilmiyorum.nasıl ve ne zmn biticek?benim psikolojimide çok kötü etkiledi bu durum kusup ağlıyordum niye böyleyim diye?umarım en kısa zamanda hepimizinki geçer sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi.

kızlar merhaba,ben de başka topiklere giriyordum sürekli,buraya yeni yazıyorum.14 haftalık hamileyim 3kilo verdim hiçbirşye yemiyorum desem yalan değil.protakal muz elma günde bir adet sürekli aç yaşıyorum.arada bir yesem desemde anında çıkarıyorum.kahvaltı etmeyi seviyorum sadece keyifle ama onuda kusuyorum.korkudan su içmiyorum.13.haftaya kadar dahada kötüydüm halsizlik çok kötüydü dünyada en çok isteidğim şey çocuk o bile bana ağır geldi.eşimden bin kez razı olsun.3 aydır mutfağa girmiyorum.yemek kokusuna dayanamıyorum.sürekli açım ne yesem bilmiyorum.nasıl ve ne zmn biticek?benim psikolojimide çok kötü etkiledi bu durum kusup ağlıyordum niye böyleyim diye?umarım en kısa zamanda hepimizinki geçer sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi.

amin canim insallah..bu bulantilar artik benimde psikolojimi bozmaya basladi.sabah bende agladimmafoldumben ama bebegim icin guclu olmaya calisiyorum..

kızlar moralınızı bozmayın dıcem ama benmde durumum aynydı nelr cektım haladahada cekıyorm.ama bende öle kusp kusp aglyrdum kan kusyordum serum verıyrlrdı ac ac gezyrdm falan fılan
şimdi yemek yemeye basldm ama yınede bulantılrm vr ezıyt ogurtum cok ama ben ısrarla gecmesını beklıyrm cunku azaldı ılk haftalara göre:KK43:ena zndn kan kusmyrm:KK43:

slm kızlar bu benim ikinci hamileliğim korunmamıza rağmen hamile kalmışım.ilkinin psikolojisini atlatamamıştım ve şok oldum öğrenince ...6 haftalık şimdi ve bulantılarım çok fena ilkinden de zor geçcek gibi çok korkuyorum... şimdi internette bakıyodum bulantı için iyi gelcek bişeylere ve bilekliği okudum aranızda duyan bilen var mı sea_band bulantı bilekliği 5 dk kesiyomuş bulantıyı...ben bir sürü içmiştim tabii doktorumun önerileriyle ama hiç bi işe yaramıyo bunu almayı düşünüyorum .... siz ne dersiniz...

3kilo vermen biraz kritik sanırım, dr.kaan kocatepe'nin sayfasındaki videoya göre 3ten fazla kilo kaybında dr'a başvurun filan diyor, ama sen zaten gidiyorsundur..
benim doktoruma sordum da, çok kusmaya başladım diye.. o da 1-2 lokma bişey kalıyorsa yeter ama o bile kalmayacak kkadar çok kusarsan gel serum takalım dedi...
bir de 16.haftadan sonra azalma yoksa başka rahatsızlıklardan kaynaklanma ihtimali oluyormuş..gerçi bazıları Rabbim korusun ama neredeyse 9ay boyunca çekiyorlarmış:gitme:

yediklerimize de dikkat gerekiyor ayrıca bence..geçen gün sarımsaklı yoğurtlı kabak dolması yedim 2gün sarstı beni:KK43: kusmalarım çok artmıştı... sade ve taze şeyler yemek lazım... salçalılar da çoğumuzu bulandırıyor zaten... napalım..bir süre meyve, yeşillik, yoğurtla filan idare etcez heralde...:sinifsinif:

bir de bişeyi merak ediyorum.. mesela açken safra kusuyoruz ya.. mide iyice boşalmış oluyor..o kusmanın ardından ne yemek yada içmek iyidir acep..bende çok susamışlık yapıyor o kusuş, genelde de sabah namazında oluyor... su içince sanki sabaha bulantı yapıyor..bgn su yerine 1çay brdğ souk süt içtim de...sanki iyi geldi.. var mı fikri, bilgisi olan bu konudaCADIARZU

3kilo vermen biraz kritik sanırım, dr.kaan kocatepe'nin sayfasındaki videoya göre 3ten fazla kilo kaybında dr'a başvurun filan diyor, ama sen zaten gidiyorsundur..
benim doktoruma sordum da, çok kusmaya başladım diye.. o da 1-2 lokma bişey kalıyorsa yeter ama o bile kalmayacak kkadar çok kusarsan gel serum takalım dedi...
bir de 16.haftadan sonra azalma yoksa başka rahatsızlıklardan kaynaklanma ihtimali oluyormuş..gerçi bazıları Rabbim korusun ama neredeyse 9ay boyunca çekiyorlarmış:gitme:

yediklerimize de dikkat gerekiyor ayrıca bence..geçen gün sarımsaklı yoğurtlı kabak dolması yedim 2gün sarstı beni:KK43: kusmalarım çok artmıştı... sade ve taze şeyler yemek lazım... salçalılar da çoğumuzu bulandırıyor zaten... napalım..bir süre meyve, yeşillik, yoğurtla filan idare etcez heralde...:sinifsinif:

bir de bişeyi merak ediyorum.. mesela açken safra kusuyoruz ya.. mide iyice boşalmış oluyor..o kusmanın ardından ne yemek yada içmek iyidir acep..bende çok susamışlık yapıyor o kusuş, genelde de sabah namazında oluyor... su içince sanki sabaha bulantı yapıyor..bgn su yerine 1çay brdğ souk süt içtim de...sanki iyi geldi.. var mı fikri, bilgisi olan bu konudaCADIARZU

çok kusunca idrarda ketona bakıyorlar ben henüz o aşamaya gelmemişim 3 kilo verdim kaldım başka kilo vermedim.ama benim derdim artık kusmak değil ona alıştım azaldıda zaten 3 kez filan kusuyorum ona da alıştım sorunum ben yemek yiyemiyorum peynir etimek vs ama onlarda beni kesmiyor çok açım resmen aç yaşıyorum.ne güzel bişeyler yiyorsun kabak dolamsı filan dedin imrendim valla bn hamile kaldığımdan beri 3 kes filan doğru düzgün yiyip kusmuşumdur sonra o kadar kötü besleniyorumki.artık geçsin istiyorum.süt filanda içemiyorum zaten.sabah öğürtüleride iğrenç güne öyle başlamak çok sinir.benim doktorum bana yemeklerde sıvı tüketme o tetikler dedi ama ben çok susuyorum ve korkuyorum içmeye geve 3-4 kes kalkıyorum ve bir yudum su içiyorum sabahda oda gidiyor zaten.artık geçsin lütfen.

canım ben neler çektim bi bilsen sususzluk açlık lokma yesem çıkıyor.artık ağlıyordum sürekli her şey kokuyor 2 ay kafamı kaldıramadım. bazıları yemek falan yapıyormuş onlar şükretsinler hallerine o kadar kötüydüm ben düşün. sana tavsiyem şu maden suyu çok iyi geliyor bana doktorum da günde 4 tane bile içebilirsin dedi.yavaş yavaş azalıyor ama moral bozmak gib olmasın da benim 13. hafta oldu hala devam.çok çok geçmiş olsun inşallah geçer.

kizlar mrb benim ki daha cok az 3,5 haftalik hamileyim. daha bulantilarim baslamadi. benim normalde herseye midem bulanir. umarim az olur.

X