Gebelikde bulantı ve kusma

selam hanımlar ben de aranıza yenı katılımıs bulantı magduru bır hamıleyım henuz 7 haftalık. 1 haftadır tukenmıs durumdayım. 7 gun 24 saat mıdem bulanıyor va basım dönüyor. kusamıyorum bi türlü ama bulantı hiç geçmiyor. Bir de sürekli bir ağız sulanması var son günlerde. dün ilk defa doktorun verdiği metfamid midir nedir onu aldım almaz olaydım. daha beter oldum. sizde de bulantının yanı sıra sürekli halsizlik ve baş dönmesi oluyomu. bi kaç kez bayılcak gibi oldum. korkuyorum. bu hafta raporluyum ama bu gecmezse nası ışe gidilir bilemiyorum.
Herkeze sağlıklı bebekler...

Şimdi doktordan geldim. Benim bebek 11 haftalık olmuş. Bulantılar yüzünden 3 kilo vermişim. Zaten pantolonlar bol geliyordu moralim bozuluyordu. 2-3 günde bir kusuyorum. Doktor hastaneye gel 2 gün serum takalım dedi. Önce istemedim ama annem falan iyi gelir diyor. Sabahtan akşama kadar serum yiycekmişim. Napiyim kızlar sizce iyi olur mu? Bayramdan önce belki biraz kendime gelirim.Sea band ben de kullanıyorum faydasını pek göremedim. Kişiden kişiye değişiyor sanırım.

Kesinlikle serum çok iyi geliyor.Ben bulantı döneminde 15 tane taktırdım gün aşırı alıyordum yoksa kendimi toparlayamıyordum.serum takılıyken mide bulantım hafifliyordu ve daha dirençli oluyordum.bence taktır yada imkanın varsa evde taktır daha rahat edersin.

kızlar ben dun ve bu sabah cok kotuydum.. hep kustum..doktorum hastaneye yatıralım serum baglayalım dedı. yarın sabah 8 de hastabnede olmam lazım ama gıtmıycem hastane ortamını ıstemıyorum.. cıdden serum evde takılsa ne guzel olur... bu arada arkadaslar ya 11 hafta oldu sızce bıraz azalması gerekmez mı???? yoksa ortadan kalkmadan son bır yokluyor mu hanı boyle yapıp sonra gecıcek mı kı?? offff offf nezormusss bu hamılelık..:KK43::KK43::KK43:

canım ben 19. haftamdayım.hala dramamine mide bulantısı ilacı kullanıyorum..doktora gittim dün bana yemek listesi verdi.dedim bunları yiyemem ki ben o da dedi ki zorundasın......ilaç iç yemeğe çalış dedi.bu iş zormuş gerçekten...yine de çok şükür.bebeğinin olması için uğraşanlar var..hep bunu düşünüp rahatlatıyorum kenimi.

Bugün 2 şişe serum yedim. Bulantım azaldı. Ama serum bittikten 1 saat sonra falan aşırı derecede kalp çarpıntısı yaşadım elllerim titredi doktora sordum bişey olmaz dedi. Eve çok zor döndüm. Doktor yarında çağırdı ama gitmeye korkuyorum.

arkadaşlar bende yediklerimi hep çıkarıyorum bi kaç gündür akşam yediklerimi çıkarmıyorum. serum iyi geliyo mu? napıyım bana bi şey söyleyin

bende 9+5 günlük gebeyim böyle bulantı olamaz başımda çok ağrıyo inşallah geçer.

bas agrıları ara ara bendede oluyor.. dun coook fenaydım, cidden ölecegime inandım agrıdan ve dusunun ki o agrıyla egilip kusuyordum birde.. offr cok kotuydu.. allahtan bugun agrım yok.. bulantı var ama dune gore cok ıyıym.. en azından gozumu acabiliyorum. ilginc ki bu as agrıları cok sıddetli fakat ilaca gerek kalmadan bır sekılde gecıyorda.. sanırım su kaybına baglı. :çok üzgünüm:

Yarın memlekete gidicez arabayla. Bayram nasıl geçicek kızlar çok üzülüyorum gittiğim yerlerde kusmak istemiyorum.

canım yaaaaa aynı sorun bende e var.yarın inşallah ankaraya gideceğiz. ailemin yanına ama inanın çok korkuyorum. bayramda herkes bişeyle yicek ben bulanacam kuzacam die ödüm kopuyor..inşallah bayramda hepimiz düzeliriz.

Çubuk kraker iyi geliyor diye eşim bana 1 karton almış gelmiş.:roflol:
Bulantılarım5 haftada başlamıştı ama 2 hafta sonra durdu.bugün bulantım oldu.inşallah yakın zamanda geçer.

kızlar etrafımdan bulantı hapıı içme diyorlar. düşünme bulantıyı diyorlar ama ben öle dediklerinde bile sinirleniyorum..benim elimde değil ki valla ben doktor iç dedi içiyom. içmediğim zaman hiçbişey yiyemiyorum..o zaman psikolojim bozuluyor.o daha zararlı. napıyım ne ilaçlar içenler var.

kızlar bişey merak ediyorum serumda da mide bulantısı ilacı koymuyorlar mı?

Evet koyuyorlar canım.Mide bulantısı içinde ilaç var vitaminde var.hatta bana bir dr 2 tane vitamin verdi dr değiştirdim başka dr gittim o birini gerek görmedi bire indirdi.Yakında geçer inş bulantıların..

12. haftadayım, bulantılarım azaldı. inşallah bitmesini umut ediyorum. ama hiç aç duramıyorum. 2 3 saatte bir bişe atıştırıyorum. heralde sizde öylesiniz :)

ben 14. haftaya başlıyorum ama bulantı ve kusmalarım geçmedi ne olur dua edin de geçsin artık. fazla yemek yiyemiyorum yediklerimde çıkıyo psikolojim bozuldu

kızlar ben de zor dayanıyorum.iki lokma alıyorum sanki dünyelerı yemişim gibi midem bulanıyor.üstelik ultrasona göre 20. haftaayım.............psikolojim bozulmasın diye elimden geleni yepıyorum ama çok zor.........

kızlar ben 12. haftama gırerken, bulantılarım fark edilir olcude azaldı.. bir haftadır normal yeme duzenıme donmustum..bu sabah kahvaltıdan sonra aniden kustum, hic oyle olmamıstı.. cook uzuldum, bugun hep moralım bozuktu yattım.. korkuyorum eskı gunlere donmeye... kızlar merak ediyorum.. duzeldıkten sonra tekrar basa donmez dımı??.. artık kaldıramam o bulantı ve kusmaları.. oglen bır seyler yedım ama mıdemı hep hıssedıyorum.. ınsallah gecer tekrar.. allahım, bu sıkıntıları cekenlere yardım et lutfeennn :KK43:( ultrasona girmıstım gecen hafta onun mınıcık kollarını bacaklarını gorunce moral olmustu bana ve yemeye baslamıstım.. sımdı fena oldugumda dvd ye kayıt edılen goruntusunu ızlıyorum :)

X