Gebelikde bulantı ve kusma

Kızlar ben de 14. haftamdayım çok şükür bulantılarım yok denecek kadar azaldı. Bulantılarım 6. haftada başladı ve zehir etti. Tam bulantı başladığında tatile gitmiştik zehir oldu tatilimiz. Bir gece hastaneye gittik dayanamadım artık serım verdiler. Ertesi gün doktorumuz aradım. Bana zofranı kullanabilirsin dedi. 41 tl di fiyatı. Neredeyse bir kutuyu bitirdim. Bazen gün aşırı bazen her gün almak zorunda kaldım. Dönüşte doktoruma gittim ben ilaç kullanmak istemiyorum öneriniz var mı diye. O da bana bulantı bilekliği (benimkinin markası PsiBands) önerdi. Tüm eczanelerde satılıyor fiyatı 41 tl. Fiyatı şundan da söylüyorum ilaçla aynı fiyat ve bir daha ilaç kullamak zorunda kalmadım aklım da bebişimde kalmadı her ne kadar dr kullabilirsin dediyse de insan korkuyor. Bu bileklikleri sadece gece yatarken çıkartın ki etkisi azalmasın. Plastik bir bileklik ne alaka diceksiniz belki olayı da şu iki bileğe de takılıyor ve bilekten 2,5 -3 parmak mesefe ilerisi akapınkturda bulantı noktasıymış. Bilekliği tam oraya denk getirerek takınca o kol içine denk gelen mantarı baskı yapıyor bulantıyı azaltıyor. Sakın acele etmeyin benim 1,5 gün sürdü etki etmesi bu işe yaramıyor diyip atmayın bir köseye. Çok şükür o günden bu yanda o kadar azaldı ki bulantım resmen hamileliğin 2. üç ayındaki huzuru başlarda yakaladım. (Çocukken ben sürekli kusan midesi bulanan bir çocuktum her tatilde önce en yakın hastane nere diye bakardı annem) Tabi kokular ya da abuk sabuk görüntüler midenizi kaldırıyor ama çok daha iyi oluyorsunuz. Bu bileklik olmasa kaç kutu zofran bitirmiştim düşünüyorum da şimdi. Tabi ki her bünye farklıdır belki başkasına etki etmeyebilir. Nacizane tavsiyem denemeye değer.
merhaba yazdıklarını okudum çok güzel açıklamışşın.benimde sana bir sorum vardı bende 5+3 hafta hamileyim bu hafta sonu bizde tatil planlamıştık önceden tam 6 haftaya denk gelecek şimdi iptal mi etsek kararsızım çünkü bulantım başlamadı.herkezde genelde 6.haftadan mı başlıyor bulantılar

bende sea band aldım bulantı bilekliği, ama eczanede kazıklandık 50 TL verdik. internette 29 TL. bana işe yaradı tam anlamıyla bitirmedi ama azalttı. neffin neffin arkadaşım tatili ertele bişi anlamıyosun. ben gittim çok pişman oldum

merhaba yazdıklarını okudum çok güzel açıklamışşın.benimde sana bir sorum vardı bende 5+3 hafta hamileyim bu hafta sonu bizde tatil planlamıştık önceden tam 6 haftaya denk gelecek şimdi iptal mi etsek kararsızım çünkü bulantım başlamadı.herkezde genelde 6.haftadan mı başlıyor bulantılar

bende sea band aldım bulantı bilekliği, ama eczanede kazıklandık 50 TL verdik. internette 29 TL. bana işe yaradı tam anlamıyla bitirmedi ama azalttı. neffin neffin arkadaşım tatili ertele bişi anlamıyosun. ben gittim çok pişman oldum

Selam kızlar ben şuan tatildeyim önceden planladığımız için malesef iptal edemedik şuan bildiğiniz bir kabus yaşıyorum,hayatımın en kötü günleri resmen içim dışıma çıktı yemek görmeye dayanamıyorum sürekli yatıyorum eşimde benim yüZümden bişe anlamadı yazık ama napabilirim iptal şansi olan gitmesin

Erteleme sansin varsa ertele bence de. Cidden cok zorlandim ne yemek yiyebildim ne denizden keyif alabildim :KK43: kac kere odaya yetisemeden cikardim dayanamayip hastane yolu bile o kadar gozumde buyudu ki orda da metpmit yapip serum verip yolladilar. Cubuk kraker leblebiden gina geldi bi ise de yaramadilar bir de leblebi midem oturdu cikartirken canim cikti. Esim de yazik tatile mi geldi hasta bakiciligina mi o da anlamadi tatilden bir sey.

merhaba arkadaşlar ben de 17. haftdayım hala devam ediyor benim kusmalarım bir ara azaldı ama bir haftadır yine başladı evde yemrk yapamıyorum annemler kayınvalide geçiyor günler pazartesi işe başlayacam belki iş iyi gelir iştahla yemek yemeyi özledim 5 kilo verdim dpktor 5. aydan sonra önemli dedi benek sağlıklı olsun da gerisi önemli değil

kızlar dün eşimle kapıştım. :KK43: bana mide bulantılarımın sürekli midemin bulanacağını düşündüğüm için olduğunu söyledi. yani psikolojik görüyor. ama çok kötüyüm isteyerek yapmıyorum ne yesem çıkarıyorum. elimde değil ki. bana bebeğe bişi olur böyle kusmaya devam edersen dedi, şimdi bi de endişelenmeye başladım. of napcam ya

Gebelikte bulanti bebegin.cok.salikli gelistiginin gostergesiymis kizlar olsun valla napalim benimde azaldi bu aralar 7. haftada baslamisti ama ben sabahlari cikariyodum hala da oyle onun disinda tum gun bulantiyla geciyodu bi haftadir azaldi ama gelip gidiyo bazen bulanti.Gecer insallah bakalim :)

kızlar dün eşimle kapıştım. :KK43: bana mide bulantılarımın sürekli midemin bulanacağını düşündüğüm için olduğunu söyledi. yani psikolojik görüyor. ama çok kötüyüm isteyerek yapmıyorum ne yesem çıkarıyorum. elimde değil ki. bana bebeğe bişi olur böyle kusmaya devam edersen dedi, şimdi bi de endişelenmeye başladım. of napcam ya
Canım gebelikte kusmanın nedeni hormonlarla alakalı bununla ilgili bir yığın bilgi var nette aç okusun eşin. Ve bebişe kusmanın herhangi bir zararı yok. Dokuz ay boyunca kusan tanıdıklarım var hiçbir sağlık sorunu yok bebişlerde... Inşallah bizim o kadar sürmez ve de sorun yaşamayız.

Canım gebelikte kusmanın nedeni hormonlarla alakalı bununla ilgili bir yığın bilgi var nette aç okusun eşin. Ve bebişe kusmanın herhangi bir zararı yok. Dokuz ay boyunca kusan tanıdıklarım var hiçbir sağlık sorunu yok bebişlerde... Inşallah bizim o kadar sürmez ve de sorun yaşamayız.

inşaAllah geçer, bulantı ilacının sersemlik ve düşük tansiyona neden olduğunu öğrendim. ne zaman içsem başımı kaldıramıyordum bugün anladım dokunduğunu. eskiden sadece midem bulanırdı şimdi kusuyorum da. çok kötü. yarın doktora gidip konuşacağım bakalım ne diyecek.

Gebelikte bulanti bebegin.cok.salikli gelistiginin gostergesiymis kizlar olsun valla napalim benimde azaldi bu aralar 7. haftada baslamisti ama ben sabahlari cikariyodum hala da oyle onun disinda tum gun bulantiyla geciyodu bi haftadir azaldi ama gelip gidiyo bazen bulanti.Gecer insallah bakalim :)

gerçekten öyle mi? yani sağlıklı olduğunu mu gösteriyor?

gerçekten öyle mi? yani sağlıklı olduğunu mu gösteriyor?
Tabi ki bitanem saglikli bebek saglikli gebelik.ilk 3 ay bulanti vrrir.Bulanmayanlarinki sagliksiz degil.elbette ama bulanti kusma gebeligin en dogal seyri.Bi ablam.ozel hastanede prof. gidiyodu migdem.cok bulaniyo cok kusuyorum deyince "birak bulansin ne guzel iste gebeliginin gayet saglikli gectiginin gostergesi bu bebegin gayet iyi"demis.Zaten zamanla azaliyo.Benim bugun sabah hafif bulandi gecti bikac hafta once olsa safra cikariyodum her sabah valla zamanla azalir takma kafana ilac filan da icme bosver.

merhaba arkadaşlar benim bir kaç gündür kusmam yok acaba bebeğe bir şey mi oldu diyorum o kadar alışmışım ki kusmaya inşallah bebek sağlıklıdır ben 18. haftaya girdim azaldı sanırım artık :)

Tabi ki bitanem saglikli bebek saglikli gebelik.ilk 3 ay bulanti vrrir.Bulanmayanlarinki sagliksiz degil.elbette ama bulanti kusma gebeligin en dogal seyri.Bi ablam.ozel hastanede prof. gidiyodu migdem.cok bulaniyo cok kusuyorum deyince "birak bulansin ne guzel iste gebeliginin gayet saglikli gectiginin gostergesi bu bebegin gayet iyi"demis.Zaten zamanla azaliyo.Benim bugun sabah hafif bulandi gecti bikac hafta once olsa safra cikariyodum her sabah valla zamanla azalir takma kafana ilac filan da icme bosver.

içimi çok rahatlattınız çok sağolun ya :) Allah razı olsun hafta sonu gördüm bebekimi kıpır kıpır oynuyodu maşaAllah

X