merhaba hanımlar. Evlendikten önce bir ay, evlilik sonrası 2 ay Doğum kontrol hapı y.... kullandım en zararsızı en bitkiseli denildi hem doktor hem eczacılar tarafından. Doğum kontrol hapı bırakıldıktan hemen sonra oluşan gebelikler düşükle sonuçlandığı için 3 aydır sadece eşim doğal korundu. Hem rahimim temizlensin kendine gelsin diye düşündük. Şimdi ilk defa bu ay korumasız ilişkilerimiz oldu bebek istiyoruz. Takvime göre uyguladık çok ümitliydim fakat adet oldumsizce hap hala korumaya devam ediyor olabilir mi ? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
merhaba hanımlar. Evlendikten önce bir ay, evlilik sonrası 2 ay Doğum kontrol hapı y.... kullandım en zararsızı en bitkiseli denildi hem doktor hem eczacılar tarafından. Doğum kontrol hapı bırakıldıktan hemen sonra oluşan gebelikler düşükle sonuçlandığı için 3 aydır sadece eşim doğal korundu. Hem rahimim temizlensin kendine gelsin diye düşündük. Şimdi ilk defa bu ay korumasız ilişkilerimiz oldu bebek istiyoruz. Takvime göre uyguladık çok ümitliydim fakat adet oldumsizce hap hala korumaya devam ediyor olabilir mi ? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
Yazdıklarım zaten kafadan uydurulmuş şeyler değil ki. Biraz araştırıldığı zaman Doğum kontrol haplarının bırakıldıktan sonra bir süre daha korumaya devam ettiği bilinen bir gerçek. Ayrıca koruma devam ettiği için düşük ihtimalle oluşan gebeliklerde de düşükler meydana gelebiliyor. Çoğu kadın bunun farkında bile olmuyor. Bebek dölleniyor fakat Rahime tutunamayan düşüyor. Bunu bana doktorum Doğum kontrol hapı istediğim zaman söylemişti ayrıca internette de bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Evet ilk Aydan hamile kalmayı beklemek biraz ütopik oldu galibacevaplar için sağolun kızlar
İlk aydan hamile kalabileceğine inanmak sonrasına hayal kırıklığı yaşamak...
Doğum kontrol haplarına da bu kadar yüklenmememe lazım. Zaten 3 ay falan kullanmışsın sadece. Ben 1.5 yıldan fazla kullandım. Bıraktım ilk üç ay ilave bir doğum kontrol yöntemi kullanmadım ama zaten üç ayda adet düzenin anca normale döndü. Sonrasında çok şükür 7. Ayda hamile kaldım.
Hemen ilk ayda olmadı bir sorun mu var dersen senin için oldukça zor bir süreç olur
Zaten bana kullanmaya başladıktan sonra doktor da bu şekilde dedi. Bıraktıktan sonra hemen de hamile kalabilirsin ama aylar sonra da olabilir. Bunun hapla bir alakası yok diye.Bu bilgiler %100 doğru değil sadece ihtimal. 1 sene hap kullandıktan sonra bıraktığım gibi hamile kaldım 1 ayda, bende nasılsa aylarca bekleriz anca olur diye düşünüyordum hatta ona güvenerek bıraktım hapı birazda. Çocuğumda da düşük ihtimali ya da başka bişey olmadı çok şükür.
Sizde ya da eşinizde sorun yoksa ne zaman olacağı belli olmaz 1-2 sene beklemek normal diye biliyorum.
Zaten bana kullanmaya başladıktan sonra doktor da bu şekilde dedi. Bıraktıktan sonra hemen de hamile kalabilirsin ama aylar sonra da olabilir. Bunun hapla bir alakası yok diye.
Sizin gibi ilk aydan hamile kalan da olabilir ama sonuç itibariyle bu hap hormonları etkilediği için hapı bırakır bırakmaz her bünye hemen normale dönmeyebilir.
Ama her ne şekilde korunma olursa olsun hemen ilk aydan hamile kalmayı beklemek olmayınca da üzülmek bu süreçte kişiyi yıpratnaktan başka bir işe yaramaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?