Gebeliğe Hazırlık Gebelik !?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

ismihazan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
1.082
2.788
133
merhaba hanımlar. Evlendikten önce bir ay, evlilik sonrası 2 ay Doğum kontrol hapı y.... kullandım en zararsızı en bitkiseli denildi hem doktor hem eczacılar tarafından. Doğum kontrol hapı bırakıldıktan hemen sonra oluşan gebelikler düşükle sonuçlandığı için 3 aydır sadece eşim doğal korundu. Hem rahimim temizlensin kendine gelsin diye düşündük. Şimdi ilk defa bu ay korumasız ilişkilerimiz oldu bebek istiyoruz. Takvime göre uyguladık çok ümitliydim fakat adet oldum :( sizce hap hala korumaya devam ediyor olabilir mi ? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

Hapin etkisi olmasa bile birakir birakmaz cocuk sahibi olacaginizi dusunmek pek utopik olmus. Biraz sabir. 3 ay nedir ki?

merhaba hanımlar. Evlendikten önce bir ay, evlilik sonrası 2 ay Doğum kontrol hapı y.... kullandım en zararsızı en bitkiseli denildi hem doktor hem eczacılar tarafından. Doğum kontrol hapı bırakıldıktan hemen sonra oluşan gebelikler düşükle sonuçlandığı için 3 aydır sadece eşim doğal korundu. Hem rahimim temizlensin kendine gelsin diye düşündük. Şimdi ilk defa bu ay korumasız ilişkilerimiz oldu bebek istiyoruz. Takvime göre uyguladık çok ümitliydim fakat adet oldum :KK43: sizce hap hala korumaya devam ediyor olabilir mi ? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

Hayır etmiyordur
Ben 6 sene kullandım bıraktıktan 1 ay sonra hamilelik oluştu. Zaten 2 ay kullanmışsınız böyle uzun bir etkisi olmaz

Ilk ayda nasil hamile kalabilecegini dusundun ki? Dogum kontrol hapi kullanmayi biraktigin an korumayi birakir.

merhaba hanımlar. Evlendikten önce bir ay, evlilik sonrası 2 ay Doğum kontrol hapı y.... kullandım en zararsızı en bitkiseli denildi hem doktor hem eczacılar tarafından. Doğum kontrol hapı bırakıldıktan hemen sonra oluşan gebelikler düşükle sonuçlandığı için 3 aydır sadece eşim doğal korundu. Hem rahimim temizlensin kendine gelsin diye düşündük. Şimdi ilk defa bu ay korumasız ilişkilerimiz oldu bebek istiyoruz. Takvime göre uyguladık çok ümitliydim fakat adet oldum :KK43: sizce hap hala korumaya devam ediyor olabilir mi ? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

Ok hapini biraktiktan sonraki 3 ayda olusan gebeliklerin düşükle sonuclandigi genel yargisina nereden ulastiniz. Cogul gebelik ya da kanama sorunu olabilir. Dusuk de ihtimal dahilinde tabii ama boyle genellemek olmaz. Ben ertesi ay hamile kaldim, cok sukur gayet de saglikli bir bebek simdilik. Keske 3 ay korunmayip sansinizi deneseydiniz. Neyse 1 sene sans taniyin kendinize. Allah hayirli zamanda nasip etsin

Nerden duyuyorsunuz bunlari yaa..dogum kontrol hapindan sonra düsük diye bisey olamaz .. rahimi neyden temizliyosunuz ayrica ...ha kist gibi bisiler varsa zaten onu temizlemek icin dogum kontrol hapi kullandiriyor doktorlar ..ayrica hemen ilk iliskide cocuk olucak diye bisey yok bi 6 ay deneyin bakalimm ..

Valla biz 3 yıl bekledik bebek olsun diye siz 1 ayda pes etmişsiniz.doktorlar bile 1 yıl olmadan bakmıyorlar, o kadar kolay DEĞİL hamile kalmak azcık sabır.

10 seneye yakın d.kontrol hapı kullandım
bıraktıgım ay hamıle kaldım ,
kızım şuan 10 yaşında çok şükür ,

kullaktan dolma şeylere inanmayın lütfen , dr gidin bir sıkıntınız varmı ögrenın

Yazdıklarım zaten kafadan uydurulmuş şeyler değil ki. Biraz araştırıldığı zaman Doğum kontrol haplarının bırakıldıktan sonra bir süre daha korumaya devam ettiği bilinen bir gerçek. Ayrıca koruma devam ettiği için düşük ihtimalle oluşan gebeliklerde de düşükler meydana gelebiliyor. Çoğu kadın bunun farkında bile olmuyor. Bebek dölleniyor fakat Rahime tutunamayan düşüyor. Bunu bana doktorum Doğum kontrol hapı istediğim zaman söylemişti ayrıca internette de bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Evet ilk Aydan hamile kalmayı beklemek biraz ütopik oldu galiba :( cevaplar için sağolun kızlar

İlk aydan hamile kalabileceğine inanmak sonrasına hayal kırıklığı yaşamak...
Doğum kontrol haplarına da bu kadar yüklenmememe lazım. Zaten 3 ay falan kullanmışsın sadece. Ben 1.5 yıldan fazla kullandım. Bıraktım ilk üç ay ilave bir doğum kontrol yöntemi kullanmadım ama zaten üç ayda adet düzenin anca normale döndü. Sonrasında çok şükür 7. Ayda hamile kaldım.
Hemen ilk ayda olmadı bir sorun mu var dersen senin için oldukça zor bir süreç olur

Yazdıklarım zaten kafadan uydurulmuş şeyler değil ki. Biraz araştırıldığı zaman Doğum kontrol haplarının bırakıldıktan sonra bir süre daha korumaya devam ettiği bilinen bir gerçek. Ayrıca koruma devam ettiği için düşük ihtimalle oluşan gebeliklerde de düşükler meydana gelebiliyor. Çoğu kadın bunun farkında bile olmuyor. Bebek dölleniyor fakat Rahime tutunamayan düşüyor. Bunu bana doktorum Doğum kontrol hapı istediğim zaman söylemişti ayrıca internette de bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Evet ilk Aydan hamile kalmayı beklemek biraz ütopik oldu galiba :KK43: cevaplar için sağolun kızlar

Bıraktıktan sonra da korumaya devam etmesi çok küçük bir ihtimal ki bu korumanın 4 ay sürmesi mümkün değil.
İnsanlar düzensiz kullandı diye hap kullanırken bile hamile kalabiliyor.

İlk aydan hamile kalabileceğine inanmak sonrasına hayal kırıklığı yaşamak...
Doğum kontrol haplarına da bu kadar yüklenmememe lazım. Zaten 3 ay falan kullanmışsın sadece. Ben 1.5 yıldan fazla kullandım. Bıraktım ilk üç ay ilave bir doğum kontrol yöntemi kullanmadım ama zaten üç ayda adet düzenin anca normale döndü. Sonrasında çok şükür 7. Ayda hamile kaldım.
Hemen ilk ayda olmadı bir sorun mu var dersen senin için oldukça zor bir süreç olur

Bu bilgiler %100 doğru değil sadece ihtimal. 1 sene hap kullandıktan sonra bıraktığım gibi hamile kaldım 1 ayda, bende nasılsa aylarca bekleriz anca olur diye düşünüyordum hatta ona güvenerek bıraktım hapı birazda. Çocuğumda da düşük ihtimali ya da başka bişey olmadı çok şükür.

Sizde ya da eşinizde sorun yoksa ne zaman olacağı belli olmaz 1-2 sene beklemek normal diye biliyorum.

Bende evliligimin ilk senesinde 1 sene boyunca yasmin kullandim biraktiktan 7 ay sonra hamile kaldim.. dogum kontrol hapi kullanmak dusuk riski yaratmaz bu bir ikinciside rahim temizlenme degil de biz buna etkisinin gecmesi diyoruz bende doktora gittigimde olmuyo diye bana genelde etkisinin gecmesi 7 ayi bulur demisti.. oylede oldu 7 ay doldu 8. Ayda hamile kaldim..

Benden 1.5 sene önce evlenmiş arkadaşım, doğum kontrol hapı kullandığımı duyunca günlerce yalvardı bana kullanmayım diye. Yok yumurtalıkları küstürüyormuş, yok bilmem kim 3 ay kullanmış 3 senedir çocukları olmuyormuş falan filan. 1 sene hap kullandım, bıraktım 2 ay eşim korundu çünkü daha çocuk istemiyorduk.
Korunmayı komple bıraktığımızın 3. ayında da hamilelik haberi aldım şükür.
Prezervatif ile korunan ve beni caydırmaya çalışan o arkadaşım 6 aydır denemelerine rağmen hala hamile kalamadı maalesef.
Lütfen kulaktan dolma bileğilere değil, bilimsel gerçeklere inanalım. Ayrıca 1 ay denedik hemen olmadı da çok karamsar bir düşünce. Zamana bırakın biraz. Birkaç ay sonra hala istediğiniz sonucu alamazsanız doktora gidersiniz.
Bu arada ben yumurtlama dönemimi kaçırdığımı düşündüğüm ay hamile kaldım. Ümitsizdim yani. Gerçekten nasip kısmet işi.

Bu bilgiler %100 doğru değil sadece ihtimal. 1 sene hap kullandıktan sonra bıraktığım gibi hamile kaldım 1 ayda, bende nasılsa aylarca bekleriz anca olur diye düşünüyordum hatta ona güvenerek bıraktım hapı birazda. Çocuğumda da düşük ihtimali ya da başka bişey olmadı çok şükür.

Sizde ya da eşinizde sorun yoksa ne zaman olacağı belli olmaz 1-2 sene beklemek normal diye biliyorum.
Zaten bana kullanmaya başladıktan sonra doktor da bu şekilde dedi. Bıraktıktan sonra hemen de hamile kalabilirsin ama aylar sonra da olabilir. Bunun hapla bir alakası yok diye.
Sizin gibi ilk aydan hamile kalan da olabilir ama sonuç itibariyle bu hap hormonları etkilediği için hapı bırakır bırakmaz her bünye hemen normale dönmeyebilir.
Ama her ne şekilde korunma olursa olsun hemen ilk aydan hamile kalmayı beklemek olmayınca da üzülmek bu süreçte kişiyi yıpratnaktan başka bir işe yaramaz.

Zaten bana kullanmaya başladıktan sonra doktor da bu şekilde dedi. Bıraktıktan sonra hemen de hamile kalabilirsin ama aylar sonra da olabilir. Bunun hapla bir alakası yok diye.
Sizin gibi ilk aydan hamile kalan da olabilir ama sonuç itibariyle bu hap hormonları etkilediği için hapı bırakır bırakmaz her bünye hemen normale dönmeyebilir.
Ama her ne şekilde korunma olursa olsun hemen ilk aydan hamile kalmayı beklemek olmayınca da üzülmek bu süreçte kişiyi yıpratnaktan başka bir işe yaramaz.

Biraz kısmet ya da şans işi ilk aydan kalmak. Bilseydim uzatırdım korunmayı mesela kışın bıraktım yaza kadar anca hazır olurum çocuk fikrine, hamileliğe diye düşünüyordum çünkü.
Birde bu haplar kimyasal sonuçta kime ne kadar etki edeceği belli olmuyor, bende deli gibi yan etkisi olmaya başlamıştı ilacı değiştirecektim çocuk düşünmeye başlayınca bırakayım dedim öbür ilaca alışma sürecine girmektense.

Back