GEBELIK ZEHIRLENMESI

pimpiriklibedevii

Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2023
56
9
29
Arkadaşlar, gebelik zehirlenmesi yaşadım 24 haftalik ve terminasyon ile gebelik sonlandirildi. Allah kimseye yaşatmasin...Daha önce yaşayan arkadaşlar varsa sonraki süreçlerde neler yaşadılar ne zaman çocuk sahibi oldular merak ediyorum, yazabilir misiniz ??

Arkadaşlar, gebelik zehirlenmesi yaşadım 24 haftalik ve terminasyon ile gebelik sonlandirildi. Allah kimseye yaşatmasin...Daha önce yaşayan arkadaşlar varsa sonraki süreçlerde neler yaşadılar ne zaman çocuk sahibi oldular merak ediyorum, yazabilir misiniz ??
Merhaba ne gibi belirtileriniz oldu acaba ben 12 haftalık gebeyim fakat büyük tansiyonum yüksek küçük tansiyonum ise çok düşük acaba bu bir belirti mi ilerde yaşar mıyım böyle birsey çok korkuyorum hatta 16/5 gibi bir rakam bile görmüştüm şuan sabit 11 12 gibi büyük tansiyon ama küçük düşük hep 5 6 sizinde bu erken haftalarda belirtiler var mıydı

Merhaba ne gibi belirtileriniz oldu acaba ben 12 haftalık gebeyim fakat büyük tansiyonum yüksek küçük tansiyonum ise çok düşük acaba bu bir belirti mi ilerde yaşar mıyım böyle birsey çok korkuyorum hatta 16/5 gibi bir rakam bile görmüştüm şuan sabit 11 12 gibi büyük tansiyon ama küçük düşük hep 5 6 sizinde bu erken haftalarda belirtiler var mıydı

Gebelik tansiyonu 20. Hafta civarında çıkar. Daha öncesinde var ise bu sizin normalde de tansiyon sorunu yaşadığınız anlamına gelebilir. 16 çok yüksek bir değer ama 11/12 bir nebze kişiye bağlı olarak normal. Doktorunuzla mutlaka konuşup fikrini alın. Korkmayın dikkat edilmesi gereken bir konu sadece.

Benim 20. Haftadan sonra cikti. Baş ağrısı tansiyon yükselmesi vs . Hamilelikte yüksek tansiyon cok riskli doktora danisilmasi lazım. Ben gelisim geriliginden gittmiştim doktora tansiyonum da yüksek cikinca direkt yatışım yapıldı 14/9 du tansiyonum. Protein kacagi da cikinca gebelik zehirlenmesi yaşıyormuşum.

Başınız sağolsun konu hakkında bir fikrim yok ama yazmak istedim

X