Gebelik ve kürtaj sonrası pişmanlık

Kusura bakmayın ama neden kullandirmis olasınız iki yetişkin insan ilişki yaşamışsınız defalarca bu kullanılmak değil bence ya. Sonuçları da sadece onun sorumlulugunda degil sizin de sorumlulugunuz. Yani sadece karsi tarafi suclamak bana mantikli gelmiyor. 18 yasinda degilsiniz sizi kandirip kullanmis olsun. Neyse olmuşa care yok uzulmemeye calisin. Kismet buymuş bir daha kendinize bu üzüntüyü yaşatmamak için daha dikkatli olursunuz umarım bundan sonra her şey daha güzel olur. ALLAHA sığının af dileyin inşallah bir an önce atlatirsiniz..psikolojik destek almanızı öneririm kendinizi her gün kahretmeyin. Bir kere oldu bu kötü olay keşke diyip kendinizi mahfetmeyin çok zor biliyorum ama

Son düzenleme:
değerli arkadaşlarım, herkes kendi hayat yükünü yaşamakla mesuldür.
konu sahibi rahatlıkla hamile kalmış ancak bazı nedenlerle aldırmak zorunluluğu olmuş. belki ne olursa olsun tek başına doğurup baksın diye düşünüldü ancak herkes de bunu uygulayacak kadar şanslı ve güçlü olmayabilir.
benim çocuğum olamıyor sen bebeğini aldırmışsın, lanetler yağsın tepene gibi söylemler zaten sıkıntılı olan bir insana daha fazla yük yüklemek olmuyor mu ?

e ben de çok iyi bir kariyerim olsun istiyorum ancak bana sorulsa kabul edeceğim mevkileri reddedenler var çevremde. o zaman benim de onlara mı beddua etmem lazım. bence hepimizin kendimize has bir kaderimiz olduğunu kabul etmemiz ve sahip olmak istediklerimizi reddeden/hayatlarına almayan veya alamayanları anlamamız lazım.

umarım yaşanılan bu imtihanlar üzüntü kadar olgunluk da katar hayatlarımıza.

Haklısınız. Normalde asla yazmam. Bunu yazdığım gün çok üzgündüm. İki gün öncesinde yine kayıp yaşamıştım. İstemsizce acımı konu sahibine yöneltmiş olsam gerek.

Sizin uyarınız nezdinde kendisinden de özür dilerim.

siz de kendi açınızdan çok haklısınız ancak konu sahibini suçlamak, ona acı verecek şeyler söylemek bizde var olan sıkıntıları geçirmeyecek ki.

tez zamanda hayalinize kavuşur, sağlıkla huzurlu bebeğinizi kucağınıza alırsınız umarım..

Insanlar cok kötü yapicak birşey yok beddua döner dolaşır sahibini bulur

Lütfen on yargılı olmayın keşke böyle olmasaydı bende isterdim evladımi kucağıma almayı ama baba yok destek olan yok henüz 23 yaşındayım nasıl yapabilirdim .

Şu yorumun bile ağlattı bebeğim aklımmdan çıkmıyor zaten vicdan azabı cekiyorum canım yanıyor ilk gün ki gibi acısı taze bide bazılarının bedduası ister istemez dokunuyor
Bide karnında bebeği var yorum yapan kisinin saygısızlık yapmak istemiyorum

Ya arkadaş bende iki düşük yaptım bende 3 yıl bekledim de beddua etmek hangi Müslümanlığa sığıyor !

Konu Sahibi umarım bundan sonra daha emin adımlarla mantıklı kararlarla hareket edersiniz yaptığınız şeyi kinamiyorum ama normal de bulmuyorum artık sizinle Allah arasında birsey biz ne desek gereksiz.

Canım seninle haddini aşma konusunda tartışırfım ama sonra ban yiyorum diyecehimi dedim okudugum 1 kuran harfinin hattı varsa rabbim kabul etsin sanada hayatta başarılar başkalarının çocuğunu bol bol izlersin
Tovbe tovbe bedduaniz döner dolaşır sizi bulur beddua etmek boyle basit bir durum değil nasıl insanlar olduk ne bu yargılama eleştiri yazık gece gece okuduklarıma şaşırmamak elde değil.

Ne guzel söylemişsiniz Allah cümlemizi kalbi dili guzel insanlarla karşılaştırsın

Boş ver takma kimseyi tamam yanlışı başında yapmıssın ama ne sonuçlar doğuracağinı hesaba katamamışsın hatasız kul olmaz. Insallah bundan sonraki hayatını gönlünden geçtigi gibi yaşarsın yanlış insanlardan uzak dur senin zaaf dedigin şey karşındakinin işine yaramaktan başka bişeye yaramaz. Bence sana iyi gelecek şey sana deger veren biriyle evlenip bir bebek sahibi olmak o zaman birazda olsa şuan ki vicdan azabın , içinde yanan o ateş hafifler.enazından vicdanlı birisin ki yaptıgın hatadan dolayi hala için acıyor . Eminim ki sen çok iyi bir anne olucaksın. Ama dogru insan ve daha dogru bir zamanda hakkında hayırlısı olur insallah üzülme bu kadar bundan sonra yapman gerekenleri düşün.

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Konu sahibinin belki de bu hayattaki sınavı kürtaj olmak, sizinde beddua dolu üslubunuz. Dinden imandan bahsedip beddua etmek ne kadar zıt. Madem dini bu kadar önemsiyorsunuz beddua etmemeniz gerektiğini bilin. Ha bedduanızda kabul olmaz zaten, zira sizin canınız konu sahibi yüzünden yanmamış, 3 yıl boyunca konu sahibi yüzünden mi evlat sahibi olamadınız? Yoo. Ee o zaman? Valla ben şuna inanırım, beddua döner dolaşır sahibini bulur,Allahın adaleti birgün tecelli edecektir. Siz konu sahibi için değil kendiniz için korkun. Ne yapsaydı konu sahibi aldırmasa mıydı? Çocuğuna siz mi bakacaktınız? Ne yapsaydı sizin gibi evlenip eşinin bekar odasında kayınvalide hakaretleri dinleyerek mi hayatını geçirseydi? Ayrıca bu ülkenin dini yoktur, anayasayı açın okuyun. Dediğiniz hüküm 1928'de kaldırıldı. Bu sizi üzecek ama bu ülkedeki herkes Müslüman değil, dolayısıyla İslam kurallarına uyarak yaşamak zorunda değil. Bir zahmet insanların hayatlarına karışıp beddualar etmeden önce kendi hayatınıza bakın.

Üzerinden haftalar geçmiş konuyu bulup yazma sebebin gerçekte ne aceba

Üzerinden haftalar geçmiş konuyu bulup yazma sebebin gerçekte ne aceba
Benim gayet normal bir fikrimi beğenmeyen birinin profiline bakmak istedim ve baktım. Açıkçası şaşırmadım bile beğenmemenize. Sonuna kadar haklısınız. Bu arada;
Ben zaten insanım konışmanızla haddinizi aşmayın karnımdaki beni ilgilendirir seni ilgilendirmez konu açılmış yorum yaptım sen benim insanlığımı sorgulayamassın
Konu sahibinin karnındaki bebek sizi ne ilgilendirir de ona beddua ediyorsunuz? O sizden hakaret mi duymak istemiş, sadece teselli istemiş. Allah rızası için "üzüldüm ama keşke böyle yapmasaydın" demek çok mu zor? Hemen bedduaya saldırmışsınız,üstelik çocuk sahibi olamamanın acısını yaşamış biri olarak o acıyı yaşamasını dilemişsiniz. Allah sormaz mı ya kulum acın çok mu hafifti de başkalarının yaşamasını istiyorsun diye? Bu da size son mesajım olsun.

MuneMune hesabı doğrulanmış üye. kapatılmış konu sahibin bile ugramadıgı konuyu tartışma konusu haline getirip sırf bana kızdıgı için uzatmaya çalışan arkadaş ile polimige girdigimde ban yermiyim aceba

Siz beni yanlış anlamışsınız. Ben size kızdığım için yorum yapmadım Sadece bana beğenmedim atmışsınız bende girip profilinize baktım. Ve "kendimce" yanlış olduğunu düşündüğüm bir mesaj gördüm, kendi fikrimi belirtmek istedim. Forumun amacı bu değil mi? Bu. Polemiklik bir durum yok, önemsemeyin bu kadar iyi geceler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl bir yanlış yaptığının farkında misin?
Hesaptan bahsediyorsun dimi?
Kadın zaten pişmanım diyor belli ki psikolojisi alt üst.
Velev ki senin bu mesajın ile psikolojisi iyice alt üst oldu gitti intihar etti?
Ve senin yüzünden canından oldu?
Sen bunun hesabını nasıl vereceksin?
Lütfen kelimelerimize dikkat edelim.
Duyarlı olalım.
Tepki göstersek dahi içimizden geleni yazıya dökmeden evvel bi ölçüp biçelim.
Herkesin kendi hayatı, hata yaptığının farkında ve belki de iç dökmeye gelmiş buraya.
Elbette yaptığı yanlış bizlere göre ama ardında bırakıp yaşama tutunması gerekiyor değil mi?
Beddualarla , ahlarla , karalamalarla hayatını zindan edemez. Böyle yaşayamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…