- 30 Eylül 2019
- 843
- 1.569
- 63
- Konu Sahibi EylulmelekEylulmelek13
-
Haklısınız. Normalde asla yazmam. Bunu yazdığım gün çok üzgündüm. İki gün öncesinde yine kayıp yaşamıştım. İstemsizce acımı konu sahibine yöneltmiş olsam gerek.sizi biliyorum, yorumlarını çoğunlukla sevdiğim ve mantıklı bulduğum bir üyesiniz.
bebek sahibi olmakla ilgili hassasiyetinizi çok iyi anlıyorum ancak hamile kalma şansına erişmiş fakat gerek çok genç olmak gerekse çevre-aile baskısı nedeniyle korkmak yüzünden böyle bir karar almış biri var burada.
eminim ki en taşlı kalpli denilecek kadın bile annelik hissi ile değişir. bu arkadaşımız da son derece üzgün ve yaşadığı acıyı paylaşmak istemiş.
beddua etme hakkını kendinde gören bazı insanlar da olmuş burada ancak siz de çok ağır yazmışsınız. herkesin kaderi kendine has. bazı nedenlerle siz sahip olamama sıkıntısı yaşıyorsunuz diye neden gencecik bir kadına sözlerinizle böyle bir yük yükledeniz anlam veremedim.
tüm bunları da dediğim gibi yorumlarını beğendiğim bir üye olduğunuz için şaşırdığımdan yazdım size direkt.
Haklısınız. Normalde asla yazmam. Bunu yazdığım gün çok üzgündüm. İki gün öncesinde yine kayıp yaşamıştım. İstemsizce acımı konu sahibine yöneltmiş olsam gerek.
Sizin uyarınız nezdinde kendisinden de özür dilerim.
Insanlar cok kötü yapicak birşey yok beddua döner dolaşır sahibini bulurPeki sizin karnınızaki çocuk aynı şeyle gelse size onun suratına da böyle beddua edebilecek misiniz? Bu dünyada kınadığın başına gelmeden ölmezmişsin madem çok inançlısınız birgün emin olun karşınıza çıkacak. O zaman hatırlarsınız bugün ettiğiniz bedduaları. Sizin gibi fesat, kötü insanlardan korusun Allah bizi.. Size de birazcık insanlık nasip eylesin..
Polemiğe girme yazar yazar geçer bakmıyorum bile yazdıklarınaVallahi sorguladım gitti... Allah yukarda milleti kınayacağına dön de gözünün çöpüne bak.. Sana da laf anlatılmaz zaten belli neyin ne olduğu..
Lütfen on yargılı olmayın keşke böyle olmasaydı bende isterdim evladımi kucağıma almayı ama baba yok destek olan yok henüz 23 yaşındayım nasıl yapabilirdim .Haklısınız. Normalde asla yazmam. Bunu yazdığım gün çok üzgündüm. İki gün öncesinde yine kayıp yaşamıştım. İstemsizce acımı konu sahibine yöneltmiş olsam gerek.
Sizin uyarınız nezdinde kendisinden de özür dilerim.
Şu yorumun bile ağlattı bebeğim aklımmdan çıkmıyor zaten vicdan azabı cekiyorum canım yanıyor ilk gün ki gibi acısı taze bide bazılarının bedduası ister istemez dokunuyoriçimde kalmasın dedimmilletin moralini bozmaya ugrasacagina git bebegine patik falan ör o daha yararlı olur. Millet seni ti'ye aldi ya Cevaplardan fark ettiysen gebesin diye kimse senide ciddi anlamda kırmak istememiş sende bir dahakine daha duyarlı ol ki burda birbirimize yardımcı olabilecek yorumlar yazılsın. Cidden kimseyi kırmayi sevmiyorum sonradan vicdan azabı çekiyorum ama o kızın psikolojisi seninkinden agır bastı. Sen enazindan yavruna kavuşup diledigin gibi buyutuceksin onu. Ama o kız çaresizlikten yaptığı bir hareketin bedelini belkide ömür boyu vicdan azabı çekerek ödeyecek.
Özür diledim zaten. Ne nasıl olurdu yorum yapıp daha başka birşey diyemem. Sonuçta sizin hayatınız.Lütfen on yargılı olmayın keşke böyle olmasaydı bende isterdim evladımi kucağıma almayı ama baba yok destek olan yok henüz 23 yaşındayım nasıl yapabilirdim .
Tovbe tovbe bedduaniz döner dolaşır sizi bulur beddua etmek boyle basit bir durum değil nasıl insanlar olduk ne bu yargılama eleştiri yazık gece gece okuduklarıma şaşırmamak elde değil.Canım seninle haddini aşma konusunda tartışırfım ama sonra ban yiyorum diyecehimi dedim okudugum 1 kuran harfinin hattı varsa rabbim kabul etsin sanada hayatta başarılar başkalarının çocuğunu bol bol izlersin
Ne guzel söylemişsiniz Allah cümlemizi kalbi dili guzel insanlarla karşılaştırsınGüzel üslubun ne büyük erdem olduğunu bilmeden yazanlar olmuş.. Onların zaten sonu belli konu sahibinin sınavı o iken dili yılandan beter zehir saçanların genelde sınavı evladı oluyor ki umarım kimse evlatla sınanmasın..
Sınavları veremeyebiliriz, yanlış ve hata yapmış olabiliriz ama bunu defalarca yapıp tercih haline getirmemek mesele..
Hep annelerimizin ettiği canım güzel dua:
Allah iyilerle karşılaştırsın..
Şu yorumun bile ağlattı bebeğim aklımmdan çıkmıyor zaten vicdan azabı cekiyorum canım yanıyor ilk gün ki gibi acısı taze bide bazılarının bedduası ister istemez dokunuyor
Bide karnında bebeği var yorum yapan kisinin saygısızlık yapmak istemiyorum
Boş ver takma kimseyi tamam yanlışı başında yapmıssın ama ne sonuçlar doğuracağinı hesaba katamamışsın hatasız kul olmaz. Insallah bundan sonraki hayatını gönlünden geçtigi gibi yaşarsın yanlış insanlardan uzak dur senin zaaf dedigin şey karşındakinin işine yaramaktan başka bişeye yaramaz. Bence sana iyi gelecek şey sana deger veren biriyle evlenip bir bebek sahibi olmak o zaman birazda olsa şuan ki vicdan azabın , içinde yanan o ateş hafifler.enazından vicdanlı birisin ki yaptıgın hatadan dolayi hala için acıyor . Eminim ki sen çok iyi bir anne olucaksın. Ama dogru insan ve daha dogru bir zamanda hakkında hayırlısı olur insallahŞu yorumun bile ağlattı bebeğim aklımmdan çıkmıyor zaten vicdan azabı cekiyorum canım yanıyor ilk gün ki gibi acısı taze bide bazılarının bedduası ister istemez dokunuyor
Bide karnında bebeği var yorum yapan kisinin saygısızlık yapmak istemiyorum
Çok teşekkür ederim Allah razı olsunBoş ver takma kimseyi tamam yanlışı başında yapmıssın ama ne sonuçlar doğuracağinı hesaba katamamışsın hatasız kul olmaz. Insallah bundan sonraki hayatını gönlünden geçtigi gibi yaşarsın yanlış insanlardan uzak dur senin zaaf dedigin şey karşındakinin işine yaramaktan başka bişeye yaramaz. Bence sana iyi gelecek şey sana deger veren biriyle evlenip bir bebek sahibi olmak o zaman birazda olsa şuan ki vicdan azabın , içinde yanan o ateş hafifler.enazından vicdanlı birisin ki yaptıgın hatadan dolayi hala için acıyor . Eminim ki sen çok iyi bir anne olucaksın. Ama dogru insan ve daha dogru bir zamanda hakkında hayırlısı olur insallahüzülme bu kadar bundan sonra yapman gerekenleri düşün.
Konu sahibinin belki de bu hayattaki sınavı kürtaj olmak, sizinde beddua dolu üslubunuz. Dinden imandan bahsedip beddua etmek ne kadar zıt. Madem dini bu kadar önemsiyorsunuz beddua etmemeniz gerektiğini bilin. Ha bedduanızda kabul olmaz zaten, zira sizin canınız konu sahibi yüzünden yanmamış, 3 yıl boyunca konu sahibi yüzünden mi evlat sahibi olamadınız? Yoo. Ee o zaman? Valla ben şuna inanırım, beddua döner dolaşır sahibini bulur,Allahın adaleti birgün tecelli edecektir. Siz konu sahibi için değil kendiniz için korkun. Ne yapsaydı konu sahibi aldırmasa mıydı? Çocuğuna siz mi bakacaktınız? Ne yapsaydı sizin gibi evlenip eşinin bekar odasında kayınvalide hakaretleri dinleyerek mi hayatını geçirseydi? Ayrıca bu ülkenin dini yoktur, anayasayı açın okuyun. Dediğiniz hüküm 1928'de kaldırıldı. Bu sizi üzecek ama bu ülkedeki herkes Müslüman değil, dolayısıyla İslam kurallarına uyarak yaşamak zorunda değil. Bir zahmet insanların hayatlarına karışıp beddualar etmeden önce kendi hayatınıza bakın.Burda o kadar hamile kalmak isteyen hamile olabilmek için herşeyi yapacak insanlar var ki bunlardan biride benim gelmiş aldırdım diyorsun öbür dünyada hesabını nasıl vereceksiniz bakalım inşallah birdaha çocuk sahibi olamazsın için yanar ömür boyu seninde o patnerininde Allah sizi evlat kokusuna hasret bıraksın bi aç nasıl alınıyor bi izle de yüreğin yansın
Üzerinden haftalar geçmiş konuyu bulup yazma sebebin gerçekte ne acebaKonu sahibinin belki de bu hayattaki sınavı kürtaj olmak, sizinde beddua dolu üslubunuz. Dinden imandan bahsedip beddua etmek ne kadar zıt. Madem dini bu kadar önemsiyorsunuz beddua etmemeniz gerektiğini bilin. Ha bedduanızda kabul olmaz zaten, zira sizin canınız konu sahibi yüzünden yanmamış, 3 yıl boyunca konu sahibi yüzünden mi evlat sahibi olamadınız? Yoo. Ee o zaman? Valla ben şuna inanırım, beddua döner dolaşır sahibini bulur,Allahın adaleti birgün tecelli edecektir. Siz konu sahibi için değil kendiniz için korkun. Ne yapsaydı konu sahibi aldırmasa mıydı? Çocuğuna siz mi bakacaktınız? Ne yapsaydı sizin gibi evlenip eşinin bekar odasında kayınvalide hakaretleri dinleyerek mi hayatını geçirseydi? Ayrıca bu ülkenin dini yoktur, anayasayı açın okuyun. Dediğiniz hüküm 1928'de kaldırıldı. Bu sizi üzecek ama bu ülkedeki herkes Müslüman değil, dolayısıyla İslam kurallarına uyarak yaşamak zorunda değil. Bir zahmet insanların hayatlarına karışıp beddualar etmeden önce kendi hayatınıza bakın.
Benim gayet normal bir fikrimi beğenmeyen birinin profiline bakmak istedim ve baktım. Açıkçası şaşırmadım bile beğenmemenize. Sonuna kadar haklısınız. Bu arada;Üzerinden haftalar geçmiş konuyu bulup yazma sebebin gerçekte ne aceba
Konu sahibinin karnındaki bebek sizi ne ilgilendirir de ona beddua ediyorsunuz? O sizden hakaret mi duymak istemiş, sadece teselli istemiş. Allah rızası için "üzüldüm ama keşke böyle yapmasaydın" demek çok mu zor? Hemen bedduaya saldırmışsınız,üstelik çocuk sahibi olamamanın acısını yaşamış biri olarak o acıyı yaşamasını dilemişsiniz. Allah sormaz mı ya kulum acın çok mu hafifti de başkalarının yaşamasını istiyorsun diye? Bu da size son mesajım olsun.Ben zaten insanım konışmanızla haddinizi aşmayın karnımdaki beni ilgilendirir seni ilgilendirmez konu açılmış yorum yaptım sen benim insanlığımı sorgulayamassın
Benim gayet normal bir fikrimi beğenmeyen birinin profiline bakmak istedim ve baktım. Açıkçası şaşırmadım bile beğenmemenize. Sonuna kadar haklısınız. Bu arada;
Konu sahibinin karnındaki bebek sizi ne ilgilendirir de ona beddua ediyorsunuz? O sizden hakaret mi duymak istemiş, sadece teselli istemiş. Allah rızası için "üzüldüm ama keşke böyle yapmasaydın" demek çok mu zor? Hemen bedduaya saldırmışsınız,üstelik çocuk sahibi olamamanın acısını yaşamış biri olarak o acıyı yaşamasını dilemişsiniz. Allah sormaz mı ya kulum acın çok mu hafifti de başkalarının yaşamasını istiyorsun diye? Bu da size son mesajım olsun.
Siz beni yanlış anlamışsınız. Ben size kızdığım için yorum yapmadımMune kapatılmış konu sahibin bile ugramadıgı konuyu tartışma konusu haline getirip sırf bana kızdıgı için uzatmaya çalışan arkadaş ile polimige girdigimde ban yermiyim aceba
Nasıl bir yanlış yaptığının farkında misin?Burda o kadar hamile kalmak isteyen hamile olabilmek için herşeyi yapacak insanlar var ki bunlardan biride benim gelmiş aldırdım diyorsun öbür dünyada hesabını nasıl vereceksiniz bakalım inşallah birdaha çocuk sahibi olamazsın için yanar ömür boyu seninde o patnerininde Allah sizi evlat kokusuna hasret bıraksın bi aç nasıl alınıyor bi izle de yüreğin yansın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?