Bence doktora gidinceye kadar diyet yapmayın gebelikte diyabette olabilir doktora gidince danışırsınız eğer diyet yapmanı uygun görürse size uygun bir proğram verir.merhaba arkadaşlar
Konuyu nereye açamam gerek bilemedim ama benim de derdim bu şuan... ben 14 haftalık hamileyim ve öğrendikten sonra 5-6 hafta içinde 7 kilo aldım.. (4 haftalıkken öğrendim) çok zahmetler içerisinde 50 kiloya yakın kilo vermiş bunun üzerine hemen hamile kalmış insanım ister istemez panik yaptım..
Ben panik yaptım sağolsun doktorum beni daha da endişelendiriyor. Hızlı kilo aldığımın farkındayım aslında ama doktora gitmeye yakın stres yaşıyorum kaç kilo çıkcam acaba diye... bir de aksi gibi doktorun tartısı evde ki tartımdan 4 kilo fazla tartıyo şaka gibi yani!!
Şuan diyet yapıyorum. Haftanın 6 günü sebze protein besleniyorum...2 tane meyve yiyorum süt, yoğurt tüketiyorum, yumurta azıcık peynir, çok az çiğ ceviz badem ya da fındık, et tavuk balık, ve bol sebze.. haftanın 1 günü de sadece protein yiyorum.. dukan diyeti yapanlar bilir güç2 yapmaya çalışıyorum.. 3-3.5 lt su mutlaka tüketiyorum ve hergün 1 saat yürüyorum çok şükür kilo almamı durdurdum... ama korkuyorum işte bebeğime zararı olur mu diye..
Bu hafta doktora gittiğim de sorcam ama Sizlere de sormak istiyorum hamilelikte diyet yapmak bebeğe zararlı mıdır?
Şekerime falan hep bakıldı bişey çıkmadı bi ara acaba troid mi diye şüphelendim ona da bakıldı o da normal.. ama ilk öğrendikten sonra kontrolsüz yedim benim hiç midem bulanmadı aksine boğazım açıldı.. sabahları 3 poğaça akşama kadar dünyanın hamur işini tatlısını yedim.. Bir buçuk yıl diyet yaptıktan sonra sapıtınca da hızla aldım kiloları.. araştırdım aslında gebelere de sebze protein ağırlıklı beslenmeleri, meyve çiğ kuruyemiş tüketmeleri söyleniyo sanırım ben hamur işi ve tatlıyı çıkarsam yeticek...Gebelik diyabeti olabilir ,kafaniza göre diyet yapmayın hamilelere verilen diyetler çok farklı çünkü lütfen bir diyetisyenden liste alın onu uygulayın
İşte şuan bunu yapmaya çalışıyorum.. bir de her gittiğim yerde sen hamilesin ye! Sen istemesen de bebeğin canı çekmiştir ye! Ağzıma ağzıma sokmaları deli ediyo beni resmen psikolojim yerlerde şuan..Canınızın her çektiğini değil de bebeğinize yarayacak şeyleri yemeye devam ederseniz çok kilo almazsınız diye düşünüyorum. 5. Aya kadar hiç kilo almayan ben tatlı aşermeye başladım 1 ayda 4 kilo aldım. Şimdi tatlıyı kestim. Hem bebeğime yararı yok hem de kilo aldırıyor.
O zaman bu kontrole gittiğimde doktora söyleyeyim beni diyetisyene yönlendirsin riske atmak istemiyorum çünküHamileyken asla saf protein gunu yapmayin, guc 2 uygulasaniz bile sp yi atlayin, sizin yerinizde olsam diyetisyene gider onun listesiyle devam ederim.
Bu arada ben de dukanla ciddi kilo verdim, uzerinden 4 yil gecti, su an cidden yari ac yasiyorum, 2 gun yemek yesem 3 kilo aliyorum, bu sekilde ömür gecmez/geçmiyor, diyetisyene gecis yapın ve saglikli, dengeli bir beslenme programi uygulayin, yoksa eninde sonunda kilo almaniz kacinilmaz olacak.
Ben herkesi reddediyorum. Sana kokmuştur ye diyolar yoo kokmadı diyorum. Kokmadı arkadaş. Kokarsa ben gider alırım marketten ordan burdan. Ama hamilelik çok farklı bişeymiş. Tvde orda burda ne görse yiyesi geliyo insanın. Ama kilo korkumdan hep dikkat ettim. Sütümü yumurtamı asla ihmal etmem bunlar bebeğim için gerekli çünkü.İşte şuan bunu yapmaya çalışıyorum.. bir de her gittiğim yerde sen hamilesin ye! Sen istemesen de bebeğin canı çekmiştir ye! Ağzıma ağzıma sokmaları deli ediyo beni resmen psikolojim yerlerde şuan..
Ben de öğrendim artık yemek istemiyorum ısrar etmeyin demeyi ama 7 kilo aldıktan sonra işte...Ben herkesi reddediyorum. Sana kokmuştur ye diyolar yoo kokmadı diyorum. Kokmadı arkadaş. Kokarsa ben gider alırım marketten ordan burdan. Ama hamilelik çok farklı bişeymiş. Tvde orda burda ne görse yiyesi geliyo insanın. Ama kilo korkumdan hep dikkat ettim. Sütümü yumurtamı asla ihmal etmem bunlar bebeğim için gerekli çünkü.
Ben gebelik öncesi hergün spor yapardım düzenli koşuyodum 5-6 km hamile olduğumu öğrendim 1 hafta sonra hafif kanamam oldu ve doktor ilk 3 ay yatış verdi dinleneceksin dedi yedim içtim yattım! Zaten kiloyu da o süreçte aldım... şimdi hareket ediyorum dikkatte ediyorum doktora da sorcam gidince kontrolüm çarşamba günü doktora sormadan devam etmem zaten sadece şimdilik bu bi kaç gün için de bi zararı olur mu olmaz mı ondan emin olmak istedim..Hamileyken diyet yapilmasi zaten gereklidir. Ama bu kafaniza gore degil doktor yonlendirmesiyle olmalidir.
Hamilelik disinda sizin vucudunuza zarar vermeyen bazi gidalar bebege zarar verir. Bazi gidalar da vardir ki siz onlar olmadan da yasarsiniz ancak bebek icin elzemdir.
Doktorunuzdan beslenme plani isteyin. Ancak kg verme surecinizi vesaire paylasin ki vucudunuzun neye egilimi oldugunu gorsun.
Her hamilelik kendine ozgudur. Sizi yorup bebeginize zarar vermeyen bir fiziksel aktivite baskasinda zarar verebilir.
Ben 37 haftaya kadar plates yaptim son gune kadar yuzdum. Ablam 13. Haftadan sonra 25 hafta yerinden kalkmadan yatti. Biz burdan bisey olur veya bisey olmaz dersek yanlis yapariz.
Doktorunuza endisenizi belirtip destek istemek sizin de bebeginiz icin de en iyisi.
Hele ben bi yemeye başlıyım asla durduramıyorum kendimi inşallah benimde sadece bebeğim kilo alır..Çok çok iştahlı bir insanim hamileyken de keza oyleydim, ama her ne olduysa birden kendimi frenledim hamilelik zamanında ve 9.5 kilo ile gebeligimi tamamladım ki bunun 4.5 kg si çocuğum :) :)
Ama herşeyden yedim kisitlamadim ,porsiyonlarim küçüldü hamur işi yemedim zaten faydası yok onların
canım çok iyi yapıyorsun dikkat etmekle yoksa bunun bir de doğum esnası var ki fazla kilo işi zorlaştırır ayrıca doğumdan sonra o kiloları vermek hic de kolay değil ben hamileyken 14 kilo almıştım doğumdan sonra giden sadece 4 kiloydu,şimdi kızım 4 yaşında daha yeni verdim o 10 kiloyu emzirme sürecinde de sürüm azdı diyet yapamadım çünkü hemen azalıyordu süt.şimdi yine bebek düşünüyorum hamile olduğunu öğrenir öğrenmez diyetisyene gidip düzenli bir liste almak istiyorum ve tüm hamilelik boyunca hedefim 9 kilo almakŞekerime falan hep bakıldı bişey çıkmadı bi ara acaba troid mi diye şüphelendim ona da bakıldı o da normal.. ama ilk öğrendikten sonra kontrolsüz yedim benim hiç midem bulanmadı aksine boğazım açıldı.. sabahları 3 poğaça akşama kadar dünyanın hamur işini tatlısını yedim.. Bir buçuk yıl diyet yaptıktan sonra sapıtınca da hızla aldım kiloları.. araştırdım aslında gebelere de sebze protein ağırlıklı beslenmeleri, meyve çiğ kuruyemiş tüketmeleri söyleniyo sanırım ben hamur işi ve tatlıyı çıkarsam yeticek...
Ben şişmanken 110 kiloyken yani şekerim 480 leri görmüştü ben üstümde kilo kalır falan diye endişe etmiyorum aslında umrumda bile değil yıllarca kilolu yaşamışım zaten.. sadece şekerim çıkar bebeğe zararı olur diye korkuyorum.. o yüzden pasta börek makarna pilav yerine sebze protein sınırlı meyve falan besleneyim dedim aslında gebelerin beslenme şeklide bu şekildeymiş sabahtan beri okuyorum sanırım benim yaptıklarım saf protein haricinde doğru yine de çarşamba doktoruma sorup emin olmam lazım sonuçta can taşıyorum riske atmak istemem..canım çok iyi yapıyorsun dikkat etmekle yoksa bunun bir de doğum esnası var ki fazla kilo işi zorlaştırır ayrıca doğumdan sonra o kiloları vermek hic de kolay değil ben hamileyken 14 kilo almıştım doğumdan sonra giden sadece 4 kiloydu,şimdi kızım 4 yaşında daha yeni verdim o 10 kiloyu emzirme sürecinde de sürüm azdı diyet yapamadım çünkü hemen azalıyordu süt.şimdi yine bebek düşünüyorum hamile olduğunu öğrenir öğrenmez diyetisyene gidip düzenli bir liste almak istiyorum ve tüm hamilelik boyunca hedefim 9 kilo almak
kesinlikle haklisin ama kilo da önemli ya sonuçta birçok hastalığı tetikliyorBen şişmanken 110 kiloyken yani şekerim 480 leri görmüştü ben üstümde kilo kalır falan diye endişe etmiyorum aslında umrumda bile değil yıllarca kilolu yaşamışım zaten.. sadece şekerim çıkar bebeğe zararı olur diye korkuyorum.. o yüzden pasta börek makarna pilav yerine sebze protein sınırlı meyve falan besleneyim dedim aslında gebelerin beslenme şeklide bu şekildeymiş sabahtan beri okuyorum sanırım benim yaptıklarım saf protein haricinde doğru yine de çarşamba doktoruma sorup emin olmam lazım sonuçta can taşıyorum riske atmak istemem..
Tabi ki kilo kendi başına bi hastalık zaten bütün vucut dengesini bozuyo malesef.. ben bi de şanssız insanlardanım çok çabuk kilo alıp çok çabuk veriyorum.. bir kere canımın istediğini yiyeyim hemen en az 1 kilo biniyo üstüme o yüzden ekstra dikkat etmem lazım..kesinlikle haklisin ama kilo da önemli ya sonuçta birçok hastalığı tetikliyor
malesef ben de çabuk alırım ama zor veririm kilo beni seviyor hic şöyle narin incecik biri olmadımTabi ki kilo kendi başına bi hastalık zaten bütün vucut dengesini bozuyo malesef.. ben bi de şanssız insanlardanım çok çabuk kilo alıp çok çabuk veriyorum.. bir kere canımın istediğini yiyeyim hemen en az 1 kilo biniyo üstüme o yüzden ekstra dikkat etmem lazım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?