• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelik ve böbrek büyümesi ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ne kadar kaldı benisec hadi hayırlı haberlerini bekliyorum..

cnm ilgin için çok sağol ben 30 haftalıgım şuan 38. haftadan sonra sezeryan olcam doktorum öyle dedi bu myomda bgn agrı yaptı hatta sabah elime geldi böyle hisettim yani yuvarlak sert bişey off ya daha önce hiç olmamaışdı inş çok büyümemişdir pazartesi doktoruma gidiyorum hem 10 günlük rapor alcam 26 sında zaten doğum iznine çıkıyorum bu böbreklerde bi yerinde durmuyo inş sağlıcakla doğururum senin bebiş nasıl iyimi?

tutkuncum böbrek kanama yaptıgını sanmıyorum sen onu kadın doğumcuna sor ögren mutlaka senin verilerinle benimkiler aynı sağ ve sol böbreklerimiz ben 38. hafta bitince sezeryan olcam en kötü ihtimal sen marmara araştırma hastanesinemi gidiyorsun?
Marmara üniversitesine gidicem tatlım aslında kartal eğitim araştırmayı düşünüyordum sonra daha kapsamlı olsun dedim.Kadın doğum teşhisi koydu.Yatmaktanda böbreğim büyümüş olabilirmiş 1 saat yürüyüş bol su dedi.

benim 8mm büyüme vardı sağ böbreğimde sol böbreğimdede ufak bir taş...şimdi tekrar cuma günü gidicem medipol hastanesine gidiyorum ben canım...24 haftalık hamileyim ben..
az kalmış canım senin doğumada..kanamanda bence böbrekten değildir ama zaten yatıyormuşsun inşallah sorunsuz bir şekilde alırsın bebeğini kucağına...

verirsin kiloları canım bebişler gelsinde kilolar gider:)))
sola yatmaktan gına geldi valla banada hep uyanıyorum gece..ohhh sen artık sağınada yatıyorsun darısı başıma gülüm:))
yüz üstü yatılmıyormuş canım doktoruma sormuştum ben yatma demişti:((((
Allah hepimize sağlık versin az kaldı ama geç öğrendim gerçi önlemide yok gibi

cnm ilgin için çok sağol ben 30 haftalıgım şuan 38. haftadan sonra sezeryan olcam doktorum öyle dedi bu myomda bgn agrı yaptı hatta sabah elime geldi böyle hisettim yani yuvarlak sert bişey off ya daha önce hiç olmamaışdı inş çok büyümemişdir pazartesi doktoruma gidiyorum hem 10 günlük rapor alcam 26 sında zaten doğum iznine çıkıyorum bu böbreklerde bi yerinde durmuyo inş sağlıcakla doğururum senin bebiş nasıl iyimi?

iyi teyzoşu dişlerimiz çıktı alttan üsttekilerde bugün yarın çıkacak.geri geri emeklemeye başladık.inşaallah darısı hepinizin başına hayırlı haberlerini bekliyorum..a.s.:nazar:

ayy yerim onu ben yerime öp tamammı bide yanakını dişle aşkımm benim inş bizde görürürz o günleri allın izniyle artık sağ yanıma yatıyorum walla doktorda bişey demedi çok rahat ediyoreum bi zararı olsa acı agrı olurdu yatıyorum bişey yok çok da rahat inş daha fazla büyüme olmaz

ayy yerim onu ben yerime öp tamammı bide yanakını dişle aşkımm benim inş bizde görürürz o günleri allın izniyle artık sağ yanıma yatıyorum walla doktorda bişey demedi çok rahat ediyoreum bi zararı olsa acı agrı olurdu yatıyorum bişey yok çok da rahat inş daha fazla büyüme olmaz

ben soluma yatmama rağmen dün inanılmaz bir ağrım oldu ilk defa sağ böbreğimde..
ağrı kesici içtim hafifledi..acaba geçmedimi büyüme offf ya neyse az kaldı cuma gününe gidince öğrenicem artık..

hadi ya ters bi hareket mi yaptın acaba yoksa senin bebiş böbreginin oldugu yere tekme mi attı bana da oluyodu öyle doktor tekme atıyor oraya da ondan demişdi korkma canım büyüme olsa agrı kesiciyle hafiflemez biliyosun çok şiddetli oluyor bende şimdi geldim doktordan rapor verdi 26 sındada doğum iznim başlıyor birde bebek yamuk duruyomuş ondan dolayı rahim çok geriliyomuş zaten myomda var bende çok riskli erken doğum olayın var dedi şimdi bana ciger geliştirici iğne yazdı 12 saatte bir iki tane vurulcam bitcek birde hap yazdı o hapda çarpıntı yapıyomuş onun içinde bi ilaçdaha yazdı işde böyle o iğnelerde kortizon içeriyomuş nasıl olcak bilmiyorum acırmı ne yapar moralim bozuk dua etde erken doğum olmasın cnm bebekde yer olmadıgından büzülmüş yatıyodu öyle suratını falan göremedik:((

hadi ya ters bi hareket mi yaptın acaba yoksa senin bebiş böbreginin oldugu yere tekme mi attı bana da oluyodu öyle doktor tekme atıyor oraya da ondan demişdi korkma canım büyüme olsa agrı kesiciyle hafiflemez biliyosun çok şiddetli oluyor bende şimdi geldim doktordan rapor verdi 26 sındada doğum iznim başlıyor birde bebek yamuk duruyomuş ondan dolayı rahim çok geriliyomuş zaten myomda var bende çok riskli erken doğum olayın var dedi şimdi bana ciger geliştirici iğne yazdı 12 saatte bir iki tane vurulcam bitcek birde hap yazdı o hapda çarpıntı yapıyomuş onun içinde bi ilaçdaha yazdı işde böyle o iğnelerde kortizon içeriyomuş nasıl olcak bilmiyorum acırmı ne yapar moralim bozuk dua etde erken doğum olmasın cnm bebekde yer olmadıgından büzülmüş yatıyodu öyle suratını falan göremedik:((

tekme atıncamı ağrı oluyormuş canım bilmiyordum of çok merak ediyorum ne durumda böbreklerim cuma günü öğrenicem hayırlısıyla..
az kalmış izne çıkmana dinlenirsin evde tatlım ciğer geliştirici ilacı benim 2 arkadaşımada yapmışlardı bebek o zaman küvezde kalmıyormuş ciğerleri gelişiyormuş korkma canım yapsınlar ne güzel Allah korusun erken doğum falan olursa bebek sağlıklı bir şekilde dünyaya geliyor..ama inşallah olmayacak erken zamanında gelecek oğluşun üzmeyecek annesini..hep dua ediyorum canım benim bir atlatsak bu günleri bebişlerimizi kucağımıza alınca konuşuruz yine buradan seninle ahhh o günler bir gelse..:emir_bebek:

walla nilaycım allha emanet gittim yaptırdım o iğneleri akşam gene yaptırcam inş bişey olmaz kağıdında doğumu başlatır yazıyo bende gittim doktoruma sordum azarladı beni salak sinir oldum bir sürü para almayı biliyolar sadece sorcaz tabii ben bu çocugu karnıma düşürene kadar ne acılar çektim bi yanlış iğne olsa kim verecek bunun hesabını:((cnm tekmeyle böbreklerin orda agrı oldugunu bana 2 doktor söyledi tabii benim büyüme myomdan bebegin tekmeleri büyüme yaparmı bilmiyorum ama ya benim oğluş hem tembel hem yaramaz benim karın boşluğuma oturmuş sallıyo ordan tekmeleri oraya buraya :))benim organlarda böyle bir bir arıza çıkarıyo işde olsun oğlum sağlıcakla gelsin de dünyaya benim organlarım gitsin mühim değil ona bakacak kadar can direncim olsun yeter:))hadi 20 sinine bişey kalmadı bitanem dualarım hep senle bişeycik çıkmıycak inş

canım tabi soracaksın öyle yazıyorsa ben bile merak ettim neden öyle yazıyormuş peki arkadaşıma sordum ben 7. aydan sonra yapılıyormuş ama ona 1 tane iğne yapmışlar sadece...
bebeklerimiz bizim için çok değerli tabi hepimiz istedik ve bazı zorluklar yaşadık ama doktorlar bunu bizim kadar anlayamazlar günde kaç tane hasta geliyor onlara ama sen sor ne soracaksan içini rahatlatmadanda çıkma yanından cevap vermek zorunda..
miyon ne demek tam bilmiyorum canımcım ama inşallah sağ sağlim doğumunu yaparsın sonra kurtulursun bundan..
benimde az kaldı çok merak ediyorum acaba ne diyecek doktor hemen yazıcam sana cuma günü inşallah güzel haberle gelicem tatlım...

inş cnm bekliyorum haberiini dört gözle ama büyüme olsa kesin çok ağrın olur dayanamazdın bence büyümemişdir walla oldum ben o iğnelerden 4 tane hapda içiyorum yan tesirleride var tabii ama napıyım yatıyorum izne çıkardı beni doktor bebegimin hareketleri de azaldı biraz kendi doktoruma değilde başka doktora sordum sağolsun cevap verdi bazen bebekler günde 1 veya 2 kez hareket ederlermiş bu da normalmiş eger 3 gün üst üste hiç hareket olmazsa doktora git dedi nst ye girilirmiş cnm seninde aklında bulunsun ya ben aslında doktoru değiştirsemmi onu düşünüyorum ama doğuma en kötü ihtimal 7 hafta kaldı o yüzden elim kolum bağlı hisediyorum:(

nilaycım ne yaptın şuan hastanede olabilirsin inş olumlu sonuçlarla gelirsin cnm haberini bekliyorum dualarım seinle..

arkadaslar merhabalar
bu benim ikinci hamileligim.
9 yasında bir oglum var ve ogluma hamile iken bendede sizin aynı sorundan oldu bobrege baskı nedeni ile urolog a yonlendirdi kadın dogum dr um. ve urolog baktı etti ilerleyen haftalarda belki bebek erken alınır belki idrarı disarı yapman için alet takarız falan dedi geçmis zaman çok oldu ustunden yıllar geçti tam ne dedi hatırlamıyroum ama iki yol varıd
ben 36 haftaya kadar geldim ve bebegim kendiliinden erkenden dogdu. suyum geldi aniden birgun ve 36+3 du sanırım dogum yaptım. oglum kuveze bile konmadı 3130 gr 50 cm dogdu ileride gidiyordu gelisimi zaten. endise etmeyin erken alınacaksada bebekler 36-37 lerden sonra pek sorun çıkmıyor .

yanlıs hatırlamıyorsam 30, hafta gibi bende bobrek agrısı ile dr a gtimistim acile ve bu olay ortaya çıkmıstı birkaç ay daha idare ettim ondan sonra boyle ani agrı olmadıydı zaten ve sonra erken dogumla bobregime hiçbirsey olmamıstı.
daha sonra dogumdansonra dr ag ittimv e direk kuçuldugunu gorduk.

oglumda bobrek tası sorunu var ondada arada taslar artınca akımı azaltıyor ve bobrek buyuyor .taslar azaldıkca ise bobrek kendi haline normale donuyor endise etmeyin dogum sonrası normale donecektir geçmis olsun her ikiniziede

nilaycım ne yaptın şuan hastanede olabilirsin inş olumlu sonuçlarla gelirsin cnm haberini bekliyorum dualarım seinle..

geldim tatlım idrara sıkıştırıldım böbreklere bakıldı sonra idrarım yaptırıldı tekrar bakıldı falan derken bir değişiklik yok bende hala aynı doktor stente şu anda gerek olmadığını söyledihihoyyyt ağrı ve ateş yapmadığı sürece sorun yok dedi...
benim yaramaz oğlum idrar kesemi mahvetmeye başlamış öyle dedi ama onun içinde yapacak birşey yok...
önümüzdeki ay yine gidicem o zamana kadar sol tarafıma yatmaya devam edicekmişim:(((
soluma yatmamdan dolayı böbreği büyütmemiş olabilirsin dedi..
inşallah böyle atlatıcaz canım bu günleri bebeklerimizi kucağımıza alıcaz hiç birşeyimiz kalmıycak..
sende izne çıkmışsın çok sevindim canım dinlenirsin evde..azda kaldı senin doğuma..:emir_bebek:

arkadaslar merhabalar
bu benim ikinci hamileligim.
9 yasında bir oglum var ve ogluma hamile iken bendede sizin aynı sorundan oldu bobrege baskı nedeni ile urolog a yonlendirdi kadın dogum dr um. ve urolog baktı etti ilerleyen haftalarda belki bebek erken alınır belki idrarı disarı yapman için alet takarız falan dedi geçmis zaman çok oldu ustunden yıllar geçti tam ne dedi hatırlamıyroum ama iki yol varıd
ben 36 haftaya kadar geldim ve bebegim kendiliinden erkenden dogdu. suyum geldi aniden birgun ve 36+3 du sanırım dogum yaptım. oglum kuveze bile konmadı 3130 gr 50 cm dogdu ileride gidiyordu gelisimi zaten. endise etmeyin erken alınacaksada bebekler 36-37 lerden sonra pek sorun çıkmıyor .

yanlıs hatırlamıyorsam 30, hafta gibi bende bobrek agrısı ile dr a gtimistim acile ve bu olay ortaya çıkmıstı birkaç ay daha idare ettim ondan sonra boyle ani agrı olmadıydı zaten ve sonra erken dogumla bobregime hiçbirsey olmamıstı.
daha sonra dogumdansonra dr ag ittimv e direk kuçuldugunu gorduk.

oglumda bobrek tası sorunu var ondada arada taslar artınca akımı azaltıyor ve bobrek buyuyor .taslar azaldıkca ise bobrek kendi haline normale donuyor endise etmeyin dogum sonrası normale donecektir geçmis olsun her ikiniziede

sanada çok geçmiş olsun canım geçmiş gitmiş o günler ne güzel darısı başımıza inşallah..
maşşallah 36. haftada bebeğinin kilosu boyu çok iyiymiş..
oğluşunada geçmiş olsun o yaşta nasıl dayanıyor böbrek ağrısına kıyamam...

sevindim nilaycım zaten emindim sorunun olmadıgına yoksa çok agrımız olurdu biliyosun
esrako senin geçmiş gitmiş ne güzel bi de büyütmüşsün ohh 9 yaşında ne güzel bi 9 yıl sonra inş oğlumla mutlu mesut yaşıyo oluruz düşenemiyorum bile şimdiden allh kimseyi sevdiklerinden ayırmasın benimde doğumum 38. haftada olcak en geç ciger geliştirici iğne falan da oluşmuydun sen?

benisec canım nasılsın ne zamandır konuşamadık inşallah ağrıların yoktur benim arada nadiren oluyor..
bittimi tatlım alışverişin az kaldı bebişinin gelmesine hazırladınmı çantanı ?

evet cnm hazırladım ama eksiklerim var araba aldık bzde o yüzden anca öbür ay tamamlıycam ama evde bebeğin herşeyi hazır şükür benimde solumda çok ağrı olmaya başladı birde boşluklarım çok agrıyo bebek ağırlaştı onun ağrısı hareketleride sert oluyo artık geceleri uyuyamıyorum sürekli wc ihtiyacı oluyo işde böyle hazırla kendini bunlara:)))birde çok korku sardı beni ya sezeryan olcam ya:)

nilaycım ne yaptın böbrek ağrın varmı benim sol yanım ağrıyor artık

canım ağrınmı olmaya başladı off ya neden acaba hemde sol tarafmı ayın 10undamı gidecektin doktora inşallah bebiş zorlamamıştır böbreğini ama artık stent takılmaz sana az kaldı doğumuna..
ben iyiyim tatlım Allaha şükür ağrım olmuyor ben hala sola yatmaya devam ediyorum bakalım ayın 17sinde gidicem bende doktora neler diycek..

korkma canım bende sezeryan olucam bebeğiniigörünce ağrı falan hissetmezsin tatlım..

walla ben soluma da sağımada yatıyorum artık biliyosun agrım olmayışına güvenerek tabii ama solum agrıyo ztn bgn nst ye girdim ne değişk şey o öyle ya tam 45 dakka sürdü uykum geldi valla bebek de dönmüş başı aşağıdaymış ama genede sezeryan senin dedi doktor boşuna kan kaybetme normal doğumla dedi artık 10 günde 1 gidicem nst ye de 17 tl aldılar sezeryan fiyatlarını sordunuz mu siz?

Back
X