Gebelik testi kullananlar buraya

Demetnur o gölgeyi bende hep görüyorum, dün test yaptim halbuki günüme daha 6-10 gün var sanki görmek istermis gibisine iyice didikliyorum hani illa bisey görecem ya, ha bi bakti sabah azicik gri bi cikti cikmis.. Amaaan dedim kafayi yiyecem, bi tanecik testi inceliyecgime hergün yaparim anlasilir o zaman varmi yokmu

laubali seviyorum valla seni agzindan bal damliyo insallah dedigin gibi hamileyimdir... icime su serptin sagolasin seker....

evet bu bazen kötü oluyor,şimdi tutmasa ben o dr.kafasını kırarım klava: bu daha 4ncu gunum iğneyı yapalı,6 gün sonra yapacam bir test bakalım ne çikacak..inşallah olur yaw,4 yumoştan mutlaka 1tanesi tutulmuş

ıdrar testleri:

Kanda ß-HCG belli bir eşik seviyesine ulaştığında idrara çıkmaya başlar ve gebeliğin ilerlemesiyle idrardaki seviye artar. ıdrarla yapılan gebelik testlerinin esası bu ß-HCG'nin varlığının ya da yokluğunun saptanmasına dayanır. Çeşitli testlerin hassasiyeti arasındaki farklılıklar idrardaki seviyeyi tanıyıp tanıyamamalarına bağlıdır. Hassas bir test idrarda gebeliğin en erken dönemlerindeki düşük seviyedeki ß-HCG'yi tanıyabilirken, hassas olmayan testler gebelik biraz daha ilerleyip idrardaki seviye yükseldiğinde, yani daha geç bir dönemde gebeliği tanıyabilirler. ıdrar testlerinde "gebelik müspet" sonucu alındığında hata oranı oldukça düşüktür. Ancak "gebelik menfi" sonucu veren testin bir süre sonra tekrarlanması uygundur.

Eczanelerde ya da evlerde hazır test kitleri yardımıyla uygulanan idrarda gebelik testlerinin güvenilirliği üretici firma tarafından her ne kadar %99 olarak belirtilse de yapılan çalışmalar özellikle adet gecikmesinin 10 günden daha az olduğu durumlarda hata oranının %50'lerde olabileceğini göstermektedir ("Hata" genellikle testin hassasiyetinin düşük olması nedeniyle varolan bir gebeliği saptayamaması şeklinde olmaktadır. Ancak tam tersi de mümkündür).

Laboratuvarda uygulanan idrarda gebelik testleri ise adet gecikmesinin beşinci gününden itibaren güvenilir sonuç verebilmektedir. Bu testler daha düşük hormon seviyelerini tanıyabilen ve bu yüzden de hazır test kitlerine göre daha hassas olan testlerdir.

Hamile olduğundan şüphelenen ve adet gecikmesi yaşayan pekçok kadın eczaneden kolayca temin ettiği gebelik testi ile hamile olup olmadığını öğrenmeye çalışır. Bu hem son derece ucuz, hem kolay hem de özel bir yöntemdir. Özeldir çünkü testi uygulayan kadından başka kimse sonucu bilemez. Pekçok kadın için bu önemli bir özelliktir. Kadın hamile olup olmadığını herkesten önce öğrenmek ve bu özel anı doyasıya yaşamak ister. Tam tersi şekilde istenmeyen bir gebelikten korkan kadın da hamile olup olmadığını başkalarının bilmesini istemeyebilir.

Her yıl tüm dünyada milyonlarca gebelik testi satılmaktadır. Evde yapılan gebelik testi anlamında "home pregnancy test" (HPT) olarak adlandırılan bu yararlı kitler her zaman doğru sonuç vermeyebilir. Hatalı pozitif ya da hatalı negatif sonuçlar kişide hem psikolojik hem de fiziksel travmaya neden olabilir. Bu nedenle gebelik testi kitlerini kullanırken çok dikkatli olmak gerekir.

Öte yandan e-posta ile gelen pekçok sorudan HPT'lerin ne zaman ve nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili yeterli bilgiye sahip olunmadığı sonucu çıkmaktadır.

HPT gebeliği nasıl saptar?

Bir gebelik oluştuğunda herhangi bir testin bu gebeliği saptayabilmesi için hCG adı verilen hormonun varlığı temel şarttır. hCG yalnızca gebelikte salgılanan bir hormondur ve salgılanabilmesi için döllenmiş yumurtanın blastokist aşamasına ulaşıp rahim içine yerleşmesi gerekir. Bu genelde yumurtlamayı takiben 6-10 gün içinde meydana gelen bir olaydır. Teorik olarak hCG döllenmeyi takip eden 9. gün civarında salgılanmaya başlar. Hormonun kanda yeterli düzeye ulaşıp idrarla da atılması için ek zamana gerek vardır. Çok erken dönemlerde hormon kanda yükselmeye başlamasına rağmen idrarl atılması gecikebilir. Normalde gebe olmayan bir kadında kandaki hCG düzeyi mililitrede 10 milienternasyonel üniteden (mIU) daha düşüktür

HPT'nin hassasiyeti ne demektir?
HPT'nin hassasiyeti idrarda saptayabildiği en düşük miktardaki hCG değeri anlamına gelir. Bugün piyasada satılan pekçok gebelik testinin hassasiyeti 20-50 mIU/mL arasındadır. Yani hCG değeri 20-50 mIU/mL'nin altındaysa test sonuç vermez. Oysa kan testi hCG değerini tam olarak yansıtır.Bu nedenle kan testi daha adet gecikmesi ortaya çıkmadan sonuç verebilir.

Testin duyarlılığı yani hassasiyeti ne kadar yüksekse yani ölçebildiği hCG düzeyi ne kadar düşükse gebeliği erken dönemde gösterme olasılığı da o kadar yüksektir.

HPT nasıl yapılır?
Her gebelik testinin kendine ait özellikleri olabilir. Bu nedenle eczaneden test aldığınızda kullanma talimatını mutlaka okuyunuz.

Test için en uygun örnek orta akım idrarıdır. Yani idrar yapmaya başlayıp biraz idrarı boşa akıttıktan sonra idrar örneği almanız daha uygundur. Testin özelliğine göre idrarınızı bir kaba alıp damlalık ile damlatmanız, idrar kabına batırmanız ya da direkt olarak idrarınızı yaparken testi akan idrara tutmanız uygulanabilecek yöntemlerdir.

Gebelik testinde gebeliğin saptanabilmesi için embryonun rahim içine yerleşmiş olması gerekir. Bu nedenle test en erken yumurtlamadan sonraki 8-9. günde saptanabilir. Ancak yumurtlamanın geç olması, embryonun beklenenden daha geç yerleşmesi gibi nedenler ile bu dönemde yapılan idrar testi genelde negatif çıkar. Bu dönemde yapılan gebelik testinin negatif çıkması hatalı negatif anlamına gelmez ve hamile olmadığınızı göstermez. En akılcı ve ekonomik yaklaşım adet kanamasını beklemek eğer gecikme olursa test yapmaktır

Testi yapmadan önce idrar ne süre ile tutulmalıdır?
Testi yaptığınız gün ne kadar geçse idrar tutmanız gereken süre o kadar azdır. Örneğin beklediğiniz adet kanaması 1 hafta geçmiş ise idrar tutmadan herhangi bir zamanda testi yapabilirsiniz. Öte yandan adet kanamasını beklediğiniz gündeyseniz ya da adet kanamanız 1-2 gün geciktiyse bu durumda 4 saat idrar yapmayıp daha sonra testi yapmalısınız.

Test neden hatalı sonuç verir?
Testin hatalı negatif sonuç vermesinin temel nedeni duyarlılığının kandaki düşük düzeydeki hCG değerlerini saptamaya yetmemesidir. Testin erken yapılması bunda en önemli faktördür. Testin bozuk ya da son kullanım tarihinin geçmiş olması da bir diğer etkendir.

Hatalı pozitif sonuçlar ise daha nadir görülür. Bu gibi durumlarda bazen idrardaki başka bir hormona (örneğin LH) çapraz reaksiyon gelişebilir. Bir başka neden de kimyasal gebeliklerdir. Çok erken dönemde test pozitif çıkmasına rağmen daha sonra klinik olarak gebelik fark edilemeden embryo canlılığını yitirir ve kan hCG değerleri düşmeye başlar.

ınfertilite tedavilerinde yumurta çatlatmak amacıyla yapılan hCG enjeksiyonları sonrasında da hatalı pozitif sonuçlar görülebilir. Bu nedenle test son hCG enjeksiyonundan 10-14 gün sonra yapılmalıdır.

Testin hatalı pozitif sonuç vermesi oldukça nadirdir.Bu nedenle pozitif sonuç varlığında ek incelemeye gerek duyulmazken negatif olması mutlaka gebe olunmadığı anlamına gelmez

nasılsınız arkadaşlar,hamiş arkadaşlar siz nasılsınız,çoktan görmuyorum size buralarda..inşallah bu ay peşinizden gelecam :CüvCüv:

iyiyiz canikom senden naber? Ay ben biktim artik, böyle bir fenalik gelmeye basladi. Hep ayni tantara, adet bitiyor, yumurtlama bekliyoz, o bitiyor acaba oldumu diye düsünceler ve stress basliyor. Aaa valla kac senedir bi alisamadim gittikce daha zoruma geliyor beklemek yas ilerledikce sabirda kalmiyor

evet cnm..beklemek çok kötü bişey,bide bana sor,bu iğneden sonra günleri iple çekıyorum,inşallah adet olmam diye...ya kız bademe ne oldu kapsam alanın dişında dıyo

laubali,sen daha once bu çatlatma iğnesini kulandın mı? iğneyı yapalı 5 gün oldu belim ağıyor ve kasıkta özelikle sol tarafta çok sıkı batmalar oluyor...acaba iğneden mı yoksa üşütüm mu ne oldu

Bilmiyorum ya her ay ayni umut, rabbim emegimizin mükafatini verir insallah. Bilmiyorum nerelerde belki kafa dagitiyordur. Hak veriyorumda, bazen burasi insan fazla geliyor hele bide o koca kari testleri varya, bide millet belirti falan yaziyor ya bazen insan kafayi yiyecek gibi oluyor. Hersey takar olduk kafamçokkarıştı Ama burdaki arkadaslik varya iste ondan cok memnunum ve bu bana koliklik yapti hehe

Ohooo tonlarca kullandim canim, hem hormon tedavisinde, sonra asilmalarda sonra tüp bebekte bu ilac vazgecilmez bisey tedavilerde. Belki yumurtlama sol tarafta oluyordur o yüzden o tarafta daha agir batmalar hissediyorsundur. Bu bence iyiye isaret demekki icerde calismalar son gaz devam ediyor. Insallah sonuda güzel olur.

evet dr.gittimde sol tarafta 1 yumoş çatladı,2-3tane daha vardı iri 20-22mm diğerleri 19-20mm sağ taraftda da vardı ama fazla üyümemişler,dr dedi bu soldakilere güvenıyoruz...uyuk ihtimal 19mmolanı pazartesi çatlıyabilir dıyor...ahhh ahhh inşallah yaw...ilişkiden sonra artık bacakları havaya kaldırdım,yasık koydum,daha ne yapacağıma şaşırdım

Iyi yapmisin bacaklari bende havaya kaldiriyorum :sm_cool: Agir is yapma, agir kaldirma erisi allaha kalmis.

Ha bide sicak iceceklerden uzak dur bol bol süt ve yogurt ye bunlar hormonu hakarete geciriyormus.

sıcak şeyleri sevmem,çay bile zar zor içerim...süt içıyorum günde 1lt,demeki yoğurta da başlamak lazım artık...seninde bu iğnelerden sonra bel ağrın oldu mu hiç?

Bel agrim zaten normaldede yoktur kullandigimda oldugunuda bilmem ama normalde bende cok bas agrisi yapar cünkü migrenim oldugu icin bu igneler dahada fazla yapiyordu.

hmm anladım canikom,eee sen ne yaptın çalışmalara devam edıyon mu?inşallah en yakın zamanda sende bebişine kavuşursun cnm.

Simdilik beklemedeyiz esim bu gece rüyasinda beni görmüs, gerci hic rüya görmeyen biridir ama garibimde benimle beraber hep adet oldumu olmadimi diye bekler ister istemez bu sefer kesin cok etkilendi yoksam ayda 1 kez bile rüya gördügünü duymamisimdir. Bende kesin adetim yaklasti o yüzden rüyayi gördün dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…