• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GEBELİK SÜRECİNDE OKUNABİLECEK KİTAPLAR

morrje

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
35
41
23
merhaba
gebe kalmadan önce sanırım en çok araştırdığım konu bu oldu.
okumayı çokça seven okumadan duramayan biriyim.hamile kalma sürecinde eğilimim bu yönde oldu ve kitapları araştırdım.
internet biz hamileler için iyi bir kaynak olsa da bilgi kirliliği çok fazla ve ne yazık ki olumsuz örneklerle,anlatımlarla dolu.
fazlasıyla morale,iyi şeyler duymaya ve hepsinden önemlisi bilgiye(hele de ilk gebelikse) ihtiyacımız olan bu süreçte sürekli kötü şeyler okumak yerle bir edebilir bizleri.
o yüzden benim araştırdığım kitapları paylaşıyorum ve lütfen sizler de okuduğunuz ve faydasını gördüğünüz kitapları yazın.eminim benim gibi araştırma yapan ve okumayı seven anne adayları hayli fazladır.

hamile kalmadan önce gözüme kestirdiğim bir kitap vardı.öğrenir öğrenmez alacağım demiştim:
* ntv yayınlarından "GÜN BE GÜN HAMİLELİK" : kitap hafta hafta hamilelikle alakalı bilgiler veriyor ve bir sayfada bilgi verdiyse diğer sayfada size not almanızı sağlayacak boşluklar bırakıyor.bir nevi mini günlük.ayrıca beslenmeyle alakalı bir bölümü var.yenmesi gerekenler yenmemesi gerekenler ve daha bir sürü şey.bebek alışverişiyle alakalı bir kısım var ki doğum öncesinde kurtarıcı olacağını düşünüyorum.doğumla alakalı bi bölüm var ve doğumdan sonra bebeğin eve gelişiyle alakalı bir kısım var.anlayacağınız her konuda sizi donanımlı hale getiriyor.

ikinci aldığım kitap:
*"HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ" (yazar:Dr.Glode B. Curtis yayınevi:Beyaz Balina Yayınları) : Bu biraz daha bilimsel verilerle anlatılmış bir kitap ama kesinlikle anlaşılır bir dille anlatmış.bi önce bahsettiğim kitaba göre daha ayrıntılı bir anlatıma sahip.ama bunda asıl önemli kısım bence hamile olmadan önce,planlı bir gebelik düşünülüyorsa adım adım neler yapılacağı,nelere dkkat edileceği,beslenmeyle alakalı neler yapılacağı filan gibi geniş bir kısım var ki,bu benim hamile kalmadan önce en çok araştırıp bir türlü ulaşamadığım bilgiler içeren bir kitap.

şimdilik 2 kitap aldım ama alınacaklar listemde şu an kitabevlerinde görüp pahalı bulduğumdan internetten sipariş edeceğim şu kitaplar var.öncelikli olanlar bunlar:
*Hamilelik Doğum ve Bebek Bakımı - CD Hediyeli (yazar:Ayşe Öner yayınevi:Klan Yayınları)
*Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler? (yazar:Heidi E. Murkoff ,Sharon Mazel yayınevi:Epsilon Yayınları)
*Hamilelik Güncesi (yazar:Miriam Stoppard yayınevi:Alfa Yayıncılık)
*Hamileliğim (yazar: Kolektif yayınevi:Çiçek Yayıncılık) - bu kitap bebeğin güncesi tarzı özel bilgileri içeren bebek kitaplarının anneler için olan versiyonu ki bence edinilmeli ve doldurulmalı
*Siyah Süt (yazar:Elif Şafak yayınevi:Doğan Kitap)

dilerim faydalı bir konu olur ve sizlerden gelen cevaplarla ben de faydalanır ve yeni kitaplarla tanışabilirim...

Merhaba ben de senin gibi okumaya meraklıyım :)
Aşağıdaki kitapların siparişini verdim ama ghenüz elime geçmedi, okumaya başlayınca hakkında daha iyi yorum yapabilirim ama internetten araştırdığım kadarıyla gayet bilgi verici gözüküyorlar. Bir çok anne faydalanmış :)
- Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler?
- Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler? (üstteki kitapla birlikte alınca çok iyi bir indirimi vardı kaçırmak istemedim yoksa daha çok erken )
- Hamilelik Takvimi - Annette Nolden (hafta hafta hamileliği paylaşmasından öte bizim duygu ve düşüncelerimizi yazabilmemiz için boşluklar var hatta ultrason resimlerini de yapıştırabileceğim ama yine elime geçmediği için net konuşamıyorum)
- 9 Ay 10 Gün Hafta Hafta Hamilelik - Op.Dr.Kağan Kocatepe
- Annelik ve Bebek Bakımı - Elizabeth Fenwick (Bunu bir arkadaşım hediye etti, severek okuyorum)

Ayrıca ileride almak için aşağıdaki kitapları favorilerime ekledim :)

- Çocuğunuz Büyürken Sizi Neler Bekler?
- Yeni Annelere Mucize Çözümler
- Bebek Bakım sorunlarına Mucize Çözümler
- Hypnobirthing Mongon Yöntemi
- Tuina Çocuk Masajı

Çok güzel bir konu olmuş arkadaşlar. Bnde aliyim arastiriyim derken geç bile kaldim. Tavsiyeleriniz için çok teşekkurler, hemen degerlendiricem. :)

arkadaşlar bende int araştırdım ve 9 ay 99 esma kitabını aldım her anne adayınada tavsiye ederim yaratılış mucizesi çok güzel anlatılıyor hemde her haftanın esmaül hüsnası var kitapta

ben kağan kocatepenin kitabını okuyorum cok faydalı tavsiye ederim
Ben de aldım Kağan Kocatepe'nin kitabını henüz okumaya başladım ama "Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler?" harika!!!
Çok doyurucu bilgiler veriyor, aklımda hi,ç soru kalmıyor :)
Mutlaka bir göz atın derim :)

Hamilelikle ilgili bildiginiz dini kitaplar var mii?

Yukardada yazmıştım ama bende araştırdım 9 ay 99 esma kitabını buldum hem hamilelik evrelerini hafta hafta anlatıyor hemde her haftanın esmaül hüsnası var zikir çekmen tavsiyede ederim.

Merhaba; bende kitap araştırmaya başladım ama genelde her yerde aynı birkaç kitap tavsiye edilmiş. Bugün bir kitapçıya gidip hepsine detaylı bakmayı düşünüyorum. En kısa zamanda bende aldıklarımı buradan sizlerle paylaşırım. İyi okumalar...

merhaba
gebe kalmadan önce sanırım en çok araştırdığım konu bu oldu.
okumayı çokça seven okumadan duramayan biriyim.hamile kalma sürecinde eğilimim bu yönde oldu ve kitapları araştırdım.
internet biz hamileler için iyi bir kaynak olsa da bilgi kirliliği çok fazla ve ne yazık ki olumsuz örneklerle,anlatımlarla dolu.
fazlasıyla morale,iyi şeyler duymaya ve hepsinden önemlisi bilgiye(hele de ilk gebelikse) ihtiyacımız olan bu süreçte sürekli kötü şeyler okumak yerle bir edebilir bizleri.
o yüzden benim araştırdığım kitapları paylaşıyorum ve lütfen sizler de okuduğunuz ve faydasını gördüğünüz kitapları yazın.eminim benim gibi araştırma yapan ve okumayı seven anne adayları hayli fazladır.

hamile kalmadan önce gözüme kestirdiğim bir kitap vardı.öğrenir öğrenmez alacağım demiştim:
* ntv yayınlarından "GÜN BE GÜN HAMİLELİK" : kitap hafta hafta hamilelikle alakalı bilgiler veriyor ve bir sayfada bilgi verdiyse diğer sayfada size not almanızı sağlayacak boşluklar bırakıyor.bir nevi mini günlük.ayrıca beslenmeyle alakalı bir bölümü var.yenmesi gerekenler yenmemesi gerekenler ve daha bir sürü şey.bebek alışverişiyle alakalı bir kısım var ki doğum öncesinde kurtarıcı olacağını düşünüyorum.doğumla alakalı bi bölüm var ve doğumdan sonra bebeğin eve gelişiyle alakalı bir kısım var.anlayacağınız her konuda sizi donanımlı hale getiriyor.

ikinci aldığım kitap:
*"HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ" (yazar:Dr.Glode B. Curtis yayınevi:Beyaz Balina Yayınları) : Bu biraz daha bilimsel verilerle anlatılmış bir kitap ama kesinlikle anlaşılır bir dille anlatmış.bi önce bahsettiğim kitaba göre daha ayrıntılı bir anlatıma sahip.ama bunda asıl önemli kısım bence hamile olmadan önce,planlı bir gebelik düşünülüyorsa adım adım neler yapılacağı,nelere dkkat edileceği,beslenmeyle alakalı neler yapılacağı filan gibi geniş bir kısım var ki,bu benim hamile kalmadan önce en çok araştırıp bir türlü ulaşamadığım bilgiler içeren bir kitap.

şimdilik 2 kitap aldım ama alınacaklar listemde şu an kitabevlerinde görüp pahalı bulduğumdan internetten sipariş edeceğim şu kitaplar var.öncelikli olanlar bunlar:
*Hamilelik Doğum ve Bebek Bakımı - CD Hediyeli (yazar:Ayşe Öner yayınevi:Klan Yayınları)
*Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler? (yazar:Heidi E. Murkoff ,Sharon Mazel yayınevi:Epsilon Yayınları)
*Hamilelik Güncesi (yazar:Miriam Stoppard yayınevi:Alfa Yayıncılık)
*Hamileliğim (yazar: Kolektif yayınevi:Çiçek Yayıncılık) - bu kitap bebeğin güncesi tarzı özel bilgileri içeren bebek kitaplarının anneler için olan versiyonu ki bence edinilmeli ve doldurulmalı
*Siyah Süt (yazar:Elif Şafak yayınevi:Doğan Kitap)

dilerim faydalı bir konu olur ve sizlerden gelen cevaplarla ben de faydalanır ve yeni kitaplarla tanışabilirim...
Canım ben siyah sütü okumuştum..aklımda bunalım bir kitap olarak kaldı...hamileyken zorlayabilir sadece paylaşmak istedim. Ayşe Öner in ve Murkoff un kitaplarını ben de okuyacağım.. güzel bir paylaşım olmuş, teşekkürler.

Hafta hafta hamilelik mi? Gün be gün hamilelik mi hangisini önerirsiniz acaba?

ben kağan kocatepenin kitabını okuyorum cok faydalı tavsiye ederim
Merhaba, Kağan kocatepe'nin "9 ay 10 gün hafta hafta hamilelik" kitabını mı okudunuz acaba, içerik olarak internette pek bilgi bulamadım. Tam olarak nelerden bahsediyor, tıbbi bilgi mi yoksa genel olarak psikolojik mi biraz bilgi verebilir misiniz acaba?

Merhaba, Kağan kocatepe'nin "9 ay 10 gün hafta hafta hamilelik" kitabını mı okudunuz acaba, içerik olarak internette pek bilgi bulamadım. Tam olarak nelerden bahsediyor, tıbbi bilgi mi yoksa genel olarak psikolojik mi biraz bilgi verebilir misiniz acaba?
tıbbi bilgilerden bahsediyor canım, gebelikten doğuma kadar detaylı anlatılmış.

Uzun araştırmalarım sonucu işte kitap listem.
*Hamilelik doğum ve bebek bakımı (Ayşe Öner)
*9 Ay 10 Gün hafta hafta hamilelik (Kağan Kocatepe)
*Hamilelik takvimi (Anette Nolden)
*Çocuğunuzun ilk 6 yılı (Haluk Yavuzer)
*Çocuk eğitimi el kitabı (Haluk Yavuzer)
*Hamilelikte yoğa (amber Land)
*Bilinçli bebek (Aletha Solder)
*Bebekler için beyin geliştirici zeka oyunları (Jackie Silberk)
*Akıllı bebek (Margaret Sasse)

Bunlar benim detaylı araştırıpta hem bilgi hemde okuma kolaylığı açısından beğendiklerim, önem sırasına ve zamanlamaya göre sıraladım kitapları. Çoğunun siparişini verdim bile. Burada yer almayan ve çok satan, tavsiye edilen birkaç kitap daha var onları neden seçmediğimi de belirteyim. Okuması ve dizgisi çok zor ve karışık, gereğinden fazla detaylı bilgi (genellikle sorunlu ve özel hamileliklerde bilinmesi gereken ve moral bozup sizi pinpiriklendirebilecek) tarzda olduğu için seçmedim.
Yukarıdaki ilk 3 kitap özellikle hamilelik dönemi ve sonrasında bile hem sürekli okunabilecek hemde merak ettikçe tekrar bakılabilecek ne kısa ne uzun tam kararında genel faydalı bilgileri içeriyor. Şimdilik benden bu kadar. Bol ve keyifli okumalar...

Ne güzel ilerlemiş konu :)
bir süredir bakamıyordum foruma...
şu an için konuyu açarken de bahsettiğim 2 kitaptan ve telefonuma indirdiğim uygulamalardan takipteyim.gün be gün hamilelik az ve öz bilgi sunuyor ama özellikle not alma kısmı çok güzel oluyor.çünkü günlük tutmayı düşünüp de hala başlayamayan ben oraya kısa kısa da olsa bilgiler yazıyorum.
hafta hafta hamileliğiniz ise daha kapsamlı ve bilimsel veri içeriyor ama kesinlikle anlaşılmayacak gibi değil.ama uç örnekler, belirli hastalıklar ve amerika şartlarına fazlaca değinilmiş. bu okumayı sevmeyenler için sıkıcı olabilir.
diğer kitapları da not alıyorum muhakkak inceleyeceğim

arkadaslar slm bnde 9 ay 99 esma okuyorum ve tavsiye ediyorum.içinizi cok ferahltack ve tevekkule yonlendirecek bir kitap.

Benim aldigim kitaplar :
-Hafta Hafta hamilelik
-Bebeginizi beklerken sizi neler bekler
-Gebeloji
-Mahallenin en mutlu bebeği :)
günlük olarak mavi deri defter aldım cizgisiz onu kendim hazırlıyorum daha çok eğleniyorumm :)

Back