• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik şekeri yaşayanlar, canım çok sıkkın

Seker olcum cihazi kullanan arkadaslar hangi marka kullaniyorsunuz.
Dun banada cihaz ve insulin yazildi ama cihaz yanlis olcum yapiyor.
Akrabamdan odunc aldigim cihazla dum verilen cihaz arasinda 100 derecelik bi fark var.
Bana verilen optima marka seker olcum cihazi sekerimi hep dusuk gosteriyor tokluk bile 80 cikiyor imkani yok boyle cikmasinin cunku kendimi taniyorum sekerim yuksek oldugumda bende bi uyku hali soz konusu oluyor.
Guvendiginiz markalari yazarmisiniz yeni cihaz almam lazim insulin kullanabilmem icin.
Aslında doktoruna yada diyetisyenine söyle ayarında sorun olabilir yada eczaneye götür onlarda yapabilir ayarını bana hastane verdi şeker ölçüm cihazını

Seker olcum cihazi kullanan arkadaslar hangi marka kullaniyorsunuz.
Dun banada cihaz ve insulin yazildi ama cihaz yanlis olcum yapiyor.
Akrabamdan odunc aldigim cihazla dum verilen cihaz arasinda 100 derecelik bi fark var.
Bana verilen optima marka seker olcum cihazi sekerimi hep dusuk gosteriyor tokluk bile 80 cikiyor imkani yok boyle cikmasinin cunku kendimi taniyorum sekerim yuksek oldugumda bende bi uyku hali soz konusu oluyor.
Guvendiginiz markalari yazarmisiniz yeni cihaz almam lazim insulin kullanabilmem icin.
Arka arkaya ölçtüğunde tutarsızlığın olması normal. Parmağına iğne batırdığın zaman acımasada vücut ufak bir şok yaşıyor arkasindan hemen bir kere batırdığında ise bir sokndaha yaşamış oluyor dolayısiyla şeker bir anda fırlamış oluyor. Bunu bana hemşire soyledi.

Ilk aldigim tokluk sekerimi bile dusuk cikariyordu.degistirdim o cihazi hastane ile karsilastirdim bu daha iyi.
Roche firmasida bana suan olcum cihazi gonderiyor onun dogruluk payi %90 diyorlar.

merhaba arkadaşlar ben de bugün ikinci seker yüklemesini yaptırdım. yüksek çıktı doktorum diyet yeterli olmayabilir dedi. acil dahiliye doktoru ile görüş dedi. moralim çok bozuldu nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum. bebeğin durumu şimdilik iyi ama asıl önemli olan bundan sonrası dedi. benimle aynı durumda olanlar siz ne yapıyorsunuz

merhaba arkadaşlar ben de bugün ikinci seker yüklemesini yaptırdım. yüksek çıktı doktorum diyet yeterli olmayabilir dedi. acil dahiliye doktoru ile görüş dedi. moralim çok bozuldu nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum. bebeğin durumu şimdilik iyi ama asıl önemli olan bundan sonrası dedi. benimle aynı durumda olanlar siz ne yapıyorsunuz
Hiç korkma karbonhidrat ve şekerden uzak dur diyetisyene gideceksin mutlaka o yönlendirecek nasıl yapacağını

Arka arkaya ölçtüğunde tutarsızlığın olması normal. Parmağına iğne batırdığın zaman acımasada vücut ufak bir şok yaşıyor arkasindan hemen bir kere batırdığında ise bir sokndaha yaşamış oluyor dolayısiyla şeker bir anda fırlamış oluyor. Bunu bana hemşire soyledi.
Şimdi durum nasıl

Selam kızlar, 25 haftalık hamileyim yaklaşık 1,hafta önce şeker yuklemesi yapıldı ve gabelik şekeri ortaya çıktı. Açlık 105 tokluk 210 çıktı :KK43: 1 hafta diyet yaptım fazla düşüremedim. 2. Hafta diyet yapıyorum biraz düştü ama açlık şekerim hala normalin (90) üstünde :KK43:((( her yamek oncesi ve sonrası ölçüyorum ve korku ile bekliyorum... bebek çok şükür iyi iri değil ve suyum normal... siz neler yaşadınız bu konuda konuşacağım kimse yok cevremde kimse bunu yaşamamış :KK42: buda uetmezmiş gibi nezle oldum!!!
Merhabalar oncelikle gecmis olsun benim eltimdede hamilrlik sekeri cikti annesi de sejer hastasi ona bebek engelli bile olabilir dediler igne yapiyordu devamli insulin sanirim ama gayet saglikli guzel bir kizi oldu icinizi ferah tutun endiseleriniz cok normal tabi insan hamileyken daha da hassas oluyor saglikli sihhatli kucaginiza alin insallah sevgiler

Şimdi durum nasıl
Şu anda doğuma yaklaştıkça şekerim düzene girmeye başladı. Yani tabi yine insuline devam ama fark var. Öyleki kendimi bazen şımartıyorum. Dondurma veya çikolata yiyorum ve şekerim çok yukselmiyor. Daha önce yine insulin kullanırken azıcık bi şey yesem diyet listesi dışında jemen fırlardı.

Merhabalar oncelikle gecmis olsun benim eltimdede hamilrlik sekeri cikti annesi de sejer hastasi ona bebek engelli bile olabilir dediler igne yapiyordu devamli insulin sanirim ama gayet saglikli guzel bir kizi oldu icinizi ferah tutun endiseleriniz cok normal tabi insan hamileyken daha da hassas oluyor saglikli sihhatli kucaginiza alin insallah sevgiler
Cok tesekkur ederim. Ilk aanda bir korku sardı tabi. Ama doktorum beni korkutmadı sağolsun hep destek çıktı. Zamanlada şeker insulinle düzene girdi. Şimdi çok şükür ikimizde iyiyiz birbirimize kavuşacak anı bekliyoruz ;)

Şu anda doğuma yaklaştıkça şekerim düzene girmeye başladı. Yani tabi yine insuline devam ama fark var. Öyleki kendimi bazen şımartıyorum. Dondurma veya çikolata yiyorum ve şekerim çok yukselmiyor. Daha önce yine insulin kullanırken azıcık bi şey yesem diyet listesi dışında jemen fırlardı.
Doğuma kadar hiç düşmedi son ay yükselmez dediler 1 defa deneyeyim dedim full yükseldi doğum bitti hastaneden çıkana kadar ölçüm yapıldı sonra normalleşti

Arkadaşlar hamilelik Nasıl gidyo az kalmıştır değilmi ben dün doğum yaptım 36 haftalık erken geldi benimki .inşAllah sizde hayırlısıyla kucağınıza alırsınız çok farklı bir duygu bu

Zu
Cok tesekkur ederim. Ilk aanda bir korku sardı tabi. Ama doktorum beni korkutmadı sağolsun hep destek çıktı. Zamanlada
Merhabalar oncelikle gecmis olsun benim eltimdede hamilrlik sekeri cikti annesi de sejer hastasi ona bebek engelli bile olabilir dediler igne yapiyordu devamli insulin sanirim ama gayet saglikli guzel bir kizi oldu icinizi ferah tutun endiseleriniz cok normal tabi insan hamileyken daha da hassas oluyor saglikli sihhatli kucaginiza alin insallah

Zuhrealam arkadaşım eltiniz doğumdan sonrada insülüne devam etti mi .ben yeni yaptım doğumu insülin kullanıyorum şimdi devam edecemmiki merak ettim

Arkadaşlar hamilelik Nasıl gidyo az kalmıştır değilmi ben dün doğum yaptım 36 haftalık erken geldi benimki .inşAllah sizde hayırlısıyla kucağınıza alırsınız çok farklı bir duygu bu
Gözün aydınn..ve geçmiş olsun

Merhaba sevgili anneler ben bugun olcum yaptirdim actik 96 50 gr yuklemeden sonra 163 oldu carsambaya kadar rejim yap gel 100 gr yuklemesi yapilacakmis korkuyorum bu durumu yasayan atlatanlar ne yapmaliyim

Merhaba sevgili anneler ben bugun olcum yaptirdim actik 96 50 gr yuklemeden sonra 163 oldu carsambaya kadar rejim yap gel 100 gr yuklemesi yapilacakmis korkuyorum bu durumu yasayan atlatanlar ne yapmaliyim
Korkma ben alıştım şuan 26+4 günlüğüz diğer hamilelliğimde de yaptım rejim bunda da alışıyorsun korkulacak bir durum yok rahat oll bebişinin ve kendinin sağllığını düşünn

Diyetle benim seker dusmustu.encok yedigim bi meyve vardi onu biraktim seker normale dondu.seninde cok yedigin birsey varsa onu birak ve diyetini uygula normale doner ins.

Aclik sekerim 95 normal yaziyor ona ama tokluk cikti oste insallah carsambaya kadar dusurucem 100 gr testinde normal cikaada rahatlasam

Back
X