Valla bu sabah tokluk 182 çıktı insulin dozum 8di. Insulini yukselticem yapacak bişey yok. Doktorun dediğine göre hormonların dengesizliği nedeni ile şeker yükselip düser ayrıca yine hormonlara bağlı olarak insülin direnci yüksekmiş. Yani hem bu hormonlar takma kafana dr. ara danış dozu yükseltecektir. Korkma yükselt bişey olmaz.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Gebelik şekeri yaşayanlar, canım çok sıkkın
- Konu Sahibi A_KONTES
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Bana da yetmedi 2 doz 4 doz yapıyorum şimdilik iyi gibi bakalım artık. Bazen tıka basa yiyorum normal çıkıyor bazen dikkat ediyorum yüksek çıkıyor anlamış DeğilimValla bu sabah tokluk 182 çıktı insulin dozum 8di. Insulini yukselticem yapacak bişey yok. Doktorun dediğine göre hormonların dengesizliği nedeni ile şeker yükselip düser ayrıca yine hormonlara bağlı olarak insülin direnci yüksekmiş. Yani hem bu hormonlar takma kafana dr. ara danış dozu yükseltecektir. Korkma yükselt bişey olmaz.
Ay
Bana da yetmedi 2 doz 4 doz yapıyorum şimdilik iyi gibi bakalım artık. Bazen tıka basa yiyorum normal çıkıyor bazen dikkat ediyorum yüksek çıkıyor anlamış Değilim[/QUOT
Aynen cnm bende yüksettim dozu sabah 12 günduz ve akşam 10 gece ise 16 vuruyorum gayet iyi çıkıyor hatta bugün dondurma ve çikolata yedim!!!!! Ve yükselmedi! Endokrin dr az birşey yiyebilirsin dedi. Allah razı olsun nasıl mutlu oldum! Düzelecek cnm düzelecek! Az kaldı bitecek bunlar bebğimizi sağlıklı bir sekilde kucağımıza alıcaz allahın izni ile sonra canımızin cektiğini yeriz! (Abartmadan) hepsi hormonlar cnm bi coşuyor bi sakinleşiyor o yüzden şekerde şaşırmış durumda!
ilkaymmm bende bugün doktora gittim önceki insülini değiştirdi bende günde 2 kez yapıyordum 4e çıkardı.öncekinde yemekten yarım saat önce yapardım şimdi yemekten önce yapıp yemeye başlıcakmışım bakalım uygulamaya başlıcam Nasıl olcak .sendemi yemekten hemen önce yapıyorsun insülini
Evet CNm yemeği hazırlıyorum insülini yapıp hemen yiyorum. Novamid sanırım ismi. 10 doza kadar cıktım ama sersemleştirdi beni 8-9 yapıyorum yediklerime göre.ilkaymmm bende bugün doktora gittim önceki insülini değiştirdi bende günde 2 kez yapıyordum 4e çıkardı.öncekinde yemekten yarım saat önce yapardım şimdi yemekten önce yapıp yemeye başlıcakmışım bakalım uygulamaya başlıcam Nasıl olcak .sendemi yemekten hemen önce yapıyorsun insülini
İnşallah canm sağlıkla gelsinler. Yani sadece benim canım riske girse inan umrumda değil ama evlat olunca Bambaşka oluyormus hersey
Benimki humalog ismi bınu gün içinde 3 kez kullanıyorum birde levemir var gece yatmadan kullanıyorum .Canım ya ölçüm yapmaya devam ediyorum açlık ve toklukları 10gün sonra endıkrine gitcem göstercem hep böyle devam etcek galiba benim .birde sabah tokluklarım düşmüyor ne yapcam bilmiyorum
aslında hamilelik hormonlarından dengesizlik benim bazen normal bazen yüksek artık takmamaya çalışıyorum az kaldı inşallah sağlıkla kavuşalımBenimki humalog ismi bınu gün içinde 3 kez kullanıyorum birde levemir var gece yatmadan kullanıyorum .Canım ya ölçüm yapmaya devam ediyorum açlık ve toklukları 10gün sonra endıkrine gitcem göstercem hep böyle devam etcek galiba benim .birde sabah tokluklarım düşmüyor ne yapcam bilmiyorum
Aynısından bende kullanıyorum. Hıç takma kafana düzelir herşey... yüksek olunca dozu arttırıyorum sadece. Onu dışında diyeye uyacaksın... herşy iyi olacak. Allah sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah!Benimki humalog ismi bınu gün içinde 3 kez kullanıyorum birde levemir var gece yatmadan kullanıyorum .Canım ya ölçüm yapmaya devam ediyorum açlık ve toklukları 10gün sonra endıkrine gitcem göstercem hep böyle devam etcek galiba benim .birde sabah tokluklarım düşmüyor ne yapcam bilmiyorum
Endokrin doktoru reçete veriyor cnm. Devletin karşıladığı ölçüm cihazı var zaten. Dr yazar sanaBende de gebelik sekeri cikti bu 3.gebeligim.
Seker olcum cihazini nasil temin ettiniz dr mi verdi recete olarak yoksa medikalden kendiniz mi aldiniz.
Valla çok ölçmüyorum artık moralim bozulmasın diye. Yüksek çıkarsada takmamaya çalışyorum. Birde doktorun sana destek çıkması çok önemli. Ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorsun ve panik oluyorsun doğal olarak. Dr.nin seni sakinleştirmesi lazım. Hem toklul 140 gayet normal yani tam sınır aslında. Açlıkta 90 sınır. Benim tokluğum 140-160 arası gidip geliyor ve dr bu duruma sıkıntı yok değerlerin fena değil dedi. Kasma kendini dedi hatta 1 top vanilyalı dindurma yada biraz bitter çikolata yiyebilirsin canın çektiğinde dedi. Yani kendine eziyet etme sadece dikkat et. Ve moralini yüksek tut buda şekeri etkiliyormuş.Kızlar siz Hergün ölçüyormusunuz tokluk ve açlık şekerinizi.endokrine gittim toklukları 140 in altına indirmen gerekiyor dedi ama olmuyor ya diyet listemdeki ölçümlerden daha azını yiyorum yinede tokluklar 140-180arası çıkıyor ne yapcam bilmiyorum Can'ım çok sıkılıyor
Yani tam normale gelmesede yinede düşuyor tabiki. Benim tokluğum 150 oluyor açlığım 100-110. Hem diyet hem insulin. Zatende doğurunca herşey geçecek. Bebeğin kilosu kaç şimdi?Peki insulinle normale donuyormu sekeriniz.benim genelde aclik 150 civari tokluk 190-200 arasi cikiyor suan diyetteyim sozde..
- 10 Nisan 2009
- 9.016
- 10.949
- 448
Suanki kilosunu bilmiyorum.Haftaya sali gunu kontrolum.en sonki kontrolde hersey normalde 2 gun onden gidiyordu.zaten 1 hafta once belli oldu sekerim oldugu.dahiliye doktoru haftaya pazartesi tekrar tahliller yenilencek ve ona gore dr insulin verip vermeyecegine karar vercek.
Bazen cok halsizim bazen cok iyiyim.sekerden mi kaynaklaniyor bilmiyorum.diger 2 gebeligimde seker cikmamisti ama ara ara sekerim 40 lara kadar dusup fenalik gecirmistim hep.
Bazen cok halsizim bazen cok iyiyim.sekerden mi kaynaklaniyor bilmiyorum.diger 2 gebeligimde seker cikmamisti ama ara ara sekerim 40 lara kadar dusup fenalik gecirmistim hep.
- 21 Ağustos 2016
- 823
- 368
- 18
- 43
Sağol cnm,diyetisyenim korkutuyor beni insulin vermemiz gerekecek diyor. Ama kendi kadın doktorum hallederiz diyor. Aşırı değil sonuçta diyor bebekte sağlıklı olduktan sonra problem.yok diyor. Eşimin babası şeker hastası ve 2 bacağı kesildi bütün amcaları şeker hastası ve eşim onların yıllardir ne cektiğini biliyor ve benim içimde endişe edip benide strese sokuyor....
- 21 Ağustos 2016
- 823
- 368
- 18
- 43
Korkma bende de var şimdi bu bebeğimde 2 hafta önce yükleme yapıldı bakalım diyete başlayacakmıyız yine..2.bebişimde tatlı yiyeniyordum ya rüyalarımda bsklavalar lahmacunlar uçuşuyordu sıkı diyet işi çözer bol bol yürü su iç yeşillik ye karbonhidratlardan uzak durÇok teşekkür ederim umarım ilaçlara gerek kalmadan düşürürüm... çok sağol
- 10 Nisan 2009
- 9.016
- 10.949
- 448
Seker olcum cihazi kullanan arkadaslar hangi marka kullaniyorsunuz.
Dun banada cihaz ve insulin yazildi ama cihaz yanlis olcum yapiyor.
Akrabamdan odunc aldigim cihazla dum verilen cihaz arasinda 100 derecelik bi fark var.
Bana verilen optima marka seker olcum cihazi sekerimi hep dusuk gosteriyor tokluk bile 80 cikiyor imkani yok boyle cikmasinin cunku kendimi taniyorum sekerim yuksek oldugumda bende bi uyku hali soz konusu oluyor.
Guvendiginiz markalari yazarmisiniz yeni cihaz almam lazim insulin kullanabilmem icin.
Dun banada cihaz ve insulin yazildi ama cihaz yanlis olcum yapiyor.
Akrabamdan odunc aldigim cihazla dum verilen cihaz arasinda 100 derecelik bi fark var.
Bana verilen optima marka seker olcum cihazi sekerimi hep dusuk gosteriyor tokluk bile 80 cikiyor imkani yok boyle cikmasinin cunku kendimi taniyorum sekerim yuksek oldugumda bende bi uyku hali soz konusu oluyor.
Guvendiginiz markalari yazarmisiniz yeni cihaz almam lazim insulin kullanabilmem icin.