• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik şekeri yaşayanlar, canım çok sıkkın

Arkadaşlar sabah kalktığımda aç karnına şekerim 100-120 atası çıkıyor.Diyette olduğum için akşam 9 da yoğurt ve meyve yiyorum sabaha kadar bişey yemiyorum .dün gece 3 te de açlık ölçümüm vardı 89 çıktı sabah aç ölçtüm 115 çıktı hiçbirşey yemeden Nasıl bukadar değişir anlayamadım.sizin açlıklar kac çıkıyor sabahki

Arkadaşlar ben gebelik şekerime baktirdirmadim. Seker yuklemesi yaptirmadim. doktora gittiğimde hep negatif çıktı hem idrar hem kan testinde tokluk ve açlık şekerleri. Bugün başka bir doktora araştırma hastanesine gittim 33 haftaligim bebeğim ultrasyonda 35 cikti ve 2600 kilosu doktor şekerden suphelendi bende korktum.açıkçası. ama simdiye kdr hiç çıkmadı testlerde şeker. Kendi.doktoruma perşembe randovum var napaammo zamana kadar. Diyet etsem mi şekerli bişe yemesem mi ya.s
Benim ki de hep normaldi ama yükleme testinde ortaya cıktı 1 aydır diyet yapıom ekmeği tatlıyı kesmeme rağmen düşmüyor ve bebek iki hafta önde Dr ciğerleri gelişmeZ insülin başla dedi. Keşke yaptırsaydın yükleme

Arkadaşlar sabah kalktığımda aç karnına şekerim 100-120 atası çıkıyor.Diyette olduğum için akşam 9 da yoğurt ve meyve yiyorum sabaha kadar bişey yemiyorum .dün gece 3 te de açlık ölçümüm vardı 89 çıktı sabah aç ölçtüm 115 çıktı hiçbirşey yemeden Nasıl bukadar değişir anlayamadım.sizin açlıklar kac çıkıyor sabahki
Canm gece boyu aç Kaldığımız için insülin üretmiyor vücut bu Yüzden yüksek çıkıyormuş benim 100-115 arası cıkıo.

Selam kızlar, 25 haftalık hamileyim yaklaşık 1,hafta önce şeker yuklemesi yapıldı ve gabelik şekeri ortaya çıktı. Açlık 105 tokluk 210 çıktı :KK43: 1 hafta diyet yaptım fazla düşüremedim. 2. Hafta diyet yapıyorum biraz düştü ama açlık şekerim hala normalin (90) üstünde :KK43:((( her yamek oncesi ve sonrası ölçüyorum ve korku ile bekliyorum... bebek çok şükür iyi iri değil ve suyum normal... siz neler yaşadınız bu konuda konuşacağım kimse yok cevremde kimse bunu yaşamamış :KK42: buda uetmezmiş gibi nezle oldum!!!
Bizde de şeker çıkmıştı. Malesef diyet işe yaramadı ve insülin kullandık doğuma kadar, küçük dozlarda günde dört kez . Ben bebeğin sağlığını riske atmak istemedim ciğer gelişimi için ,insülin başlamazsak ,iri olur gibi risklerden dolayı hatta aylarca küvez de yatabilir suyu bitebilir anında dedi doktorumuz güvendiğim içinde başladık insüline. Çok şükür doğumla birlikte ne bende ne bebekte kalmadı. Sormak istediğin bişey olursa yardımcı olmk isterim geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Kızlar açlık ve tokluk şekerlerinizi ölçüyorsanız yazarmısınız .Birde ben tokluğu yemeğe başladıktan bir saat sonra ölçüyorum yüksek çıkıyor iki saat sonra ölçünce biraz daha düşüyor siz ne yapıyorsunuz
canim merhaba ben eczane teknisyeniyim. tokluk sekeri yemege oturduktan 2 saat sonra oluyo ve tam manasiyla kana karismis oluyo

Canım nasıl gidiyor Çay işe yarıyor mu
Valla yine moralim düştü... 2 gündür ağlayıp duruyorum şekwr yüzunden! çarşamba günü endokrine gittim diyetle şeker inmedi, çayda çok az :kızgın:indiriyor yani beklenilen seviyeye inmedi şeker. Dr. insulin yazdı gece 1 kere yapıyorum. Kesin etkisi 9lur merak etme dedi. Sıkıntımız açlık şekerim. Ama insulin bile düşürmedi! :KK42: nasıl moralim bozuk anlatamam! Artık şekeri ölçüp değerr bakmak bile istemiyorum. Bebek iyi çok şükür ama şeker düşmezse irileşebilir. Valla çok sinirim bozuk. Ayrıca diyetisyenim ekmeği ve meyveyi arttirdı ama şeker yüksek neden arttırdı onu bir türlü anlayamadım :KK64:durum böyle canım...

Bizde de şeker çıkmıştı. Malesef diyet işe yaramadı ve insülin kullandık doğuma kadar, küçük dozlarda günde dört kez . Ben bebeğin sağlığını riske atmak istemedim ciğer gelişimi için ,insülin başlamazsak ,iri olur gibi risklerden dolayı hatta aylarca küvez de yatabilir suyu bitebilir anında dedi doktorumuz güvendiğim içinde başladık insüline. Çok şükür doğumla birlikte ne bende ne bebekte kalmadı. Sormak istediğin bişey olursa yardımcı olmk isterim geçmiş olsun.
Allaha çok şükür ikinizde iyisiniz. Senin değerlerin kaçtı peki? Birde ben sadece 22:00 da 1 kere 8'lik doz kullnıyorum dün 10'a kadar çıkardım ama ise yaramadı. Senin dozun nasildı peki?

Allaha çok şükür ikinizde iyisiniz. Senin değerlerin kaçtı peki? Birde ben sadece 22:00 da 1 kere 8'lik doz kullnıyorum dün 10'a kadar çıkardım ama ise yaramadı. Senin dozun nasildı peki?
Benim açlık şekerim iyiydi ama tokluk 220 ydi birkaç kez ölçüm yapıldı sonrasında hiç ölçüm yapılmadan yani hergün ölçmeden insülin kullandım . Gündüz üç kez 4 doz gece yatmadan öncede son dozum 6 ydı.

Benim açlık şekerim iyiydi ama tokluk 220 ydi birkaç kez ölçüm yapıldı sonrasında hiç ölçüm yapılmadan yani hergün ölçmeden insülin kullandım . Gündüz üç kez 4 doz gece yatmadan öncede son dozum 6 ydı.
Peki ilk kez kullandiktan sonra hemem etkisini gördünmu? Kimisi diyorki hemen etkisini göstermez yani 3 gün falan gecmesi lazım diyor. Doğrumu acaba. Doktorudu arayamaıyoru pazartesi gününe kadar yokmuş.

Peki ilk kez kullandiktan sonra hemem etkisini gördünmu? Kimisi diyorki hemen etkisini göstermez yani 3 gün falan gecmesi lazım diyor. Doğrumu acaba. Doktorudu arayamaıyoru pazartesi gününe kadar yokmuş.
Benimkide birkaç günde düzene girmişti canım normaldir sanırım ama diyetine yinede dikkat et

Benimkide birkaç günde düzene girmişti canım normaldir sanırım ama diyetine yinede dikkat et
Diyetisyenim çok fazla yemek yazdı :) yani gündr 6 dilim cavdar ekmegi!ben hayatımda bukadar yemedim ;) hayırlısi bakalım içimi rahatlattın valla! Çok sağol... sevgiler...

Diyetisyenim çok fazla yemek yazdı :) yani gündr 6 dilim cavdar ekmegi!ben hayatımda bukadar yemedim :KK66: hayırlısi bakalım içimi rahatlattın valla! Çok sağol... sevgiler...
Çok takmayın kafanıza yaa. Biz yüklemeyi yaptırdık şeker oranımız yüksek çıktı biliyoruz o yüzden , tedirginiz birde yükleme yapmayanları düşünelim hiç haberleri yok belki gayet yüksek ama hamileyim canım istiyor diye belkide bol bol yemek yiyorlar. Bebeklerimizinde bizimde emanrtimiz Allaha olsun . Herşey olacağına varıyor nasılsa...

Valla yine moralim düştü... 2 gündür ağlayıp duruyorum şekwr yüzunden! çarşamba günü endokrine gittim diyetle şeker inmedi, çayda çok az :kızgın:indiriyor yani beklenilen seviyeye inmedi şeker. Dr. insulin yazdı gece 1 kere yapıyorum. Kesin etkisi 9lur merak etme dedi. Sıkıntımız açlık şekerim. Ama insulin bile düşürmedi! :KK42: nasıl moralim bozuk anlatamam! Artık şekeri ölçüp değerr bakmak bile istemiyorum. Bebek iyi çok şükür ama şeker düşmezse irileşebilir. Valla çok sinirim bozuk. Ayrıca diyetisyenim ekmeği ve meyveyi arttirdı ama şeker yüksek neden arttırdı onu bir türlü anlayamadım :KK64:durum böyle canım...
Ağlama ama üzüntü cok artırırsmıs Şekeri. Bende Salı gidip başlıcam benim bebek kiloluymus. Napalım ona da katlanırız yavrularımız iyi olsun yeter.

Çok takmayın kafanıza yaa. Biz yüklemeyi yaptırdık şeker oranımız yüksek çıktı biliyoruz o yüzden , tedirginiz birde yükleme yapmayanları düşünelim hiç haberleri yok belki gayet yüksek ama hamileyim canım istiyor diye belkide bol bol yemek yiyorlar. Bebeklerimizinde bizimde emanrtimiz Allaha olsun . Herşey olacağına varıyor nasılsa...
Valla artık gunde 1 kere olçmeye karar verdim. Yoksa sonuca baktıkça sinirim bozuluyor. Diyete uyuyorum insulin kullanıyorum hayırlısi bakalım. Aynen bende bazen iyiki yaptırdım diyorum. Iyiki öğrendim ya inat edip yaptırmayanlar? Hem bebek daha ne anlarki tatlıdan şekerden? Besleyici şeyler lazım ona sağlıklı seyler. Hayırlısi bakalım. Çok sağol

Ağlama ama üzüntü cok artırırsmıs Şekeri. Bende Salı gidip başlıcam benim bebek kiloluymus. Napalım ona da katlanırız yavrularımız iyi olsun yeter.
Bıraktım artık ölçmeyi. Sadece insulin vuruyorum diyete uyuyorum. Bakacaz artık benimde çarsamba kontrolüm var. Sende dikkat et cnm ikinizde sağlıklı olunda gerisi önemli değil. Haber verirsin salı dr'dan sonra... bol şanslar!

Kızlar benimde değerler yüksek çıktı bugün bir anlam veremedim diyetede uydum ama birde insülin bürünüyorum yinede yüksek çıktı neden böyle oluyormuş.siz günde kaçkere vurunuyorsunuz.ben sabah ve akşam yapıyorum insülün 10 ar doz

Kızlar benimde değerler yüksek çıktı bugün bir anlam veremedim diyetede uydum ama birde insülin bürünüyorum yinede yüksek çıktı neden böyle oluyormuş.siz günde kaçkere vurunuyorsunuz.ben sabah ve akşam yapıyorum insülün 10 ar doz
Valla bende anlam veremiyorum bu şekere! Benimki sadece akşam dozum var ilk 8den basladın düşmeyince 10 yaptım yine düşmedi bu akşam 12 yaptım bakalım sabah ola hayır ola :) çarşamba zaten endokrine gitcem ne diyecek bakalım.

Bıraktım artık ölçmeyi. Sadece insulin vuruyorum diyete uyuyorum. Bakacaz artık benimde çarsamba kontrolüm var. Sende dikkat et cnm ikinizde sağlıklı olunda gerisi önemli değil. Haber verirsin salı dr'dan sonra... bol şanslar!
Günde 3 kez yemeklerden önce 2 dozla başlıcam bakalım nolcak

Günde 3 kez yemeklerden önce 2 dozla başlıcam bakalım nolcak
Bende bugün geldim. Yemeklerden önce 4 doz. Düşüş olmazsa biraz daha yukselticem. Birde akşam 22:00 da yaptığıma devam edecem. Ama ilk denemeden tokluğumda düşüş var. :) hadi bakalım hayırlısı. Düşürecez elbet cnm!

Bende bugün geldim. Yemeklerden önce 4 doz. Düşüş olmazsa biraz daha yukselticem. Birde akşam 22:00 da yaptığıma devam edecem. Ama ilk denemeden tokluğumda düşüş var. :) hadi bakalım hayırlısı. Düşürecez elbet cnm![/QU.
Bende bugün geldim. Yemeklerden önce 4 doz. Düşüş olmazsa biraz daha yukselticem. Birde akşam 22:00 da yaptığıma devam edecem. Ama ilk denemeden tokluğumda düşüş var. :) hadi bakalım hayırlısı. Düşürecez elbet cnm!

Canım ölçtüğünde tokluk değeri Nekadar çıkıyor benim açlık biraz düzene girdi ama tokluk sıkıntı.İnsülüne rağmen tokluklar 150-200 arası çıkıyor.Özelliklede sabah tokluğum 170-200 arası çıkıyor bir anlam veremiyorum yediklerim haşlanmış yumurta domates ve salatalık bukadar yüksek çıkar mı ya sinirlerim bozuluyor

Back