• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik şekeri yaşayanlar, canım çok sıkkın

Kızlar dr'dan haber geldi gunde 1-2 bardak icebilirsin diyor. Allahın izniyle bunuda atlatırız canlar! Biz daha koca doğumu atlatacaz ;)))) pes etmek yok yola devam! Bence akşam ve sabah yemekten sonra icmek iyidir. Çunkü pankreasımız yemek yenmediğinde insulin salgılamakta zorluk çekiyor. Koca gece açız demekki yatmadan bir fincan içersek sabah düşmüş olur şeker.
Ya ben kendi açtığım konumda çare ararken sizin gazınıza geldim hepimize çare buldum :halay: hadi bakalım sonucları paylaşalım. Ama abartmamaya özen gösterilim. Yinede kafanıza takilirsa kendi doktorunuza sorun yada okuyun. Sizde emin olun.

Şoyle soyleyim kızlar, bugunkü deneme başarılıydı gercekten. Nette okudum tarçın çayının gebelere hiçbir zararı yokmuş. Keki kuru olarak tüketilirse yine zararsız. Kasilmalara yol açan kekik yağı imiş. (Bir çok gebelik sitesinde araştırdım okudum)
Dr mesaj attım biraz yoğun vmcvp gelince yazarım en kötü ihtimal yarın sabah kontrolum var orda sorarım. Yani en geç yarın size hbr veririm. Tamam canım cok saol

Kızlar dr'dan haber geldi gunde 1-2 bardak icebilirsin diyor. Allahın izniyle bunuda atlatırız canlar! Biz daha koca doğumu atlatacaz :KK66:))) pes etmek yok yola devam! Bence akşam ve sabah yemekten sonra icmek iyidir. Çunkü pankreasımız yemek yenmediğinde insulin salgılamakta zorluk çekiyor. Koca gece açız demekki yatmadan bir fincan içersek sabah düşmüş olur şeker.
Ya ben kendi açtığım konumda çare ararken sizin gazınıza geldim hepimize çare buldum :halay: hadi bakalım sonucları paylaşalım. Ama abartmamaya özen gösterilim. Yinede kafanıza takilirsa kendi doktorunuza sorun yada okuyun. Sizde emin olun.
Denicem hemen ama almam gerek bu malzemeleri inşallah bende de işe yarar. Eline koluna sağlık kaçıncı haftadasın canm sen

kızlar benim de şeker yüklemem de şekerim yüksek çıktı düşmezse insüline başlayacağız dedi ilk bir hafta her gün ölçtüm biraz düştüğünü görünce diyete devam et 1 ay sonra tekrar bakalım dedi şimdi 2 günde bir ölçüyorum arada yüksek çıkıyor arada normal çıkıyor bakalım inşallah insüline başlatmaz . diyetisyenim bana da tarçın önermişti özellikle meyvenin üzerine dök yerken diye.

Evet onuda duydum günde yarım tatlı kaşığı tarçın yiyin diyorlardı. Ama kekik ve tarçın kanıtlanmış onaylanmış birseymiş.

Kızlar açlık ve tokluk şekerlerinizi ölçüyorsanız yazarmısınız .Birde ben tokluğu yemeğe başladıktan bir saat sonra ölçüyorum yüksek çıkıyor iki saat sonra ölçünce biraz daha düşüyor siz ne yapıyorsunuz

ben 75gr yükleme yaptırdım. Sonuç:
açlık:89
1.saat:189
2.saat:145

gebelik şekerim varmış diyete başladım. Ama sonuç kağıdındaki grafikte yeşil bölümde gözüküyor değerim..

Kızlar açlık ve tokluk şekerlerinizi ölçüyorsanız yazarmısınız .Birde ben tokluğu yemeğe başladıktan bir saat sonra ölçüyorum yüksek çıkıyor iki saat sonra ölçünce biraz daha düşüyor siz ne yapıyorsunuz
Açlık 100-110 arası tokluk 125-180 arası Değişiyor cnm

Eveeeeet! Denedim ve o bahsettiğim çay gercekten etkili! 130-120 altina inmeyen açlık şekerim 105 e indi.
Çayın tarifi:
2 tatlı kaşiği kekik
1,5 tatlı kaşığı yeşil cay (pakette olmayan açık satılan)
1 adet tarçın kabuğu ve birkaç tutam tarçın tozu.
2 çay bardağı kaynar su ekle, 20 dk bekle ve ister soğuknister sıcak iç.! Tadı mukemmel değil ama şekere birebir!!!
Canım nasıl gidiyor Çay işe yarıyor mu

genelde benimde öyle çıkıyor Canım.Ben birde şunu yapıyorum yemeği yedikten sonra evde koridorda 20 dk falan yürüyorum ozamanda tokluk düşük çıkıyor

Bende de gebelik şekeri çıktı diyet yapıyorum iki haftadır şuan düzenli.ama canim sürekli patates makarna çekiyor ama ikisi de şekeri çok çıkarıyor. Dikisim olduğu için hiç hareket de edemiyorum .allahım yardımcımız olsun sağlıkla kucagimiza alırız inşallah

genelde benimde öyle çıkıyor Canım.Ben birde şunu yapıyorum yemeği yedikten sonra evde koridorda 20 dk falan yürüyorum ozamanda tokluk düşük çıkıyor
Dr kontrolüm vardı bugün Dr insülin başla dedi bebek kilo almaya Başlamış dedi haftaya gidip insülin başlancak

Bende de gebelik şekeri çıktı diyet yapıyorum iki haftadır şuan düzenli.ama canim sürekli patates makarna çekiyor ama ikisi de şekeri çok çıkarıyor. Dikisim olduğu için hiç hareket de edemiyorum .allahım yardımcımız olsun sağlıkla kucagimiza alırız inşallah
Âmin inşallah patatesi haşlayıp ekmeksiz yiyebilirsin makarna da kepekli makarna var Dr bana ondan da yiyebilirsin dedi

Arkadaşlar ben gebelik şekerime baktirdirmadim. Seker yuklemesi yaptirmadim. doktora gittiğimde hep negatif çıktı hem idrar hem kan testinde tokluk ve açlık şekerleri. Bugün başka bir doktora araştırma hastanesine gittim 33 haftaligim bebeğim ultrasyonda 35 cikti ve 2600 kilosu doktor şekerden suphelendi bende korktum.açıkçası. ama simdiye kdr hiç çıkmadı testlerde şeker. Kendi.doktoruma perşembe randovum var napaammo zamana kadar. Diyet etsem mi şekerli bişe yemesem mi ya.s

Back