Herkese mrb. Hamileliğim güzel geçiyordu ta ki gebelik şekerim çıkana kadar. Artık günde 3 kere şekerimi ölçüyor her hafta kontrole gidiyordum. Şeker ve hamurdan uzak durmaya çalıştım ki çok severim kendilerini Neyse en son 39. Hafta kontrolde haftaya gel Bebek daha fazla kalmasın dediler suni sancı ile doğurtacaklar. (bazı bebekler aşırı büyürmüş Şekerden dolayı. O yüzden bekletmicekler doğumun başlamasını.)40. Hafta yatış yaptık nts ye bağladılar herşey güzel sancım da yok rahatım. Sonra alttan ilaç verdiler git yürü dediler. İki saatin sonunda tekrar geldim o gün rahat geçti ama yan odalardan sürekli bağıranlar oluyo yıkıyorlar hastaneyi. Gece saat 2 de hafif bi sancıyla uyandım wc ye gidince baktım nişanım gelmiş. Odaya geldim 5 dk da bir sancı başladı biraz yürüyorum sancı gelince kalıyorum orda. Sabah oldu yine bağladılar nts ye açıklık 2 cm. Bütün gün kıvrandım 5 dk da sancı devam ediyor.bir yandan da mide bulantısı ve kusma tabi sadece su mide boş çünkü. Gece 2 oldu yine hemşire geldi hazırlanın doğum odasına gideceğiz dedi. Gittik damar yolu açıldı suni sancı verecekler. Sonra dr geldi sabah 6 oldu bu arada. Suyunu patlatacağız dedi bi acı hissetmedim. Nts ye bağladılar gelip gidip tansiyon Ateş ölçüyorlar. Sancılar sıklaştı artık ağrı dayanılmaz oldu bağırmaya başladım. Nefes alıp veriyorum sancı girince ama bir yandan kalkmak istiyorum nts bağlı hayır kımıldama bebeğin hareketine bakacaz diyorlar. Dedim dayanamıcam epidurel yapın. Yaptılar ama bir faydası yok. hiç azalma yok. Diyorum millet sezeryan oluyo hissetmiyo ben niye hissediyorum niye azalmadı Ağrı. Ağrı kesici yapıyorlar ama ben her sancıyı bağıra bağıra yaşadım azalma olmadan. Öyle böyle 8 cm oldu açıklık. Sonra beni bir titreme sardı. Takır takır dişlerim çarpıyo. Ateş'im yükselmiş.onu düşürmek için serum takıldı neyse bi Zaman sonra düşmüş titremem geçti. En sonunda tamam ıkınmaya başla dediler baya zorlandım ilk başta önce kendi kendime ıkınıyom bişey olduğu yok zaten ebe dolanıyor sen ıkın diyor. Ne kadar Zaman geçti bilmiyorum ekip geldi içeriye böyle yapacaksın dediler sancı başladımı derin nefes al bırakma ıkın dediler bir kaç seferden sonda bebeğin başı görünmüş ondan sonrası kolay oldu zaten kesik atıldı ama hissetmedim bile. Uyuşturdular kesikten korkmayın. Ben daha bitmedi sanıyorum bir baktım bebeğim kucağımda müthiş bir duygu iki gün boyunca çektiğim sancılar bitti unuttum herşeyi bir anda. Sonra bebeği aldılar eşiği çıkardılar ve dikiş atıldı bebeğim de geldi kucağıma rabbime şükürler olsun. Doğumdan sonra iki hafta kadar idrar tutamadım hissetmiyordum ilk başta geldiğini.akmaya başlıyordu kalın ped kullandığım için ortalık batmadı. Normal doğum yapacaklara tavsiyem ince ped almayın yanınızda kalın ped bulunsun çok işe yarıyor. Biz gurbette olduğumuz için kimse yoktu yanımızda eşim bir hafta evdeydi ben dinlendim bir hafta sonra işe başladı bende toparlanmıştım. Herkese tavsiyem normal doğumu tercih edin. Doğumdan sonra rahat dolanıyorsunuz. Kimseye ihtiyaç duymadan. Korkmayın en çok iki gün sıkıntı çekiyor bebeği kucağına alınca unutuyorsun hem de bir mucizeye şahit oluyorsun. Benim doğumum kolay sayılırdı sadece sancı kısmı zor geçti. Herkesin hikayesi farklı bilemez kimse Nasıl olacağını bir başkasına bakıp fikir yürütmeyin. Kiminin kolay kiminin zor oluyor. Yaşayın ve görün derim. Hastane ve dr seçimi önemli. Herkese kolay doğum diliyorum. Sağlıkla kavuşun bebeklerinize.