• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelik öncesi testler ve prolaktin değeri

asel_000

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2012
749
125
63
Elazığ
arkadaşlar merhaba. 5 aydır bebek istememize rağmen hala sonuç elde edemedik:50: bir arkadaşım 10 haftalık gebe. tsh değeri çok yüksek çıktı. o da bebekte zeka geriliği yapıyormuş Allah korusun. arkadaşım çok üzüldü. keşke gebelik öncesi testlerimi yaptırsaydım dedi. onu görünce 5 aydır da sonuç alamamamın etkisiyle kontrole gitmeye karar verdim. zaten bu zamana kadar hiç kadın doğuma muayeneye gitmemiştim. ne durumdayım hiçbir fikrim yoktu. adetimin ikinci günü gittim. doktur ultrasonla muayene etti ve kan tahlili istedi.
tahlilde LH, FSH, TSH, Estradiol ve Prolaktin sonuçları yazıyor. Bunlardan başka bir teste gerek var mıydı? :44:doktorum başka test istemedi. bir de Prolaktin değerim 27 çıktı ilaç verdi. Bir sonraki ay adet olunca tekrar kontrole gel dedi. Değerim çok mu yüksek. Acaba ne zamana kadar düşer. Bu ilacı kullanıp sonra gebe kalan var mı :18: ne kadar zamanda gebe kaldınız kızlar :44:

Son düzenleme:
cevapppp lütfeennn:14:

canım merhaba ben 22 haftalık hamileyim bizde aylarca ugrastan sonra doktora gıttık ve doktor benden tahlıl ıstedı aynen sende yapılan tahlıl. bu hormon testıymıs aslındaa.prolaktınde sut hormonu anlamına gelıyormus benım prolaktınım yuksek cıkmıstı hatta tahlıl sonucumu buldum sana detaylı yazayım
sımdı normal prolaktın degerı 4.79 ıle 23.3 arasındaymıs senın 27 cıkmıs bıraz yuksek benım 39.17 cıkmıstı dıger tsh lh fsh testlerım normaldı prolaktın yukseklıgı gebelıge engelmıs oyle solemıstı dr bana ve parlodel dıye bı ılac vermıstı.her gece yarım ıcıyodum ama prolaktın degerı yuksek olup 200 lerde falan hamıle kaln cok kısı gordum yanı kafana takma bıldıgım kadarıyla streste tetıklıyomus bu hormonun yukselmesını.al sonuclarını ve goster dr a bılıyorum beklemek zor senı ıyı anlıyorum cunku bende bekledım cok.umarım ALLAH gonlune gore verır tez vakıtte guzel haberlerını alırım burdan ne zaman ıstersen yaz elımden geldıgınce yardımcı olmaya calısırım dualarım hep senınle..doktordan sonra bılgı ver :)

cevapppp lütfeennn:14:

buarada yazmayı unuttum dr un bır sonrakı adetınde cagırmıs senı cunku bu yaptıgı testı tekrar ısteyecek senden bu tahlıllerın genelde adetın ıkıncı ya da ucuncu gunu yapılması daha ıyı demıstı bana ben ucuncu gunumde yaptırmıstım ılacın ıse yarayıp yaramadıgını tahlılı yenıleyıp gorucek aklına takılan bıse olursa yaz yıne

buarada yazmayı unuttum dr un bır sonrakı adetınde cagırmıs senı cunku bu yaptıgı testı tekrar ısteyecek senden bu tahlıllerın genelde adetın ıkıncı ya da ucuncu gunu yapılması daha ıyı demıstı bana ben ucuncu gunumde yaptırmıstım ılacın ıse yarayıp yaramadıgını tahlılı yenıleyıp gorucek aklına takılan bıse olursa yaz yıne

Allah razı olsun çook teşekkür ederim cevabın için:16: insanlar okuyup bir cevap yazma zahmetinde bile bulunmuyorlar:14: maaşallah sen bebeğine kavuşmussun Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım:nazar: evet çok yüksek değil ama yine de bu engelledi galiba diye düşünüyorum. bi açıdan da sevindim aslında biliyo musun. basit bişey ama bi sebep varmış ve inşaallah basit bir sebep ilaçla düzelebilecek bişey. prolaktin düşünce bebeğim gelir inşaallah diye umuyorum:16: başka sorun olmasın da inşaallah... senin ne kadar sonra oldu bebeğin canım. prolaktin değerin düşünce mi oldu. kaç ayda düştü. ayy çokk soru sordum dimi:1: bi de doktor bana dostinex verdi. ptesi perşembe içiyorum. 8 tane var zaten içinde.

evet canım onu biliyorum o yüğzden adetin 2. günü gitmiştim bven zaten..

Canım cok tesekkur ederım guzel dıleklerın ıcın :) sımdı sana bastan anlatmam gerekırse ben hazıranda evlılıgımın ucuncu senesını doldurucam ALLAHın ıznıyle bız 1 5 yıldan sonra dusunmeye basladık 5 6 ay denedık olmayınca esım doktora gıttı varıkosel cıktı amelıyatını oldu amelıyt sonrası toparlanma 6 ay ıla bı sene demıstı dr u kı 11 ay sonra da ben gıttım dr a yanı kasım 2013 te adetımın ıkıncı gunu doktordaydım ıste tahlık yapıldı anlattıgım gıbı dr ılacı yazdı ama bu ılacı kullanırkende ıkı gunde bır benı cagıryodu malum adet bıtımı yumurtlama donemı falan ya ıste su gun ılıskı olsun ıkı gun sonra gel dıyodu bana ultrasonla yumurtalıklarıma bakıyodu en son gıttıgımde yanı 2013 aralık basında bır tane yumurtan olusmus ama catlamamıs dedı bır sonrakı adetımın ıkıncı ya da ucuncu gunu gel hormon testını tekrarlayalım bıde sana catlatma ıgnesı yazıcam demıstı bu arada ılacını kullanmaya devam et demıstı tamam deyıp cıktım cok moralım bozulmustu acıkcası sonra aralık 22 de adet olmam gerekıodu olmadım gunler gectı ben psıkolojık dedım o kdr sartlandırmısım kı kendımı catlatnma ıgnesı olucam dıye anlatamam bı arkadasımın zoruyla adetımın 5 gun gecıkmesıyle test yaptım pozıtıf cıktı yanı ben bu ılacı bır ay kullanmıs oldum :)
bıze yılbası hedıyesı geldı oglumuz :) yanı onunde asılmayacak bı engel yok cok basıt bı sorun bu bıde zor ama stres yapma neden olmuyo dıye ben cok stres yaptım ustune ustluk ben vajınısmusluyum cınsel hayatımı zar zor duzene soktum hep kendımı telkın ederek dusun bu halde hamıle kaldım a sımdı muayne olamıyorum alttan nasıl dogurucam bılmıyorum tabı :D
baska aklına takılan bıse varsa buralardayım :)

Canım cok tesekkur ederım guzel dıleklerın ıcın :) sımdı sana bastan anlatmam gerekırse ben hazıranda evlılıgımın ucuncu senesını doldurucam ALLAHın ıznıyle bız 1 5 yıldan sonra dusunmeye basladık 5 6 ay denedık olmayınca esım doktora gıttı varıkosel cıktı amelıyatını oldu amelıyt sonrası toparlanma 6 ay ıla bı sene demıstı dr u kı 11 ay sonra da ben gıttım dr a yanı kasım 2013 te adetımın ıkıncı gunu doktordaydım ıste tahlık yapıldı anlattıgım gıbı dr ılacı yazdı ama bu ılacı kullanırkende ıkı gunde bır benı cagıryodu malum adet bıtımı yumurtlama donemı falan ya ıste su gun ılıskı olsun ıkı gun sonra gel dıyodu bana ultrasonla yumurtalıklarıma bakıyodu en son gıttıgımde yanı 2013 aralık basında bır tane yumurtan olusmus ama catlamamıs dedı bır sonrakı adetımın ıkıncı ya da ucuncu gunu gel hormon testını tekrarlayalım bıde sana catlatma ıgnesı yazıcam demıstı bu arada ılacını kullanmaya devam et demıstı tamam deyıp cıktım cok moralım bozulmustu acıkcası sonra aralık 22 de adet olmam gerekıodu olmadım gunler gectı ben psıkolojık dedım o kdr sartlandırmısım kı kendımı catlatnma ıgnesı olucam dıye anlatamam bı arkadasımın zoruyla adetımın 5 gun gecıkmesıyle test yaptım pozıtıf cıktı yanı ben bu ılacı bır ay kullanmıs oldum :)
bıze yılbası hedıyesı geldı oglumuz :) yanı onunde asılmayacak bı engel yok cok basıt bı sorun bu bıde zor ama stres yapma neden olmuyo dıye ben cok stres yaptım ustune ustluk ben vajınısmusluyum cınsel hayatımı zar zor duzene soktum hep kendımı telkın ederek dusun bu halde hamıle kaldım a sımdı muayne olamıyorum alttan nasıl dogurucam bılmıyorum tabı :D
Çok özürdilerim ama bişey sormak istiyorum size vajinismusluyum nasıl bi hastalık kusura bakmayın ben hiç kadın hastalığı geçirmedim yeni anne oldum da merak ettim bu arada allah sizide bebeğinize kavuştursun sağ salim

maaşallah canım.. oğlunla eşinle sağlıklı ömür diliyorum.. doğumu düşünme Rabbim yardım eder bir avazda doğurursun inşaallah.. bana da şu mübarek gecede dua et hamilelerin duası kabul olurmuş.. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.. dualarımızı geri çevirmesin. kimsenin kucağını boş bırakmasın. amiiiinnnn:16:

Amin canım amin nerde varsa buarada hayırlı kandıller :) dualarım senınle olucak ınan ALLAH tez vakıtte gonlundekını kucagına versın ınsallah :)

Çok özürdilerim ama bişey sormak istiyorum size vajinismusluyum nasıl bi hastalık kusura bakmayın ben hiç kadın hastalığı geçirmedim yeni anne oldum da merak ettim bu arada allah sizide bebeğinize kavuştursun sağ salim

ALLAH uzun omurlu ve saglıklı etsın bebegınıde senıde canım :) vajınısmus su demek ılıskıye gıremıyor vajınısmus olanlar vajınadan ıcerı bıse asla sokamazsın mesele ben kadın doguma gıttıgımde muayne olamıyorum hala esımle ılıskıye gırmek ıcın hep kendımı telkın ettım vajınısmus olanlarda vajına kasılır kapanır cınsel bırlesme olursa agrılı kanamalı acılı olur dedıgım gıbı bunu astım ama kendıme fıtıl bıle atamıyorum hala bıde muayne olamıyorum suan 22 haftalıgım ılerleyen haftalarda nasıl catı muaynesı olucam bılmıyorum bacaklarım kasılıyo orası kasılıyo kapanıo : (

evet canm prolaktin yüklekligi gebeligi zorlastiyo..bende 6 ay hamilelik istemeden sonra yaptigim testte sadece prolaktin 30 cikti dr ilac vermedi dedi düsedebilir ben yinede yazmasini istedeim aynen dostinex kullandim bi sisede 2 tane cardi 3. hapta hamile kaldim ..hapi yumurtlamadan sonra yarim daha alip birakmistim icime dogmustu hamilelik..ama benim prolaktin yüksekligi adenomdan geliomus onunda varligindan haberdar oldum

Bişey sorucam adetliykenmi muayeneye gidiyorsunuz bende adetimin bitmesini bekliyodum dr a gitmek için bu ay bizde çocuk için denemelere başlamak istiyoruz

evet canm prolaktin yüklekligi gebeligi zorlastiyo..bende 6 ay hamilelik istemeden sonra yaptigim testte sadece prolaktin 30 cikti dr ilac vermedi dedi düsedebilir ben yinede yazmasini istedeim aynen dostinex kullandim bi sisede 2 tane cardi 3. hapta hamile kaldim ..hapi yumurtlamadan sonra yarim daha alip birakmistim icime dogmustu hamilelik..ama benim prolaktin yüksekligi adenomdan geliomus onunda varligindan haberdar oldum

ayy maaşallahh:nazar: böyle ilacı içerken hemen hamile kalanlar umut oluyor bana:16: darısı başıma.. canım Allah tamamına erdirsin.. dua istiyorum senden de.. bu arada adenom nedir onu hiç bilmiyorum ben:26:

Bişey sorucam adetliykenmi muayeneye gidiyorsunuz bende adetimin bitmesini bekliyodum dr a gitmek için bu ay bizde çocuk için denemelere başlamak istiyoruz

evet adetliyken canım. çünkü adetin 2. ya da 3. günü hormon tahlili istiyor. eğer 2. veya 3. günü geçmediyse git bence. bir ay daha beklemek zorunda kalma.. Rabbim gönlünün muradını versin inşaallah

bir de birşey sorucam. bi şişede 2 hap olan ilacı nasıl kullanıyordun. benimki 8 tane olandan. haftada 2 gün içiyorum tm bir ay yetecek yani. sen hemen kullandığın ilk ay mı hamile kaldın canım:49:

ayy maaşallahh:nazar: böyle ilacı içerken hemen hamile kalanlar umut oluyor bana:16: darısı başıma.. canım Allah tamamına erdirsin.. dua istiyorum senden de.. bu arada adenom nedir onu hiç bilmiyorum ben:26:

dualarim isteyen herkeze Allahim herkeze nasip etsin..benim prolaktin il 44 cikmisti dr um hemen emar istedi ..bu hormon beyinden salgilaniyo normalde türkiyede prolaktini 100 ün üstünde olanlardan emar istenir ama benim dr 44 le istedi emar cekindem beyin hipofizde adenom var zarari yok dostinex denen hap icecen sürekli büyümesi engekkenecek en son prolaktin 30 ölcüldü bu hormon stresede bagli olabiliyo bende hapi kullanirken hamile kaldim hemen..
simdide kafamdaki adenomdan normak dogum yapmaya korkuyom ..bikac yerde zorlanmada filan sorun yaratir die okudum yurtdisindayim sezeryan mecbur o lmadikca yapmiyolar herseyin hayirlisi en kisa zamanda hamile kalirsin ins..tek sorun prolaktinse esinide kontrol ettirt

dualarim isteyen herkeze Allahim herkeze nasip etsin..benim prolaktin il 44 cikmisti dr um hemen emar istedi ..bu hormon beyinden salgilaniyo normalde türkiyede prolaktini 100 ün üstünde olanlardan emar istenir ama benim dr 44 le istedi emar cekindem beyin hipofizde adenom var zarari yok dostinex denen hap icecen sürekli büyümesi engekkenecek en son prolaktin 30 ölcüldü bu hormon stresede bagli olabiliyo bende hapi kullanirken hamile kaldim hemen..
simdide kafamdaki adenomdan normak dogum yapmaya korkuyom ..bikac yerde zorlanmada filan sorun yaratir die okudum yurtdisindayim sezeryan mecbur o lmadikca yapmiyolar herseyin hayirlisi en kisa zamanda hamile kalirsin ins..tek sorun prolaktinse esinide kontrol ettirt

hmmm anladım canım çook geçmiş olsun.. bakalım bir kaç ay da hormonlarım düzelince deniycem olmazsa inşaallah gerek kalmaz da eşimi ikna edip götürcem. inşallah inşallah gerek kalmaz. Rabbim başka sorun vermesinn. te:16:k problem bu olsun inşallah amiiinnnn

bir de birşey sorucam. bi şişede 2 hap olan ilacı nasıl kullanıyordun. benimki 8 tane olandan. haftada 2 gün içiyorum tm bir ay yetecek yani. sen hemen kullandığın ilk ay mı hamile kaldın canım:49:

ilk 3 hafta dr yarim hapla basla dedi yani 1,5 hap bitti..
4. haftada bi ayin sonunda haftada iki yarim pazartesi persembe aldim 1 hapta bitti
5 hafta yumurtlamam gecti bi yarim aha aldim biraktim hapi sonra test yaptim ..
dr sana dozajini biraz fazla vermis cünkü hap cok etkili hemen düsürüyo prolaktini..
normalde genelde herkes haftada iki yarim olmak üzere tüm bi hap iciyo..yani ayda 4 hap oluyo

Back