Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi muayeneye gidenlere soruyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
KirazHanim bi yandan da icimden gebelik testi yapma heyecani geciyo belki hamileyimdir diyorumsonra da diyorum elimde 3 tane testim var bosa harcama

Bende cumartesi gittim aynısı yapıldı idrar bide kültürede bakıldı
Aa evet onu yazmayi unuttum ben idrara da bakildi bende. Ama bicok arkadasin dedigi hormon testleri amh yumurta sayimi vs vs bu lara bakilmadi. Konusu bile gecmedi.

Aa evet onu yazmayi unuttum ben idrara da bakildi bende. Ama bicok arkadasin dedigi hormon testleri amh yumurta sayimi vs vs bu lara bakilmadi. Konusu bile gecmedi.
Bunlar en son raddede yapiliyo canım yani 6 ay deneyip olmayınca

bat a kaç gün var?
Simdi bat dediginiz bir sonraki olasi adet tarihim de mi? Uygulamadaki takvime baktim 1 eylul gosteriyo. Tabi soyle bir durum var, benim adet gunlerim duzenli degil,atiyorum 2 ay 28 gunde bir oluyosam, bir ay 30. Gunde, bir sonraki ay 25. Gunde. Baska bir ay 33. Gunde. Boyle sacma sapan bir duzen. Tabi hamilelik dusunene kadar bunun bir onemi yoktu benim icin ama gebelik isteyenler icin adet takvimi cok onemliymis. Ben de o yuzden ovulasyon testi almistim.

Evet her şeye de bakmamak lazım gerçekten bilmek bazen ekstra yok yere strese sokuyor insanı en iyisi bilmeyip rahat davranmak diye geçiyor benim de içimden :) siz de içinizi ferah tutun, pek çok doktor da hala ilk tahlilleri gebelik ortaya çıkınca yapıyor. Pek çok kişi de öyle bilmeden hamile kalsa da süreçleri sıkıntısız geçebiliyor. Ben yarın doktora gideceğim bakalım o neler isteyecek size de yazarım

Yumurtlamanın olduğu günü tahmin ediyor musunuz ya da ovu test yaptıysanız, yumurtlama gününden 14-15 gün sayıp testi yapabilirsiniz. Benim bat a 2 gün kala idrar testim pozitif çıktı, beta 368 çıktı. 2 gün kala çıkabilir yani varsa.

Tesekkur ederim❤bekliyorum

Ben kesinlikle ne zaman yumurtladigimi tahmin edemiyorum. Hicbi belirti yok. Ben dogru mu anladim,sizin adet olmaniza 2 gun kala pozitif olmasi yumurtladiniz mi demek oluyor?? Eger oyleyse ben bu isin icinden nasil cikicam adet gunu yaklastikca hamile kalma ihtimali cok dusuyor diye biliyodum ben

Hayır 2 gün kala gebelik testim pozitifti
Siz gebelik testi yapasım var dediğiniz için ben kendimden örnek verdim.

İyi ama kan sulandırıcı eğer hamileyseniz ve ikinci aya girmisseniz o süreçte gerekli vücudunuza pıhtılaşma bebeğe zararlı ancak gebeliginize engel değil o yüzden Dr doğru olanı yapıp süreci takibe almış ... Ayrıca amh değeri bilmek her zaman gerekli değildir ...Dr muayenesinde yumurtalarını sağlıklı görmüştür ,rahim içi sağlıklı görmüştür ve doğal süreç beklenir bu şekilde kan sulandirici gebelik öncesi çok kronik hastalarda verilir...bence Dr sizin vücudunuza guvenmis sağlıklı beslenin,zamanlamanizi doğru yapın,gebelik olduğunda gerekirse kan sulandırıcı verilecektir

Hayır 2 gün kala gebelik testim pozitifti
Siz gebelik testi yapasım var dediğiniz için ben kendimden örnek verdim.
Ayyyyvalla az daha tasi taragi toplayip bu isten vazgececektim heyecan yaptim simdi bi tane testimi feda edicem yarin yapicam

Ne kadar temiz, net ve insana iyi hissettiren bir aciklama tesekkur ederim forumda pek cok arkadasin kendi tecrubelerini okuyunca benim muayenem bana cok eksik geldi moralim bozuldu. oysa simdi dusunuyorum o gun doktorun yanindan cikarken icim nese doluydu,sanki hemen bi ay sonra hamile kalacakmisim gibi sevinc ve inanc vardi icimde. Ne zaman ki forumu okumaya basladim yeni yeni terimler tatbikler vs surece guvenimi kaybettim. Ama simdi bu mesaji okuyunca kendimi daha iyi hissettim

Sabah ilk idrarla yapın, bana da haber vermeyi unutmayın belki mayıs anneleri topiğinde buluşuruz kim bilir
Ayy bismillahirrahmanirrahimallahim sana geliyorum cok heyecanlandim simdi uyku tutmaz artik mutlaka yazicam ama bir mucize gerekli ancak olmasi icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…