- 31 Temmuz 2020
- 3.128
- 6.043
- 78
- 33
Tabi ki, çok da sevindim bu öneriye, burada kimse bir diğerinin daha fazla üzülmesini veya zaman kaybetmesini istemiyor. Ben aslında epey hızlı davrandım. Bebek düşünmeye başlar başlamaz gittim doktora, gerekli tetkikler yapılsın diye. Öncesinde de kontrollerimi ihmal etmezdim zaten. Çikolata kistim var, takipteydi o. Şimdi bebek düşününce bir iki ay deneyince hemen gerekli tetkikler neyse yaptırmak istiyorum dedim, onları yaptık, doktorum gebe kalmaya engel bir durum yok dedi. Ama insülin direnci varsa ona göre konuşacağız o zaman ayrı şeyler önereceğim dedi. Aksilik gibi sekreter aç gitmeme rağmen o testleri girmeyi unutmuş, bir tek onları yaptıramaış oldum. Onun dışında doktor zaten fazla zaman kaybetmeden 2 3 ay takılın, olmazsa reglin 2.3. günü gel ve spermiyogramı da yaptırmış olarak gelin dedi. Bir de muhtemelen rahim filmi çekecek diye düşünüyorum. Öneririm dedi çünkü ilk muayenede bile. Dolayısıyla aslında kan değerlerim ve adette bakılan hormonlar dışındaki hormonlarım normal çıktı. Diğer testleri de ben gecikmeden yaptırırım, çünkü çikolata kistim durduğu yerde de yumurta hücrelerine zarar veriyor. Zaman kaybetmek hiç işimize gelmiyor açıkçası. Bir ay geçti bile doktora gideli, aslında 2 deneme dönemi geçti ve 2si de tutmadı. O nedenle bu ay da olmazsa veya bir sonraki ay dediği testler için gideceğim. Umarım kendiliğinden olur ama bence de bilmeden öyle deneyip bilmedik bir sorunla karşılaşmak çok daha zor olur baştan belli olsun her şey.U Uzaygemisi35 cim biz de bildiğin gibi, testler devam ediyor. Sana küçük bi tavsiye verebilir miyim? Denemeye devam edin tabi ama bat’a günler kala hep o stresi yaşamaktansa, doktorunuzun gerekli göreceği testleri bi an önce yaptırıp o şekilde yolunuza devam edin. Bazen hiç aklınıza gelmeyecek yerlerde sorunlar çıkabiliyo ve tedavisi zaman alıyo. Dahası bu sorunlar gebeliği de geciktirebiliyor ve stres faktörü de artıyo. Şu an biz de böyle bi sonuç aldık, ondan dolayı söylüyorum. Anlayışına sığınarak naçizane bi tavsiyeydi
Sizin ne çıktı? Geldi mi tüm tetkiklerin sonuçları? Nedir durum ne dedi doktorlarınız, nasıl bir yol izleyeceksiniz?