- 19 Kasım 2018
- 4.097
- 6.974
- 158
KirazHanim
bi yandan da icimden gebelik testi yapma heyecani geciyo belki hamileyimdir diyorumsonra da diyorum elimde 3 tane testim var bosa harcama
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aa evet onu yazmayi unuttum ben idrara da bakildi bende. Ama bicok arkadasin dedigi hormon testleri amh yumurta sayimi vs vs bu lara bakilmadi. Konusu bile gecmedi.Bende cumartesi gittim aynısı yapıldı idrar bide kültürede bakıldı
Bunlar en son raddede yapiliyo canım yani 6 ay deneyip olmayıncaAa evet onu yazmayi unuttum ben idrara da bakildi bende. Ama bicok arkadasin dedigi hormon testleri amh yumurta sayimi vs vs bu lara bakilmadi. Konusu bile gecmedi.
bat a kaç gün var?KirazHanim bi yandan da icimden gebelik testi yapma heyecani geciyo belki hamileyimdir diyorumsonra da diyorum elimde 3 tane testim var bosa harcama
Bu arada öZelemi gittinBunlar en son raddede yapiliyo canım yani 6 ay deneyip olmayınca
Simdi bat dediginiz bir sonraki olasi adet tarihim de mi? Uygulamadaki takvime baktim 1 eylul gosteriyo. Tabi soyle bir durum var, benim adet gunlerim duzenli degil,atiyorum 2 ay 28 gunde bir oluyosam, bir ay 30. Gunde, bir sonraki ay 25. Gunde. Baska bir ay 33. Gunde. Boyle sacma sapan bir duzen. Tabi hamilelik dusunene kadar bunun bir onemi yoktu benim icin ama gebelik isteyenler icin adet takvimi cok onemliymis. Ben de o yuzden ovulasyon testi almistim.bat a kaç gün var?
Evet ozel bir hastanenin kadin dogum bolumu.Bu arada öZelemi gittin
Evet her şeye de bakmamak lazım gerçekten bilmek bazen ekstra yok yere strese sokuyor insanı en iyisi bilmeyip rahat davranmak diye geçiyor benim de içimden :) siz de içinizi ferah tutun, pek çok doktor da hala ilk tahlilleri gebelik ortaya çıkınca yapıyor. Pek çok kişi de öyle bilmeden hamile kalsa da süreçleri sıkıntısız geçebiliyor. Ben yarın doktora gideceğim bakalım o neler isteyecek size de yazarımU Uzaygemisi35 anliyorum.. sizinkiyle benim pihtilasma durumu farkliymis o halde. Ama yine de her turlusu risk arzediyo. Tesekkur ederim ilginize,detayli aciklamanizagercekten bu konuda herseyi yeni ogreniyorum, saglik konusunda internetten arastirma yapmak benim icin anksiyete sebebi. Ancak cok mecbur kaldigimda bakiyorum.
amin güzel kuzum rabbim sağlıkla hepimize nasip etsin güzel haberleri....Ayy masallah size insallah tez zamanda ikinci bebisinizi saglicakla kucaginiza alin❤
Yumurtlamanın olduğu günü tahmin ediyor musunuz ya da ovu test yaptıysanız, yumurtlama gününden 14-15 gün sayıp testi yapabilirsiniz. Benim bat a 2 gün kala idrar testim pozitif çıktı, beta 368 çıktı. 2 gün kala çıkabilir yani varsa.Simdi bat dediginiz bir sonraki olasi adet tarihim de mi? Uygulamadaki takvime baktim 1 eylul gosteriyo. Tabi soyle bir durum var, benim adet gunlerim duzenli degil,atiyorum 2 ay 28 gunde bir oluyosam, bir ay 30. Gunde, bir sonraki ay 25. Gunde. Baska bir ay 33. Gunde. Boyle sacma sapan bir duzen. Tabi hamilelik dusunene kadar bunun bir onemi yoktu benim icin ama gebelik isteyenler icin adet takvimi cok onemliymis. Ben de o yuzden ovulasyon testi almistim.
Tesekkur ederim❤bekliyorumEvet her şeye de bakmamak lazım gerçekten bilmek bazen ekstra yok yere strese sokuyor insanı en iyisi bilmeyip rahat davranmak diye geçiyor benim de içimden :) siz de içinizi ferah tutun, pek çok doktor da hala ilk tahlilleri gebelik ortaya çıkınca yapıyor. Pek çok kişi de öyle bilmeden hamile kalsa da süreçleri sıkıntısız geçebiliyor. Ben yarın doktora gideceğim bakalım o neler isteyecek size de yazarım
Ben kesinlikle ne zaman yumurtladigimi tahmin edemiyorum. Hicbi belirti yok. Ben dogru mu anladim,sizin adet olmaniza 2 gun kala pozitif olmasi yumurtladiniz mi demek oluyor?? Eger oyleyse ben bu isin icinden nasil cikicam adet gunu yaklastikca hamile kalma ihtimali cok dusuyor diye biliyodum benYumurtlamanın olduğu günü tahmin ediyor musunuz ya da ovu test yaptıysanız, yumurtlama gününden 14-15 gün sayıp testi yapabilirsiniz. Benim bat a 2 gün kala idrar testim pozitif çıktı, beta 368 çıktı. 2 gün kala çıkabilir yani varsa.
Hayır 2 gün kala gebelik testim pozitiftiBen kesinlikle ne zaman yumurtladigimi tahmin edemiyorum. Hicbi belirti yok. Ben dogru mu anladim,sizin adet olmaniza 2 gun kala pozitif olmasi yumurtladiniz mi demek oluyor?? Eger oyleyse ben bu isin icinden nasil cikicam adet gunu yaklastikca hamile kalma ihtimali cok dusuyor diye biliyodum ben
Arkadaşlar merhaba, son gunlerde forumu okudukca kafama takilan bir soruyu sormak istiyorum, yardimci olursaniz cok sevinirim. 2 senelik evliyim ve iki ay once planli gebelik icin bir jinekologa gittim. Doktor bana folik asit baslatti. Spekulumla vajinaya bakti, bir de vajinal ultrasonla rahme bakip normal oldugunu soyledi. Kan tahlili istemedi,onu ben rica ettim degerlerime de bakilsaydi diye. Demir b12 vs klasik kan tahlili yapildi. Neyse genel olarak normal cikti sadece kanda pihtilasma yuksek cikti ve bol su icmemi, gebe kaldigimda tekrar kanda pihtilasmaya bakacagini ve yuksekse asprin verecegini soyledi.
Simdi benim tecrubeli olanlariniza sormak istedigim sey, benim muayenem bastan savma mi yapilmis oldu? Cunku burdaki konularda goruyorum degisik degerlerin isimleri geciyor bakilan, yumurta sayimi falan yapiliyor. Bir de kanda pihtilasmayla ilgili onceden kan sulandirici baslanmasi gerekir miydi? 35 yasindayim bu arada. Sizce surec olmasi gerektigi gibi mi?
[/QUOT
İyi ama kan sulandırıcı eğer hamileyseniz ve ikinci aya girmisseniz o süreçte gerekli vücudunuza pıhtılaşma bebeğe zararlı ancak gebeliginize engel değil o yüzden Dr doğru olanı yapıp süreci takibe almış ... Ayrıca amh değeri bilmek her zaman gerekli değildir ...Dr muayenesinde yumurtalarını sağlıklı görmüştür ,rahim içi sağlıklı görmüştür ve doğal süreç beklenir bu şekilde kan sulandirici gebelik öncesi çok kronik hastalarda verilir...bence Dr sizin vücudunuza guvenmis sağlıklı beslenin,zamanlamanizi doğru yapın,gebelik olduğunda gerekirse kan sulandırıcı verilecektirIste olmasi gereken sanirim sizin anlattiginiz surec. Ben forumda okudukca zaten kafamda acabalar olustu. Kan tahlili bile istememisti. Farzedelim ki demirim cok dusuk,ki normalde dusuktur, nolcakti hamile kalinca mi kullancaktim. Ya bilmiyorum gerildim bak yine. Belki de eger hamile kalamazsam ikinci gidisimde mi yapacak diger seyleri. Bilemedim ya kendime en fazla 3 ay veriyorum. Olmazsa gidicem.
Ayyyyvalla az daha tasi taragi toplayip bu isten vazgececektim heyecan yaptim simdi bi tane testimi feda edicem yarin yapicamHayır 2 gün kala gebelik testim pozitifti
Siz gebelik testi yapasım var dediğiniz için ben kendimden örnek verdim.
Ne kadar temiz, net ve insana iyi hissettiren bir aciklama tesekkur ederim forumda pek cok arkadasin kendi tecrubelerini okuyunca benim muayenem bana cok eksik geldi moralim bozuldu. oysa simdi dusunuyorum o gun doktorun yanindan cikarken icim nese doluydu,sanki hemen bi ay sonra hamile kalacakmisim gibi sevinc ve inanc vardi icimde. Ne zaman ki forumu okumaya basladim yeni yeni terimler tatbikler vs surece guvenimi kaybettim. Ama simdi bu mesaji okuyunca kendimi daha iyi hissettimİyi ama kan sulandırıcı eğer hamileyseniz ve ikinci aya girmisseniz o süreçte gerekli vücudunuza pıhtılaşma bebeğe zararlı ancak gebeliginize engel değil o yüzden Dr doğru olanı yapıp süreci takibe almış ... Ayrıca amh değeri bilmek her zaman gerekli değildir ...Dr muayenesinde yumurtalarını sağlıklı görmüştür ,rahim içi sağlıklı görmüştür ve doğal süreç beklenir bu şekilde kan sulandirici gebelik öncesi çok kronik hastalarda verilir...bence Dr sizin vücudunuza guvenmis sağlıklı beslenin,zamanlamanizi doğru yapın,gebelik olduğunda gerekirse kan sulandırıcı verilecektir
Sabah ilk idrarla yapın, bana da haber vermeyi unutmayın belki mayıs anneleri topiğinde buluşuruz kim bilirAyyyyvalla az daha tasi taragi toplayip bu isten vazgececektim heyecan yaptim simdi bi tane testimi feda edicem yarin yapicam
Ayy bismillahirrahmanirrahimallahim sana geliyorum cok heyecanlandim simdi uyku tutmaz artik mutlaka yazicam ama bir mucize gerekli ancak olmasi icinSabah ilk idrarla yapın, bana da haber vermeyi unutmayın belki mayıs anneleri topiğinde buluşuruz kim bilir
Mucizelere inanmak gerekAyy bismillahirrahmanirrahimallahim sana geliyorum cok heyecanlandim simdi uyku tutmaz artik mutlaka yazicam ama bir mucize gerekli ancak olmasi icin
Hemen yatiyorum o halde bir an once uyuyayim hemen sabah olsunMucizelere inanmak gerek ♥