MerhabaMerhabalar, benim de umutlarım Eylül'de..ben de farklı bir topic açmıştım benzer konuda. Ben de gittiğim doktor pek çok tahlil istemişti ön hazırlık açısından ama tahliller 1000 TL civarı tutmuştu yaptırmamıştım. Sonra devlet Hastanesi'ne yaptırmaya gittim ve çocuk düşündüğümüzü çikolata kistim olduğunu söyledim. Benimle hiç ilgilenmedi bir iki standart kan testi yaptır hiçbir test yoktu içinde. Şimdi ben yeniden bu hafta özelde yeni bir doktora gideceğim ve neler istediğini nasıl yaklaştığını sizinle de paylaşacağım. Bakalım neler isteyecek..
Evet gerçekten haklısınız devlet de ayrı dert özel de. Her yerde iyi ilgili ve soru işareti bırakmayan doktorlar var ve tabi ki tam tersi de var..gerçekten şans ve sanırım hastane bazlı değil doktor araştırarak gitmeliyiz ama gerçekten bazen iyi yorumlar duyduğumuz doktorla bile aynı frekansı yakalayamıyoruz.Merhaba
Off.. ozele gitsek bi dert devlete gitsek baska dert. Ben ozel hastaneye gitmistim ama standart kan tahlilini bile ben istedim yapilmasini dusun. 175 tl gibi bir para odedik diye hatirliyorum,muayene ucretinden baska. Ya nedense icimde hic huzurlu hisler yok neden boyle oldumhevesim de kacti tadim da, bilmiyorum. Bastaki heyecanim kalmadi, daha 2 ay gecti ustelik. Doktoruna guvenmek gercekten cok cok onemliymis. Hele ki hamilelik icin. Ama erkekler bunu anlamiyor. Esim bu konuda beni anlamiyor mesela. Sana da doktor begendiremedik vs diyor. Kadin ilgilendi iste daha ne yapsin diyor. Simdi ben hangi birini anlatayim dinlemez biliyorum huyunu. Neyse icim karardi bugun yine.
Sureci paylasirsaniz mutlu olurum
Ayy simdi bu mesajinizi okuyunca korktumBu arada pıhtılaşma konusu çok önemli şimdi okudum tekrar ilk mesajınızı..iyi bir hematoloji uzmanına bu konuyu sorun, jinekologlar da bu konuda sonradan (düşük vs olduktan sonra) harekete geçmeyi tercih edebiliyorlar. Benim annemde pıhtılaşma bozukluğu var ve ben de bazı genetik mutasyonları almışım. Kendimde bir pıhtı atma sorunu yaşamamama rağmen hematoloji uzmanı mutlaka gebe kalmadan önce kan sulandırıcı ilaç (coraspin vb) kullanmamı, gebe kaldıktan sonra da gebelik boyunca kan sulandırıcı iğne (clexane vb) kullanmamı söylemişti. Daha sonra gittiğim kadın doğum uzmanı da coraspin başlattı. Düşük riski olduğu kadar gebelik olursa o hormonlarla birlikte sizin vücudunuzda beyne,kalbe, akciğere pıhtı atma riski olabiliyor bunların hepsi de hayati tehditler içerebiliyor. Tabi ki pıhtılaşma pek çok farklı düzeyde olabilir ve farklı göstergeleri var..sizin durumunuzu bilmiyorum iyi bir hematoloji doktoru ilgilenecektir.
geçtiğimiz aralık ayında ben de gebelik istediğim için muayene olmak için gittim, doktor folik asit başlamamı ve 1 yıl denememi söyledi, olmazsa o zaman gel dedi. çok baştan savdığını düşünmüştüm ben de..Arkadaşlar merhaba, son gunlerde forumu okudukca kafama takilan bir soruyu sormak istiyorum, yardimci olursaniz cok sevinirim. 2 senelik evliyim ve iki ay once planli gebelik icin bir jinekologa gittim. Doktor bana folik asit baslatti. Spekulumla vajinaya bakti, bir de vajinal ultrasonla rahme bakip normal oldugunu soyledi. Kan tahlili istemedi,onu ben rica ettim degerlerime de bakilsaydi diye. Demir b12 vs klasik kan tahlili yapildi. Neyse genel olarak normal cikti sadece kanda pihtilasma yuksek cikti ve bol su icmemi, gebe kaldigimda tekrar kanda pihtilasmaya bakacagini ve yuksekse asprin verecegini soyledi.
Simdi benim tecrubeli olanlariniza sormak istedigim sey, benim muayenem bastan savma mi yapilmis oldu? Cunku burdaki konularda goruyorum degisik degerlerin isimleri geciyor bakilan, yumurta sayimi falan yapiliyor. Bir de kanda pihtilasmayla ilgili onceden kan sulandirici baslanmasi gerekir miydi? 35 yasindayim bu arada. Sizce surec olmasi gerektigi gibi mi?
canım hormonlar için adetin 2. 3. ya da 4. günü sabah erkenden kan vermen gerekiyor ama en ideali 3. gün diye biliyorum... bir de aynı zamanda eşinde sperm testi yaptırırsa iyi olur. ikinizde testleri yaptırırsanız içiniz rahat eder daha iyi olur...Bendem kan tahlili de istemeyecekti dusun ben rica ettim. Hormon vs de bakilmadi, ki sanirim adetin 2. Gunu gitmek gerekiyor hormon icin. Bilmiyorum zaman gectikce kafaya taktim.
Gercekten pismanliga dogru yol aliyorumgeçtiğimiz aralık ayında ben de gebelik istediğim için muayene olmak için gittim, doktor folik asit başlamamı ve 1 yıl denememi söyledi, olmazsa o zaman gel dedi. çok baştan savdığını düşünmüştüm ben de..
nitekim mayıs ayına kadar olmayınca tekrar doktora gittim, bu kez başka bir doktora, prolaktin yüksek çıktı..
belki ilk gittiğimde bakılsaydı hamile kalma sürecim bu kadar uzamayacaktı.
kesinlikle en baştan tüm kontrollerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. diğer türlü vakit kaybı oluyor.
Icimde bosa zaman harciyoruz diyen bir ses var ama kendime 2 ay verip sonra baska doktorla devam edebilirim. Yani umarimcanım hormonlar için adetin 2. 3. ya da 4. günü sabah erkenden kan vermen gerekiyor ama en ideali 3. gün diye biliyorum... bir de aynı zamanda eşinde sperm testi yaptırırsa iyi olur. ikinizde testleri yaptırırsanız içiniz rahat eder daha iyi olur...
sizin yerinizde olsaydım hemen ilk reglin 3.günü tam tahlilleri yaptırmaya giderdim.Gercekten pismanliga dogru yol aliyorumsimdi de bir arkadasimin soyledigi pihtilasma yuksekligini kafaya taktim uzerinde durmamistim ama az once google den bakmak gibi bir hataya dustum,aslinda iyi de oldu( hayatta hastaliklarla ilgili googleye bakmak istemem normalde cunku her hastaligi kendimde bulur ve hemen senaryolara baslarim) yuksek olusuyla ilgili riskler beni korkuttu ben bu iki ay degerlendiremedim bebek anlaminda. Bundan sonraki iki ay da olmazsa o zaman yolumu cizicem. Benim prolaktin vs kimbilir ne durumda.
birkere ümitsizliğe kapılmak yok... bundan 13 sene önce adet gecikmesi için gittiğim doktorlar bana sadece çocuğun olmaz deyip yolladılar. gittiğim 10 tane doktor yaşadığım ağrılar ve adet gecikmelerinin sebebini bulamadılar. sonra bir doktorla yollarım kesişti 6 ay tedavi gördüm. tedavi sonra bolca dua ettim veee 5 ay sonra gebe olduğumu öğrendim. şimdi 2. çocuk için 2.5 senedir tedavi oluyorum ara veriyorum tekrar tedavi oluyorum her ay umutla bekliyorum...Icimde bosa zaman harciyoruz diyen bir ses var ama kendime 2 ay verip sonra baska doktorla devam edebilirim. Yani umarim
Allah gönlünüze göre versin inşallahbirkere ümitsizliğe kapılmak yok... bundan 13 sene önce adet gecikmesi için gittiğim doktorlar bana sadece çocuğun olmaz deyip yolladılar. gittiğim 10 tane doktor yaşadığım ağrılar ve adet gecikmelerinin sebebini bulamadılar. sonra bir doktorla yollarım kesişti 6 ay tedavi gördüm. tedavi sonra bolca dua ettim veee 5 ay sonra gebe olduğumu öğrendim. şimdi 2. çocuk için 2.5 senedir tedavi oluyorum ara veriyorum tekrar tedavi oluyorum her ay umutla bekliyorum...
sende umudunu kaybetme veren Rabbim... sana da en güzel vakitte sağlıkla nasip etsin....
Tekrar merhaba sizi korkutma niyetim hiç yoktu ama doktorların ihmalinden annem pek çok sıkıntı yaşadı o nedenle tanık olduğum için biliyorum, sizi de bir riske karşı uyarmak istedim. Dediğiniz değeri (PLT) açıkçası bilmiyorum, o sanırım duruma göre değişebilen bir değer, o nedenle doktorunuz sonra düşmezse bebe aspirini verebiliriz demiş olabilir. Benim bahsettiğim ve annemin yaşadığı genetik olarak aktarılan pihtilasma faktörü testleri. Ben de kesinlikle uzman değilim yani yanlış yönlendirmek istemem sadece annemle tanık olduğum kadarıyla biliyorum. Bunlar anlık olarak değişmiyor yani o mutasyon varsa var yoksa yok. Bu testler de normalde tekrarlayan düşükler olunca kanda genetik analiz yapılıyor ve o zaman fark ediliyor. Normalde herkese uygulanan testler değil. Yani size yapılmaması baştan ihmal olmayabilir. Ben annemde olduğu için ondan bana geçip geçmediğini öğrenmek için önlem amaçlı yaptırmıştım. Bu durum sizin PLT olan değerinizden daha riskli olabilir düşük vb açılardan. O nedenle PLT değerinizin yüksekliği ile ilgili yorum yapamayacağım malesef ama tüm bu sorularınızı hematoloji bölümü detaylı inceleyecektir eğer dilerseniz yaptırabilirsiniz sizin de ailenizde pıhtılaşma felç kalp krizi gibi öykü varsa. Umarım doğru düzgün ilgilenen bir hekimle karşılaşırsınız en kısa sürede. Beni de bilgilendirin hakkınızda hayırlısı olsun.Ayy simdi bu mesajinizi okuyunca korktumo kadar onemli olacagini dusunmemistim bh pihtilasma sorununun. Bana bol su icmemi, bu sekilde degerin dusebilecegini soyledim gece kaldiktan sonra gelirsin bi daha bakariz o degerine yuksekse bebe aspirini baslatiriz dedi. Bir ihmale mi ugruyorum acaba ya baktim simdi kagidima PLT 451 yaziyor. Referwns araligi 130-450 imis
Yeniden hastaneye gitmek anksiyete yapiyo dusuncesi bilesizin yerinizde olsaydım hemen ilk reglin 3.günü tam tahlilleri yaptırmaya giderdim.
boşuna 2 ay kendinizi strese sokmayın. gittiğiniz doktor içinize sinmediyse değiştirin.
doktorun çok pimpiriklisi de iyi değil, çok gevşek olanı da iyi değil.
Ayy masallah sizebirkere ümitsizliğe kapılmak yok... bundan 13 sene önce adet gecikmesi için gittiğim doktorlar bana sadece çocuğun olmaz deyip yolladılar. gittiğim 10 tane doktor yaşadığım ağrılar ve adet gecikmelerinin sebebini bulamadılar. sonra bir doktorla yollarım kesişti 6 ay tedavi gördüm. tedavi sonra bolca dua ettim veee 5 ay sonra gebe olduğumu öğrendim. şimdi 2. çocuk için 2.5 senedir tedavi oluyorum ara veriyorum tekrar tedavi oluyorum her ay umutla bekliyorum...
sende umudunu kaybetme veren Rabbim... sana da en güzel vakitte sağlıkla nasip etsin....
peki o zaman ovulasyon testi kullanabilirsiniz bence, en azından yumurtlamayı kesin kaçırmamış olursunuz.Yeniden hastaneye gitmek anksiyete yapiyo dusuncesi biletabiki mecbur gidicez ama kendimi soyle teselli ediyorum. Gebelik dusunmeye basladiktan sonraki 2 ayi tam degerlendiremedim, yani yumurtlama gunu olatak hep kacirmisim zamanlari belki diyorum bir iki ay daha bu sefer duzgun ve ciddiyetle hesaplasam ve degerldirsem, belki bi sonuc olur gitmemek icin bahanelere basladim
Evet aynen, gecen iki ay kullandiklarimi duzgu zamanda kullanamadigim icin bi ise yaramadilar. Bu sefer adetten hemen sonra basliycam.peki o zaman ovulasyon testi kullanabilirsiniz bence, en azından yumurtlamayı kesin kaçırmamış olursunuz.
Bende cumartesi gittim aynısı yapıldı idrar bide kültürede bakıldıArkadaşlar merhaba, son gunlerde forumu okudukca kafama takilan bir soruyu sormak istiyorum, yardimci olursaniz cok sevinirim. 2 senelik evliyim ve iki ay once planli gebelik icin bir jinekologa gittim. Doktor bana folik asit baslatti. Spekulumla vajinaya bakti, bir de vajinal ultrasonla rahme bakip normal oldugunu soyledi. Kan tahlili istemedi,onu ben rica ettim degerlerime de bakilsaydi diye. Demir b12 vs klasik kan tahlili yapildi. Neyse genel olarak normal cikti sadece kanda pihtilasma yuksek cikti ve bol su icmemi, gebe kaldigimda tekrar kanda pihtilasmaya bakacagini ve yuksekse asprin verecegini soyledi.
Simdi benim tecrubeli olanlariniza sormak istedigim sey, benim muayenem bastan savma mi yapilmis oldu? Cunku burdaki konularda goruyorum degisik degerlerin isimleri geciyor bakilan, yumurta sayimi falan yapiliyor. Bir de kanda pihtilasmayla ilgili onceden kan sulandirici baslanmasi gerekir miydi? 35 yasindayim bu arada. Sizce surec olmasi gerektigi gibi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?