• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi muayeneye gidenlere soruyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ultrasonda hiç bir anormalim olmadı ama amh 0.64. Diğer tüm hormonlarım da normal. Burda elimden geldiğince herkese amh baktırmasını tavsiye ediyorum. ☹️
Gerçektenmi 😞 bana niye doktor öyle söyledi yumurtalarda bi problem yok yumurtan var dedi hormon testi istemedi . Ben yurt dışındayım bu arada buradaki doktorlar çokmu basite alıyor anlamıyorum

Arkadaşlar merhaba, son gunlerde forumu okudukca kafama takilan bir soruyu sormak istiyorum, yardimci olursaniz cok sevinirim. 2 senelik evliyim ve iki ay once planli gebelik icin bir jinekologa gittim. Doktor bana folik asit baslatti. Spekulumla vajinaya bakti, bir de vajinal ultrasonla rahme bakip normal oldugunu soyledi. Kan tahlili istemedi,onu ben rica ettim degerlerime de bakilsaydi diye. Demir b12 vs klasik kan tahlili yapildi. Neyse genel olarak normal cikti sadece kanda pihtilasma yuksek cikti ve bol su icmemi, gebe kaldigimda tekrar kanda pihtilasmaya bakacagini ve yuksekse asprin verecegini soyledi.

Simdi benim tecrubeli olanlariniza sormak istedigim sey, benim muayenem bastan savma mi yapilmis oldu? Cunku burdaki konularda goruyorum degisik degerlerin isimleri geciyor bakilan, yumurta sayimi falan yapiliyor. Bir de kanda pihtilasmayla ilgili onceden kan sulandirici baslanmasi gerekir miydi? 35 yasindayim bu arada. Sizce surec olmasi gerektigi gibi mi?

Adetin 2..ya da 3. Gunu kan testi olmazsa olmaz

Ama ben 21. Gün yumurta çatlamış mi diye de baktırır yumurta rezervim nasıl diye de baktırır en kısa sürede hgs istiyorum da der ama bunlara hemen gerek yok

Normalde 1 yıl deneme derler ama sizin yaş 35

Yumurtlama günlerini özellikle değerlendirin 6 ay olmadığı an gidin beklemeyin

Bi de eşiniz de yaptırdı mi sperm festi

Evet kan değerleri baso platelet mch falan bunlar homogram testi ama gebeliğe engel olan pıhtılaşma testinin ayrı bir test olduğunu duymuştum.

Gerçektenmi 😞 bana niye doktor öyle söyledi yumurtalarda bi problem yok yumurtan var dedi hormon testi istemedi . Ben yurt dışındayım bu arada buradaki doktorlar çokmu basite alıyor anlamıyorum
Dediğim gibi benden hiç şüphelenilmedi. Aşılamadan önceki son hormon kontrollerinde çıktı. Böyle olunca da doktor istersen bi tüp bebek merkeziyle görüş öyle karar ver dedi bence bir kez aşılama denenebilir dedi. Ben tüp bebek için haber bekliyorum aşılama ile uğraşmak istemedim.

Bende en son geçen hafta doktora gittim hormon testi istedim gerek yok dedi sadece troide baktı ve homogram kan değerlerine baktı ultrasonla attan yumurtalara baktı hormon testine gerek yok dedi ilişki önerdi ha bide pap simir yaptı . Eğer ultrasonda yumurta işe ilgili farklı birşey görürsem hormon testi isterim dedi
Demek ki rahimde anormal bir durum olursa istiyor digerlerini. Smeari ben sordum hayir erken gerek yok dedi. 35 yasindayim ama🥺

Demek ki rahimde anormal bir durum olursa istiyor digerlerini. Smeari ben sordum hayir erken gerek yok dedi. 35 yasindayim ama🥺
Smear nesi erkenmiş onu zaten yılda bir yaptırmak lazım sayılır. Hiç yapılmadıysa yapmalıydı. Bence doktor değiştirin.

Bunca şeyle kafamızı doldurmak istemezler ama değerlerimiz normal olmasa da gebelik ihtimali her zaman vardır stres yapmayın. Döngünüz düzenliyse ovulasyon döneminizde gün aşırı ilişki olsun kâfi. Hiç ovulasyon testleriyle filan da uğraşmayın. Bu konularda en az bilgiye sahip olanlar en çabuk anne olanlar. Cehalet mutluluktur. 🤣 Bir de çok gecikmeden eşiniz de sizle birlikte test versin. Erkekte problem varsa düzelmesi daha uzun zaman alabiliyor. 🤗
Esimden de hicbir test istemedi. Ama dediginiz gibi baktik ki 3 4 aya kadar olmuyor,yeniden gidicez. Ve o kadar dogru bisey dediniz ki, cehalet mutluluktur😃😃😃 o ovulasyon testi beni resmen stres sahini yapti ya.

Adetin 2..ya da 3. Gunu kan testi olmazsa olmaz

Ama ben 21. Gün yumurta çatlamış mi diye de baktırır yumurta rezervim nasıl diye de baktırır en kısa sürede hgs istiyorum da der ama bunlara hemen gerek yok

Normalde 1 yıl deneme derler ama sizin yaş 35

Yumurtlama günlerini özellikle değerlendirin 6 ay olmadığı an gidin beklemeyin

Bi de eşiniz de yaptırdı mi sperm festi
Doktor 3 ay olmazsa gelin dedi ama 3 ayin 2 ayini dogru zamanlarda degerlendiremedik iliski olarak. Esimde sperm testi istemedi.

Esimden de hicbir test istemedi. Ama dediginiz gibi baktik ki 3 4 aya kadar olmuyor,yeniden gidicez. Ve o kadar dogru bisey dediniz ki, cehalet mutluluktur😃😃😃 o ovulasyon testi beni resmen stres sahini yapti ya.
Ay mahvoluyor valla insan ödev gibi.

Evet kan değerleri baso platelet mch falan bunlar homogram testi ama gebeliğe engel olan pıhtılaşma testinin ayrı bir test olduğunu duymuştum.
Soyle ki 4 kucuk tup verdigimi hatirliyorum. Ama ayni kagitta cikti sonuclar topluca.

Arkadaslar yazdi mi bilmiyorum, tahlillerinizi bagli olduğunuz saglik ocagina yaptirirsaniz, sonucu alip doktora gitmek daha hiz kazandıracaktir. Reglinizin 2 ile 4 günü arasında, ac karnina, hormonlarima, genel kan değerlerime baktirmak istiyorum diyebilirsiniz aile hekiminize. Neden derse ki demek, hem rutin kontrol, hem de kadin dogum doktorum istedi ozelde yaptirmak istemiyorum dersiniz. Amh de ordan mi bilmiyorum, genel anlamda 6ay-1sene sonra normal sekilde olmazsa o zaman daha ayrıntılı testleri isteyebiliyorlar. Smear testini yaptirin. Gonlunuze gore olsun inşallah 💕

Arkadaslar yazdi mi bilmiyorum, tahlillerinizi bagli olduğunuz saglik ocagina yaptirirsaniz, sonucu alip doktora gitmek daha hiz kazandıracaktir. Reglinizin 2 ile 4 günü arasında, ac karnina, hormonlarima, genel kan değerlerime baktirmak istiyorum diyebilirsiniz aile hekiminize. Neden derse ki demek, hem rutin kontrol, hem de kadin dogum doktorum istedi ozelde yaptirmak istemiyorum dersiniz. Amh de ordan mi bilmiyorum, genel anlamda 6ay-1sene sonra normal sekilde olmazsa o zaman daha ayrıntılı testleri isteyebiliyorlar. Smear testini yaptirin. Gonlunuze gore olsun inşallah 💕
Tesekkur ederim🌸 valla bu islerin icine girine kadar meger ne rahatmisim. Simdi kafamda bi suru sey dolaniyo. Eylul ve ekimi degerlendirop eger olmazsa bu yolu izliycem. Smeari keske yapsaymis ama erken dedi gerek yok dedi. Ala ala ya🙁

Tesekkur ederim🌸 valla bu islerin icine girine kadar meger ne rahatmisim. Simdi kafamda bi suru sey dolaniyo. Eylul ve ekimi degerlendirop eger olmazsa bu yolu izliycem. Smeari keske yapsaymis ama erken dedi gerek yok dedi. Ala ala ya🙁
Erken derken? 🤷🏽‍♀️ Sasirdim şuanda. Siz baska bir doktora da gorunun isterseniz. Bilemedim😁

Back