- 19 Kasım 2018
- 4.097
- 6.974
- 158
Ay hadi insallah❤Evet heyecanlı bekleyiş sürüyor. Beraber doğururuz belki
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ay hadi insallah❤Evet heyecanlı bekleyiş sürüyor. Beraber doğururuz belki
Ahh insallah su isin heyecanini yasadigim tek an yaptigim testi negatif sanip resmini yukledikten sonra canim KirazHanim un pozitif oldugunu soyledigi andiHer gün nerdeyse ikiye katlayarak arttığını düşünürsek Cuma’ya kadar 3000 değerini görebilirsin. Bu aşamada önce keseyi görürsünüz, 6. haftadan sonra da kalp atışını duyabilirsiniz. Küçük heyecanlar, büyük mutluluklar
Evet de mi gerci ben en cok eylulu seviyorum. Nasil desem, icimi tuhaf bir huzun kapliyor hep eylulde, ama umit de vaadediyor bana, yeni baslangiclar yapacak motovasyonu veriyor
Ben Nisan annelerine gitmiştim başta, takvim öyle hesapladı ama Mayıs olacak belliEvet de mi gerci ben en cok eylulu seviyorum. Nasil desem, icimi tuhaf bir huzun kapliyor hep eylulde, ama umit de vaadediyor bana, yeni baslangiclar yapacak motovasyonu veriyor
Ama mayis da cok tatli bi ay ilkbahar
Delirtiyor Mayis anneleri grubuna gelebilirsiniz siz de bu arada
Hadi inşallahAhh insallah su isin heyecanini yasadigim tek an yaptigim testi negatif sanip resmini yukledikten sonra canim KirazHanim un pozitif oldugunu soyledigi andi
Siz de en kisa zamanda guzel haberi verirsiniz buradan insallah ve bekleyen diger arkadaslarim da
Güzel zamanlama olmuş Eş, dost, akrabalar “ee bebek ne zaman, bebek düşünmüyo musunuz?” sorusuna muhatap olmadan geliyor ufaklık Benim eşimin ailesi biraz fazla soruyo, hatta bazen beni rahatsız edici boyutta. Eltim bizden önce evlenmişti, gelecek ay doğum yapacak inşallah. Ondan sonra “siz bebeğinizin adını ne koyacaksınız?” soruları gelmeye başladı, daha ortada bebek yoktu bu sırada.Amin inşallah daha çok yeniymiş bizim de 1,5 sene oldu evleneli. 2 ay önce bıraktık korunmayı
O zaman sen bogasin ben de basakimAy evet yaa ben de 19 Mayıs doğumluyum sizinkiler de belki bayrama denk gelir
Doktor konusunda başta ben de senin eşin gibi, kadın kadın doğumcuya gitme taraftarıydım. O yüzden ilk gittiğimiz tüp bebek merkezindeki doktor da kadındı. Rahat hissettiğim anlarım oldu ama önceden de dediğim gibi biraz enerjisi düşük geldi bana. Yani yaptığı işten zevk almıyormuş, mecburiyetten yapıyormuş gibi bi hali vardı (bu duyguyu çok iyi biliyorum, çünkü benim de işyerimle alakalı olarak yaşadığım bi duygu). Bi türlü frekansımız tutmadı. Doktor seçiminde sanırım en önemli şey güvendiğin birinin referans vermesi. Bi doğum fotoğrafçısı arkadaşım vardı, yüzlerce doğuma girmişti ve doktorları yakından tanıyordu, ona sormuştum. Tavsiye ettiği kişi de çok iyi birine benziyordu. Ama endokrin doktorumun tavsiye ettiği doktora gitmeye karar verdik, o da erkek doktor Gerçekten çok ilgili bi doktor, soru sormak için mesaj attığım zaman hemen cevap veriyor, doğuma gireceğini söyledi, her gittiğimizde moralimi yüksek tutmaya çalışıyor, işin gerçeğini söyleyip boşa Ümit vermiyo ve en önemlisi beni dinliyo. Bence bi doktorda olması gereken özellikler bunlarU Uzaygemisi35 kesinlikle doktor konusunda ayni seyleri dusunuyorum basindan beri. sadece şu surec gecsin diye bakiyorum ama inan ki yoruldum. Bir de esim cok bagnazca( ki kendisi egitimli akilli bir adam) basindan beri erkek kadin dogumcu olmayacak dedi benim bi kere orda moralimi bozdu zaten. Ben de nedense erkek kadindogumculara daha cok guveniyorum. En basiti sezeryan olmam gerekse kim kesiyor ve dikiyor karni? Kadindogum uzmani mi erkek hekimlerin cerrahi becerileri her zaman daha gelismis. Cinsiyetci bir ayrim yapmak istemiyorum ama gercekten oyle. Simdi ben bi kere tum erkek kadindogumculari bu yuzden es gecmek zorunda kaldim. Bak sen bile ( sen bile derken bu sekilde sadece yazarak ve birbirimizi tanimadan kurdugumuz iletisime istinaden) ilk betamin 114 oldugunu hatirliyosun. Doktor dun bana vajinal ultrason yaparken senin bi dusugun vardi de mi canim dedi. ben de hayir hocam ilk hamileligim dedim. Ayy nerdeyse ayip olmasin diye evet diycem pardon canim pardon baska biriyle karistirdim dedi hemen. Tamam onlarca hasta bakiyolar gun icinde ama bi dosyami acmadi hala bi bak bilgilerime. Bi onceki gidisimde de folik asit baslattigini unutmustu yeniden yazacakti. Hikayemi bilmeyeceksen ne anlami var. O zaman herhangi bir hastanenin herhangibir kadindogumcusuna gideyim. Ayni degerlendirmeyi o da yapar. Neyse dur bakalim bir kirilma noktasi gelecek mi yakinda.. gelecek biliyorum.
Rahim duvari kalinlasmasi evet adet doneminde oluyomus. Ben bilmiyodum dr banu ciftci bin videosunda izledim dun 1 eylul, yani benim bekledigim adet tarihimdi..acaba ondan mi oldu? Ama su durumda adet olamam sanirim sen herseye hakim olmaya baslamassin konuyla ilgili Benim bilmedigim cok sey var daha.
Ne guzel yainsanin ici nasil rahat eder. Doguma girecegini soylerken yani zaten girmesi gerekiyo de mi,sonucta dogumu o yapacak. Ya bu duyguyu yasayamadim ona yaniyorum. Ben sanirim cumadan sonra doktor arastirmasina basliycam. Benim en buyuk dezavantajim ufak bir yerde yasamamiz ve bu gibi doktorluk durumlarda devlet hastanesine gitmek istemedigim icin yakin cevre illerden ozel hastane ve doktor bulmak zorunda kalmam. Aslinda siz ve diger arkadaslar hep degistir diyorsunuz ya doktoru, iste bu yuzden hemen degistiremiyorum. Istedigim doktor sehirlerarasi 2 saat mesafede biri. Diger keske olsa dedigim de 4 saat uzaklikta neyse her sey olacagina varir..Doktor konusunda başta ben de senin eşin gibi, kadın kadın doğumcuya gitme taraftarıydım. O yüzden ilk gittiğimiz tüp bebek merkezindeki doktor da kadındı. Rahat hissettiğim anlarım oldu ama önceden de dediğim gibi biraz enerjisi düşük geldi bana. Yani yaptığı işten zevk almıyormuş, mecburiyetten yapıyormuş gibi bi hali vardı (bu duyguyu çok iyi biliyorum, çünkü benim de işyerimle alakalı olarak yaşadığım bi duygu). Bi türlü frekansımız tutmadı. Doktor seçiminde sanırım en önemli şey güvendiğin birinin referans vermesi. Bi doğum fotoğrafçısı arkadaşım vardı, yüzlerce doğuma girmişti ve doktorları yakından tanıyordu, ona sormuştum. Tavsiye ettiği kişi de çok iyi birine benziyordu. Ama endokrin doktorumun tavsiye ettiği doktora gitmeye karar verdik, o da erkek doktor Gerçekten çok ilgili bi doktor, soru sormak için mesaj attığım zaman hemen cevap veriyor, doğuma gireceğini söyledi, her gittiğimizde moralimi yüksek tutmaya çalışıyor, işin gerçeğini söyleyip boşa Ümit vermiyo ve en önemlisi beni dinliyo. Bence bi doktorda olması gereken özellikler bunlar
Üzüldüm kaybınız için inşallah en doğru zamanda sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize.Güzel zamanlama olmuş Eş, dost, akrabalar “ee bebek ne zaman, bebek düşünmüyo musunuz?” sorusuna muhatap olmadan geliyor ufaklık Benim eşimin ailesi biraz fazla soruyo, hatta bazen beni rahatsız edici boyutta. Eltim bizden önce evlenmişti, gelecek ay doğum yapacak inşallah. Ondan sonra “siz bebeğinizin adını ne koyacaksınız?” soruları gelmeye başladı, daha ortada bebek yoktu bu sırada.
Kalp atışını duymadan bebek haberini paylaşmayalım diye eşimle kararlaştırmıştık, sadece benim annem ve ablam biliyordu. Çünkü aynı şehirde yaşıyoruz, benim halimden, tavrımdan farklı bi durum olduğunu anlarlardı zaten. Kalp atışını gördük ama ters giden şeyler vardı, kese yeterince büyümemişti ve sonrasında kaybettik Annem ve ablam üzüldüler tabi ama önemli olan sizin sağlığınız dediler. Eşimin ailesine söylememekle iyi ettiğimizi anladım, onlar da üzülürlerdi.
Hep güzel haberler vermek nasip olsun
Ben bugün müdürümle paylaştım bundan sonra sık sık izin almam gerekecek diye, inanır mısın o bile daha çok ilgilendi, süreci anlattı rahatlattı beni falan ben de başka birini bulacağım sanırım.U Uzaygemisi35 kesinlikle doktor konusunda ayni seyleri dusunuyorum basindan beri. sadece şu surec gecsin diye bakiyorum ama inan ki yoruldum. Bir de esim cok bagnazca( ki kendisi egitimli akilli bir adam) basindan beri erkek kadin dogumcu olmayacak dedi benim bi kere orda moralimi bozdu zaten. Ben de nedense erkek kadindogumculara daha cok guveniyorum. En basiti sezeryan olmam gerekse kim kesiyor ve dikiyor karni? Kadindogum uzmani mi erkek hekimlerin cerrahi becerileri her zaman daha gelismis. Cinsiyetci bir ayrim yapmak istemiyorum ama gercekten oyle. Simdi ben bi kere tum erkek kadindogumculari bu yuzden es gecmek zorunda kaldim. Bak sen bile ( sen bile derken bu sekilde sadece yazarak ve birbirimizi tanimadan kurdugumuz iletisime istinaden) ilk betamin 114 oldugunu hatirliyosun. Doktor dun bana vajinal ultrason yaparken senin bi dusugun vardi de mi canim dedi. ben de hayir hocam ilk hamileligim dedim. Ayy nerdeyse ayip olmasin diye evet diycem pardon canim pardon baska biriyle karistirdim dedi hemen. Tamam onlarca hasta bakiyolar gun icinde ama bi dosyami acmadi hala bi bak bilgilerime. Bi onceki gidisimde de folik asit baslattigini unutmustu yeniden yazacakti. Hikayemi bilmeyeceksen ne anlami var. O zaman herhangi bir hastanenin herhangibir kadindogumcusuna gideyim. Ayni degerlendirmeyi o da yapar. Neyse dur bakalim bir kirilma noktasi gelecek mi yakinda.. gelecek biliyorum.
Rahim duvari kalinlasmasi evet adet doneminde oluyomus. Ben bilmiyodum dr banu ciftci bin videosunda izledim dun 1 eylul, yani benim bekledigim adet tarihimdi..acaba ondan mi oldu? Ama su durumda adet olamam sanirim sen herseye hakim olmaya baslamassin konuyla ilgili Benim bilmedigim cok sey var daha.
Bu arada daha önce sağlık ocağında sık gidemem izin alamam demiştiniz önceki msjdan hatırlıyorum sanki. Ben de bu sıkıntıyı yaşıyordum. Aile hekimliğimi evime yakın olandan değiştirip işime yakın olana taşıdım. Hemen işe giderken sabah ya da iş çıkışı veya öğle arası öncesi sonrasına 10 dakikada falan denk getiriyordum çok pratik oluyor siz de öyle yapabilirsiniz belki.Ben bugün müdürümle paylaştım bundan sonra sık sık izin almam gerekecek diye, inanır mısın o bile daha çok ilgilendi, süreci anlattı rahatlattı beni falan ben de başka birini bulacağım sanırım.
Cok guldumBen bugün müdürümle paylaştım bundan sonra sık sık izin almam gerekecek diye, inanır mısın o bile daha çok ilgilendi, süreci anlattı rahatlattı beni falan ben de başka birini bulacağım sanırım.
Aslinda cok iyi bir fikirama bu durumda diger doktor, yani asil istedigim sey yapmaz mi, nasil desem sureci onunla ilerlemiyorum arada gidiyorum diye bastan savma olur mu ki? Niye boyle sacmasapan bir duygusal bag kurmak istiyorum bilmiyorum. Sanki doktorun isi yok da beni dusunecek. Ama iste ne bileyim tuhaf bir ruh halindeyim. Bunu dusunucem.Lizz canım benim haklısın aslında hepimiz tabi ki kadın doktorla daha rahat ederiz, daha rahat sorar konuşuruz tüm detayları. Ben de açıkçası öyle düşünüyorum ama çoğunlukla benim deneyimim ve çevremden duyduklarım akraba ve arkadaşlarımın deneyimleri hep erkek doktorların daha ilgili oldukları. Yani hatta bazen öyle acımasız kadın doğum doktorları duydum ki. Vajinal muayene ve ultrasonda acıyor diyen hastaya hiç acımasızca aleti sokup kocanın altına yatarken öyle demiyorsun ama gibi terbiyesiz tıp etiğine ve insan ahlakına hiç yakışmayan cevaplar duydum çevremden. Tabi ki tüm kadın ve tüm erkek doktorlara genelleme yapamayız ama çoğunlukla bu tür örnekler hep kadın doktor benim duyduğum.
Doktor değiştirmek tabi ki kolay değil hele ki uzak vs diyorsun ama senin ve bebeğin durumunu doğru düzgün takip edemedikten sonra doktora hiç gitme daha iyi. Çünkü bu sefer sana yanlış bir güven de verebilir tehlikeli durumları atlayabilir ve sen nasılsa doktor gördü bir sorun yok diye düşünüp riskli bir durum yaşayabilirsin.
Ama o zaman bu kadar mesafe varsa birkaç arkadaşımın yaptığı gibi sana şunu önerebilirim. Düzenli olarak tüm gebelik takibini yine bu doktora yaptırırsın, ama ne bileyim ayda veya iki ayda bir başka bir doktora teyit için sorularını sormak için gidersin. Birkaç arkadaşım böyle içleri rahat etmediği için tedirgin oldukları durumda hep böyle diğer doktora gidip kontrol ettirdiler sorularını sorup içleri rahat ayrılıp döndüler. Öyle güvenilir bir isim bulursan arada bir o doktorla görüşür sorularını sorar durumu ayrıca check ettirirsin.
Hicbiseyi unutmuyosun,cok ilgilisinBu arada daha önce sağlık ocağında sık gidemem izin alamam demiştiniz önceki msjdan hatırlıyorum sanki. Ben de bu sıkıntıyı yaşıyordum. Aile hekimliğimi evime yakın olandan değiştirip işime yakın olana taşıdım. Hemen işe giderken sabah ya da iş çıkışı veya öğle arası öncesi sonrasına 10 dakikada falan denk getiriyordum çok pratik oluyor siz de öyle yapabilirsiniz belki.
Aklima cok yatti. Bunu yapicamLizz canım hiç öyle düşünme doktor seçme hakkın tabi ki var. Bu senin için çok özel ve önemli bir süreç. Tek seferlik bir şey de değil ve doğum süreci de çok önemli. Benim gözlemlediğim bu şekilde yapanlar memnun kaldılar doktorları da hiç trip falan atmadı :)