• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi muayeneye gidenlere soruyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ay bilmiyorum ki bir dahaki gidişimde soracağım resmen taktım kafaya. Ben ilk kez vajinal usg çektirdim o an algılayamadım belki böyle oluyordur diye. Bir de Son adet tarihime göre kalp atışı duyabiliriz belki diyerek ultrasona gönderilmişim, karın ultrasonunda kese gözükmemiş zaten kafam bi dünya olmuş. Sonradan araştırıp okudukça iyice huylandım. 😣 inşallah tek kullanımlık falandır ama sanmıyorum.
Ayy tek kullanimlik olmasi hayal otesi😃😃😃 valla ben her seferinde mutsuz ayrildigim icin ordan artik ultrason aleti umrumda degil😆😆😆saka bi yana herkese ayni seyi kullanmalari sanmiyorum ya. Mutlaka bir aciklamasi vardir.

Degerlerimiz yakin. Benim son adet tarihi 4 agustostu. Sagolsun bana her an dis gebelik gibi muamele yapiyor canim doktorum😶 bilmiyorum surekli endise haliyle geciyor gunlerim.

Ben de cok takintiliyim ama iste doktorumun mizaci biraz sert gibi,sormaya cekindim:( fakat ben ilkinde stresten bakamamistim bugun baktim o ultrason basligina, sadece jel vardi. Ben toplamda 3 kere bakildim bu aletle. Insallah basima bisey gelmemistir. Onu ben de dusundum gecen, diyelim 10 15 dk arayla hasta aliyor, bu alet nasil strelize oliyor neyle oluyor hangi ara oluyor. O jel steril olsa ne olur allah korusun cok bulasici hastaliklar var. Kime sorabiliriz bilmiyorum.

Insallah dediginiz gibi olur💕valla bi yuzum gulmedi su doktor kontrollerinde. Ne garip ya. Zaten cok sacma olan sey ben iste testte pozitif cikinca gittim ya, neden vajinal ultrason yapiyosun? Yani gorulmeyecegi cok belli. Zaten beta cikmis 114. Ne gozukcek ki. Soktu o seyi de. Ay pardon🤦🏻‍♀️😆😆😆 benim icin cok rahatsizlik verici o alet. Vajinismusu yeni yendim ya. Bir ozel hastane sezeryan parasi kadar para odedim😶

Acaba doktorunuzu mu değiştirseniz, siz böyle anlatınca benim içim daralıyor. Tamam doktorlar temkinli davranıyor, boş ümit vermiyor diyorum ama hepimizin iyi şeyler duymaya da ihtiyacı var 😇

Ay bilmiyorum ki bir dahaki gidişimde soracağım resmen taktım kafaya. Ben ilk kez vajinal usg çektirdim o an algılayamadım belki böyle oluyordur diye. Bir de Son adet tarihime göre kalp atışı duyabiliriz belki diyerek ultrasona gönderilmişim, karın ultrasonunda kese gözükmemiş zaten kafam bi dünya olmuş. Sonradan araştırıp okudukça iyice huylandım. 😣 inşallah tek kullanımlık falandır ama sanmıyorum.
Delirtiyor Delirtiyor İlk gittiğim doktorda çok acemiydim, o yüzden bakamamıştım tam, şimdiki doktorum tek kullanımlık eldivenlerden takıyor o alete. Bi sürü para alıyorlar bizden, bi kondom takmak ne kadar zor olabilir ki, özellikle bu zamanda 😠

Acaba doktorunuzu mu değiştirseniz, siz böyle anlatınca benim içim daralıyor. Tamam doktorlar temkinli davranıyor, boş ümit vermiyor diyorum ama hepimizin iyi şeyler duymaya da ihtiyacı var 😇
Iyi seyleri sizlerden duyuyorum,dengeliyorum😁😁 su kese vs olaylari bitsin artik ne yonde ilerler allah hayirlisini versin ona gore bakicam. Aslinda bastan beri istedigim baskasiydi ama uzak. Bu da uzak ama digerinden daha yakin mesafe olarak.

Delirtiyor Delirtiyor İlk gittiğim doktorda çok acemiydim, o yüzden bakamamıştım tam, şimdiki doktorum tek kullanımlık eldivenlerden takıyor o alete. Bi sürü para alıyorlar bizden, bi kondom takmak ne kadar zor olabilir ki, özellikle bu zamanda 😠
Valla bendeyken bisey takilmadi:( soramiyorum da cekindigim icin.

Keşke ben de görmeseydim 🤣 uyuyamam şimdi bu tedirginlikle. Perşembe gideceğim tekrar, o zaman soracağım inşallah makul bir açıklaması vardır. 😣

Sizin 4+5 ken 778 mis. Bebim 4+0 ken 791. Acaba bu kotu bisey mi? Bi de sey dedi korkuttu beni iste, bazen deger gelirmis 1800 2000 lere ama hala kese olmazmis. Sizin 778 ken gozukmedi kese ama de mi?
Ben dediğim gibi adetim 6 gün geciktikten sonra test yapmak aklıma geldi, ve evde yaptığımız testte çift çizgiyi gördükten sonra mediko’ya gidip kan testi verdik, akşama da sonuç 778 geldi. Tabi o zaman ben de acemiyim, hiç bi şey bilmiyorum, sonra sat üzerinden hesapladım ve 4+5’miş. Bu arada doktor arayışına başladım. Derken şimdiki doktorumu buldum. İlk gittiğimizde 5+2 idi ve kese görüp görmeyeceğimizi bile bilmiyordum, karından baktı ve kesenin yerleşimi iyi dedi, biz o sırada eşimle “aa bak orda, ne tatlı 🥰” falan diyoruz. Konudan oldukça uzakmışız. O zaman her şey güzeldi,
Pozitif düşünelim, evrene güzel mesajlar verelim 😇🙏🏻

Aa basak sandim😌 cok temizlik takintisi vardir, hijyen vs😁😁
Temizliği geçtim hastalık falan kapmasam diye düşünüyorum. Her türlü virüs mikrop var neticede :KK17: ay ben sizi de tedirgin etmeyim şimdi:KK70:

Ben dediğim gibi adetim 6 gün geciktikten sonra test yapmak aklıma geldi, ve evde yaptığımız testte çift çizgiyi gördükten sonra mediko’ya gidip kan testi verdik, akşama da sonuç 778 geldi. Tabi o zaman ben de acemiyim, hiç bi şey bilmiyorum, sonra sat üzerinden hesapladım ve 4+5’miş. Bu arada doktor arayışına başladım. Derken şimdiki doktorumu buldum. İlk gittiğimizde 5+2 idi ve kese görüp görmeyeceğimizi bile bilmiyordum, karından baktı ve kesenin yerleşimi iyi dedi, biz o sırada eşimle “aa bak orda, ne tatlı 🥰” falan diyoruz. Konudan oldukça uzakmışız. O zaman her şey güzeldi,
Pozitif düşünelim, evrene güzel mesajlar verelim 😇🙏🏻
Benim sat 20 Temmuz bir de, o yüzden hiçbir şey göremeyince doktor şaşırdı. Bu tarihe göre kalp atışı bile duyuyor olmamız gerekirdi dedi. Geç döllenme olabilir belki çok çok yenidir vs dedi işte, bilmiyorum ki ne olacak. Perşembe 1200 civarı olursa geç döllenme sağlıklı gebelik diyebiliriz dedi. Hayırlısı.

Onunla ilgili hicbisey demedi sadece muayene bitiminde 3 ay deneyin olmazsa tekrar gelin bi bakalim dedi. 3 ayin 2 ayi da benim yapmayi beceremedigim ovulasyon testleriyle gecti ve tutturamadim yumurtlamayi🤦🏻‍♀️
Merhaba pkoslular ovulasyon testi yapabiliyor mu

Benim sat 20 Temmuz bir de, o yüzden hiçbir şey göremeyince doktor şaşırdı. Bu tarihe göre kalp atışı bile duyuyor olmamız gerekirdi dedi. Geç döllenme olabilir belki çok çok yenidir vs dedi işte, bilmiyorum ki ne olacak. Perşembe 1200 civarı olursa geç döllenme sağlıklı gebelik diyebiliriz dedi. Hayırlısı.
Şimdi şöyle de bi durum var, hep sat soruluyor ama bir adet döngüsünün kaç gün olduğunu sormuyorlar, belki sizin adet döngünüz uzundur, belki o ay geç yumurtlamışsınızdır. Bir sürü etken var 🤔

Merhaba pkoslular ovulasyon testi yapabiliyor mu
Aslında ovulasyon testi tam da pkoslular için sanırım, çünkü adet döngüsü düzenli olanlar yumurtladığı zamanı az çok belirleyebiliyor, ama pkos olduğunda adet düzenli olmadığı için yumurtlama takip edilemediğinden Ovulasyon testinden yardım alınıyor. Bu sayede yumurtladığınız günleri ve çatlama olduktan sonraki Kısa süreyi verimli şekilde değerlendirebilirsiniz.

Şimdi şöyle de bi durum var, hep sat soruluyor ama bir adet döngüsünün kaç gün olduğunu sormuyorlar, belki sizin adet döngünüz uzundur, belki o ay geç yumurtlamışsınızdır. Bir sürü etken var 🤔
Evet sormadı ben de ona takıldım açıkçası. Çünkü benim adet döngüm en az 34 gün bazı aylar 45 güne kadar sürebiliyor. Zaten idrar testi de adet gecikmemim ancak 5. Günü Pozitif verdi. 2. Gün negatif çıkmıştı.

Benim de ilk gebeliğimde geç dollenmeydi kızlar. 7 haftalık sanıp gittim doktora ve 5 haftalıkmis. Keseyi bile vajinal muayene ile gördü. Düştü o bebeğim. En son ovulasyon testi yaptığımda benim zaten geç yumurtladigimi anladım. Sıkıntı etmeyin.

Su an ben de gebe olabilirim. Ovulasyon testinde çift çizgiyi gördükten bir hafta sonra gebelik testinde çift çizgi gördüm. Bu sizce normal mi, çok erken değil mi? Dış gebelikte falan böyle bir şey oluyor mu biliyor musunuz

Iyi seyleri sizlerden duyuyorum,dengeliyorum😁😁 su kese vs olaylari bitsin artik ne yonde ilerler allah hayirlisini versin ona gore bakicam. Aslinda bastan beri istedigim baskasiydi ama uzak. Bu da uzak ama digerinden daha yakin mesafe olarak.
Bazen sağlık ocağındaki aile hekimi, bir profesörden çok daha fazla yardımcı olabiliyor. Önemli olan iletişim bence. İlk gittiğim doktorun internette o kadar çok olumlu yorumları vardı ki, herkes aşırı memnundu. Ben gittiğimde ise resmen hayata küsmüş, enerjisi tamamen çekilmiş birini buldum karşımda. Benim de bütün enerjimi düşürmüştü. Tıp bilgisine bi şey diyemem, eminim çok başarılıdır ama biz o filmlerdeki doktor-hasta iletişimini kuramadık. Dahası ben olsam endokrin doktorunun verdiği ilacı kullandırmazdım dedi ama o ilaç sayesinde prolaktinim düştü ve hamile 🤰🏻 kaldım. İlk gittiğimizde siz biraz deneyin, o sırada testlerinizi yapalım demişti ama mesela hiç folik asit almaya başla demedi. Bi kez güvenim sarsıldı, sonra da devam etmek istemedik, ve başka doktor arayışına girdik.

Benim de ilk gebeliğimde geç dollenmeydi kızlar. 7 haftalık sanıp gittim doktora ve 5 haftalıkmis. Keseyi bile vajinal muayene ile gördü. Düştü o bebeğim. En son ovulasyon testi yaptığımda benim zaten geç yumurtladigimi anladım. Sıkıntı etmeyin.

Su an ben de gebe olabilirim. Ovulasyon testinde çift çizgiyi gördükten bir hafta sonra gebelik testinde çift çizgi gördüm. Bu sizce normal mi, çok erken değil mi? Dış gebelikte falan böyle bir şey oluyor mu biliyor musunuz
Hadi inşallah 🙏🏻 Allah gönlünüze göre versin. Gebelik testi yaptıktan sonraki 5 dk içinde doğru sonucu alıyorsunuz. Eğer üzerinden zaman geçtikten sonra ikinci çizgi belirmişse yanıltıcı sonuç verebiliyor.
Yumurtladıktan hemen bi hafta sonra gebe 🤰🏻 kalmanız biraz şaşırtıcı ama belki o ay iki kez yumurtlamış da olabilirsiniz. Bu süreçte klomen gibi yumurta geliştirici ilaç aldınız mı? Öyle olduğunda sanırım birden fazla yumurta gelişiyor diye biliyorum.
Ben de şimdi merak ettim, yarın sağlık ocağına gidip acaba test için kan mı verseniz ☺️ Durumu bize de bildirin.

Hadi inşallah 🙏🏻 Allah gönlünüze göre versin. Gebelik testi yaptıktan sonraki 5 dk içinde doğru sonucu alıyorsunuz. Eğer üzerinden zaman geçtikten sonra ikinci çizgi belirmişse yanıltıcı sonuç verebiliyor.
Yumurtladıktan hemen bi hafta sonra gebe 🤰🏻 kalmanız biraz şaşırtıcı ama belki o ay iki kez yumurtlamış da olabilirsiniz. Bu süreçte klomen gibi yumurta geliştirici ilaç aldınız mı? Öyle olduğunda sanırım birden fazla yumurta gelişiyor diye biliyorum.
Ben de şimdi merak ettim, yarın sağlık ocağına gidip acaba test için kan mı verseniz ☺️ Durumu bize de bildirin.
Hayır hiçbir şey kullanmadım. Test sonuclarim da direk belirdi. İki gün boyunca üç kez yapmama rağmen. Evet kan vermek istiyorum ama biraz, hatta baya tedirginim :) bu kadar sürede gebe kalır mıyım veya kalsam dahi hemen belli olur mu bilmiyorum. Tuhaf hissediyorum kendimi :) ilk gebeliğimde çok sıkıntılar çektim o yüzden korkuyorum. Göğüs hassasiyetim ve kasık ağrım var bu arada. Yani gebe olduğuma eminim aslında ama sağlıklı mıdır değil midir onu bilemiyorum :)

Back