• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi muayeneye gidenlere soruyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Lizz Lizz ve Delirtiyor Delirtiyor herhangi bir gebelik belirtisi yaşıyor musunuz? nassau nassau siz yaşamış mıydınız?
Benim göğüslerim iki gündür çok sert ve biraz hassas genel olarak. Normalde 5 6 yıldır doğum kontrol hapı kullandığım için hep böyleydi. Meme dokusu çok sert demişti doktorlar muayenede, onu da ilaca bağlamışlardı. Şimdi doğum kontrol hapını birkaç ay önce bıraktığım için göğüslerim yumuşamıştı o kadar sert değildi. Şimdi iki gündür sertleşme yaşayınca dedim ki acaba 🙈 ama bu kadar erken belirti olması hiç mantıklı değil bunun da farkındayım muhtemelen kendi kendime yoruyorum..
Benim de regl sancısı gibi başladı, karnım ağrıyordu, gaz sancısı vardı ve sağ tarafımda batma şeklinde pelvik ağrı hissediyordum. Aşırı yorgunluk ve uyku hali, baş ağrısı, halsizlik ve bitkinlik varmış. Bunları not almışım ✍🏻 Ve tabi ki reglim 6 gün gecikmişti.

U Uzaygemisi35

Ben su ana kadar yasadigim seyi soyleyeyim, goguste dolgunluk hissi degil de gogus ucu acisi oldu inanilmaz. Simdi daha azaldi ama bir hafta once degsem bile cok aciyodu. Onun disinda en az 5 gun suren karnimin alt kismind agri. Geliyo gidiyo geliyo gidiyodu. O azaldi. Sonra bir basim doner gibi hisler arada. Belli belirsiz. Bu kadar. Bunun disinda yorgunluk ve bisey yapmak istememe hali bende bi yasam stili😆😆😆 onu belirti olarak degerlendiremem😃

Bu ara zaten hamileliğin biraz keyfini çıkar 😊 ben mesela ilk haftalarda kedi gibi günde 18 saat uyuyordum 🥱😴 Birinci trimesterı geçirdikten sonra yani 12. haftadan sonra temposuz yürüyüşlere başlarsınız. İlerleyen haftalarda yumuşak hareketlerle hamilelik yogası 🧘🏻‍♀️ falan derken çok kolay bi doğum süreci yaşarsın 🙏🏻

Keyfi cikmiyo ki👀 saglikli bir gebelik mi belli degil. Bi de iste dun gittigimde doktor seni riskli gebelik olarak demistik degil mi dedi. Ben de yani cok erken geldigim icin olumsuz olabilit demistiniz hocam dedim. Niye bana riskli gebelik diyor ki? Erken ogrenip gidince niye riskli oluyor. Bakin yaziyorum buraya bundan 2 ay sonra burada kalpler kalpler icinde doktorumu degistirdigimin mujdesini vericem. Yazdim buraya.

Delirtiyor Delirtiyor ve nassau nassau çok teşekkür ederim. Biliyorum zaten henüz yumurtlamanın üstünden maksimum bir hafta geçti daha rahme yerleşecek tutunacak da hormon salgılanmaya başlayacak da ben bu belirtiyi hissedeceğim de ohoo 🙈 mümkün değil yani. Yine de insan her şeyi yoruyor heveslenince adete kadar günler geçmiyor benim için resmen. En güzeli farkında olmadan beklenmedik bir anda fark etmek sanırım.

U Uzaygemisi35

Ben su ana kadar yasadigim seyi soyleyeyim, goguste dolgunluk hissi degil de gogus ucu acisi oldu inanilmaz. Simdi daha azaldi ama bir hafta once degsem bile cok aciyodu. Onun disinda en az 5 gun suren karnimin alt kismind agri. Geliyo gidiyo geliyo gidiyodu. O azaldi. Sonra bir basim doner gibi hisler arada. Belli belirsiz. Bu kadar. Bunun disinda yorgunluk ve bisey yapmak istememe hali bende bi yasam stili😆😆😆 onu belirti olarak degerlendiremem😃
Hahaha mesajına çok güldüm canım. Aynen ben de geçen ay çok uyuklamıştım akşam otururken erkenden falan. Ay belirti mi acaba diyorum eşim evet zaten normalde hiiiç uyuklamazsın 🤣

Keyfi cikmiyo ki👀 saglikli bir gebelik mi belli degil. Bi de iste dun gittigimde doktor seni riskli gebelik olarak demistik degil mi dedi. Ben de yani cok erken geldigim icin olumsuz olabilit demistiniz hocam dedim. Niye bana riskli gebelik diyor ki? Erken ogrenip gidince niye riskli oluyor. Bakin yaziyorum buraya bundan 2 ay sonra burada kalpler kalpler icinde doktorumu degistirdigimin mujdesini vericem. Yazdim buraya.
Bence doktorunun çok hastası var ve kafası çok karışık. Umarım dediğin gibi olur hayırlısı öyleyse tabi canım

@uzaygemisi adete 2 gun kala bi test yap ama yaparken de negatif cikacakmis gibi dusun ki stresin olmasin😌Iste ben ovulasyon testi gibi sanip testi yaptiktan sonra cope atmistim😆 ay cahillik ne guzel sey ya🤓

Delirtiyor Delirtiyor ve nassau nassau çok teşekkür ederim. Biliyorum zaten henüz yumurtlamanın üstünden maksimum bir hafta geçti daha rahme yerleşecek tutunacak da hormon salgılanmaya başlayacak da ben bu belirtiyi hissedeceğim de ohoo 🙈 mümkün değil yani. Yine de insan her şeyi yoruyor heveslenince adete kadar günler geçmiyor benim için resmen. En güzeli farkında olmadan beklenmedik bir anda fark etmek sanırım.
Anneler hisseder 🤗

Hahaha mesajına çok güldüm canım. Aynen ben de geçen ay çok uyuklamıştım akşam otururken erkenden falan. Ay belirti mi acaba diyorum eşim evet zaten normalde hiiiç uyuklamazsın 🤣
Benim eeeen büyük belirtim iştah oldu. Günde 2 öğün ve düşük kalorili beslenen biriyken şimdi dana gibi yiyorum 🤣 sabah aç uyanıyorum, öğle yemeğini iple çekiyorum. Bak yine acıktım. :KK53:

Benim eeeen büyük belirtim iştah oldu. Günde 2 öğün ve düşük kalorili beslenen biriyken şimdi dana gibi yiyorum 🤣 sabah aç uyanıyorum, öğle yemeğini iple çekiyorum. Bak yine acıktım. :KK53:
Bende henuz yemekle ilgili degisim yok. Oglen tost yanina cola hayal ediyorum eskisi gibi😆 uzerine dondurma. Sonra pismanliklar🤓

Bende henuz yemekle ilgili degisim yok. Oglen tost yanina cola hayal ediyorum eskisi gibi😆 uzerine dondurma. Sonra pismanliklar🤓
Haha ben kahvaltı yapmam normalde, 4-5 gündür yemeden duramıyorum 😕 öğlen ne varsa sıyırıyorum tabağımı, akşam da salata, karpuz peynir vs geçiştiren biri olarak yemek yiyorum normal. Sonum hayır olsun🤣

Haha ben kahvaltı yapmam normalde, 4-5 gündür yemeden duramıyorum 😕 öğlen ne varsa sıyırıyorum tabağımı, akşam da salata, karpuz peynir vs geçiştiren biri olarak yemek yiyorum normal. Sonum hayır olsun🤣
😁😁😁 insallah sonunda tombalak bisey olmayiz:KK70: zaten tombikimsi sayilirim,daha ilerisi icin allahim sana geliyorum:ruh:

😁😁😁 insallah sonunda tombalak bisey olmayiz:KK70: zaten tombikimsi sayilirim,daha ilerisi icin allahim sana geliyorum:ruh:
Yaa ben ne güzel incelmiştim, karın kası bile yapmıştım :KK70: tam istediğim kıvama geliyordum ki gebe olduğum öğrendim 🤣🤣 Doktora soracağım egzersiz serbest mi diye

Yaa ben ne güzel incelmiştim, karın kası bile yapmıştım :KK70: tam istediğim kıvama geliyordum ki gebe olduğum öğrendim 🤣🤣 Doktora soracağım egzersiz serbest mi diye
Hamile pilatesi yapabilirsin aslında hem doğumu kolaylaştırıyor ve sonrasındaki ağrıları azaltıyor. Tabi doktor duruma göre yapma diyebilir risk varsa

Günaydın ☀️ hanımlar,
Ben de corona’da evde kaldığımız zamanlar bi kaç kilo almıştım. Derken evlendim, gebelik geldi. Doktor ilk trimesterda 1,5-2 kg almanın normal olduğunu söyledi, esas kilolar sonrasında geliyomuş. Toplam hamileliği 9 ile 13 kg ile tamamlarsın veya tamamlamalısın demişti. Düşük sonrası bekleme sürecinde bi kaç kilo vermeyi hedefliyorum, günde 10bin adım yürüyüş, abur cubur atıştırmayı kesme, akşam 7’den sonra yememe gibi 🙂 ve bununla birlikte psikolojik dinginlik 🧘🏻‍♀️
Herkese süper verimli bi gün diliyorum 😎

Günaydın ☀ hanımlar,
Ben de corona’da evde kaldığımız zamanlar bi kaç kilo almıştım. Derken evlendim, gebelik geldi. Doktor ilk trimesterda 1,5-2 kg almanın normal olduğunu söyledi, esas kilolar sonrasında geliyomuş. Toplam hamileliği 9 ile 13 kg ile tamamlarsın veya tamamlamalısın demişti. Düşük sonrası bekleme sürecinde bi kaç kilo vermeyi hedefliyorum, günde 10bin adım yürüyüş, abur cubur atıştırmayı kesme, akşam 7’den sonra yememe gibi 🙂 ve bununla birlikte psikolojik dinginlik 🧘🏻‍♀️
Herkese süper verimli bi gün diliyorum 😎
Günaydın 🍀 ben de Coronadan dolayı çok hareketsiz kaldım ve epey kilo aldım. Zaten bende doğum kontrol hapları da kilo yaptı uzun yıllar kullanınca. Yemek çok aramıyorum ama benim zayıf noktam da tatlı. Yani küçükken bile daha tam konuşamazken katlı katlı diye ağlarmışım 🙈 üzüm pekmezini döküp öyle tahinsiz haliyle tabak tabak yermişim 😱 şimdi de gerçekten çok seviyorum tatlıyı her zaman, meyveyle pek aram yok. Yesem de aynı tatlı isteğini karşılamadığını hissediyorum. Aslında çok zararlı her anlamda ama azaltmaya çabalıyorum ben de, gebe kalmaya çalışırken de gebe kalırsam da şeker tehlikeli.. bakalım umarım başarabilirim ben de sizin motivasyon harika 👏👏

Gunaydinlarrr🌸💐🌻

Valla ben 59 kiloyla evlendim gecmis aylarda 65 e ciktim😥 suan 62 kiloyum. Ne kadar zayiflasam da her zaman basen ve kalcalarim ve gobegim vardi. Mesela bakiyosun kadin benle ayni boyda ayni kiloda, ama nasil esit dagilmis kilosu, bi yerinde bi gram fazlalik yok:( ben her zaman balik etli kadinlari cok begenmisimdir,derdim zayif olmak hic olmadi. Ama en imrendigim sey kilolari esit dagilan kadinlar. O yuzden ben istedigim kadar rejim yapayim vucut tipim hep boyle kalacak. Amaan neyse yemeye devam😆😆😆

Uzaygemicim ben de cok seviyorum tatliyi🤩Ama oyle baklava vs degil de mesela profiterol mesela tiramisu mesela tirilece😍😍😍mesela dondurma:dondurma:

Yalniz cok komik bisey diycem size, ay bak derken bile kahkaha attim😆😆😆 herkes pandemi surecinde kilo almis ya, ben verdim🤣🤣🤣 ama isteyerek degil istemeyerek. Cunku esim de evdeydi ve ben gun icinde surekli zimbirti seyler yedigim icin o varken gonlumce abur cubur yiyemedim( kiziyor) ve bu bana 2 ayda -3 kilo olarak dondu😆😆😆

Back