Hiiç moralinizi bozmayın lütfen arkadaşın dediği gibi doktorlar hep daha temkinli yaklaşıyorlar daha büyük hayal kırıklığı olmasın diye. Hatta yurtdışında pek çok yerde ilk 3 ay neredeyse ultrasonla doğru düzgün bakılmıyor bile bizdeki gibi sık. Çünkü onlara göre ilk 3 ay gebelik sağlıklı devam etmeyebilir, sağlıksızsa tutmaz zaten diye ilk üç ayı bile kabul etmeyen doktorlar var. Bizimkiler de kese ve bebek hatta kalp atışı kesinleşmeden anneyi üzmemek için temkinli yaklaşıyorlar. Sizin adet döngünüz zaten uzunmuş, doktor bunu sormalıydı. Bence geç döllenmedir umuyorum ki öyle olsun. Lütfen içinizi ferah tutun
Kesinlikle size katılıyorum
Canım anca gördüm ya nasıl kaygılı okudum mesajını. Benim de bildiğim kadarıyla rahmin kalınlaşması bebeğin tutunması için imkan sağlıyor, iyi bir şey. Aslında her ay kalınlaşır rahim ama döllenme olmazsa iç tabaka dökülüp adete dönüşür ve rahim yine incelmiş olur. Betan bence gayet iyi aslında en son 114tü galiba 4 günde katlanarak artmış bence cumaya 1000leri geçer ve keseyi görürsün diye düşünüyorum bence sevin
AA senin de iyiymiş, evet umarım Perşembe senin de kese gözükür. Doktorlar ne gıcık ya
Canım ben pek çok doktora gittim vajinal ultrasonla bakıldım. Gördüğüm kadarıyla asistan, hemşire veya doktorun kendisi her hasta için onu hazırlıyor. Prezervatif takılıp kayganlaştırıcı sürülüp her hastaya hazır hale geliyor. Ben gözümle taktıklarını görmeme rağmen şeffaf ve ince olduğu için cihazda sanki hiçbir şey yok gibi gelmişti. Endişelenme. Yani temizlik konusunda ben de hassasım ama bı temizliğin çok ötesinde riskli bir durum. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar AIDS vb bile geçer eğer böyle bir önlem almazlarsa. O nedenle yüzlerce hastanın bakıldığını düşünürsen böyle bir şey mümkün değil, içini ferah tut. Yine de rahat edeyim dersen sor bir dahakine ama eminim bir şey taktıklarına ben.
Canım valla ben yine gıcık oldum senin doktora. Yani tabi ki senin içinin rahat etmesi iletişim kurman güvenmem falan önemli ama yani sen de rahat değilsin baksana. Hep yok yere endişelendiriyor. Bir kere senin durumunu doğru düzgün takip etmemiş bile. Biz bile buradan beta yeterince yükselmemiştir görülmeyebilir diyoruz, o direkt ultrasona geçiyor. Her hastanın kendi durumunu takip etmeli doktor, gebelik takibinde 9 ay boyunca bu ilgisizliği ve endişelendirmesi çok daha sıkıntı yaratır. Bir de özele gidiyorsun ona mecbur değilsin, bence gerçekten yeni bir doktor araştır para verip sorularını soramayıp yeterince ilgi göremiyorsun. İnan bana iyi bir doktora denk geldiğinde inanamıyorum diyorsun derdini anlayan dinleyen birine gitmek kafamda soru işareti olmadan ayrılmak ne güzelmiş diyeceksin.
Dediğim gibi canım endişe etme o konuda, cihaz tek kullanımlık değil ama prezervatif vb kullanıyorlar.
Ay ben size yine aynen katılıyorum
Olur canım inşallah adetin düzensizse yumurtlama ne zaman olmuş bilemeyiz dolayısıyla muhtemelen geç döllenme hiç canını sıkma içini ferah tut
Geçmiş olsun kaybınız için üzgünüm. Bence erken ama dış gebelikte hızlı yükselmiyor bildiğim kadarıyla onla alakalı değildir. Çoğul gebelik olabilir, yumurta uyarıcı ilaçlar ve çatlatma iğneleri bazen yanlış pozitif sonuca yol açabiliyor, böyle bir tedavi aldıysanız ondan olabilir. Ya da bu gruptan gördüğüm kadarıyla gebelik durumunda da lh hormonu da yükseldiği için bazen ovulasyon testi çift çizgi gözükebiliyor. Yani belki sizin döllenme daha önce olmuştur ve gebelik durumundan dolayı ovulasyon çift çizgiyi görmüşsünüzdür.
Ay komik olacak ama ben yine size katılıyorum hahah
resmen duygularıma tercüman oluyorsunuz, bütün mesajlarınızı alıntılamışım o yüzden
Sakin olun bebeğiniz inşallah sağlıkla tutunacak..
Evet canım geçmiş olur diye tahmin ediyorum yine bizi habersiz bırakma