Gebelik mi? Regl mi?

Selina01

Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2022
41
8
26
Arkadaşlar merhaba burda konulara hakim bir çok kişi olduğunu gördüğüm için sormak istiyorum. Bu konuda açılan konuları inceledim ama içim rahat etmedi yine. SAT 22 Kasımdı. Adet döngüm 28-30 günde bir Reglim 5gün sürer biz beşinci gün eşimle korunmasız birliktelik yaşadık. Ondan yaklaşık 1 hafta sonra kadar Göğüslerim de büyüme ve etrafında koyulaşma oldu. Normalde hiç olmaz. Kasıklarım adet olduğum gün ağrır. Ama dün müthiş bir sancı oldu bir anlık ve sonra kasıklarımda çekme oldu. Neredeyse regl oldum diye tuvalete gidip durdum. Bugünde stabil seyreden bir kasık ağrım var batma hissi gibi mide bulantılarım oluyor ama reglime yakın da ben mide bulantısı çekerim. Süt rengi sıvı akıntılarım oluyor 2 haftadır ve göğüslerim de hiç bu kadar farklılık görmedim birde kasıklarım da ki ağrı da tabi su içmem pek sıvı tüketimim yok ama son zamanlarda idrara yine günde minimum 5-6 defa gider oldum. Reglime kalan süre ortalama 5- 6 gün gibi BAT 20-22 Aralık ama sizce durum nedir?

Aynı durum bende de var adete 8 günüm var ağrılarım seninle aynı ama bir türlü ne olduğunu anlayamadım erken gebelik yaptım şimdi hiç bişey çıkmadı

Aynı durum bende de var adete 8 günüm var ağrılarım seninle aynı ama bir türlü ne olduğunu anlayamadım erken gebelik yaptım şimdi hiç bişey çıkmadı
Evet Bende yapmak istiyorum ama yapmayacam çünkü her an olacakmışım gibi hissediyorum. Birde bazen testler doğru sonuç vermiyor bence adet günü geçmesi en doğrusu ama insan yine acaba mı diyor

Canım moral bozma zaten testini çok erken yapmışsın en iyi markalar bile bat'tan 6 gün öncesine kadar doğru sonuç verir diyorlar. Ve kesin sonuç bat geçtikten sonra ne zamandır bekliyorsun ki?
aslında benim en son adetim 23.11 deydi 05 ve 09 aralıkta korunmasız oldu ogün de hesapladığıma göre yumurtlama günüymüş programdan baktım yani

aslında benim en son adetim 23.11 deydi 05 ve 09 aralıkta korunmasız oldu ogün de hesapladığıma göre yumurtlama günüymüş programdan baktım yani
Yumurtlama gününden sonra bile 15 güne kadar sonuç doğru çıkmayabilir sonuçta yumurtlamadan sonra oluşan döllenme 3 günü hesap edersen 10-12 günde de rahme yerleşmesi ve HCG oranı yerleşmeden sonda yükselir bildiğim kadarıyla yani buda zaten bir sonraki adet tarihine tekabül ediyor.

Daha beklemem lazım yani ilk olucak çok bilgim yok

Daha beklemem lazım yani ilk olucak çok bilgim yok
Ben de dört aylık evliyim ama çok çocuk düşünmediğimiz için herşeyi araştırıp öğrendim yumurtlama günleri sonrası takip vs bu ayda korunmasız bir kere oldu Allah'tan hayırlısını diliyorum yani nasibmizde varsa olacak demektir İstiyorsan inşallah hamilesindir sende bende hakkım da hayırlısı neyse o olsun diyorum

İnşallah Allah gönlüne göre versin :) hayırlı sonuçlar alırız inşallah

Hepsi olabilir. Gebelik de olabilir regl de olabilir ama idrara sık çıkmak çok ileriki belirtiler. Oluşan kesenin mesaneye baskı yapmasıyla olur. Onu eleyin. Diğer belirtiler gebeliğe benziyor ama burada hep diyorlar ki gebelik ve regl aynı belirtiler.
Bence sizin de dediğiniz gibi en iyisi regl gününü beklemek. Fakat tek ilişkiniz 5.gün mü oldu ?

Yani açıkça yazacam özür diliyorum normalde geri çekilme yöntemi kullanıyor eşim ama 5.gün direk çekilmeden ilişki yaşadık o yüzden şüphe duyuyorum zaten bu korunma yöntemi de çok iyi bir yöntem olmadığı için her zaman risk taşıyor durumdayız.

Yani 5.gün çok düşük bir ihtimal. İmkansız değil ama dediğim gibi düşük bir ihtimal,erken yumurtlamadıysanız.
Bence hamile değilsiniz gibi regl başlamaya çalışıyordur.

hamile olmak için nasıl bir hesaplama olması lazım acaba?
Kaç günde bir regl olduğunuzu önce hesaplayın. Mesela 30 günde 1 mi olursunuz 28 günde mi veya 35 günde 1 mi. Kaç günde oluyorsanız ondan 14 çıkarıp yumurtlama gününüzü bulmalısınız.
Mesela ayın 1 inde adet oldunuz diyelim.
Bir daha da yine ayın 1 inde yada 30 unda oldunuz varsayalım. Tam 30 gün yapıyor.
30-14=16 yapar. Yani sizin muhtemel yumurtlama gününüz 16.gününüzdür. Bunu da adet kanamasının başladığı ilk günden itibaren sayarak hesaplayacaksınız. Döngüler hep böyle sayılır. Ama şunu da söyleyeyim bu adet döngülerimiz malum hep değişiyor. İki gün erken üç gün geç gelebiliyor. Bu yüzden de tam yumurtlama gününü hesaplamak zor olur. Siz 10.günden itibaren yumurtlama gününü tutturabilmek için bir gün dolu bir gün boş şekilde eşinizle değerlendirin. Hergün yapmayın çünkü spermlerin canlı sayısı az olur,şansınız düşer. 1 dolu 1 boş gün yapın.
20.güne kadar falan. (Ama döngüleriniz 30-35 günü aşmıyorsa 20.gün dedim)
Spermler zaten içeride 2 gün falan yaşayabilir. Mutlaka denk gelecektir yumurtlamanıza
Umarım yardımcı olabilmişimdir

Çok açıklayıcı oldu yazdınız o kadar elinize kolunuza sağlık teşekkür ederim

Yani 5.gün çok düşük bir ihtimal. İmkansız değil ama dediğim gibi düşük bir ihtimal,erken yumurtlamadıysanız.
Bence hamile değilsiniz gibi regl başlamaya çalışıyordur.
Evet bende hesaplama yaptığım da yumurtlama zamanı ve gebelik ihtimali düşük bir tarihti o yüzden rahattık aslında. Ama evlenmeden önce olan regl takvivim hiç şaşmazdı 18 inde olduysam bir sonra ki ay 11 inde şeklinde devam ederim ama evlendikten sonra bir ay 22sinde oldum diğer ay 18 diğer ay 22 sonra tekrar 22 şekilinde ilerledi ve yumurtlama zamanı takibi bu hesapta biraz zor oldu benim için o yüzden şüpheye düştüm birde benim yumurtlama zamanı hiç belirtm olmaz ama bu sefer batmalar ve göğüs büyümesi koyulasması acaba mı dedirtti.

Eğer hayırlısı buysa olsun hamilelik. Siz de biraz istiyor gibisiniz ama dediğim gibi imkansız asla değil ama düşük bir ihtimal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…