• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik Konusunda En çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları..

arkadaşlar, sezeryan doğum sonrası hemen (3-5 ay içinde) hamile kalıp, problemsiz gebelik yaşayanlar var mı? nolur bilgi verin...ya da problem yaşayanlar..

Teşekkür ederim canım ama öğretmenim istemesemde hep ayaktayım yoruluyorum bide plesenta previa olursa çok korkuyorum

Allah yardimcin olsun cnm, dusuk tehliken olsaydi drun soylerdi buyuk ihtimalle zaten, sen moralini yuksek tut..insalah kanamalarinda biranonce biter

merhaba arkadaslar ben yeni evliyim ve bebek istiyoruz....ben iliskiye girerken hep krem kullaniyorum daha rahat iliskiye girmek isin fakat bu gebe kalmama engel olurmu ???? suan kuru kuru iliskiye giremiyorum bana ne gibi tafsiyelerde bulunabilirsiniz eger krem kullanmaman gerekiyorsa????

cnm benim bildigim kadarila kayganlastirici kremler spermlerin olmesine sebep oluyor..ama burda ozel olarak spermlere dost olanlari var, Turkiye'de de vardir buyuk ihtimalle bir arastir istiyorsan..baska da bir cozumu yok bildigim kadariyla

arkadaşlar, sezeryan doğum sonrası hemen (3-5 ay içinde) hamile kalıp, problemsiz gebelik yaşayanlar var mı? nolur bilgi verin...ya da problem yaşayanlar..

canım ben ılk kızım 6 aylıkken ben bır aylık tekrar hamıleydım aralarında 14 ay var suan yane arka arkaya dogurdum sezeryanla allaha sukur sorunum olmadı

ya bende bıse soracam hamıle olmamdan suphelenıyorum ama su gune kadarda antıoksıdan ılac alfa lıpoık asıt ve coenzım kullanıodum gnc nın urununu acaba bıse olurmu yaa
of

merhaba arkadslar ben yeniyim bişey sormak istiyorum aranızda tecrübeli olanlar vardır yardımcı olursanız sevinirim benim göğüs damarlarım görünmeye basladı sık idrara cıkıyorum gebelikten şüphelendim ama adet oldum fakat damarlar yerli yerinde duruyor agzıma sürekli su geliyor birde bugün test yaptım sonuç negatif bu ne anlama geliyor acaba böyle basına gelen var mı yardım edin lütfen:Saruboceq:

merhabalar,ben 6 haftalık hamileyim, 3 gündür açık renkte kanmalarım aralıklarla devam ediyor,,doktorum proluton depot iğne verdi 3günde bir, henüz akıntım sıfırlanmadı, çok endişeliyim birde corasprin verdi, sizde bu sorunu yasayan yada bu ilaçları kulaanan varmı? lütfen cevap bekliyorum...çok teşkler..

arkadaşlar benim bir sorum olacak daha regl günüme 5 gün var ama kahverengi lekelenmeler var ve karnım sanki regl olacakmışım gibi ağrıyor.acaba hamilemiyim bi fikri olan var mı lütfen biri bişeyler yazsın çok merak ediyorum...:CüvCüv:.

ya bende bıse soracam hamıle olmamdan suphelenıyorum ama su gune kadarda antıoksıdan ılac alfa lıpoık asıt ve coenzım kullanıodum gnc nın urununu acaba bıse olurmu yaa
of

adetıne ne kdr kaldı?bence yakınsa bı test yaptır eger pozıtıfse doktorla konusana kdr kullanma benceCADIARZU suphelenıyorum derken ne gıbı belırtıler var?

merhaba arkadslar ben yeniyim bişey sormak istiyorum aranızda tecrübeli olanlar vardır yardımcı olursanız sevinirim benim göğüs damarlarım görünmeye basladı sık idrara cıkıyorum gebelikten şüphelendim ama adet oldum fakat damarlar yerli yerinde duruyor agzıma sürekli su geliyor birde bugün test yaptım sonuç negatif bu ne anlama geliyor acaba böyle basına gelen var mı yardım edin lütfen:Saruboceq:
bence testi tekrarla adet olmuşsun ama üstüne görme olabilir belki??öbür türlü üşütmüşte olabilirsin(tuvalete sık çıkma):uhm:

merhabaa....ben 13 haftalık hamileyim.ama hala koyu kahverengi lekem geliyor endişeleniyorum.beni bilgilendirirseniz sevinirim....daha önce böyle şey olan arkadaşlar ne gibi sorunlar yaşadılar acaba....

merhabalar,ben 6 haftalık hamileyim, 3 gündür açık renkte kanmalarım aralıklarla devam ediyor,,doktorum proluton depot iğne verdi 3günde bir, henüz akıntım sıfırlanmadı, çok endişeliyim birde corasprin verdi, sizde bu sorunu yasayan yada bu ilaçları kulaanan varmı? lütfen cevap bekliyorum...çok teşkler..

merhaba arkadaşım..bende yaklaşık 6 haftalık hamileyim..geçen ay ilk defa dr um yumurtlama tedavisi ve çatlatma iğnesi yöntemini denedi ve hemen ilk ayda sonuç aldık şükür..tabiiki çok sevindik.dr uma gittiğimde bana düşük riskiminde bulunduğunu söyledi..bu tedavilerle elde edilen gebeliklerde düşük riskinin fazla olabileceğini,yumurtanın kalitesinin çok önemli olduğunu söyledi..dr uma gitmeden 1 gün öncede bir-iki kere azda olsa kahverengemsi lekenmem olmuştu.dr uma bunuda ilettim.aynı senin gibi proluton iğne verdi 3 gün arayla,coraspini de 1 aydır içiyordum zaten onada devam et dedi..iğneyi bugüne kadar 2 kere oldum.şükürki bir daha lekelenme vs yaşamadım..ben birde bol bol dinleniyorum..senin normal gebelikmiydi,yoksa tedavi ilemi kaldın?iğneni kullanalı ne kadar oldu?eğer yeniysen belki ilerki günlerde azalır.bir de bol bol uzan evde..bol su iç..benim tavsiyelerim ancak bunlar..umarım her şey hayırlısı ile yolunda gider..allah hepimizin yardımcısı olsun..

kızlar bir sorum var hamile olduğumuzu en erken ne zman öğreneblriz yani ilişkiden kaç gün sonra yada misal benim adet dönemim ocak 20 si gibi yumurtlama dönemim ise bu aralar . bu dönemde hamile kalsam ocak yirmisinde adet olucam mı birde hamile olunca tomografi çektirilebilr mi cevaplarsanız sevinrm

selam ben 23 haftalık hamileyim . arko nem gece bakım kremi kullandım. kremin içeriğini sonradan farkettim içinde retinyl palmatite yazıyor anlamı a vitamini demekmiş. şimdi bebeği zararı olmuşmudur. kafam takıldı. dün gece uyuyamadım. yavruma birşey olmuşmudur. ne yapacam ben. yalnız bu kremi hergün kullanmadım. sadece elllerimi sürüyordum. çatlıyordu ellerim. 6 aydır kullandım. offf kafam iyice takıldı. ne yapıcam ben . cevabınızı bekliyorum.

Gebelikte Mide Yanması Şikayeti Neden Olur?

Gebelikte hormonların artması ve rahmin büyüyüp mideye bası yapması mide yanmasına (göğüs - kalp bölgesinde yanma olabilir) sebep olabilir. Artan hormonların etkisiyle midenin yemek borusuyla birleştiği bölgedeki girişi gevşer ve buradan mide asiti yemek borusuna geçerek yukarı kaçar, yanma şikayetine sebep olur. Rahminde giderek büyüyüp mideye bası yapmasıyla bu şikayetler gebeliğin son aylarında daha da artar.

Mide yanmasını azaltmak için:

- Doktorunuzun önereceği mide asitini giderici ilaçları kullanabilirsiniz.

doktoronuz size hangi ilacı önerdi ismini yazabilr misiniz. bana rennie duo diye şurup verdi ama ben ilaç içme taraftarı değilim ama çok yanıyo boğazım..

Son düzenleme:
Gebelikte Mide Yanması Şikayeti Neden Olur?

Gebelikte hormonların artması ve rahmin büyüyüp mideye bası yapması mide yanmasına (göğüs - kalp bölgesinde yanma olabilir) sebep olabilir. Artan hormonların etkisiyle midenin yemek borusuyla birleştiği bölgedeki girişi gevşer ve buradan mide asiti yemek borusuna geçerek yukarı kaçar, yanma şikayetine sebep olur. Rahminde giderek büyüyüp mideye bası yapmasıyla bu şikayetler gebeliğin son aylarında daha da artar.

Mide yanmasını azaltmak için:

- Doktorunuzun önereceği mide asitini giderici ilaçları kullanabilirsiniz.

doktoronuz size hangi ilacı önerdi ismini yazabilr misiniz. bana rennie duo diye şurup verdi ama ben ilaç içme taraftarı değilim ama çok yanıyo boğazım..

Dokrorlarin vermesine ragmen ben rennie duo kullanmiyorum cunku iceriginde alkol bulunuyor, onun yerine tablet kullaniyorum, bir de maden suyu ben de cok ise yariyor.
Ocak anneleri topiginde gormustum, ayva da ise yariyormus ama ben denemedim.

Gecmis olsun canim...

selam kızlar bende 25 hafta 4 günlük hamileyim kızım olucak inşallah doğumdan çok korkuyorum :( kızım çok hareketli tekme atıp duruyo çok güzelll bi duygu rabbim herkese yaşatsın inşallah ayın 24 ünde uçakla ankaraya gidicem rapor almama gerek varmı acaba siirtte oturuyorum batmandan bincem uçağa yolculuk 1 buçuk saat falan sürcek yani bileti aldık ama rapor isterlermi merak ediyorum gideceğimiz 27 hafta 4 günlük olcak inş.cevap yazarsanız sevinirimm

kızlar bir sorum var hamile olduğumuzu en erken ne zman öğreneblriz yani ilişkiden kaç gün sonra yada misal benim adet dönemim ocak 20 si gibi yumurtlama dönemim ise bu aralar . bu dönemde hamile kalsam ocak yirmisinde adet olucam mı birde hamile olunca tomografi çektirilebilr mi cevaplarsanız sevinrm

canım seninkine göre söylersem 16sı ama kan tahlili çünkü benimki kanda bile tm sınırda çıkmıştı o gün

Back