Gebelik Konusunda En çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları..

benim de bu ikinci hamileliğim ve ilki kızdı. cildimde hiç sorun yaşamamıştım. şimdi sivilcelerim var özellikle çenemde. geçmek de bilmedi, leke haline geldi iyice. heralde doğumdan sonra geçcek diyorum artık. doktorum da bebişin cinsiyeti için yüzde 90 erkek dedi. bilmiyorum kıza hamileyken olmamıştı. bu erkekse cilt problemleri yaşanıyor demekki. kızıma hamileyken her gören çok güzelleşmişsin hamilelik yaramış falan diyodu bu kez herkes bana erkek olcak heralde cildin falan bozulmş diyo.

ya arkadaşlar bu konuyla alakası yok ama bişey sormak istiyorum. bir kaç gün önce bir arkadaşım regli günü geçince idrar testi yapmış ikinic çizgi silik çıktı dedi sonra kan testi yaptırmış oda pozitif çıkmış. bu olayın üzerinden 4 gün geçti bugün regli olmuş ve doktora gitmiş hamile değil :s vajinal ultrason bile yaplmış bebek yok :s ben çok şaşırdım daha önce böyle bişey duymamıştım. benimde reglim geçti test yaptırmayı düşünüyordum yarın akşam ama şimdi şüphede kaldım.

merhaba

bilgilendirmeler çok güzel ve faydalı elinize sağlık. benim merakım hamilelikte endişe düzeyinin artması ve sakinleşmeye ciddi ihtiyaç duymam. 22 haftalık hamileyim ve son 20 gündür çoook endişeli gergin ve telaşlıyım. pasiflora kullanıyorum ama farklı bir şeyler daha olmalı. konuları uzun uzun okudum ama rastlamadım sanırım ne yapabilirim. rezene çayı falan ne kadar faydalı olur ki. bilginiz varsa lütfen yardım bekliyorum. bebek için endişeli halde salgılanan hormon tehlikeliymiş. kalp atışlarım ve daralmalarım nasıl geçebilir. yardım lütfen...şimdiden teşekkür ederim.

Bitki çayları hamilelikte fazla tüketmemek gerekir diye biliyorum yani dozunda almanız gerekiyor. Sakinleşmenin en ideal yolu farklı meşgaleler bulmak diye düşünüyorum. Kendinize yeni hobiler bulmaya çalışın farklı uğraşlarınız olursa hamileliğinize odaklanmazsınız. Ayrıca açık havada yürüyüşler yapın sakinleşirsiniz hem hamileliğinize de iyi gelir.

haklısınız ama ne yapacağımıda bilemiyorum o kadar odaklanmışım ki kopartamıyorum kendimi düşünmekten. şimdi akşamları evde spor yapmayı düşünüyorum. havalar daha şimdilik kötü dışarı çıkmaya korkuyorum çünkü bu durumum yaşadığım soğuk algınlığı sonrası burnumun tıkanması ve panik olmamla başladı. kendimi çaresiz hissetmiştim. bu akşam 20 dk kadar evde spor yaptım bakalım birde bunu deneyeceğim. sürekli kendimi kontrol ediyorum rahat nefes alıyormuyum diye...aman hasta olucam mı olursam ne yaparım...yarında psikiyatr randevum var bakalım belki bebeğimin bu güzel zamanlarını yaşama şansını geri kazanırım.teşekkür ederim.

kızlar hamileliğimin 7.haftasındayım ve bilmeden farlutal-roxin 500 mg- ve asprin kullandım çok yoğun bir gribal enfeksiyon yaşıyordum çünkü.... sizce bir sorun oluşur mu bu ilaçları muhtemelen hamileliğin ilk haftalarında kullandım sanırım ya 2.hafta ya da 3 .hafta :26:

Hamileliğimin ilk zamanlarında baya araştırmıştım.Sanırım bazen döllenme oluyormuş fakat tutunamadığı için ilk adette atılıyormuş.Bu yüzden adet tarihi 10 gün geçmeden yapılan testlerin yanıltıcı olabileceği söyleniyor.

Kizlar konuyla nekadar ilgili bilmiyorum ama sizce hamile donemde soya sutumu icmek gerekir yoksa normal sutmu

Arkadaşlar gebelikteki hemogram testleri sonucu Levotiron ve Rovagyl kullanan var mı ?? Dr.um bana bunları verdi biri troid için çok yüksek değil fakat uygun gördü verdi kanımda da enfeksiyon bulgularına rastladığı için antibiyotik verdi 1 tablette 3.000.000 spiramisin bulunuyor yazıyor kutunun üstünde.Kullanan oldu mu hiç bu ilaçlardan ????

Arkadaşlar acil yanıt bekliyorum kullanmak istemiyorum bu ilaçları fakat yarar zarar durumu da söz konusu ne yapacağım konusunda kararsız kaldım antibiyotik sonuçta dr verdi ama ben pek de güvenemiyorum

Bende aminyon sıvısı hakkında bilgi almak istiyorum. Bugün doktorda sıvının normalden biraz daha az olduğunu öğrendim. Acaba düzenli sıvı tüketimiyle ne kadar zamanda düzelir? Benzer sıkıntı yaşayan oldu mu acaba? Teşekkürler

canım bende 30 haftalık hamileym 2 hafta önce bende de aynı problem çıktı drum günde 3 lt su içmemi ve sol yanıma yatıp dinlenmem gerektiğini söledi öyle yapıyorum bende haftaya tekrar gidicem bakalım sonuç ne olacak

valla sipiramisin hamilelikte ennnn güvenli ilaçtır ki ben doktoruma bile sormadan kullandım. gebelikte özellikle gözün kapalı kullanabilirsin.diğer ilacı bilemem.

ya ben bişi sorcam siz hangi çatlak kremleri kullanıyorsunuz daha çatlagım olmadı ama doktor kullanmaya başlamamı söyledi :/

her yere yazıyorum lütfen cevap verin. doktor folik asit kullanmak için geç kaldığımı söyledi, çünkü hamileliğimi 11. haftada fark ettim. folik asit kullanmayan var mı?

her yere yazıyorum lütfen cevap verin. doktor folik asit kullanmak için geç kaldığımı söyledi, çünkü hamileliğimi 11. haftada fark ettim. folik asit kullanmayan var mı?

ben öncesinde 1 yıl kullandım ama folik asit yediğimiz ürünlerde de var diye biliyorum. eskiden folik asit mi vardı benim doktorum böyle söylerdi herhalde. zaten ben folik asit alıyorum dediğimde gerek yok elevit al yeter dedi onda da nerdeyse eser miktarda folik var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…