• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik Konusunda En çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları..

iki hafta geç yumurtlama olmuş olabilir. hamileliğin başından beri mi böyle yoksa sonradan mı oldu bilmek lazım. ayrıca doktorun seni zaten yönlendirir ne yapman gerektiği konusunda...
başından beri böyle 12 nisanda kontrole gittim aradaki fark 13 günden 8 e düşmüştü bakalım 10 mayısda kontorlum var

mrb, vermiş oldugunuz bilgiler icin tsk ederiz, benim ilk hamileligm ve 12haftalık kilom 62buçuk kilo idealmi acaba ilk 3ayda kac kilo alınmalıdır bu konudada aydınlatırsanz sevinirm simdiden tesekkurler.. :26:

mrb, vermiş oldugunuz bilgiler icin tsk ederiz, benim ilk hamileligm ve 12haftalık kilom 62buçuk kilo idealmi acaba ilk 3ayda kac kilo alınmalıdır bu konudada aydınlatırsanz sevinirm simdiden tesekkurler.. :26:

ilk 3 ayda kilo alımını tavsiye etmiyor doktorlar eğer kişi çok zayıf değilse

Merhaba,

benim ilk hamileliğim ve yarın 11 haftalık gebe olmuş olacağım. Üç gündür adet olacakmışım gibi ağrılar var. 3 gün önce çok ayakta kaldım, biraz da ağır kaldırdım (yatağın bazasını) sanırım bu nedenlerle oldu. Doktoruma sordum, kanama yoksa sorun değil dedi ama ben çok huzursuzum, internette hiçbir yerde 10. haftada 11. haftada böyle bir sancıdan bahsedilmiyor. Tecrübesi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Rahim genislerken rahmi tutan baglar esniyor ve o agri yapiyor. Agri aynen hafif adet agrisi gibi. Bende 5. aya kadar oldu, sonra olmadi. Sonucta rahim yumruk kadar bir organ ve kac katina genislemek zorunda. O agri normal yani. Ama beraberinde kanama vs. olursa doktoru aramak gerekir.

merhaba ben 28 haftlık hamileyim ve iki gündür ölçtüğüm tansiyonum 13- 6 çıkıyo şimdişye kadar düşüktü doktorum düşük olması iyi yükselmesini kötü demişti iki gündür morelim çok bozuk ne yapmam gerekiyor bilen varmı:(

merhaba ben 28 haftlık hamileyim ve iki gündür ölçtüğüm tansiyonum 13- 6 çıkıyo şimdişye kadar düşüktü doktorum düşük olması iyi yükselmesini kötü demişti iki gündür morelim çok bozuk ne yapmam gerekiyor bilen varmı:(

13/6 iyi bir tansiyon özellikle 14/8in üzerine çıkmasını istemezler...

SLM TÜM HAMİŞLERE İLK GEBELİĞİM BENİMDE AĞRILAR OLUYOR AMA MAĞLUM KARIN GENİŞLİYOR KORKACAK BİŞEY YOK NORMAL OLAN BU ZATEN KOLAYMI CAN TAŞIMAK...... KENDİNE YER AÇIYOR BEBİŞ DİYORLAR ANNEMLER SÖYLEDİĞİM ZAMAN:nazar:

Kızlar günde ne kadar süt içiyorsunuz Yani süt ve süt ürünlerini ne kadar tüketiyorsunuz. Ben günde 2 büyük bardak süt içiyorum. Her gün de ayran, yoğurt, peynir yerim. Günde ne kadar tüketilmeli bütün bunlar bilmiyorum.

en az dört bardak süt içilmesi gerektiğini söyledi doktorum.özellikle hamileliğin son üç ay kalsiyum alımına dikkat edilmeliymiş

5 haftalık hamileyim ve doktorun folik asit için verdiği hap harici özel hiçbi şey yapmıorm
yani eskisi gibi yiyo içiyorum yanlış mı yapıorm
????:44::44:

kızlar 7 haftalık hamileyim ve az once kanamam oldu sok oldum basına boyle bır durum gelen varmı inşallah bebegıme bırsey olmamıstır :(

nihaLite insallah bir sorun yoktur canim, imkanin varsa hemen doktorunu ara bence.

Arkadaslar benim de bir sorum var. 3 gun once doktorumuza gidip bebisi ultrasound'da gorduk, ilk resmini aldik, 5 haftalik oldugunu ogrendik. Doktorum zaten vitaminimi onceden vermisti. Beslenme konusunda ne yapmam lazim dedigimde, ilk 3 ayda istahsizlik olabilecegini, endiselenmem gerektigini, beslenme olarak da kirmizi et, sut ve sut urunleri gibi bazi gidalari saydi. Ama kilo olayina hic deginmedi. su an tahminimce 54 kiloyumdur, acaba ayda kac kilo almak lazim? Ya da hamilelik boyunca toplamda kac kilo almak lazim? Bu konularda bilgi verirseniz cok sevinirim, simdiden tesekkur ederim.

bir sorum var,

hamilelikte yaklaşık olarak ne zaman kalp atışı duyulmaya başlanır? çoğul gebelik varsa bu ne zaman fark edilir?

sorunun cevabı ilk mesajda varmış meğer;
Bebeğin Kalp Atışları İlk Ne Zaman Görülür ve Duyulur?

Ultrasonla 5. - 6. gebelik haftalarında kalp atışlarını görmek mümkündür.
Bebeğin kalp atışları ilk olarak 10-12 haftalarda doppler cihazı ya da doppler ultrasonografi ile işitilebilir.
birden fazla kalp atışı duyarak tek olmadığı da anlaşabilir sanırım...

Son düzenleme:
Gebelik sırasında ayva yemenin çocuğu ve anneyi güzelleştirdiğini duydum. Yeminle yeğenim pek güzel:64: resmini koyamaya kıyamadım nazar değmesin diye:64: annesi ayva yemişti:56::61:

arkadaşlar merhaba nerdeyse 6 haftadır siteyi takip ediyorum. bende 10+5 haftalık gebeyim. sata göre 12 haftalık gebeyim ama bende geç döllenme olmuş doktoruma göre 5 haftalık ken keseyi 7+3 haftalık ken kalp atışlarını duyduk .:) dünyanın en güzel duygusu . taki düne kadar hiç bir sorun yoktu dün sabah peçete çok az kahverengi leke gördüm. gün boyu bişey yoktu. geçtiğini düşündüm. bu sabah yine aynı şey oldu. sadece peçeteyle sildiğimde gördüğüm iç çamaşırama geçmeyen kahverengi leke . bu durumdan dolayı mutsuzum. böyle bir durum yaşayan arkadaşlar varmı.

Merhaba arkadaslar, ben de yeni katildim bu gruba. Hamile oldugumu ogreneli daha birkac gun oluyor. Henuz doktora gidemedim ama bana soylenen ortalama 4 haftalik olabilecegi. Yalniz bu hafta basindan itibaren ( beklenen adet tarihinden 2 gun onceden itibaren) adet sancisi gibi agrilarim oluyor. Adet sancisi gibi ayni ve ozellikle aksama dogru aziyor agrilar. Herhangi bir kanama lekelenme v.s olmadi cok sukur ancak bu agrilar normalmidir? Benim gibi bu agrilardan rahatsiz olup yatmak zorunda kalanlar hic oldu mu merak ediyorum. Cevaplarinizi bekliyorum:44:

kızlar neolur yarım edın kardesimin 2litarama testi şüpheli görüldü ve amnıyosentez istendi kardelşim yaptırmıyor.sonucunu tam bılmıyorım ama 106/1 cutoff nedemek acaba bilen yardım etsin neolurr

kızlar hepinize günaydın,8 haftalık hamileyim 3 sabahtır kan geliyor ve gün içinde kesiliyor.doktorum yatmamı istedi ve ilaç tedavisi verdi.bebişim kalacak mı gidecek mi bilmiyorum.bu belirsiz bekleme beni daha çok hasta yapıyor...ilk bebeğimi de doğumdan bir kaç saat sonra kaybettim...dualarınızı bekliyorum

Back