kızlar ben şuan hamile değilim henüz ama belki hamileyimdir bilemiyorum, inşallah.. yani henüz kesin bişey yok ama merak ettiğimi bir şey var, hamilelikte oje vs kullanılabiliyor mu? şimdi ben oja falan sürüyorum ama çocuğa zarar verir mi acaba hamileysem, internette kesin bir bulgu yok diyor ama siz nasıl yapıyorsunuz, bir de makyaj konusunda falan?
canım ojenin bir zararı olup olmadıgını tam olarak bilmiyorum...sadece bildigim ojenin cok fazla tırnaklarda kalmaması gerektiği o da sanırım hamilelik döneminde saclar ve tırnaklar güçsüzleştiği için oje de hava almasını engellediğinden sürdükten sonra cok fazla kullanmamak gerekiyo...aseton zararlı diye biliyorum o yüzden ojeyi sildikten sonra hemen bol suyla elleri yıkamak gerekiyo....
makyaj konusunu unutmusum...kozmetik ürünler konusunda cok bi kısıtlama yok bildigim kadarıyla...yalnız kullandıgınız ürünlerin kaliteli olmasına özen göstermeniz gerekiyo...cünkü bazı makyaj malzemelerinin ve kremlerin falan içeriğinde zararlı maddeler olaibliyo onları tam olarak bilmiyorum ehil kişilere danışmak en iyisi sanırım...makyaj ürünlerinde örneğin kalemlerde falan kurşun var ve bu hem bizim için hem de bebek için zararlı olabilecek bir madde bana anlatıldıgı kadarıyla...ben calısıyorum ve sürekli bakımlı olmam gerekiyo haliyle...ama içim de rahat etmiyo öyle makyaj yapınca falan...kuru bir cildim oldugu için her sabah nemlendirici sürüyorum mutlaka onun dısında hafif bir allık ve bazen de kalem sürerek makyajımı bitiriyorum (makyaj denirse buna) bazı zamanlar pimpirikliliğim artıyor ve hiç bir şey sürmeden cıkıyorum.. o kadar abartmak gerekir mi dogrusu nedir tam olarak da bilmiyorum acıkcası...
tamam öyle yapıyım çok teşekkürler.
ben de aynı şekilde kaliteliler kullanılmalı diye okudum, ağır makyaj zararlıymış, ağır makyaj deyince de aklıma fondöten geliyor sadece. ben de rimel, kalem, allık sürüyorum. gözlerimin altı çok koyu olduğundan da kapatıcı sürüyorum.
acaba göz kaleminin bitkiseli falan var mıdır :S
hiç bilmiyorum canım araştırmak lazım...cok fazla da sakınmamak lazım aslında sakınan göze cöp batar diye boşa dememişler...ama arada bir kullanmak en iyisi sanırıma.s
haklısın canım çok sağol bilgilendirdiğin için.
Doktorum her türlü kozmetik ürünü kullanabilirsin dedi.Sadece A içinde A vitamini olanları kullanma dedi.Hayatta manikür ve pedikür yaptırmadan duramam ve mutlaka oje sürerim.Hamileliğimin başından beri de oje kullanıyorum.Hamilelikte zaten kilo alıp şişiyoruz bi de bakımsız olursak fena.Bu kadar takılmayan ufak şeylere.Hamile kalınca o kadar çok endişe edecek şey kalıyo ki bunlar aklınıza bile gelmiyo.
arkadaşlar benimde bi sorum olacaktı..bende aranıza yeni katıldım 15 haftalık hamileyim iki gündür büyük abdesttimden sonra kan geliyor ama kabızlık fazla yok bunun nedeni ne olabilir aceba sizlerde de oluyormu...:kedi:
teşekkürler canım. peki bu A vitamini olup olmadığını nasıl anlıycaz, genelde e vitamini falan oluyor galiba kremlerde ama A vitamini ne de olur bilmiyorum:S
ben de bişey merak ediyorum: bu a vitamini olanlar sakıncalıysa bizim gebelikte a vitamini içeren şeyler yememiz de sakıncalı mıdır kızlar??? bilmiyorum saçma bi bilmiyorumkismilesoru belki ama direkt bu geliyo aklıma...
peki neye gore hangi tur dogumu yapacagımız kesinleşiyor cok merak edıyorum aydınlatan olursa sevırnırım
normal doğum şartları baya bi var. bebeğe bağlı olanlar ve anneye bağlı olanlar diye. mesela annenin çatı darlığı, plesantanın rahim ağzını tıkaması , bebeğin ağırlığının fazla olması (genelde 4 kilodan fazla olursa sezaryen diyolar), bebeğin yan durması ya da makat geliş olması yani başaşağı dönmemiş olması, bazı kadınlarda vajinada uçuklar olabiliyomuş ( herpeks virüs enfeksiyonu diye bişey), ya da annenin ıkınmasının riskli olduğu durumlar ( mesela beyin ameliyatı geçirmişse) bunlar benim aklımda olanlar.bunlardan biri mevcutsa sezaryen olunması lazımmış.[/QUcok tesekur ederım cnmm ellerine saglık
canim benim doktorum da daha ben sormadan sac boyama ve makyaj konusunda ilk 3 ay dikkatli olmami onerdi kesin bir bulgu olmamasina ragmen kullanmamani tavsiye ederim dedi e yani oje surmusum surmemisim cok da onemli degil tabi benim icin yeterki bebis sag salim dogsunkızlar ben şuan hamile değilim henüz ama belki hamileyimdir bilemiyorum, inşallah.. yani henüz kesin bişey yok ama merak ettiğimi bir şey var, hamilelikte oje vs kullanılabiliyor mu? şimdi ben oja falan sürüyorum ama çocuğa zarar verir mi acaba hamileysem, internette kesin bir bulgu yok diyor ama siz nasıl yapıyorsunuz, bir de makyaj konusunda falan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?