• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik Konusunda En çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları..

slm arkadaşlar hani halk arasında bazı batıl inançlar var ya işte hamileyken eline kına yakarsan çocuğun eli kınalı doğar saçına yakarsan saçı kınalı doğar nane içersen çocuk düşer saç kestirirsen çocuğun ömrü kısa olur vb gibi şeyler ne diyosunuz bunlara doğruluk payı varmı sizce tecrübe edenler varmı aranızda aydınlatırsanız çok sevinirim :teytey::1rolleyes:

slm arkadaşlar hani halk arasında bazı batıl inançlar var ya işte hamileyken eline kına yakarsan çocuğun eli kınalı doğar saçına yakarsan saçı kınalı doğar nane içersen çocuk düşer saç kestirirsen çocuğun ömrü kısa olur vb gibi şeyler ne diyosunuz bunlara doğruluk payı varmı sizce tecrübe edenler varmı aranızda aydınlatırsanız çok sevinirim :teytey::1rolleyes:

canim benim ben böyle seylere hic inanmadim inanmyiorumda hamile kalir kalmaz 2 ayinda sacimi kestirdim 6 ayinda sacimi kestirip tönüng yaptirdim o zaman ünlüler ortada paspal paspal gessin bebgin ömrü saca bagliysa. bebegin 40 cikmadan disari cikmayin falan ne alaka cocuk hastalanyior anne adayi tüm gün evde ne yapsin bunalima girse bu bebk icin ve kendisi icinde saglikli bir sey degil onun icin kimseye inanma böyle seylerde hamilelikte hurafeler bölümlerini okuya bilirsin orda daha cok sey hakkinda bilgi edinip rahatlarsin

vesilee mrblar aynı şeyler bende de oluyordu.Kasıklarımda ağrı, doktor rahim büyüdüğü için demişti, rahim genişliyor ya.
Sağlıklı hamilelikler sana ve hepimize

canim benim ben böyle seylere hic inanmadim inanmyiorumda hamile kalir kalmaz 2 ayinda sacimi kestirdim 6 ayinda sacimi kestirip tönüng yaptirdim o zaman ünlüler ortada paspal paspal gessin bebgin ömrü saca bagliysa. bebegin 40 cikmadan disari cikmayin falan ne alaka cocuk hastalanyior anne adayi tüm gün evde ne yapsin bunalima girse bu bebk icin ve kendisi icinde saglikli bir sey degil onun icin kimseye inanma böyle seylerde hamilelikte hurafeler bölümlerini okuya bilirsin orda daha cok sey hakkinda bilgi edinip rahatlarsin

sağol canım verdiğin bilgiler için rahatladım gerçekten bi de oraya bakarım çok sağol :1hug:

ben saçımı kestirdim...dünyanın heryrinde bu inanç yok milyonlarca kadın saç kestiriyor gebelikte

sağol canım verdiğin bilgiler için rahatladım gerçekten bi de oraya bakarım çok sağol :1hug:

icini rahatlatimsa ne mutlu bana saglilki bir hamilelik dilerim böyle seyleri söyleyenlere de cevabini ver yoksa her gün daha farkli hurafeler anlatirlar sana

slm kızlar geri çekilme yöntemi ile hamile kalan var mı?ben korunma yöntemlerinden bunu kullanıyorum.hamile kalmaktan korkuyorum bir taraftan da.şimdi diyeceksiniz bir çok yöntem var onları kullan diye ama ben vajinismustum 5 6 ay önce yendim.en rahat bu yöntemi kullanıyoruz.beni bilgilendirirseniz sevinirim.

kızlar ben ne zaman bilgisayar başına geçsem bebeğim hiç rahat durmuyo yani hareketleri artıyo.uzandığımda yada koltuğa oturduğumda hiç hareket etmiyo

bebişin o zaman bilişim ve teknolojiyi seviyor, bilgisayarın başında hareketlendiğine göre, bilgisayar mühendisi olacak bak demedi deme :)

kızlar ben ne zaman bilgisayar başına geçsem bebeğim hiç rahat durmuyo yani hareketleri artıyo.uzandığımda yada koltuğa oturduğumda hiç hareket etmiyo

hehedelikafadulden:roflol: kıss oda güzelmiş...
valla bilgisayarcı olacak herhalde...
şaka bi yana canım pc başında fazla zaman geçirme çok tehlikeli...
benim dogumunda kadının birinin bebişinin sırtında kocaman delik vardı
rasyasyondan dediler...o yüzden daha dikkatli olalım..
elektronik eşyaları kullanırken...saygılar...

nasıl yani korktum şimdi, zaten sabahtan beri sinüzit ağrısından duramıyorum zannediyordum yoksa bilgisayardan mı etkilendim ben de, çünkü ben de ne zaman bilgisayarın başında çok kalsam yüzüme etki ediyor, boğazım kuruyor hatta ellerim uyuşuyor.
Az az bakmak lazım yani di mi, ben de 14 haftalık hamileyim bir şey olmuş mudur yaa bak şimdi de bunu kafaya takacam offff

nasıl yani korktum şimdi, zaten sabahtan beri sinüzit ağrısından duramıyorum zannediyordum yoksa bilgisayardan mı etkilendim ben de, çünkü ben de ne zaman bilgisayarın başında çok kalsam yüzüme etki ediyor, boğazım kuruyor hatta ellerim uyuşuyor.
Az az bakmak lazım yani di mi, ben de 14 haftalık hamileyim bir şey olmuş mudur yaa bak şimdi de bunu kafaya takacam offff

canım ben hamileyken pcnin başından kalkmıyodum...
ama çok şükür birşey olmadı...
ama o doğum yapan kadına radyasyondan olduğunu söylediler...
bebeğin sırtında delik oluşmuş..
o yüzden nolur nolmaz..
fazla bilgisayar cep telefonu felan kullanmayın.
cep telefonunu üstünüzde taşımayın..
kısacası radyasyondan uzak durun...

hanımlar demir ilaçlarına başladıgımdan beri kabızlık şikayetim var tuvalette fazla ıkınmakta neticede düşük riski ama demir ilaçlarınıda almak zorundayım.ne kadar pozalı gıda yesemde su içsemde kabızım bana doğal kendinizin denediği bir yöntem önerecek varmı

hanımlar demir ilaçlarına başladıgımdan beri kabızlık şikayetim var tuvalette fazla ıkınmakta neticede düşük riski ama demir ilaçlarınıda almak zorundayım.ne kadar pozalı gıda yesemde su içsemde kabızım bana doğal kendinizin denediği bir yöntem önerecek varmı

bende de vardı aynı sorun ama son bir aydır her sabah kahvaltıdan önce yeşil elma yiyorum sonra ılık su içiyorum ve kahvaltımı sonra yapıyorum.ayrıca öğün aralarında kivi ve erik yiyorum su an hiç bir sorunum yok sana da tavsiye ederim umarım işine yarar..kuru erik de iyi geliyor diyetisyenim kayısıdan daha iyi oldugunu şöylemişti hattaa...onu da sabahları kahvaltıdan önce yersen işe yarar belki...

ne kullanıyorsun canım demir ilacı?? ben ferro kullanıyorum.. ve sabah aç karnına bol su ile içiyorum.. ve yarım saat sonra kahvaltı yapıyorum.. çok şükür kabızlık yaşamıyorum...

ben kabızlık yaşadığımda 2 su bardağı şekersiz soğut süt içiyorum normale dönüyorum.

gebelikten önce doktora gidenler varsa bir sorum olacak doktora gidip ne diyorsunuz ben gebe kalmak istiyorum kan değerlerim nasıl hangi vitaminleri kullanmalıyım mı diyosunuz ne demeli bilemedim

dr a gittiğinde genel jinekolojik muayene yaptırmak istediğini gebelik düşündüğünü söylersin. o da zaten muayeneni yapıyor ve folik asite başlatıyor seni. ben gittiğimde öyle yapmıştım.

dr a gittiğinde genel jinekolojik muayene yaptırmak istediğini gebelik düşündüğünü söylersin. o da zaten muayeneni yapıyor ve folik asite başlatıyor seni. ben gittiğimde öyle yapmıştım.

teşekkürler canım cevabın için :1hug:

kızlar ben şuan hamile değilim henüz ama belki hamileyimdir bilemiyorum, inşallah.. yani henüz kesin bişey yok ama merak ettiğimi bir şey var, hamilelikte oje vs kullanılabiliyor mu? şimdi ben oja falan sürüyorum ama çocuğa zarar verir mi acaba hamileysem, internette kesin bir bulgu yok diyor ama siz nasıl yapıyorsunuz, bir de makyaj konusunda falan?

Back