• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelik kesesi küçük olanlar yardımmm!!!!

burju06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2013
9
0
86
İstanbul
merhaba arkadaşlar 7 haftalık hamileyim ama doktorum 6 haftalık oldugunu kesemin gelişmediğini söyledi 3 gün önce vajinal ultrasonla kalp atışlarını gördük ama kesem olması gerekenden küçük doktorum 2 hafta içinde büyümezse kalbinin durabileceğini söyledi aranızda böyle bi sorun yaşayıpda bebeğine kavuşanlar varmı cevaplarınızı bekliyorum lütfeen şimdiden teşekkürler

cnm benim gebeliğim tam 2 hafta geriden geliyordu bebeğin gelişimne göre dr ilk zmanlar 2 hafta geri demişti ama 28. haftamda dr 1,5 hafta önde gidiyorsun dedi yani o 2 haftalık fark kapandı sayılır takma kafana dinlen yemene içmene dikkat et..

cnm benim gebeliğim tam 2 hafta geriden geliyordu bebeğin gelişimne göre dr ilk zmanlar 2 hafta geri demişti ama 28. haftamda dr 1,5 hafta önde gidiyorsun dedi yani o 2 haftalık fark kapandı sayılır takma kafana dinlen yemene içmene dikkat et..

çok teşekkür ederim cevabın için doktor içimi çok kararttı acaba diyorum kese küçük olup daha sonra düzeldiğinde bebekte bi sorun olur mu:((((

kimi drlar maalesef öyle çok umut vermiyorlar şöyle söylim ben dr gittim dr bana dediği ewt kese var ama kesenin olması bebeğin olacağı anlamına gelmez sonra 2. kontrole gittim kesenin içinde bebek var ama bebeğin olması kalbinin atacağı anlamına gelmez sonrada kalbinin atması durmayacağı anlamına gelmez tam 3 ay bu cümlelerle yaşadım en son dedim hocam bana mı özel bu durum yok dedi ben ilk 3 ay herkese aynı şeyi söylüyorum dedi nasıl 3. aya girdik down sendromu testimizi yaptırıp olumlu sonuç aldık o zaman dedi sağlıklı bir gebelik geçiriyorsun diye ... onlar kendilerini sağlama alıyorlar ilk 3 ayda düşük tehlikesi olduğundan .. sen bozma moralini streste yapma en kötü düşmanımız stres rahat ol

merhaba arkadaşlar 7 haftalık hamileyim ama doktorum 6 haftalık oldugunu kesemin gelişmediğini söyledi 3 gün önce vajinal ultrasonla kalp atışlarını gördük ama kesem olması gerekenden küçük doktorum 2 hafta içinde büyümezse kalbinin durabileceğini söyledi aranızda böyle bi sorun yaşayıpda bebeğine kavuşanlar varmı cevaplarınızı bekliyorum lütfeen şimdiden teşekkürler

bende ilk doktora gittğimde son adet tarihime göre 8 haftalık olmam gerekirken usg ye göre 6 haftalık cıkmıştı bu durum 12 haftalık ikili tarama testine kadar devam etti.o zamana kadar 2 haftadan geriden geliyordum.doktorlar ilk 3 ay temkinli davranıyor sen yemene icmene hareketlerine dikkat et gerisi takdirii ilahı inşallah güzel sağlıklı gine büyür bebeğin

çooooook teşekkür ederim cevaplarınız için içimi çooook rahatlattınız allah razı olsun 8 haftadır hamile olduguma sevinemiyorum bile doktorların dediği aklıma geldikçe e böle konuşuyorlar demekki doktorlar herhangi bi sorun olursa bizim başımıza patlamasın diye

canım benim doktorum içimi çok kararttı demişsin senin morale motivasyona ihtiyacın var bence imkanın varsa değiştir o doktoru.ayrıca kese küçük olup sonradan gelişeni de çok duydum belirteyim.bebişin şimdiden hayırlı olsun

Her bünye ve her hamilelik bir değil. Ben 5. haftada gittim. Doktor gebelik kesen olması gerekenden küçük dedi suratını asarak. Açıkçası bende önemsemedim. Tecrübemde yok. Nedense kaybedeceğime inanamadım. Sonraki haftalarda kasıklarımda ağrı hissettim. Nette okuduğumda bunun yerleşmeden kaynaklı olabileceğini düşündüm. Hiç kanamam olmadı. Bir cumartesi günü o kasıklarımdaki ağrı birden bire kesildi. O anda anladım bebişimi kaybettiği. 8 haftalıkken...

tatlım kuzenim 1.5 aylık gebeydi kesesi dardır çocuğun kalbi durmuş.ama herkesin öyle olacak değil ya.canını sıkma dua et:49:

tatlım kuzenim 1.5 aylık gebeydi kesesi dardır çocuğun kalbi durmuş.ama herkesin öyle olacak değil ya.canını sıkma dua et:49:[/QUOTE
niye olumsuz şeyler yazıyorsunuz,zaten morali bozuk kızcağızın,canım bendede aynı durum var.6. haftamdayım gebelik kesem 13 mm,doktor normale göre küçük dedi,ama kuzumun kalbi atıyor çok şükür :) bide tüp bebek ile hamile kaldım üstelik,umarım ikimizde sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi :)

tatlım kuzenim 1.5 aylık gebeydi kesesi dardır çocuğun kalbi durmuş.ama herkesin öyle olacak değil ya.canını sıkma dua et:49:[/QUOTE
niye olumsuz şeyler yazıyorsunuz,zaten morali bozuk kızcağızın,canım bendede aynı durum var.6. haftamdayım gebelik kesem 13 mm,doktor normale göre küçük dedi,ama kuzumun kalbi atıyor çok şükür :) bide tüp bebek ile hamile kaldım üstelik,umarım ikimizde sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi :)

sana katılıyorum canım, bence Allah'ın izniyle birşey olmaz bebeklerinize. ben kesemin durumunu hatırlamıyorum ama bebeğim iki hafta geriden geliyordu, şimdi aştı kendini bi hafta ileri gidiyor.. Rabbim sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin cümlemize

Çok şükür Allahım'a ilk ölçüm yanlışmış,şimdi başka bir doktora gidiyorum benim bebişimde 3 gün önceden gidiyor,Yüce rabbim isteyen herkese versin :)

Çok şükür Allahım'a ilk ölçüm yanlışmış,şimdi başka bir doktora gidiyorum benim bebişimde 3 gün önceden gidiyor,Yüce rabbim isteyen herkese versin :)

amin inşallah..
gözün aydın çok sevindim :nazar: :nazar: ...Allahım bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin..

Tam ayni durumdayim. Bugun kalp atisini duydum. Doktor 7.2 haftalik ama 6.3 haftalik gorunuyor. 10 mm olmasini bekliyordum 6 mm dedi. Cok uzuldum. Iki hafta sonra bakacak yani bayramdan sonra.hatta 3 hafta! Nasil bekleyecegim bilmiyorum. Senin sonra nasil oldu?

Bu doktorlar neden umutsuz konuşuyorlar sinir oluyorum. Ben de bes haftalikken doktora gittim. Aaaa ne kadar minik kesen dedi. Ben de miyom da çıktı bebek gelişmez erken doğum olabilir cart curt bir sürü sinir bozucu laf... Böyle doktorlara gitmeyin derim. Ben değiştirdim doktorumu.

Tam ayni durumdayim. Bugun kalp atisini duydum. Doktor 7.2 haftalik ama 6.3 haftalik gorunuyor. 10 mm olmasini bekliyordum 6 mm dedi. Cok uzuldum. Iki hafta sonra bakacak yani bayramdan sonra.hatta 3 hafta! Nasil bekleyecegim bilmiyorum. Senin sonra nasil oldu?
bence cok kötü bişey olsaydı 3 haftaya atmazdı haftya falan cağırırdı.bende ilk 3 ay da sıkıntılı gecmişti hastahanede yattım cıkınca haftaya gel demişlerdi yani yakın takip yapıyorlar beslenmene sıvı almana dikkat et gerisi rabbimin izniyle güzel gecer inşallah
Bu doktorlar neden umutsuz konuşuyorlar sinir oluyorum. Ben de bes haftalikken doktora gittim. Aaaa ne kadar minik kesen dedi. Ben de miyom da çıktı bebek gelişmez erken doğum olabilir cart curt bir sürü sinir bozucu laf... Böyle doktorlara gitmeyin derim. Ben değiştirdim doktorumu.

sanırsam doktorlar ilk 3 ay olumsuz ufak bişey gördüklerinde bunu saklamıyorlar pat diye söylüyorlar belkide doğrusu budur bilemeyiz bize o kötü şeyleri duymak cokzor geliyor ama kendimizi herşeye hazırlamamız icin söylüyorlar.benim de 6 haftalık olması gerekirken 4 haftalık cıkmıştı kese boyunu hatırlamıyorum ama halen bebeğim 1 yada 2 hafta geriden gelir.önemli olan 2 haftayı gecmemiş olmasıdır.bu yüzden kafanıza takmamaya calışın benim gebeliğimde sadece 12.haftada sat a göre uyumluydu

bence cok kötü bişey olsaydı 3 haftaya atmazdı haftya falan cağırırdı.bende ilk 3 ay da sıkıntılı gecmişti hastahanede yattım cıkınca haftaya gel demişlerdi yani yakın takip yapıyorlar beslenmene sıvı almana dikkat et gerisi rabbimin izniyle güzel gecer inşallah

sanırsam doktorlar ilk 3 ay olumsuz ufak bişey gördüklerinde bunu saklamıyorlar pat diye söylüyorlar belkide doğrusu budur bilemeyiz bize o kötü şeyleri duymak cokzor geliyor ama kendimizi herşeye hazırlamamız icin söylüyorlar.benim de 6 haftalık olması gerekirken 4 haftalık cıkmıştı kese boyunu hatırlamıyorum ama halen bebeğim 1 yada 2 hafta geriden gelir.önemli olan 2 haftayı gecmemiş olmasıdır.bu yüzden kafanıza takmamaya calışın benim gebeliğimde sadece 12.haftada sat a göre uyumluydu

Benimki tüp bebek gebeliği o yüzden geç döllenme falan söz konusu olamaz. Birde geçen yıl tam bu ayda normal gebeliğimin 9. Haftasında kalbi durdu :(

Aynı şey olacak bebeğime diye korkuyorum. Göğüslerde hafif gerginlik ve baş ağrısı dışında hiç bir belirti yok gibi..bulantı hiç olmadı, kasık ağrısı geçti.

Şuan yurtdışındayım. Türkiye'ye dönmeyi beklemeden burada bir doktordan randevu aldı. Bugün saat 17:00 gideceğim. Yoksa endişeden duramıyorum.

Benimki tüp bebek gebeliği o yüzden geç döllenme falan söz konusu olamaz. Birde geçen yıl tam bu ayda normal gebeliğimin 9. Haftasında kalbi durdu :(

Aynı şey olacak bebeğime diye korkuyorum. Göğüslerde hafif gerginlik ve baş ağrısı dışında hiç bir belirti yok gibi..bulantı hiç olmadı, kasık ağrısı geçti.

Şuan yurtdışındayım. Türkiye'ye dönmeyi beklemeden burada bir doktordan randevu aldı. Bugün saat 17:00 gideceğim. Yoksa endişeden duramıyorum.

sonuç ne oldu merak ediyorum çünkü ben de benzer durumdaym

Back